‘Nederlandse huizenprijzen blijven gewoon dalen’

In mei 2013 werden er door het Kadaster 8.333 verkochte woningen geregistreerd. Dit is een daling van 18,2% ten opzichte van mei 2012 (was 10.182). Volgens Kees de Kort is het zo goed als zeker dat de huizenprijzen in Nederland gewoon verder zullen gaan dalen. ‘Eerst gaan de volumes omlaag en daarna de prijs, aldus de macroeconoom. (Via BNR & Huizenmarkt-zzeepbel)

[youtube id=”THFX-kaQd1Y” align=”center”]

8 reacties

 1. Idd gewoon halveren die hap. Ik ben een starter en alles in deze omgeving is of afgeleefd of 40 vierkante meter of ver boven ons budget. Dit vind ik raar aangezien ik en mijn vriendin allebei hoger opgeleid zijn en rond de 30.

  1. Ik ben zelf altijd bewust blijven huren omdat je deze situatie al halverwege de jaren ‘ 90 aan kon zien komen. Ik had zelf best een huis kunnen kopen maar ik wilde niet in de vraatzuchtige muil van het huidige banksysteem komen en ik ben mezelf eeuwig dankbaar. Diverse mensen zijn nu jaloers op me omdat ik betaalbaar woon ook al ben ik een scheefhuurder. Ik verwacht zelf dat de bodem van de huizenprijzen uiteindelijk op 20% van de top in 2008 uit zullen komen. Het blijft koffiedik kijken omdat de overheden de markten op alle mogelijke manieren zullen manipuleren. Ik hoop niet dat mijn verwachting uitkomt. Ik werd al voor gek verklaard toen ik in 2003 tegen m’n collega’s zei dat de huizenprijzen na de top met minimaal 20% zouden gaan dalen. Sterkte Mark!

   1. Tja, cynicus de meningen verschillen. Ik kocht in 1995 een woning met bedrijfspand voor 500.000 gulden, 5 jaar later de boel weer verkocht voor 1.000.000 gulden. De winst heb ik vervolgens ”via via :-)” in fysiek goud belegd.
    Niet omdat ik zo slim ben hoor, verre van dat, maar gewoon ouderwets ”tegendraads” handelen.
    Heb dan ook destijds als zelfstandige bewust nooit meegedaan met allerlei ”pensioen producten”, de gretigheid van de banken om deze ”zooi” te verkopen voelde toen al niet goed.

    Als de overheid zegt ”links” dan is ”rechts” geheid een succes.

 2. 1 julie wordt de NHG weer met 30.000 euro teruggeschroefd. Geen enkele bank durft nog hypotheken te verschaffen boven deze NHG grens. Het zal even duren voordat de nieuwe grens door de markt geaccepteerd wordt.
  Een nieuwe daal-trend zal eind 2013 weer inzetten.
  Ik ga wederom voor -10% dit jaar en -10% volgend jaar.
  Eind 2014 zal een gemiddelde woning voor een koper met 50% gedaalt zijn t.o.v. de top in 2008. (inclusief inflatie en verlaging overdrachtsbelasting)

  WACHT MET KOPEN DUS !

 3. Gezien de lange termijn verwachtingen wat betreft de toenemende jeugdwerkloosheid, en deze generatie zouden de kopers van morgen moeten zijn, zal de prijsdaling nog flink moeten doorzetten. Daarnaast verliezen nog veel mensen hun baan in het bank- en verzekeringswezen en straks ook de overheid; veel eigen-woning-bezitters. Dit zet een enorme rem op het vertrouwen bij ons burgers. Er zijn nog meer oorzaken te noemen die het vertrouwen schaden waardoor absoluut de vraag nog veel verder gaat inzakken. Dat zal de prijzen met veel meer dan 20 % doen dalen. En terecht. De jeugd die met minder inkomen moet leven in de toekomst kunnen de huidige prijzen al lang niet meer opbrengen. Zakken met die hap.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.