Nederland bespaart zelfs op vakanties

vakantieDat de crisis voorbij is, of toch bijna, of zo goed als, althans volgens nogal wat officiële stemmen in binnen- en buitenland, zullen we maar met een korrel… of een kilo zout nemen zeker. Want wat voor elke werkende mens dé gebeurtenis van het jaar is, dat waar hij en zijn reikhalzend naar uitkijken telkens – met vakantie gaan – wordt althans voor steeds meer Nederlanders ook al te duur.

Grootste daling aantal vakanties sinds jaren’ 80

Door de economische crisis is het aantal vakanties (voor Nederland) gedaald met 3 %.  Dat is de grootste daling sinds de jaren 80, aldus een onderzoek van NBTC-NIPO Research.  Minder buitenlandse vakanties en zelfs minder binnenlandse.  50.000 Nederlanders meer bleven thuis en degenen die wel weg gingen deden dat minder vaak.

“Voor wie is de crisis eigenlijk voorbij?”

Financieel geograaf en publicist professor doctor Ewald Engelen stelt deze vraag en terecht.  Als gevolg van de loonmatiging met het Akkoord van Wassenaar in 1982 werd Nederland concurrerender maar verarmden de werknemers.  Die loonmatiging is te ver doorgeslagen volgens hem en niet alleen de werknemer maar ook de economie lijdt onder de steeds schevere inkomensverdeling.  De mensen moeten dringend meer koopkracht krijgen!

[youtube id=”ewJmy_ijOWU” align=”center”]

2 reacties

  1. Wij gaan eens in de zeven jaar met vakantie, dat is even wat anders dan zeven keer per jaar met vakantie hè? En het bevalt prima, waar hebben we het over, ontvluchten, nee vluchten kan niet meer! Vraag maar aan Jenny Arean op you tube.

  2. ga in de winter naar een warm land, je bespaard gas/licht, winterkleding en kerstonzin, het eten is ook stukken goedkoper, dus als je gaat, ga de volledige 6 weken rond de periode december/januari/februari, combineer dit met de tandarts in bv thailand, bespaar je een winterdip en griepje
    op de terugweg: drank/cigaretten meenemen
    de kosten van de vakantie kan je dus gewoon weer terugverdienen door te besparen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.