Nederland op slot: kabinet mist voortschrijdend inzicht

Mark Rutte had op 14 december de kijkcijferhit van het jaar. Hij steeg ver boven de populaire TV-shows en talkshows uit. Niet zo heel moeilijk natuurlijk met al die platvloerse uitzendingen van onze (staats)omroepen. Het is opvallend dat veel “kwaliteitskranten” de volgende dag grote waardering uitspraken voor de speech van onze Mark. Hij is onze grote leider nu we massaal in een angstpsychose verkeren. Al bijna een jaar zijn we bang voor een virus die een enorme veldslag levert met de bevolking. Met de dramatische beelden uit China op ons netvlies zat de schrik er goed in.

Als de angst regeert

Toen even later ook de beelden uit Italië tot vervelens toe werden getoond keek iedereen naar het kabinet. Er moest wat gebeuren want de beelden waren dramatisch. TV-reportages zijn altijd aangrijpend, dat is nu eenmaal de bedoeling van een filmpje. Televisie maken is dramatiek laten zien. In een kort verslag is geen ruimte voor uitgebreide analyses over oorzaak en gevolg. Na de rampen, oorlogen en pandemieën komen de boeken pas later in de winkel. Pas als er uitgebreid onderzoek is gedaan naar de casus door geïnteresseerde onderzoekers.

Geen centrale regie

Het is begrijpelijk dat er adequaat moet worden opgetreden wanneer een land wordt overvallen door een ramp. Vooral wanneer de bevolking voor uitroeiing wordt bedreigd. De angstaanjagende beelden uit Italië hadden heel Europa wakker geschud. Er moest snel wat gebeuren in maart. De verschillende EU-lidstaten namen hun eigen maatregelen. Er was geen centrale regie vanuit Brussel. Het ene land ging in een strenge lockdown, Nederland bedacht een intelligente lockdown, en andere landen namen minder beperkte maatregelen. Toch werden veel economieën van schrik grotendeels stil gelegd. De maatschappelijke schade werd voor lief genomen, dat zien we later wel weer. Eerst moest de bevolking gered worden. Vrouwen en kinderen eerst, nou ja, dat nog net niet.

Tante Bep en opa Jansen

Het werd gaandeweg duidelijk dat de pandemie geen pandemie was maar een epidemie. De sterftecijfers bleken mee te vallen. De gemiddelde leeftijd van de overleden slachtoffers lag op 81 jaar, terwijl het sterftecijfer(ifr) wereldwijd inmiddels op 0,23 procent staat. Cijfers die stemmen tot nadenken. Nu roepen veel mensen dat elk coronaslachtoffer er één teveel is. Natuurlijk, vooral als er geliefden overlijden in de eigen omgeving. Maar wacht even, gooien we voor tante Bep en opa Jansen de landelijke economie op slot wanneer zij op hoge leeftijd komen te overlijden? Nee, we leggen alleen in kleine kring het werk stil en nemen gepast afscheid. Natuurlijk moesten dit jaar wat meer mensen afscheid  nemen van hun dierbaren dan onder normale omstandigheden. Er is een oversterfte net zoals tijdens de griepgolf van 2018. Ik ga niet alle cijfers opzoeken maar verwijs nadrukkelijk naar de website van Maurice de Hond: www.maurice.nl

Maurice de Hond versus de WHO/RIVM

Deze man is 73 jaar en verdient een lintje met al zijn studie die hij verricht sinds de corona-uitbraak. Hij is een wetenschapper, afgestudeerd sociaal geograaf en vooral bekend als opiniepeiler. Al zijn bevindingen zijn goed onderbouwd, gedocumenteerd en verzameld in zijn digitale bibliotheek. Wat een werk, maar vooral, wat een waarheid! Ik hecht een zekere waarde aan het onderzoek van een onafhankelijk wetenschapsmens. Onze regering stuurt echter op de wetenschap van het RIVM en andere ambtelijke instanties. Het RIVM is een ambtelijk apparaat en op hun beurt weer afhankelijk van informatie van de WHO die overkoepelend is en analyses maakt van de aangeleverde gegevens van aangesloten landen. Dat neemt wat tijd. We zien hier logge instituten; hun onderzoeken vergen veel tijd. Wanneer overheden sturen op cijfertjes die na enige tijd zijn achterhaald door de werkelijkheid van minder gruwelijke cijfers dan is sprake van laksheid. De trots van de machthebber overheerst en andere bevindingen worden weg gewuifd.

Op zoek naar de andere waarheid

Het is algemeen bekend dat overheden niet sturen op voortschrijdend inzicht maar achteraf op de vingers worden getikt door de oppositie. Die wordt op hun beurt weer wakker nadat de bevolking zich begint te roeren. Een bevolking die na enige tijd zelf op onderzoek uitgaat wanneer beklemmende maatregelen via een noodwet de mensen aan het denken zet. Dat zal nog even duren want momenteel schijnt 70 procent van de bevolking de harde lockdown voor lief te nemen. Toch gaan meer mensen zoeken naar de andere waarheid. Eerst in stilte om niet te worden versleten als virusgekkies of virusontkenners. Zo worden andersdenkenden al makkelijk weg gezet door bijvoorbeeld de mainstream media.

Waar zijn de noodhospitalen

De praatpapegaaien van OP1 en bij Beau(en Jinek) nodigen alleen de ‘vertrouwde’ deskundigen uit van de zorginstellingen die te lijden hebben onder de enorme werkdruk. Ontstaan door jarenlange bezuinigingen op voornamelijk beddencapaciteit. Ik heb al vaker geroepen dat er geen paniek zou zijn als er een soort van reserve-eenheid zou zijn. Net als bij Defensie. Waarom hebben we een leger? Er is al 75 jaar vrede. Het is om voorbereid te zijn ingeval er een vijand aanvalt met oorlogstuig. Zo kent de mensheid nog wat andere vijanden. Het water heeft ons gedwongen om hoge dijken aan te leggen. Om de zoveel tijd doet een besmettelijk virus een rondje over onze aardkloot. Waarom kennen we geen noodhospitalen? Waarom hebben we geen opgeleide reserve-verpleegkundigen die een paar keer per jaar worden bijgeschoold, net zoals de reserves van de Natres. De Natres (Nationale Reserve) bestaat uit ongeveer 3.000 reservisten, vrijwillige militairen. Zij vervullen hun militaire functie naast een burgerbaan of studie. Wat kosten ons nu 3000 hospitaalsoldaten in vredestijd?

Verkiezingen 2021

Het zou ons toch zeker honderden miljarden aan economisch leed schelen, en niet te vergeten de geestelijke nevenschade van onze opgesloten jeugd. We gaan wat beleven als in 2021 al die werklozen zich gaan melden bij de UWV. Momenteel ontvangen ze hun uitkering via de werkgever. Werkgevers die tijdelijk hun steungeld(lees belastinggeld) vanuit de NOW-regeling ontvangen van de Rijksoverheid. Voor de verkiezingen in maart 2021 zal de overheid natuurlijk heel slim aankondigen dat, mede door hun voortschrijdend inzicht, verschillende beperkingen ingevolgde de Noodwet kunnen worden opgeheven. De VVD en coalitiegenoten zullen handenwrijvend in hun verkiezingsretoriek verkondigen dat het kabinetsbeleid wel degelijk heeft gewerkt. Ben ik zeer benieuwd hoe de politieke partijen in hun verkiezingsprogramma’s de enorme economische schade gaan verkopen.

GW

 

10 reacties

 1. Beste Gerrit, ik denk dat u net als velen, die het alternatieve nieuws volgen, heel goed weet dat er achter dit virus een heel andere wereld zit. Die van de satanische sekte, die maar een doel heeft: de onderwerping van het volk, gechipt en vooral uitgedund, zoals op de George guide Stones ingebeiteld staat.
  Het is niet voor niets, dat alle regeringsleiders dezelfde taktiek volgen. Uit (economische) chaos komt de reddende (?) engel; de Nieuwe Wereld Orde.
  De mens als slaaf van de elite, met een basisinkomen, geen bezit meer ( lezing Herr Schwab) en volledig gecontroleerd door de overheid.
  Wat een toekomst en zolang het gehersenspoelde volk dat accepteert, zal onze toekomst er zo uitzien. Ben blij dat ik oud ben, maar arme kinderen en kleinkinderen.

  1. Beste Jan,

   Deze bijdrage van Gerrit is ook uit mijn hart gegrepen!
   Ik merk dat er langzamerhand wat meer mensen ‘wakker’ worden.
   Maar de ‘vervolging’ van degenen die op het spoor van de waarheid zijn gekomen wordt sterker. Google en YouTube zijn al ver gevorderd met het verwijderen van artikelen die niet politiek correct zijn.

 2. Star (maar altijd zeer oppervlakkig en vrijblijvend) ontkenen is bepaald ook geen ‘voortschrijdend inzicht’, maar een (verloren) achterhoedegevecht.

  In het land, de wereld, wordt de economie stil gelegd, omdat ‘tante Bep en opa Jansen” (misschien aan corona?) zijn overleden?

  Uw bitcoin-collega vist verrassend achter het net; de poedelprijs 2020, voor de meest aanstootgevende, ‘alternatieve bijdrage’ gaat alsnog onbedreigd naar GW. Proficiat!

   1. Sorry, voor mijn afwezigheid hier in het reactiedecor. I.v.m. andere activiteiten ben ik niet altijd in de gelegenheid om te regeren op reacties. Reacties die wat toevoegen aan de discussie juich ik van harte toe, vooral als het gaat om aanvullende info. Helemaal als deze wat toevoegen aan mijn gebrek aan kennis. Let wel, ik schrijf als een columnist en ben geen onderzoeksjournalist of iets dergelijks. Voor noodzakelijke informatie voeg ik meestal een link toe naar een betrouwbare bron, zoals in deze column naar de site van Maurice de Hond die wel over de nodige kennis, dan wel de juist informatie beschikt.

    De juiste definitie van columnist is: “Een columnist is een persoon die met enige regelmaat een artikel (column) in een krant of tijdschrift plaatst met als doel een gesprek op gang te brengen of een persoonlijke visie door te geven.” Dit is dus wat ik doe. Mijn ongenoegen over bepaalde oneffenheden in onze complexe maatschappij probeer ik een column te delen met de lezers hier op Biflatie. Soms komen daar prudente reacties op die er toe doen. Daarvoor doe ik het. Als ik linkjes e.d. ontvang naar andere (wetenschappelijke) artikelen of Youtubekanalen dan kunnen de lezers daar wat mee. Op die manier heb ik hier op Biflatie al veel nuttige informatie ontvangen.

    Indien ik onjuiste informatie verschaf dan mag ik gerust gecorrigeerd worden, met verwijzingen of met analytische uitleg. Dat verhoogt de meerwaarde van deze website dat tevens een discussieplatform is.

    Soms komt het bij lezen aan op begrijpend lezen. Soms schrijf ik met een cynische ondertoon en soms wordt de ‘spot’ niet altijd begrepen.

    1. Rutte zei het zo: “Wij zijn wel verantwoordelijk, maat niet aansprakelijk”. Dus riep niemand hem ter verantwoording en kon hij met een zuiver geweten blijven zitten waar hij zat.

 3. Ik wed dat er al die jaren in Afrika en Azië meer oversterfte is geweest aan Cholera, geweld en Malaria dan bij ons aan Covid-19. Altijd bezuinigd op de gezondheidszorg, maar bij deze pandemie wordt voor het eerst gekozen voor mensen boven geld. Fantastisch dat men tot dit inzicht gekomen is, maar waarom niet eerder? En als we de geldkraan toch wagenwijd open kunnen zetten met dit geslaagde economische experiment, waarom niet direct een oplossing voor alle armoede in de wereld?? Ga maar lekker in een Aikido beweging mee met onze machthebbers…

  1. Het leven van een Nederlandse bejaarde is toch wel minstens duizendmaal zoveel waard als het leven van een Afrikaans kind. Als we het over ethiek hebben mogen we daar toch wel eens bij stil staan. Of houdt de ethiek op aan de Nederlandse grens?

 4. Het feit dat diverse media door de msm en de internetgiganten geboycot worden zegt meer dan genoeg. De waarheid of een mening die niet overeenkomt met wat uitgedragen moet worden, mag niet openbaar gemaakt worden. DDR 2.0 heet ons welkom.

 5. De enorme, economische schade is er ook bij z.g. ‘intelligente’ maatregelen en temeer bij populistisch doen alsof er niets aan de hand is. De verschillende manieren van aanpak geven verschillende resultaten.
  Strenge lockdown met duidelijke voorschriften, nauwkeurige handhaving en een gedisciplineerde naleving van de regels geeft aanwijsbaar (zie Verre Oosten) het meest duurzame resultaat.

  De westerse samenleving mist het geduld en de inschikkelijkheid daartoe; geprobeerd wordt telkens om het één te doen zonder het ander te laten. Drastisch inperken van vrijheden is hier als vloeken in de kerk.
  Toch zal dat moeten, om nu en in de toekomst niet door besmettelijke ziekten te worden gedecimeerd, temeer omdat de menselijke immuniteit daartegen, vaccins of niet, met de generatie zwakker wordt.

  Niet zo vreemd dus, dat in het ‘intelligente’ westen stemmen opgaan voor een lange lockdown, die pas zou mogen worden afgebouwd als de besmettingsgraad een beheersbaar permanent laag niveau heeft bereikt.

  En de economie? Bizarre overdaad en overwaarderingen zijn ook zonder pandemie niet houdbaar. Covid en andere besmettelijke ziekmakers drukken ons met de neus op de feiten en zullen ons, graag of niet, in plaats van een terugkeer naar het oude patroon, dwingen tot vernieuwing, saneren en herstructureren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: