Nederland: Asielzoekers, politici en media

Duitsland kent een veelheid aan discussie- en actualiteitenrubrieken waarin politici en deskundigen onder aansturing van een gespreksleider de zeer actuele, politiek gerelateerde, ontwikkelingen in het land, onder de loep nemen, er voor of er tegen zijn, elkaar de oren wassen en meer.

hartaberfair

Het gaat hierbij o.a. om programma’s als: Hart aber Fair, Anne Will, Günther Jauch, Menschen bei Maisberger, Beckmann, Maybrit Illner en de Presseclub

In al deze vaak meer dan een uur durende programma’s is er sprake van een gestuurde maar open stevige, soms hevige discussies, waarin zeker de laatste maanden en weken politici aangeven dat ze vooral niet het belang van de gewone Duitse bevolking uit het oog willen verliezen als het gaat om o.a. het verwerken van de enorme stromen vluchtelingen met betrekking tot zaken als opvang, integratie, huisvesting, scholing, gezondheidszorg, werkgelegenheid en beloning. Men is zich er kennelijk zeer van bewust hoe funest het is voor het politieke en morele draagvlak als de bestaande bevolking achter wordt achtergesteld ten opzichte van asielzoekers en overige vluchtelingen

Hoe anders is het in Nederland

Hier is het politiek en mediamatig gezien oorverdovend stil. Er is alleen Wilders die roept en daarbij wordt afgeschilderd als een racist. Politici van andere signatuur houden angstvallig hun mond. Zij willen maar al te graag behoren tot het kamp van de zogenaamde Gutmenschen. Inhoudelijk is er helemaal niets aan discussie en of verantwoording ten opzichte van de realiteit. Ook mediamatig is het stil, heel stil. Op het programma Pauw na, waarin ze echter ook niet verder komen dan zo nu en dan tien minuutjes discussie gebeurt er nauwelijks iets.

woningen

Hooibroei en zelfontbranding

De werkelijkheid staat niet stil. Er gebeurt van alles. Gemeenten en woningbouwcorporaties zijn druk bezig met het tijdelijk en langdurig huisvesten van asielzoekers en zogenaamde statushouders. Sociale woningen worden uit de verkoop gehaald, anderen worden opgeknapt en weer toegevoegd aan een exclusief arrangement voor statushouders. Autochtone Nederlanders die vaak al jaren op een sociale huurwoning wachten komen in deze plaatjes niet voor, worden aan de kant geschoven en moeten maar begrip hebben.

Ook ten aanzien van o.a. scholing, medische zorg, bijstand, begeleiding, vervoer, overlast en politiezorg gebeurt er van alles en nog wat waarin er mediamatig nauwelijks of geen onderzoek plaatsvindt of over wordt bericht.

De meeste Nederlandse politici en verslaggevers hebben kennelijk geen behoefte om in brede zin open en eerlijk te berichten over wat er momenteel in onze samenleving aan de hand is en welke gevolgen dat in de komende maanden en jaren zal hebben en daarover in discussie te treden met de bestaande bevolking. Het geeft kennelijk een goed gevoel om jezelf puur als Gutmensch in de spiegel te kunnen beschouwen.

Elke samenleving heeft behoefte aan evenwicht. Zonder interactie en discussie gaan we niet komen tot deze balans. De nog niet gekanaliseerde onvrede die als hooibroei groeit bij een groot deel van de nu dom gehouden bevolking leidt tot steeds hogere temperaturen met als gevolg zelfontbranding.

Nodig is openheid, overleg en een eerlijke en realistische kijk op de werkelijkheid. Het achterstellen van de bestaande bevolking is wel zo’n beetje het domste wat je kunt doen als je wilt komen tot een breed draagvlak voor de aanpak van het asielzoekers en vluchtelingen probleem.

39 reacties

 1. Je drukt het allemaal nog netjes uit,ben..In feite wordt de nederiglander helemaal niets, nada gevraagd over welk onderwerp dan ook,daarvoor zijn ze inmiddels goed getraind om de andere kant op te kijken.De pauwtjes, van het hekjes, en de gehele overwegend links maar ook rechtse penoze bij de media zijn voor goed geld, keurig en netjes opgedragen het Eussr beleid door de beeldbuis te rammen,op straffe van baantjesverlies.En de nederiglander zag dat het allemaal goed was en altijd zal zijn, desnoods huis en haard verliezende. Tja, het kan verkeren hier in de inmiddels verworden bananenrepubliek
  bananenrepubliek.Over een jaar of tien zal door de nederiglander aan iedere politicus de vraag worden gesteld :Ook gij Brutus?, om vervolgens de ingeslagen weg te vervolgen van gedeelde en verworven armoede en geweld.

 2. Goh wat fijn om te lezen. .of je nu eens of niet eens bent. Ik wil eens het echte nieuws zien. Niks .we worden dom gehouden.

 3. Hi Ben

  Goed dat je weer eens wat van je laat horen.Vermoed omdat dit een zaak is die je hoog zit. Dat zou dan niet onterecht zijn.

  Een open en eerlijk gesprek tussen de Nederlandse bevolking en haar politieke vertegenwoordiging. En waarover zou zo’n gesprek dan moeten gaan?

  In een reactie van Elsevier op een artikel in Bild lees ik:

  “Naar verwachting komen er van oktober tot en met december tot 920.000 migranten naar Duitsland. Daarmee stijgt het totale aantal nieuwkomers tot 1,5 miljoen. In het laatste kwartaal wordt verwacht dat er dagelijks 6.000 tot 10.000 migranten illegaal de grens oversteken.

  ………..

  Duitsland houdt er volgens Bild dan ook rekening mee dat elke erkende vluchteling die in Duitsland asiel krijgt, ongeveer vier tot acht familieleden wil laten nareizen.”

  In één jaar tijd 1,5 miljoen immigranten. Een aantal dat we moeten vermenigvuldigen met een factor 4 tot 8 als we rekening houden met gezinshereniging. In één jaar tijd dus. In Duitsland wonen op dit moment zo’n 80 miljoen mensen, waaronder zo’n 8 miljoen allochtonen.

  Van de migrantenstroom komt naar schatting 20% uit Syrië.Uit Kosovo 11%,uit Afghanistan 10,6% Albanië 7,3%., Irak 4,5%. De rest komt uit Irak, Eritrea, Servië, Pakistan, Somalie, Ukraine.

  Via de MSM wordt ons voorgehouden dat het hier om toekomstige ingenieurs, artsen en bejaardenverzorgers gaat en dat er kinderen verdrinken tijdens de gevaarlijke oversteek over open zee. En dat ‘ze welkom zijn’ natuurlijk.

  https://www.youtube.com/watch?v=VsyUZvBM6a8

  Waar zouden we over moeten praten? Dat Duitsland culturele zelfmoord pleegt? Dat Europa culturele zelfmoord. pleegt? Met deze aantallen, ongetwijfeld geconcentreerd in de grote steden, wordt integratie een gepasseerd station. Zo het dat al niet was. Er zullen parallelle samenlevingen ontstaan, of beter gezegd de al bestaande enclaves zullen zich als een inktvlek uitbreiden. Op welke doffe ellende dat gaat uitdraaien, daar kan je alleen maar over speculeren. Maar zeker is dat de EU met de oplossing gaat komen. Gemeenschapszin en solidariteit zullen hoe dan ook afgedwongen worden. Met geweld als het moet:

  https://www.youtube.com/watch?v=tlYLmPegVDE

  Zo’n beetje alle van de genoemde landen waar de migrantenstroom vandaan komt zijn toevallig landen die de afgelopen jaren door de NAVO naar de typhus zijn gebombardeerd of waar ‘het westen’ zich de afgelopen jaren heeft ingelaten met door inlichtingendiensten veroorzaakte regimechanges. Now the chicks are coming home to roost.

  Worden moeilijke gesprekken Ben.

  1. Dat worden geen gesprekken meer, dat wordt gewoonweg een burgeroorlog,in de traditie van de Eussr. Een nieuwe manier om het oude feodale eu systeem weer te implementeren. Als je wijs bent neem je alvast maatregelen het naderende armageddon te ontlopen, bijvoorbeeld emigratie naar een ander continent, (ikzelf ben er al mee bezig),geen euro hier meer spenderen, de helft wordt nu reeds besteed aan de nieuwe feodale toekomst,dat wordt spoedig 90 procent.

 4. Gisteravond heb ik naar Nieuwsuur gekeken daar werden tenminste twee onderwerpen behandeld:

  1) Targets om werkloze 55+ Nederlanders weer aan een baan te helpen werden bij lange na niet gehaald en er werd een beetje gesjoemeld met de cijfers door ook 50+ werkloze Nederlanders bij deze cijfers te betrekken om de cijfers nog enigszins representatief te laten lijken. 15 uur werk per week werd genoteerd als zijnde een positieve bijdrage.

  2) Het succesvolle integratieplan van immigranten in Duitsland in de stad Beieren. ‘Van kleuterschool tot aan de arbeidsmarkt’. Voetballende, naar school gaande en op de arbeidsmarkt voorbereidende immigranten, sommige analfabeet maar dat was blijkbaar een bijzaak. Bijgebracht moest worden 09:00 uur is 09:00 uur en niet 09:05 of 09:01.

 5. Vluchtelingen ? lees zondebokken.. Europa haalt alvast een club zondebokken binnen. Alle komende bezuinigingen , de economische krimp en dergelijke ellende kunnen we afschuiven op al die vluchtelingen.. Zo blijft het volk kleindenkend en blijven de financiele instellingen dit keert buiten schot..
  Al die vluchtelingen zijn een gevolg van een groter probleem en niet het probleem zelf.. Waarom nu alleen maar over die vluchtelingen zeuren ? Het komt op deze manier wel ineens dichtbij he… ? Het veel grotere probleem waar dit alleen een gevolg van is was nog lekker ver weg maar ja , die vluchtelingen he…Dat is pas een probleem..

  Je kan beter het gat dichten dan zeuren dat je een te klein emmertje hebt om te hozen..

  Die Assad lijkt me overigens een beste vent , zelden een president zo helder en relaxed een interview zien doen . Waar Obama niet zonder zijn autocue kan en zelf niet eens een goede speech kan schrijven komt Assad in dit oude interview heel anders over.. 2012 !!! mooi om ook te vergelijken met zijn laatste interview.

  https://www.youtube.com/watch?v=pdH4JKjVRyA

  Wat me ook opvalt dat er heel veel interviews zijn met Assad , Britse en Amerikaanse media meer dan welkom op zijn uitnodiging. Hele duidelijke open interviews.
  Kijk dan eens naar Obama.., https://www.youtube.com/watch?v=T9Mh-tS8nIE

 6. Goed weer wat van je te horen Ben! Ik heb je artikelen wel gemist hier.

  Het evenwicht is ver te zoeken. In heel veel zaken die momenteel spelen trouwens.

  Hoe groter de onbalans, hoe dichter we bij een grote ommekeer komen.

  Terwijl ze ons domhouden, worden we wel steeds slimmer.

  1. Wel een indrukwekkend filmpje, ik vond er ook een deze week:

   http://usawatchdog.com/we-are-entering-the-time-of-financial-collapse-point-v-the-guerrilla-economist/

   Maar die man denkt dat het nog langer door kan gaan, de bubbel nog verder opgeblazen zal worden. En zo denkt iedereen wat….Er zijn ook andere meningen op de site waar de link vandaan komt.
   Dat is deze: http://usawatchdog.com/

   Allemaal het bezien waard, want iedereen heeft een verhaal maar of iemand het echt weet, dat zal de tijd moeten uitwijzen.Dat het allemaal niet klopt wat we via de media voorgeschoteld krijgen dat is wel duidelijk

 7. Heel goed Ben. Zoals ik al eerder zei; wacht maar tot de economische ‘downturn’ zichtbaar wordt en de middenklasse weer een stapje naar beneden gaat in onze wereld van illusionaire welvaart.

  Hoogste tijd voor een fikkie in de Haagsche Hooiberg.

  1. BTW, wat is de REDEN voor de gretigheid die ik ervaar binnen de Duitse en Nederlandse politiek om langs presstitutes en lamestream media de instroom van vreemdelingen te verheerlijken?

   Het gaat hier niet om de opvang van vluchtelingen; er is meer aan de hand. Dat voel ik aan m’n water.

   GDP-boosters; toekomstig productief volk om de pensioenen te kunnen blijven betalen? Arbeidsoverschot om lonen laag te houden ten bate van de concurrentiepositie in het geglobaliseerde spel? Verder kom ik niet.

   Maar het stinkt als een dooie rat….

   Wat zit hier achter?

    1. Vanmiddag zaten een kennis en ik te brainstormen over het feit waarom geld , in de vorm van gouden en zilveren muntjes verdwenen is…
     We kwamen tot de conclusie dat er te weinig controle over is. Niemand kan zien wat je hebt en ze kunnen je dus ook niet belasten over wat ze niet weten wat je hebt.
     Ook is het makkelijker voor hele zogenaamd rijke mensen, om papier, en nog eenvoudiger, digitale cijfertjes te vergaren dan de kilos 🙂

     Met andere woorden, het is verdwenen door de rijken die slimme truuken bedachten ,om anderen te kunnen controleren, maar niet voor de gewone man.
     Dat was onze conclusie dan, in elk geval. 🙂 Ben benieuwd hoe de mensen hier er over denken.

     1. Hm. Exponentiele groei vereist exponentiele groei in het aantal idiote maatregelen om dit te continueren. Waaronder het verwateren van valuta’s.

      Nog ff J, en je koopkracht in euro’s of dollars weegt meer dan die in zilver.

      Los die maar ’s op. ?

     2. Ik bedoelde eigenlijk meer een verandering terug naar oude tijden.
      Ik las op een amerikaanse site , zerohedge dat er 1 kant van de economie groeit, die van directe betaling …. dat zegt best veel.

      Zwarte, directcash is blijkbaar groeiende door verlies aan vertrouwen van afgifte als belasting en het nut daarvan omdat het vertrouwen weg is…en ook door simpele noodzaak om nog maar wat te verdienen/overhouden..
      Daar hoeft niet veel aan opgelost te worden toch?

      Lijkt erop dat de drooglegging aan het plaatsvinden is..en dan niet de drooglegging waar Al Capone van kon profiteren, maar dit keer de financiele… en geef ze eens ongelijk. Iedereen die het kan doet het.

     3. Volksvertegenwoordigers doen het… wat verwacht je dan van de volgelingen? Alles heeft te maken met oorzaak en gevolg dacht ik…

     4. Zodra zirp haar intrede doet gaat alles cash. Dus men wil eerst een ban op cash geld, vervolgens negatieve rente op spaargeld, en hop, de slavernij is terug, voor zover we dat nu al niet hebben. Allemaal Facebook en een gecontroleerd baantje bij een beursgenoteerd bedrijf en het ‘geld’ wordt volledig gecontroleerd rondgepompt. Afijn, zover zal het wel niet komen. Als dat gebeurt kunnen ze wat mij betreft de typhus krijgen en ga ik in een blokhut zitten zonder bankrekening.

     5. haha een hutje op de hei haha dat gaat niet echt lukken in dit land denk ik 🙂
      Kun je beter een potje schmink kopen, en je haar zwart verven, je baard laten staan en je paspoort verbranden, de grens overrijden en je auto weggeven nadat je het chassisnummer hebt weggeslepen en je nummerplaten hebt begraven… Kom je te voet terug, en zeg dat je lopend uit syrie bent aangekomen. Wie weet wordt er nog een zielige film gemaakt over je verhaal ! Hahaha!
      Vooral oefenen op de uitspaken : “Waait iek gniet” en “Ies dieskriminaasie!” dan zit je gebakken 🙂 🙂 🙂

     6. Waarom blijf je nog steeds doorgaan op het pad door het moeras?
      Stop met kinderlijke leugens,manipulaties en sociaal sentimentele verhaaltjes die niet bij jou horen.
      Doe het op de eerlijke manier en het kan goed met je komen.

 8. “Elke samenleving heeft behoefte aan evenwicht. Zonder interactie en
  discussie gaan we niet komen tot deze balans. De nog niet gekanaliseerde
  onvrede die als hooibroei groeit bij een groot deel van de nu dom
  gehouden bevolking leidt tot steeds hogere temperaturen met als gevolg
  zelfontbranding.”

  in het menselijk leven bestaat bijna alles uit positieve en negatieve krachten.

  Het is de kunst, om hier een goede balans in te vinden.
  Dit wordt meestal verstoord door de achterlijke/naive krachten in onze maatschappij.
  Tegenwoordig krijgen we steeds meer discount winkels (vaak een teken van verarming en armoede).

  Balans,openheid en eerlijkheid zijn zwaar uit balans geslagen en zullen niet eerder herstellen/overleven nadat de bewuste mens/bevolking hun gezonde gevoel en intuïtie gemeenschappelijk volgt.

  1. Bertus kan ik niet eens contact met je opnemen?
   Je bent zo ongelofelijk wijs, ik zou wel les van je willen krijgen.
   Heb je een website? Of een Blog? Ik hoop het wel, want wat jij allemaal zegt is zo waar!!

   Mvg

   Jorgen

   1. Hallo Jorgen,

    Waar wil je eigenlijk heen, je bent zeer makkelijk beïnvloedbaar door elk willekeurig persoon.
    Ik begrijp dat je wijsheden wil opdoen.
    Wat wil je met je opgedane wijsheid gaan doen?
    Het verkrijgen is 1,maar het wijselijk gebruiken is een tweede.
    En geen dom, halfslachtig antwoord terug geven.
    Laat je ware gevoel eerst maar naar boven komen.

 9. Vrijblijvend open deuren intrappen is niet genoeg. Iedereen weet hoe dit land wordt geregeerd: via achterkamertjes en polderen. Geflankeerd door sussende massamedia en een pittende volsvertegenwoordiging. Zo werkt dat niet bij het grote migratieprobleem. Omdat het publiek er frontaal mee in botsing komt. Alleen een beroep op ‘kalmte’, ‘verdraagzaamheid’ en ‘solidariteit’ levert eerder het tegendeel op.

  Sterk leiderschap is er niet, nationaal, noch internationaal. Frau Merkel zegt in Duitsland: “Wij hebben het niet zelf in de hand” en “Drieduizend kilometer prikkeldraad spannen lost niets op”.
  Rutte c.s. zeggen helemaal niks. Terwijl visie en beleid worden gevraagd. Over het totale, chaotische migratiebeleid, waarin ‘Schengen’ en ‘Dublin’ naar de prullenbak zijn verhuisd en iedereen in Europa zijn eigen uitleg denkt te moeten hebben. De één probeert het droog te houden door de grenzen te sluiten, terwijl de ander dweilt met de kraan open. En aldoende een extra aanzuigende werking creëert.

  Geruststellingen zat: “Misschien komt er een strenge winter en dan wordt de instroom minder….” En: “In de jaren negentig konden wij een instroom van meer dan 50.000 asielzoekers per jaar aan.”
  Mensen, dat is geen beleid, dat is boerenbedrog. Wat gebeurt er ná die winter? De instroom uit Bosnië was van relatief korte duur en minstens de helft kleiner dan het nu al bereikte aantal. Gezien de miljoenen die in N-Afrika en het Midden-Oosten (nog afgezien van de Balkan) klaar staan voor vertrek, hebben we te maken met een blijvende en zelfs nog groeiende noodsituatie.

  Dus moet er ook blijvend, rationeel beleid voor worden gemaakt. Als Brussel – zoals gewoonlijk – niet tot een oplossing in staat is, moeten er met spoed nationale maatregelen worden genomen. En ja, zullen er fysieke en financiële grenzen aan de instroom moeten worden gesteld, onherroepelijk inclusief eigen grenscontroles, waarbij al een schifting wordt gemaakt tussen echte vluchtelingen en andere migranten die bij voorbaat geen kans maken op een verblijfsvergunning.
  Alleen op basis van een reële taakstelling en een zorgvuldige handhaving kan draagvlak ontstaan en kan worden vermeden dat de eigen structuur wordt ondergraven.

  Aan de ‘Wiedergutmachungs-drang’ van onze oosterburen zouden wij in ieder geval geen boodschap moeten hebben.

 10. In de voortuin van Mr Dijkhof zit ook iemand die een dak boven zijn hoofd wil hebben…

  Ze hebben elkaar nog nooit gesproken…

  http://www.omroepbrabant.nl/?news/237661892/Best+beveiligde+zwerver+woont+op+een+bankje+voor+het+huis+van+Klaas+Dijkhoff+in+Breda.aspx

  Deze week wat Politiek 24 zitten kijken.. Wat zal ik graag daar die mobieltjes en tablets uit hun handen willen trekken en willen schreeuwen met 120 db dichtbij hun oor…., JE BENT GVD AAN HET WERK ! Ze luisteren niet eens naar elkaar..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.