Nederland in lijstjes (deel 1)

8

flagWij van Biflatie vonden het een leuk idee om ons land eens in lijstjes uit te drukken, te vergelijken vaak ook met het buitenland, voor een aantal vlakken die er economisch en maatschappelijk toe doen. Nederland staat in heel wat lijstjes en zelfs hier en daar erg hoog. Alle informatie is bijgewerkt voor 2012/2013. Leer meer over uw land; lees, grasduin en verwonder u : Nederland in lijstjes…

Grootste bedrijf

SHV, Steenkolen Handels-Vereeniging is het grootste Nederlandse familiebedrijf. De familie Fentenen van Vlissingen behoort tot de rijkste van het land.  Zij staan op nummer 10.  Nummer 1 is Royal Dutch Shell met 400 miljard euro omzet.

Rijkste gemeente

Bloemendaal staat aan kop met een inkomen dat meer dan de helft boven het gemiddelde ligt.

Duurste huurhuis

Op dit gebied is er niks prijziger te vinden dan de Van Breestraat 175 in Amsterdam, een herenhuis met een woonoppervlakte van 416 m2 met tuin en dakterras. Voor 15.000 euro per maand kunt ook u hier wonen.

Duurste koopwoning

Niets gaat boven het landgoed gelegen Groenlandsekade 69-71 te Vinkeveen, van voormalig Quote-500 lid Joop Leliveld.  Kostprijs : 9.200.000 euro.

Meest innovatieve natie

Van alle landen ter wereld innoveert Zwitserland het meest, maar ook Nederland is gestegen van de 9de naar de 6de plaats, een opsteker.

Goedkoopste auto

Dit is wel koopje nummer 1 onder de nieuwste, kleinste en goedkoopste auto van Nederland : de Seat Mii voor 7.895 euro.

Gelukkigste landen ter wereld

Ja wij staan hier inderdaad bij en wel op een mooie 8ste plaats.  Nummer 1 is Australië op het gebied van werkgelegenheid, gezondheid, inkomen, milieu en scholing. Wij scoren bovengemiddeld op het gebied van gezondheid, balans tussen werk en privé en algehele tevredenheid over het leven.  Er blijft wel de aanzienlijke inkomenskloof in ons land : de rijkste 20 % van de Nederlanders verdient 5 maal zoveel als de armste 20 %.

(wordt vervolgd)

 

 

 

 

Over de auteur

Biflatie.nl publiceert artikelen over de crisis en de huidige (macro)-economische situatie. Ook nieuws over bitcoin & cryptocurrencies, de huizenmarkt, goud & grondstoffen, de machthebbers en het monetaire systeem. Twitter: @Biflatie