Nieuw all time high voor bitcoin/What´s in a tweet

Dat nieuwe hoogtepunt-der-hoogtepunten is op moment van schrijven gehaald…en misschien al overschreden? Bitcoin is ´on a roll´, zoals de Engelstalige uitdrukking dan luidt. Het is redelijk ongewoon dat BTC nieuwe toppen haalt tijdens een altcoin seizoen. Maar is heel deze cryptobusiness an sich al niet ongewoon? Als dit het nieuwe normaal wordt, ben ik vrager en taker, van meer hoor, wat u? 63.199 dollar dus. Eat this, bitcoin- en andere bashers?! Laat ons voor wat gedegen achtergrond even naar PlanB overgaan en wat die op Twitter zoal uit. Hij zal wel de laatste zijn om over nieuwe hoogtepunten van bitcoin verwonderd te zijn. Hij heeft ´t immers al lang tot in den treure voorspeld? D.m.v. hogere wiskunde uitgerekend, excuus! Alle eer aan hem! PlanB dus, ook en vooral omdat Plan A (fiatgeld tot in het oneindige, moneyprinter go brrr…) niet meer werkt…

 

 

 

5 reacties

 1. Wat zal ik zeggen? Zo dachten de mensen tegen het einde van de tulpenbollen manie ook. $63199 betalen voor… NIETS! Niet dat ik zeg dat hij niet nog verder kan stijgen: gekheid hoort nu eenmaal bij een manie. Maar de crash die deze manie ongetwijfeld zal afsluiten zal legendarisch zijn.

  1. :))))

   Beste Boerke verdiep je er eens heel goed in aub. Hij stijgt al 12 jaar…tja…ik heb zelf ook geen glazen bol en ik dacht ook dat wordt niks maar ik denk nu na veel leeswerk etc dat het er wel in zit en ook uitkomt. Verdubbel je inleg en haal je centen in euro inleg er weer uit. Draai je voor niks verder mee. De loterij heeft me ook nooit iets gebracht.

   Niet eigenwijs zijn ….misschien zie je toch iets waardoor je denkt: zou ik het fout hebben.

   En dat geeft toch ook niks, we kunnen niet alles weten….we zijn allemaal kleine mensjes…maar als er misschien toch wat in zit kan je er je voordeel meedoen. Ik wens het je toe iig.

   Mvg Alfredt

   ps
   Ik zou graag lezen dat je er wel iets in gaat zien….dat geeft mij ook weer een extra boost tenslotte..

 2. Beste Alfredt,

  Ik snap je redenatie, maar helaas denk ik toch echt dat de bitcoin 1 van de grootste ponzi schemes is uit de moderne geschiedenis van de mensheid. De Engelstalige criteria van een ponzi scheme:

  1. People invest into it because they expect good profits, and
  2. that expectation is sustained by such profits being paid to those who choose to cash out. However,
  3. there is no external source of revenue for those payoffs. Instead,
  4. the payoffs come entirely from new investment money, while
  5. the operators take away a large portion of this money.

  In mijn oogpunt voldoet de bitcoin aan alle 5 criteria nl.:
  1. Je zegt het zelf al, mensen verwachten dat de bitcoin op lange termijn alleen maar kan stijgen.
  2. Die verwachting wordt waargemaakt door nieuwe gekken die meer betalen dan de vorige per token.
  3. Een bitcoin heeft geen achterliggende waarde (zoals een grondstof) en geneert geen inkomen / productie (zoals een bedrijf).
  4. Het geld wat de mensen eraan verdienen komt volledig van de instroom van nieuw kapitaal.
  5. De miners nemen een groot deel van het nieuw ingelegde kapitaal.

  Hiermee zeg ik niet dat er aan een bitcoin niks verdiend kan worden. Zoals dit artikel al stelt is de bitcoin de laatste tijd zelfs de best presterende asset geweest. Het kan goed zijn dat hij nog even doorstijgt, maar de ervaring leert dat als iets te snel stijgt we in de FOMO fase zitten en daarmee dus vrij dicht bij de top. Vandaar dat ik op dit moment aan het kijken ben naar assets welke historisch gezien goedkoop zijn en dat zijn op dit moment toch echt de edelmetalen.

  Tot slot is de bitcoin zeker geen store of value, want centrale banken en landen bezitten het niet dus de kans dat er ooit een bitcoin standaard komt acht ik nul. Daar zou een ware volksrevolutie voor nodig zijn, en waarom zouden mensen dat doen om het geld en macht over te hevelen van de overheden (die nog iets voor de bevolking doen) naar de bitcoin whales.

  Mocht jij een andere visie hebben hierop dan hoor ik het uiteraard graag.

  1. Hallo Boerke,

   Ik ga er verder even over denken…ik kon deze pagina eerder niet terugvinden, dank voor je reactie…Ik kom er op terug.

   Met groet!

 3. Beste Boerke,

  Om voorop te stellen: ik ben duidelijk geen financieel- of beleggingsexpert en uit jouw reactie begrijp dat jij er ws meer van weet dan ik.

  Ik probeer evenwel met boerenverstand te beredeneren wat er gaande is. Na vele naspeuringen begrijp ik overigens eigenlijk überhaupt toch nog steeds (te) weinig van ons geldsysteem. Ik weet echter wel dat mijn opgespaarde/verzamelde euro’s steeds minder koopkracht hebben en dat het op zich ontzettend oneerlijk is, om niet te stellen klinkklare diefstal wat er gebeurd;

  1)
  Ik zie de aldoor verminderende koopkracht als een extra belasting die er wordt betaald over mijn spaartegoed. (inflatie als “onzichtbare” waardevermindering).

  2)
  Mijn opgebrachte energie gedurende mijn leven wordt op deze manier van mij afgepikt (momenteel ook nog eens door de lage rente waardoor mijn en onze pensioenfondsen in 12 jaar al niet iets meer kunnen uitkeren dan 12 jaar geleden).

  3)
  Overheveling vind plaats van mijn energie naar o.a. de zuidelijke landen o.m. door de lage rente. Inflatie (door mega geldcreatie) en kunstmatig lage rente (om de schulden houdbaar proberen te krijgen en ze zo mogelijk weg te inflateren) als instrumenten om mij te benadelen en mijn koopkracht te stelen.

  Ik kan het niet anders zien. Ik leef in de illusie dat ik er met mijn lang geleden avondschool ;)) en boerenverstand er nog wel iets van snap.

  Terug naar de Btc. Jij stelt dat de bitcoin geen store of value is omdat de overheden er niet aan zullen meewerken en omdat zij het niet bezitten.

  In Venezuela, Turkije, Iran, Noord Korea en vast meer landen waar de mensen zuchten onder boycotten en mega inflatie is de Btc een geliefd middel om je geld in te stallen omdat ondanks de volatiliteit de waarde ervan iig vele malen beter wordt vastgehouden dan in het geld van hun eigen land.

  Ik zie dit -nog even los- van jouw idee over de plukkende whales. In deze landen werkt Btc als waarde opslag toch wel degelijk. Dit was voor mij zelf de ingang naar Btc omdat ook ik alhier in NH mijn waarde zie verdampen. Nu lijkt Btc waarde opslag en waarde vermeerderend (eerst als tijdelijk en later tegen de inflatie als blijvend effect) teglijker tijd te zijn.

  Ik vermoed dat er ook door landen Btc wordt ingekocht omdat zij daarmee economische macht zouden kunnen uitoefenen nu (door de transactie mogelijkheden) en ook binnen het toekomstige crypto geldsysteem (Fiat geld is passé en eigenlijk ook al digitaal) en zo kunnen door middel van Btc eenvoudig boycotten in allerlei vormen worden omzeild; zowel voor oligarchen als voor landen als bijvoorbeeld Iran of N-Korea.

  Goeie deal voor mij, lijkt mij, als er zoveel vermogende krachten zich inkopen.. Al ben ik niet zo naïef dat de bomen tot in de hemel groeien daarom hoor ik ook graag een ander geluid.

  Tav wat jij schrijft over de whales wat altijd (door hun enorme kapitaal) een sterk punt lijkt- krijg ik er echter nog geen vinger achter;zij nemen zelf steeds meer deel in de Btc en strijden naar mijn idee daardoor ook met maar ook tegen elkaar, dat hoeft toch niet slecht uit te pakken.

  Het idee van opslag spreekt mij erg aan omdat de Btc bewezen heeft gedurende 12 jaar een schaars product te zijn en aan als opslagmogelijkheid voor -wat mij betreft- alle cash aangehouden gelden in de wereld zou kunnen gaan dienen.

  Allerlei valuta koopt zich in de Btc in, en daarmee zal zij uiteindelijk zeker stabiel worden en een ideaal middel vormen tegen inflatie van de wereld Cryptomunten die er mijn inziens zeker gaan komen.

  Nou erg lang verhaal Boerke, en mss niet overal even overtuigend maar dit ter onderbouwing van mijn idee over btc en hoe ik erover denk. Jij bent er ook serieus op in gegaan en dat waardeer ik zeer.

  Met groet!

  ps
  De uitleg van onder meer Michael Saylor spreekt mij nogal aan (zie Youtube) maar mogelijk heb je daar al kennis van genomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.