Niet normaal maken wat niet normaal is

Ooit zei King Alex op 4 mei 2020: “Niet normaal maken wat niet normaal is.” Deze woorden zijn mij bij gebleven en lieten mij niet meer los toen gaandeweg de coronacrisis onze vrijheden beperkte door repressieve overheidsmaatregelen tot zelfs een avondklok aan toe. Misschien zijn we het weer vergeten, maar die avondklok vonden velen te ver gaan. Niet iedereen zo heb ik gemerkt in mijn omgeving want er zijn ook mensen heel bang geworden. Vooral bij de oudjes gingen de gedachten uit naar de jaren 40 – 45.

Vreedzame demonstraties

Uiteraard waren er mensen die in opstand kwamen tegen de avondklok en gingen demonstreren. Meestal vreedzaam, behalve die ene dag in Eindhoven waar een vermenging plaatsvond van demonstranten met opgeschoten jeugd en hooligans. De plunderingen die volgden gingen de wereld over alsof heel Nederland zich keerde tegen de coronamaatregelen. De politieoptredens in andere steden, zoals Den Haag en Amsterdam, hadden daar snel een einde aan gemaakt. Vreedzame demonstranten werden uit elkaar gedreven en wie in de weg liep moest het maar voelen. Bedenkelijke matpartijen gingen rond via twitter. Via de media kwamen slechts mondjesmaat beelden voorbij. Het was een rare tijd om te leven met een avondklok. Vooral de jeugd heeft dat gevoeld. Ze moesten er maar aan wennen riepen de senioren die bang waren om besmet te worden. Men wist niet beter dat er veel slachtoffers zouden vallen.

Onder druk van

Inmiddels heeft de werkelijkheid de theoretische modellen van de RIVM ingehaald en weten we beter. Het is niet alleen door de maatregelen maar ook door het opbouwen van antistoffen, die inmiddels bij veel besmette mensen zijn aangetroffen, de vaccinaties en het verzwakken van een muterend virus, dat we weer normaal zouden kunnen bewegen als voor de coronacrisis. Echter hebben we te maken met een regering die achter de feiten aanloopt en zich niet ongeloofwaardig wil opstellen door te roepen dat avondklok en lockdown overbodig waren. Het kabinet Rutte luistert niet meer naar de eigen bevolking maar heeft te maken met andere machten die een behoorlijke vinger in de pap hebben. Ik ga ze niet  benoemen; hier op Biflatie.nl weet iedere lezer welke supranationale organisaties dat zijn. Het is om die reden dat ik nogal moe wordt van onze repressieve overheid die zelf onder druk ook druk op de bevolking blijft uitoefenen.

Niet vergelijkbaar met WO2

De democratie is vervangen door een technocratie en dreigt over te hellen naar een dictatuur. Het is een veel gehoorde klacht die geen gehoor vindt in politiek Den Haag. Het gaat om onze vrijheid die wordt bedreigd door de vele invloeden van buitenaf. Helaas zijn er groeperingen die te pas en te onpas vergelijkingen maken met de WO2 en dat vind ik ongepast. Er is geen sprake van een vervolging van joden of andere bevolkingsgroepen in een land dat is bezet door een vijand. De vergelijkingen daarmee zijn krom. Het draait om  vrijheid, lichamelijke integriteit en uitsluiting van ongevaccineerden, die worden bedreigd door aanhoudende maatregelen die zijn opgeroepen vanuit een gezondheidscrisis. In stand gehouden door de overheid en hun superieuren. Gelukkig zijn er genoeg andere geluiden van betrouwbare instanties die met duidelijke argumenten aangeven dat het overheidsbeleid niet deugt.

Het andere geluid

Ik volg daarvoor de blogs op de website van Stichting Artsen Covid Collectief. Deze worden geschreven door hoog opgeleide geverifieerde medici die zich hebben verenigd in een non-profitorganisatie van artsen en medische professionals. Ik las vandaag op hun website. Ik denk dat deze stichting een belangrijke rol kan vervullen om onze maatschappij te doen terug keren naar het oude normaal. Het is hoog tijd want de schade aan onze economie neemt met de dag toe. Je zou het niet denken als we kijken naar de recordstand van de beurzen maar dat is schone schijn. Ondergronds ziet het er anders uit. Laat ik maar niet verder spitten maar u als lezer interesseren in het belang van genoemde stichting. We kunnen er van leren maar ook politiek Den Haag. Zouden politici de tijd nemen om een ander geluid aan te horen? Ik vrees van niet. Het wordt tijd dat de Kamerleden hun mobieltjes uitzetten onder de Kamerdebatten en beter luisteren naar het geluid van jonge wakkere Kamerleden.

GW

2 reacties

  1. De ‘King’ heeft blijkbaar ‘Ghost Writers’ die van wanten weten. Ooit zei de ziener ook: ‘Alles hangt met elkaar samen’. Vergeten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: