Nederlandse regering neemt ontslag na ´toeslagenaffaire´ LIVE/Reacties kranten en Geert Wilders

´Wat al dagen in de lucht hing, is nu ook officieel: de Nederlandse premier Mark Rutte gaat het ontslag van zijn regering aanbieden bij de koning. Dat melden Nederlandse media. Straks geeft Rutte een persconferentie.´U kunt die hieronder LIVE volgen:

8 reacties

 1. Het gaat niet om Rutte of Wilders, het gaat even niet om de politieke haantjes, coalitie f oppositie. Het gaat om de geloofwaardigheid van het hele staatsbestel, waarin de grondbeginselen van de rechtsstaat en democratie, die door ALLE betrokkenenban hoog tot laag, zijn vertrapt.
  De totalitaire almacht van de Staat versus de rechtelijke onmacht van de burgers ligt blank en schreeuwt niet alleen om erkenning en vergelding, maar vooral om een fundamenteel herstel, dat veel verder moet gaan dan de symboliek van een politieke kabinetscrisis en het veranderen van een technische methodiek.

  Het meest verontrustend is dat de hoofdverantwoordelijken, waaronder de premier, gezien hun uitlatingen en opstelling, na de val van het kabinet, hiervan nit lijken te zijn doordrongen en de crisis, die veel meer is dan een kabinetscrisis -business as usual- denken te masseren als begin van de verkiezingscampagne, waarin zij zichzelf weer een leidinggevende hoofdrol toebedelen.

  1. Mee eens! Onze democratische rechtstaat is vastgelopen en is hard op weg een technocratie te worden. In ons ‘veel-partijen-stelsel’ hebben erg veel politieke partijen iets in de melk te brokkelen. Ze maken ontelbare wetten en met de daaruit voortvloeiende regelgeving zijn kolossale ministeries en onderliggende uitvoerende instellingen ingericht. Goed voor de werkgelegenheid, slecht voor de productie. Goed voor een sociale verzorgingsstaat, slecht voor het ondernemersklimaat. Kleine bedrijven zijn met handen en voeten gebonden aan complexe regelgeving terwijl vermogende multinationals juist de overheden onder druk zetten. Conclusie: het kapitaal regeert.

   Er is een bestuursvorm gecreëerd waarin ontelbare regenten en intellectuelen de politiek als opstapje gebruiken om zich te verzekeren van een vorstelijk inkomen dat ook na de politieke carrière is gegarandeerd. De lobby van multinationals ontvangt afgetreden politici met open armen. We hoeven geen medelijden te hebben met bijvoorbeeld Eric Wiebes. Ben zeer benieuwd wanneer hij weer aan de slag gaat en bij wie. Geen haast maken, het wachtgeld zal genoeg zijn om te voorzien in de kosten van levensonderhoud. De elitaire bovenlaag is groot genoeg om een andere fluwelen fauteuil te ambiëren.

 2. En nu duikelen de partijen over elkaar heen, om vooral maar de middenklasse te zalven, zo doorzichtig allemaal. Zodra ze de stemmen binnen hebben, worden ze 4 jaar lang “naar beneden” gepest, een proces wat al jaren aan de gang is.

  Persoonlijk zeg ik al 15 jaar (zolang stem ik al niet meer), dat we bestuurd worden door rijke families en internationale bedrijven en dan word je aangekeken alsof je gek bent. “Een plaat voor de kop” is een zwaar aan erosie onderhevige uitspraak, ze zou moeten zijn “een betonnen gewapende muur van 3 meter dik “.

  O, ja. Weet je niet wat je moet stemmen maar je wilt toch gaan heb ik een tip: Partij voor de dieren. Misschien doen ze daar nog iets voor wat voor de grootste groep mensen doen ze toch niks.

 3. @visegrad24

  “The Dutch government has just resigned. PM Mark Rutte, who often criticised Poland and Hungary over rule of law, has found himself embroiled in a scandal in which “fundamental principles of the rule of law were violated,” according to a Dutch parliamentary committee.”

  Inderdaad. Steeds de mond vol over anderen, maat zélf de zaak niet op orde hebben: de komkommermonarchie als lachertje van Europa.
  “De kiezer beslist”, zegt Rutte. Welaan, als deze schande wordt geprolongeerd verdient Nederland niet beter.

 4. Had gehoopt op eigen commentaar bij het onderwerp van de ‘auteur’, want wat hij publiceert wisten we al.
  Komt dat nog, of zijn alleen de ‘Onverenigde Staten’ voor hem belangrijk?

  1. Dag Sole, teveel eer, teveel eer…liever laat ik het discussiëren aan de bezoekers, lezers over. Anders word ik weer beticht van te indringend, opdringend te zijn met mijn eigen mening? Maar omdat u het vraagt, graag dan. ´Het is een consequente en terechte beslissing van deze regering om vrijwillig af te treden´. Zo! Groetjes, Joost

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.