Nederlandse consument somber over economische toekomst

De stemming onder consumenten verslechterde in april 2010. De indicator van het consumentenvertrouwen kwam uit op -15, tegen -12 in maart 2010. Het vertrouwen in de toekomst liep sterk terug. Het oordeel over het economisch klimaat in de komende 12 maanden verslechterde met 13 punten. De index over de toekomst van de eigen financiële situatie in het komende jaar daalde met 10 punten.

De koopbereidheid was in april 5 punten lager dan in maart. Consumenten oordeelden niet alleen pessimistischer over hun eigen financiële situatie in de komende 12 maanden, ze vonden de tijd ook minder gunstig voor het doen van grote aankopen. Hun kijk op de eigen financiële situatie in de afgelopen het afgelopen jaar veranderde weinig.

Het oordeel over het economisch klimaat was vrijwel gelijk aan dat in maart. De kijk op de economische situatie in de komende 12 maanden was weliswaar veel negatiever dan een maand eerder, maar hier stond een sterke verbetering van het oordeel over de economie in de afgelopen 12 maanden tegenover. Dit blijkt uit cijfers van het CBS.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: