Naar een tweede burgeroorlog in de VS? (8) Traangas voor de bijbel/Celente nooit eerder zo woedend

De Onverenigde Staten gaan week twee in van nationale burgerprotesten. We schrijven woensdag 3 juni 2020. De afgelopen nacht gingen de demonstraties en protesten in de meeste Amerikaanse steden gewoon door. Ook dit keer werden avondklokken genegeerd. Deze maal zo goed als zonder extra commoties van geweld of confrontaties. President Trump krijgt veel kritiek, zelfs van oudmilitairen en overheids officials. Omdat hij een groep vreedzame demonstranten nabij het Witte Huis met traangas uitelkaar liet jagen. Hij wilde namelijk om voordehandliggende redenen (p.r.) poseren voor een kerk nabij. De bijbel hield hij voor de foto’s ostentatief in de hand. Het symbool kon niet slechter gekozen zijn. De omstandigheden zeker niet.

Het warhoofd en de schreeuwlelijk

Ook zijn continue dreigementen het nationale leger in te zetten vallen niet in goede aarde. Volgens zijn eigen adviseurs zou dit slechts olie op het vuur betekenen. The New York Times: ‘Lawmakers and former military leaders accused President Trump of fanning the flames of division on Tuesday after he threatened to deploy the Army to end widespread protests against police violence and racism. They joined mounting criticism after peaceful demonstrators were tear-gassed in front of the White House on Monday so that the president could pose for a photograph with a Bible.’ Zoiets doet de ronde natuurlijk en zet vast nog meer kwaad bloed. In het Congress wordt hij iemand genoemd die het vuur nog opwakkert. O.i. hebben de Onverenigde Staten dringend een persoonlijkheid nodig die eerder blust dan opstookt. Hier ligt toch een voordehand liggende kans voor opponent Joe Biden? Zou je zeggen, als tegenkandidaat voor het presidentschap in november aanstaande? Maar die komt op ons over als allesbehalve een krachtige persoonlijkheid. Wanneer Biden in debat zal moeten gaan met Donald Trump? Deze laatste praat hem gewoon onder tafel. Trouw omschrijft het perfect: ‘Biden versus Trump: het warhoofd neemt het op tegen de schreeuwlelijk’. Arme Amerikanen, als dit jullie toekomst is…

De lont is aangestoken

Verdelen versus verenigen. Daarover heeft ook ons aller trendvoorspeller Gerald Celente het, niet toevallig. Verdeel en heers, haalt hij het oeroude maar nog immer krachtige adagium boven. Nog voor we zelf zijn videoboodschap bekijken kunnen we ons zijn boosheid al voorstellen. Celente had in deze voorspelling vast liever ongelijk gekregen! Hij schreef immers reeds minstens een half jaar geleden dat zijn land in vuur en vlam zou staan. Net als hoe Biflatie deze reeks begon een week geleden, gebruikt Celente de term ‘burgeroorlog 2.0’! Veertig miljoen werklozen; jarenlange frustraties om ongelijke verdeling van welvaart; sluimerend en openlijk racisme; honderdduizend doden door het Coronavirus; druggebruik; driehonderd miljoen officiële wapens. Noem het een kruitvat en de lont is reeds aangestoken. Dit wordt erger dan in mijn jeugd in de jaren ’60, zegt de trend forecaster. Celente is woedend! We hebben hem eigenlijk nog nooit zo kwaad gezien. We begrijpen het maar al te goed. Wees blij medelanders, Nederlanders, om hier te wonen. ’t Is niet perfect, in West Europa, maar waar wel. Alles kan beter. Alles kan erger. Alles is relatief.

https://www.youtube.com/watch?v=h50puWhzXwE

https://www.youtube.com/watch?v=SSy4xRcMBQE

6 reacties

 1. overeenkomst tussen jEUst van brussel zijn brouwsels en de politieke activisten van de main stream media : 100%

  trek uw conclusie….

 2. Met alle nieuwe handelsconfrontaties met China, lijkt Donald zich het meest in z’n eigen voet te schieten qua resultaat.
  Wat hij denkt, zijn de Chinezen al vergeten, dus voorbereid.
  Het Chinese rijk bestaat al 5000 jaar, dus hakken al langer met zulke bijltjes en de US nog maar iets meer dan 300 jaar als zelfstandige staat.
  Hoe groot kan je ego zijn en hoe diep kan je vallen?

 3. Met zijn problemen makerij, draait hij indirect de Amerikaanse economie nog meer in een neerwaartse spiraal.
  Alleen hij wil/kan het niet erkennen, zodat ook een gezonde dialoog/oplossing uitblijft.
  Ze hebben het zelf over zich afgeroepen, door 20-30 jaar lekker goedkoop bijna alles in Azië te laten produceren en veel spullen in eigen land met woekerwinsten te verkopen via winkelketens.

  Die winst wordt door veel bedrijven weer ingeleverd door veel meer in eigen land te willen gaan produceren, wordt wel doorberekend aan de consument!!
  Maar gaat/kan die westerse consument die spullen nog wel zo gretig kopen?, of zien ze te veel beren op de weg en geen baan meer?

 4. Zo konden ze ook steeds ongelimiteerd dollars bij blijven drukken voor hun fun.
  Nu lijkt een ander aan de beurt.

 5. We kunnen wel sentimenteel en geëmotioneerd op van alles wat nu voorbij komt en nog zal komen, maar het staat al heel lang beschreven in de cyclus.
  Dit is allemaal nog minuscuul geweld op burgerlijk niveau, wacht maar af waar globale overheden en samenwerkend toe in staat zijn.
  De samenleving gaar stomen naar de grote uitdunning.
  Zal Gates vrolijk van worden.

 6. Hij heeft ruim 60 miljard vergaard, vele miljoenen geïnvesteerd in foundations.

  Dit deed hij niet zomaar,samen met zijn vrouw Melinda bouwde hij aan nieuw toekomstplan,de wereldbevolking regulieren.

  Investeren doe je om er iets voor terug te krijgen en dat is wat hij wilde, macht over de wereldpopulatie, want die overbevolking is hem al lang een doorn in het oog.

  Met zij Afrikaanse anti polio vaccinatie project zijn miljoenen kinderen verlamd geraakt, zoek het maar op.
  Gaat gewoon de doofpot in.

  Zijn laatste levensproject, hij is nu 64 jaar is, om een sleutelrol te spelen in een wereldwijd verplicht vaccinatie programma, waarbij de vaccinatie troep geproduceerd wordt door Amerikaanse vriendjes farmaceuten en door alle westelijke slaafse landen wordt gekocht en wij als heilzaam, ongecontroleerd, geaccepteerd gif in ons lichaam laten spuiten, zonder onszelf daarover te raadplegen en het vervolgens te weigeren.

  Behalve de Balkan, Rusland,China en een aantal Azië landen, die weten al hoe laat het is.

  Als het al dwangmatig is, dan is het zoiezo al foute boel, alias Dr.Mengelen.
  U krijgt wel bericht wanneer u de vaccinatie ( verplicht ) kunt ophalen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.