Nederland terug naar de goudstandaard

13

René Tissen, RTLZ | Het voor 30 november aanstaande in Zwitserland aangekondigde burger referendum met als motto ‘red ons goud’, kan heel gemakkelijk het spectaculaire begin vormen van het zo begeerde herstel van vertrouwen van gewone mensen in hun economie.

goud kopen

Licht aan het einde van de tunnel

Het voor 30 november aanstaande in Zwitserland aangekondigde burger referendum met als motto ‘red ons goud’, kan heel gemakkelijk het spectaculaire begin vormen van het zo begeerde herstel van vertrouwen van gewone mensen in hun economie. Zelfs de wereldeconomie kan er weer vaste grond onder de voeten door krijgen.

Als de Zwitsers voor het motto stemmen dan mag de Zwitserse Nationale Bank niet langer fysiek goud verkopen en moet het zelfs zoveel goud kopen dat er weer een geloofwaardige relatie ontstaat tussen de hoeveelheid goud die het land in bezit heeft en de kracht van de eigen munt. Al het goud dat Zwitserland bezit (zo’n 1040 ton, Amerika zo’n 8100 ton) en koopt, moet op eigen bodem opgeslagen worden. Belenen aan het buitenland wordt strikt verboden.

Zwitserland verdient bewondering

Het voornemen van Zwitserland houdt gelijke tred met dat van China ( 1054 ton), maar wordt in tegenstelling tot China in het openbaar voorgelegd aan de bevolking, simpelweg omdat het om de welvaart van de bevolking en volgende generaties gaat. Als het allemaal door gaat kan het referendum als een triomf van de democratie en de burgereconomie worden beschouwd. Ik roep de Nederlandse regering graag op om in lijn met Zwitserland ook Nederland terug te brengen in de stal van de gouden standaard. Als dat niet anders kan dan via de uittreding van Nederland uit de Eurozone, dan moet dat maar. Lees hier meer.