Nederlandse huizenprijzen dalen verder

De prijs van verkochte bestaande Nederlandse koopwoningen daalde in september met 0,6% in vergelijking met september 2009. De prijsdaling was iets groter dan de 0,4% in augustus. In de voorgaande acht maanden was de prijsdaling juist geleidelijk aan kleiner geworden. De huizenprijzen in Nederland dalen al sinds februari 2009. Dit blijkt uit de ontwikkeling van de prijsindex bestaande koopwoningen van het CBS.

Vrijstaande woningen waren in september het meeste in prijs gedaald. De verkoopprijzen hiervan lagen 1,8% lager dan in september 2009. Ook hoek- en tussenwoningen waren goedkoper. Appartementen en twee-onder-een-kapwoningen waren nagenoeg even duur als een jaar eerder.


Regionaal bezien zijn de verschillen in prijsontwikkeling groot. Alleen in Friesland en Gelderland waren de prijzen hoger dan een jaar eerder, in alle andere provincies waren ze lager. In Groningen was de prijsdaling met 3,2% het grootst. Ten opzichte van augustus 2010 daalden de verkoopprijzen van bestaande koopwoningen in september met 0,5%. Dit is iets meer dan de prijsdaling in augustus toen de prijzen gemiddeld 0,2% daalden ten opzichte van een maand eerder.

In september wisselden bijna 10.000 bestaande woningen van eigenaar. Dat is 6,5% minder dan in september 2009. Het aantal verkochte vrijstaande woningen en de twee-onder-een-kapwoningen nam toe. Van de overige woningtypen lag het aantal transacties lager dan een jaar eerder.  Er werden in de eerste negen maanden van 2010 iets meer woningen verkocht dan in dezelfde periode in 2009.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: