Nieuw Design Silver American Eagle 2015

De zilveren American Eagle is de meest verkochte zilveren munt ter wereld. In 2013 werden er maar liefst ruim 42 miljoen ounces verkocht. De US Mint boekte met dit aantal een record qua verkopen sinds de verkoop startte in 1986. De zilveren munt bestaat voor 99,99% uit zilver.

silver eagle 2015

Walking Liberty

Het ontwerp van de munt is sinds 1986 hetzelfde. Op de voorzijde van de munt staat een design van Adolph Weinman. Dit design, de “Walking Liberty”, werd gebruikt voor de halve Dollar tussen 1916 en 1947. Het is één van de meest populairste designs in Amerika. Op de achterzijde staat een arend naar het design van John Mercanti. Deze afbeelding behoort tot een van de symbolen in Amerika.

Nieuw design Silver American Eagle 2015

Deze week heeft de Citizens Coinage Advisory Committee (CCAC) het advies uitgebracht om het design te vernieuwen. Door de populariteit van de huidige versie van de munt, is de voorgestelde wijziging onder zeer strenge controle uitgevoerd. Uit in totaal 44 ontwerpen van de adelaar werden er door de leden van de CCAC 16 ontwerpen geselecteerd. Vervolgens heeft er een stemming plaats gevonden en is het winnende design gekozen. Het design werd aanvankelijk overwogen voor de keerzijde van de $5 US Marshals Service Gold Commemorative Coin (een gouden herdenkingsmunt). Er zijn wel enkele kleine aanpassingen gedaan. Lees meer op Goudvergelijken.nl

2 reacties

 1. De arend heeft een takje van de accacia (een plant/struik) in de poten.

  De accacia is één van de symbolen van de vrijmetselarij.

  Accacia-bladeren werden, naast gladde (Nijl)steentjes in het Oude Egypte in de baarmoder gebracht bij wijze van anti-conceptiemiddel.

  Met ‘succes’.

  Ps: Onder de door ons o zo vaak ‘verafgode’ Oude Egyptenaren (om hun ‘Wijsheid’) was ongeveer de helft van de gesloten huwelijken tussen broer en zus. Dit om het familiekapitaal niet ‘op te breken’.

  Wàt een ‘pracht’ van een ‘Beschaving’, hè ?

  Het is aar dat u het weet.

  1. Dat wist ik allemaal niet, vandaar dat ze uitgestorven zijn en vervangen door arabieren…
   Overigens is incest net als pedofilie tegennatuurlijk.
   Dat doe je alleen omdat je verknipt bent of ertoe gedwongen…
   Incest leidt in vrijwel alle gevallen van geslaagde conceptie tot een nageslacht met gebreken zoals laag IQ…

   Dan nog wat over die munt…
   Een land dat de helft van het wereldwijde militaire budget uitgeeft moet zich heel hard gaan schamen. Decennia van oorlogen voeren heeft alleen maar gezorgt voor meer controle over grondstoffen met als bij effect meer extremisme…
   Niet in deze vorm kopen dus…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: