Nederland controle-staat

14

big brotherWe zijn nog zo beleefd en ook realistisch om dit stuk niet als titel te geven “Nederland politie-staat”, maar voor een liberaal (in de zin van “vrijheidslievend”), vooruitstrevend land dat toch altijd tolerant is geweest, zijn volgende voorbeelden van onmenselijkheden begaan door de overheid… het Engelse woord atrocities dekt het nog het best, wat wil zeggen: dat wat misstanden, wantoestanden, walging en afgrijzen oproept.  Leest u verder…

Uitwassen van een controle-staat

In de “strijd” (?) tegen het permanent wonen op vakantieparken heeft de gemeente Coevorden een vrouw gefotografeerd die net een douche ging nemen.  Het overkwam mevrouw Homans (23) op recreatiepark Het Ermerstrand in Erm.  “Ik stond in mijn onderbroek in de doucheruimte van ons chalet toen ik ineens een camera door het openstaande doucheraam zag komen. Ik kon mijn ogen niet geloven. Heel kwaad ben ik achter die rechercheur van de gemeente aangerend.”  Gemeenten als deze blijken aan “dossiervorming” te doen; er zijn “controleurs” en het gaat om “illegaal wonen” (wat een gruwzame termen allemaal, Nederland onwaardig eigenlijk).  Oh ja, en de “dwangsom” bedraagt 67.000 euro, of ze die even wil betalen, het mag in 56 jaar met 100 euro per maand hoor!

Ook een bijstand-moeder krijgt een boete opgelegd van (slik) 27.278,17 euro (ja ’t werd tot op de cent nauwkeurig uitgerekend!) omdat haar zoon bij haar inwoont in plaats van bij de vader.  “Fraudejagers slaan door” kopt De Telegraaf terecht en schrijft over deze zaak : “De overheid slaat door in haar strijd tegen uitkeringsfraude. Niet de bendes die miljoenen aan toeslagen naar het buitenland loodsen, worden aangepakt. Het zijn de bijstandsmoeders en werklozen die administratief steekjes laten vallen en tot hun dood bezig zijn met het afbetalen van door de Staat opgelegde boetes“.

Nog : een 89-jarige dame uit Rotterdam, mevrouw Veldmeijer, op weg naar haar dochter in Zwolle werd op een willekeurige plaats uit de trein gezet “omdat ze niet had ingecheckt met haar gloednieuwe ov-chipkaart”.  Nu moet iemand ons een komen vertellen wat een “ov-chipkaart” is, waarvoor die dient en hoe je ze moet gebruiken?! We hebben géén idee, maar alle bejaarden van Nederland dienen blijkbaar op de hoogte te zijn! Dienen! Verplicht! Of! Nou, dit is zo’n grotesk geval dat we het persbericht grotendeels moéten aanhalen :

“Het is dat haar vriend (85) deze krant tipte, want Veldmeijer zelf wil niets liever dan het ‘treindrama’ zo snel mogelijk vergeten. ‘Zoiets gaat je niet in de koude kleren zitten. Ik ben behandeld als een crimineel. Dat ik dit op mijn leeftijd nog moet meemaken,’ zegt ze drie dagen na dato met bibberende stem en handenwringend in haar appartement in een seniorenflat in de Rotterdamse deelgemeente IJsselmonde.  De hoogbejaarde vrouw met de bruine ogen en het grijze vlassige haar was ‘op van de zenuwen’ voor het bezoek aan haar dochter (50). Die onderging een ernstige medische ingreep waarover haar moeder niet wil uitweiden. ‘Het was voor het eerst dat we elkaar weer zouden zien,’ zegt Veldmeijer met tranen in de ogen.  Omdat ze niets aan het toeval wilde overlaten, kocht ze een dag voor de beladen treinreis alvast een kaartje. Dat werd niet de oude vertrouwde voordeelurenkaart, maar een nieuw abonnement gekoppeld aan een ov-chipkaart. Veldmeijer: ‘De loketbediende legde de gebruiksvoorwaarden uit en registreerde me voor dinsdagmorgen. In de veronderstelling dat daarmee alles geregeld was, keerde ik terug naar huis. Een zorg minder, dacht ik.’

Een lelijke misvatting, want dinsdagmorgen in de trein van 09.49 uur naar Zwolle constateerde een conducteur dat Veldmeijer niet had ingecheckt .De schrik sloeg de Rotterdamse om het hart, zegt ze terugblikkend. ‘Ik legde uit dat niemand mij iets had verteld over inchecken en vroeg of hij me geen stempeltje kon geven, maar de conducteur, een 50-plusser, was onverbiddelijk.’   Op Utrecht Centraal, het eerstvolgende station, dwong de conducteur haar uit te stappen en in te checken. ‘U heeft 6 minuten de tijd om heen en terug te komen. Dat haalt u makkelijk mevrouw, riep hij me nakijkend.’ Met een hoofd als een boei door de vernederende ervaring in een volle coupé en geschrokken zocht Veldmeijer haar weg naar een incheckpoortje. Bij terugkomst was haar trein vertrokken. ‘Ik ben nog kwiek en was graag heen en weer gerend, maar dat mag ik niet omdat ik last heb van hartkloppingen waartegen ik ook pilletjes slik,’ zegt de vrouw met tranen in de ogen. Met een vertraging van zo’n 2 uur kwam ze uiteindelijk aan in Zwolle, waar haar dochter al die tijd in de auto had zitten wachten”.

Dit is ook geen alleenstaand geval : “Seniorenclub ANBO vindt de gang van zaken ongehoord. ‘De NS mag kwetsbare mensen niet zomaar achterlaten op het perron. Leg tenminste uit hoe zo’n chipkaart werkt en zorg dat ze veilig thuiskomen,’ zegt woordvoerster Renée de Vries verontwaardigd. Ze moet denken aan een soortgelijk incident in april. Toen werd een bejaarde vrouw (70) ’s avonds laat uit de trein gezet op station Sloterdijk omdat ze de incheckpaal niet had kunnen vinden.  In januari werd een 16-jarig meisje in Den Haag ’s avonds laat uit de trein gezet omdat ze geen geldig kaartje had, waarna ze geen vervoer meer had en de politie haar naar huis moest brengen. De ouderenbond ontvangt regelmatig klachten van leden over de ov-chipkaart. ‘De meest voorkomende gaan over incheckproblemen bij een reis met verschillende vervoerders,’ aldus de zegsvrouwe”.

Waar gaat dit naartoe…?

14 REACTIES

 1. Misschien denk u nog altijd aan Anne Frank. Beter zijn de verhalen van samenwerking tussen de politie en de bezetter. Hier waren er heel erg veel van en ik heb mij laten vertellen dat er in Leeuwarden geen Duitser aan te pas is gekomen om alle Joden op te pakken. En u denkt dat dit soort er vandaag de dag niet meer is ? NEEderland zit er helemaal vol mee, vergeet dat niet.

 2. Nou, je mag Nederland best ‘politiestaat’ noemen, want zo ver om mensen in de douche te volgen gingen zelfs de nazi’s niet.

 3. Vanwege dit soort waanzin heb ik die polder maar verlaten.
  Strafkamp HOL-land BV, je chronisch en mentaal ziek rennen op de vierkante meter voor bank, baas, belasting en bilderalex.
  Een land met 16 miljoen inwoners en 7 miljoen rechtszaken per jaar.
  Moreel failliet dus!
  Ik ben net als 700.000 andere landgenoten burn-out geraakt of hoe dat ook mag heten. (en 1,7 miljoen bijna burn-out) Anyway, ik ben boos en geestelijk moe de plas overgestoken.
  Teruggaan wordt zeker weten een hechtenis want ik verdom het om die schoothondjes van de yankees, oorlogshitsers, afbreekmissies en wapenhandelaren nog langer te spekken.
  Mijn botten gaan nog niet terug.

 4. Je moest een weten hoeveel blauwe enveloppen wij hier gekregen hebben sinds we hier in Zweden wonen, elke dag wel 1 of 2…je wordt compleet nagetrokken jaar voor jaar of ze nog een centje van je kunnen vangen. Ook bij vertrek nog even flink genaaid met de eindafrekening van de energiemaatschappij die nog een afrekeningetje deed die ook totaal niet klopte. En hier net de eerste afrekening van eon gehad , of we even 500 euro willen lappen voor stroomverbruik van 1 maand a 2400 kwh, terwijl we 2 computers , een koelvries en een boiler van 30 liter hebben. Met hun slimme meter . Gelukkig kunnen we aantonen met eerdere maandcijfermeterstanden van de vorige eigenaar dat het niet klopt en dat we hooguit 400 kwh per maand gebruiken, maar het is gewoon bar hoe ze het proberen.
  We gaan zo snel mogelijk zonnepanelen leggen het liefste met accus, zodat we zo veel mogelijk offgrid kunnen want het is om spoegmisselijk van te worden.

 5. Interessant zweden.. ik had noorwegen gekozen…doch een noordelijk z.g rijk.. land binnen de eu betekent altijd de pineut.

  Wel eens nagedacht over een geet motor loopt op 80% water.
  Paul zelve.: Paul Pantone Plasma Reactor Motor. e.a.

  http://www.vrijeenergiemachine.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=81:geet-processor&catid=32:geet-processor&Itemid=49

  Hydrogen Hybrid Conversion For ANY Vehicle – I’m Saving 56% At… . . How to make a hydrogen fuell car cell work. ect ect.

  Eenvoudig te maken en je drijft er veel mee auto, machine, grasmaaier. Dat is pas een investering.

  Wordt angstvallig stilgehouden..niet zonder redenen.

   • Naast de goed werkende Hydrogen Hybrid conversion voor in de wagen lijkt een electra opwekker ook een mogelijkheid voor alle donkere dagen.

    The Plans For Building The Magnetic Generator Go To Duckduckgo/Google……: “(Top) Magnetic Generator” It Is a Step By….
    ect ect…
    Te bouwen en stroom is yours for ever. ( Bovendien heb je een leuk product om wat bij te verdienen..enof vrienden te maken ).

    • @max29
     Ik weet ’t niet hoor. Een waterstofgenerator (misschien iets anders, maar toch…) heb ik hoogst persoonlijk in werking gezien bij iemand in de auto. Feit is dat hij deze auto heeft laten schorsen en hij rijdt nu in een andere auto en hij heeft niet de moeite genomen om deze waterstofgenerator in zijn andere auto in te laten bouwen. Bij iemand anders is de waterstofgenerator ontploft. Voor zover de praktijk.

     Theorie heeft mij geleerd dat er zoiets bestaat als “De wet van behoud van energie” De motor van de auto moet harder werken omdat de dynamo elektriciteit moet leveren voor het proces van elektrolyse want dat is noodzakelijk voor het maken van de waterstofgas voor de verbrandingsmotor.

     Voorts heb ook ik zeer overtuigende filmpjes gezien van ogenschijnlijke ‘vrije energie’ mbv magneten maar ben toch een beetje sceptisch hierover geworden mede door hetgeen ik op de middelbare school heb geleerd. Wat magneetmotoren betreft, eerst ECHT zien dan pas geloven. Voor wat betreft ‘vrije energie’: ‘Geheime technologie’ zou gebruikt kunnen worden bij defensie. Altijd als ik een militaire tank zie rijden of dat nou in het echt of op tv is, zie ik nog altijd een ordinaire diesel rookpluim uit de uitlaat van de tank verschijnen.

     Dan geloof ik, als we Madman willen helpen, voorlopig nog eventjes meer in een Stirlingmotor (hete/koele luchtverschillen) of een stoommotor. Die eerste zou jezelf nog kunnen bouwen en is nagenoeg ongevaarlijk. Dit soort motoren kun je aan de gang krijgen met alles wat goed heet wordt. (Tot verbranding van hout aan toe, daarvan voldoende in Zweden denk ik) Zonnepanelen natuurlijk ook prima maar een Stirlingmotor draait juist als een tierelier in de winter door de grotere temperatuurverschillen.

     Excuses, misschien wat off topic allemaal maar de reactie op het artikel is wel: meer onafhankelijkheid (zelfvoorzienend als het om energie gaat) Autonomie is natuurlijk een prima reactie op een controle-staat. Misschien niet wenselijk voor een controle-staat maar ik vind het allemaal prima 😉

     • …En niet alleen voor Zweden bedoeld ook voor Brazilie e.a.

      @R: goede aanvulling en de rest ook nuttig voor de site van Koen.. geeft wat bescherming…. van belang om je t goed moet toepassen en nauwkeurig te werk moet gaan.
      Dus zijn de in en uitgaande slangen op juiste plaatsen in de motor aangesloten. En in juiste dikte en afmeting.

      En flessen met zuivere baking soda- zuiveringszout en gedestilleerd water ook juist van afmeting bijv..
      Geen gewoon water of slechte kwaliteit zuiveringzout om maar eens wat aandachtspunten te noemen.

      Bovendien is er wind in brazilie en zweden en aan een kust genoeg…en deze omzetten wordt steeds eenvoudiger en vooral kleiner in formaat/afmeting.

 6. Madman:Hun kracht en controle is centralisatie.
  Munt – landen – banken- belastingaangiftes- spaargelden ect..etc.

  Mijn-jouw kracht is De- centralisatie…daar winnen ze t nooit van.
  Massa is alleen kwantiteit… lomp.. traag… bureaucratie…agentjes…regels… regelgeving.. wetten..geen goud…schulden…leraar geschiedenis en landbouw hogeschool wageningen als minister en premier.

  Goed voorbeeld van juist gebrek- afwezigheid aan kwaliteit gevraagd en ingezet.

  Neem gedestilleerd water en zuiveringszout – bakingsoda – goede kwaliteit anders schuimt t.
  De- centraliseren loont ..heeft kwaliteit…voor t milieu geen smog –lood.. fluoride roet fijnstof genaamd …dus kanker en hun pillenmachine. Sla eigen waterbron…eigenlijk allen decentralisatie.

 7. Ik zag laatst dit ( http://www.youtube.com/watch?v=6wXkI4t7nuc ) youtube filmpje waarin hoe wordt uitgelegd waarom je in Amerika beter nooit met een agent kunt spreken. Het eerste deel bestaat uit een advocaat die dit dus uitlegt en het tweede deel is van een agent die het vervolgens bevestigd en aanvult.
  Amerika is dus al lang een politiestaat en de enige rol van de politie is om de burger te kunnen intimideren en arresteren als het ze uitkomt. Ik heb niet genoeg kennis van ons Nederlandse wetboek, maar ik denk dat zo’n zelfde uiteenzetting kan worden gedaan voor Nederland en de rest van Europa….

  • Ik heb er gewerkt en kon mij toen voor 911 al niet aan de indruk onttrekken in een soort NaZi USA te zijn beland. Heel autoritair.
   Raar dat een zogenaamd vrij volk zo’n harde hand nodig heeft…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.