Nieuwe bailout Griekenland kost Nederland €4,7 miljard

Via LangLeveEuropa | U heeft het ongetwijfeld kunnen lezen, onder hoge druk en afpersing van de EU, de ECB en het IMF is Griekenland gezwicht voor nieuwe schulden/leningen. De Griekse overheid en bevolking krijgt minstens 86 miljard nieuwe schulden opgedrongen.

Het akkoord dat is bereikt, vraagt striktere bezuinigingsmaatregelen van de Grieken dan de voorstellen die ze vorige week nog afwezen in een referendum.

Nadat de Griekse banken al twee weken potdicht zaten restte de Griekse regering kennelijk weinig alternatieve opties. Na een pijnbankbehandeling als voorbeeld voor landen als Spanje, moest de Griekse regering uiteindelijk dan toch hun ziel verkopen. Ondanks de beste intenties (lees de recente toespraak van Tsipras) kent het opstapelen van schulden weer geen einde, en de leverage die de EU heeft op de Griekse overheid blijft zo dus immer verder groeien.

Nadat Nederland eerder al constateerde vele gemeenschapsmiljarden kwijt geraakt te zijn in het spel rond Griekenland, miljarden die dus zeker niet terugkomen, en al helemaal niet met rente zoals sommige ministers (CDA) voorlogen, gaan er nu wéér 4,7 miljard Nederlandse samenlevingseuro’s naar Griekenland. Precies in tegenspraak dus van harde beloften van andere ministers (VVD), die u daarmee dus bewust hebben voorgelogen om zieltjes te winnen!

Even rekenen

Nederland is 5,7% aandeelhouder van het ESM, en het ESM moet nu 86 miljard betalen. Snel rekenend 5,7% van 86 miljard, Nederland moet nu dus binnen 7 dagen 4,7 miljard euro van ons gemeenschapsgeld overmaken naar het ESM plunderfonds.

Ik zie de volgende lastenverzwaring van verkiezingsbelofte-breker Rutte in ieder geval alvast tegemoet, want dat is immers het enige antwoord dat Kabinet Rutte en zijn Europese collega’s kennen en resteert, gevat als we allen zijn in het dwingende keurslijf van de EU: elk restje sociale zekerheid moet nu gesloopt worden.

Geld dat niet naar de noodlijdende Grieken gaat

En ik zeg dat het geld gaat naar Griekenland, maar 90% tot 95% van onze Nederlandse samenlevingseuro’s gaan gewoon weer naar Noord Europese banken als verkapte bail-out / cadeautje. Want we redden in ieder geval niet de Griekse inwoner met dit geld… Nee, we redden uitsluitend de Noord Europese bankiers die veel slechte investeringen deden en die hun investeringen nu boven alles niet willen afschrijven.

Het ondernemersrisico van bankiers werd en wordt dus verlegd naar de Griekse overheid en vooral de Griekse burger. En van daar weer naar onder andere de Nederlandse overheid en uiteraard naar u, Nederlandse belastingbetaler. De schulden worden netjes uitgesmeerd over heel de EU. En het ESM plunderfonds mag tegenwoordig direct aan banken uitkeren, de kans bestaat dus dat er van de 86 miljard nu zelfs precies 0 euro naar de Griekse burger gaat. Juist: Lang Leve het ESM!

Verplichte hervorming in het beeld van de EU

Tsipras moet uiterlijk woensdag een aantal hervormingen door het Griekse parlement loodsen, onder meer van de pensioenen en de btw.

De Griekse burger is het slachtoffer geworden van de bankiersverheerlijking van de Europese Commissie. Want hoewel Rutte hier sociale pijn moet toebrengen van de EU, geldt dat uiteraard al helemaal voor de Grieken. Hun pensioenen gaan hierdoor weer verder omlaag, de BTW verder omhoog, hun uitzichtloze situatie wordt nog uitzichtlozer, hun publieke werken worden weer verder verpatst voor een prikkie aan de grootste multinationals (daar gaat het publieke Griekse waterbedrijf dus alsnog, naar het prachtige Water geen mensenrecht Nestle?), etc, en zo verder.

De Grieken worden met deze nieuwe overeenkomst weer in de uitverkoop gegooid met immer groeiende sociale pijn, zelfs tegen hun recente referendum in. En de sociale pijn is in Griekenland reeds groot, en duidelijk nog immer groeiend.

Goed geld na slecht geld

Nu is het een ieder duidelijk dat Griekenland geld nodig heeft, maar deze nieuwe overeenkomst verandert helemaal niets in de slopende dynamiek die Griekenland ten gronde richt. De neerwaartse spiraal wordt namelijk op geen enkele manier doorbroken. Dit noodplan biedt Griekenland feitelijk geen enkel uitzicht. Dit voor Griekenland eigenlijk ongewenste noodpakket, zeker voor de burgers, is het resultaat van keiharde afpersing door het IMF, de EU en de ECB. En de Griekse overheid is gezwicht. Dat kon ook niet anders, als je zag hoe hoog de trojka de druk wist op te voeren.

Het prachtige resultaat van de harde onderhandelingen is dat we nu dus weer 4,7 miljard Nederlandse euro’s gooien in een zwarte gat, de vele miljarden achterna die we daar reeds met Noodplan 1 en 2 in hebben weggetoverd. Met als resultaat dat we over maximaal twee jaar gewoon weer opnieuw gemeenschapsmiljarden in het zwarte bankiersgat mogen (lees: moeten) gooien, de Griekse bevolking weer verder de problemen in helpend.

europa handjeklap

Er verandert met deze overeenkomst dus helemaal niets, het is uitstelgedrag waarmee de problemen blijven groeien. De Griekse problemen (schulden en sociaal sloopbeleid) zijn zelfs toegenomen door deze overeenkomst, zeker niet afgenomen. De Griekse problemen zijn nu zelfs significant groter dan tijdens de eerste ‘redding’. Daarom zien we ook dit geld (4,7 miljard NL euro’s) nooit meer terug. Hier is 4,7 miljard euro gemeenschapsgeld, en…. nu is het verdwenen. “And it’s gone”

De EU: Bewust Kansloos

De kansloosheid van de EU spreekt steeds weer boekdelen. Waarom zou Griekenland de problemen toch nog steeds niet te boven komen, hè? En waarom gaat het toch steeds zo slecht met de Europese economie? Waarom pakt Rutte toch steeds de sociale zekerheid verder aan bij de rondes bezuinigingen?

De Europese ‘instituties’ willen niet Griekenland redden, maar het kapitaal van de multinationals. De Griekse regering wordt een gebrek aan hervormingen verweten, maar tegelijk werd een Griekse wet die belastingontwijking van multinationals aanpakt, door de Europese onderhandelaars tegengehouden. De waarheid is dat de trojka de belastingen op grote multinationals wil verhinderen en de belastingen op lokale bedrijven verhogen.

De nul-belasting van grote multinationals en de Lagarde-lijst blijkt weer heilig verklaard door de EU, de arme inwoner moet de rijke redden, en uiteraard moeten ook tijdens het faillissement van Griekenland de wapenaankopen door Griekenland van Duits, Nederlands en Frans materieel gewoon doorgaan!

Het spel is volledig duidelijk voor een ieder die een beetje oplet, maar zolang de grootste bankiers en investeerders in de EU heilig verklaard blijven en de inwoner van de door de EU bezette gebieden het aangeschoten wild, gaat er uiteraard niets veranderen en blijven we met de EU in de vicieuze cirkel naar de totale bodem. Dit geldt ook voor Nederland, want waar toveren wij die 4,7 miljard nu weer vandaan denkt u? Gewoon uit uw broekzak.

De Held van Stagnatie heeft weer gesproken

De Held van Stagnatie heeft gesproken. De Eurozone heeft zijn bewust dodelijke werking weer netjes uitgevoerd zoals gewenst en gepland, en de Europese burger verliest dus alweer keihard. Elke Europeaan moet een schuldslaaf worden in de EU. Griekenland dient als voorbeeld en de eindeloze schulden als middel. Het is weer een mooi resultaat voor de macht grijpende eurocraten en geld grijpende multinationals. Job well done. Applaus, dames en heren, en uiteraard: rust in vrede Europese democratie.

De EU maakt meer kapot dan u lief is.

Bron: LangLeveEuropa

67 reacties

 1. Er is wel een aardige documentaire reeks te zien op televisie: Zwarte Zwanen. Vanavond het derde deel. Hierin wordt (zowaar) verteld hoe bedrijven opkopende bedrijven (zoals Sun Capital) deze opgekochte bedrijven verder weet uit te persen (oa. V&D). U betaalt pensioenpremie ? Sommige bedrijven worden daar alleen maar beter van…

  1. Mijn vrees is, biflaten, as we speak, een geforceerde fiscale unie; “we kunnen niet anders”…

   De buurman kan z’n hypotheek niet meer betalen, en ik word om die reden dus ook uit mijn huis gezet; “we” moeten tenslotte de kanker in leven houden en de patient daarvoor opofferen, om het te verduidelijken. Iets anders kan ik er werkelijk niet van maken. Op grote schaal.

   ‘Debt based money’; destroyer of worlds

   Ktm, jij had ook zo’n schets recent. Of een linkje naar iets dergelijks. De exponentiele factor komt altijd terug, exponentieel, als een boemerang.

   Een pyramidespel ist verboten…. de huidige artificiele welvaart echter legaliseert…

   Beyond imagination, biflaten!

 2. Er wordt weer volop geschreven over het zoveelste foute reddingsplan. Diverse artikelen gaan in het rond en in de kern komt het allemaal op hetzelfde neer. Opnieuw goed geld naar kwaad geld. Dat zoiets niet meer lang kan duren zal binnenkort blijken. De MSM wordt ook wakker en daarmee het feestvierende volk. Wat wordt er wat afgemopperd op de online nieuwssites.
  Langzaam aan zal de balans doorslaan doordat het volk het ooit een keer zat wordt. Alleen is het dan te laat. Het kwaad is al geschied. Protest en chaos zullen de straten in de grote steden gaan ontsieren. De democratie is ons ontnomen en daar zijn “we” te laat achter gekomen. Ondanks de waarschuwende columns van bijvoorbeeld ook Ewald Engelen; de hoogleraar die door onze MSM en beleidsmakers wordt weggezet als een mierenneuker. Ook in deze column geeft
  Ewald aan hoe er wordt aangestuurd op een politieke crisis. http://www.ftm.nl/column/sneven-op-brusselse-technocraten/

 3. Een goed stuk , alleen wie leest dit nu , waar zijn die
  miljoenen gedupeerde mensen .

  Vanaf 1999 schreef ik al dat het de verkeerde kant op zou
  gaan en ons niet in de euro moesten laten rommelen .

  Vele sites in die tijd hadden het ook al vermeld en
  beschreven , maar nu anno 2015 hebben wij met z’n allen liggen slapen dan .

  Nee natuurlijk niet , maar vele zijn niet eens op de hoogte
  van een Biflatie.nl of een Alexander b.v. .

  Dus met alle respect , het echte andere nieuws bereikt heel
  weinig publiek en geloof mij maar doorgeven doe ik dagelijks .

  En als ik de peiling mag geloven van Maurice de Hond gaat
  het klootjesvolk gewoon weer VVD en D66 en CDA plus de Christelijke partijtjes
  stemmen .

  Diegene waar de BV Nederland baad bij heeft word
  gedemoniseerd verketterd en totaal verkeerd weggezet en moet beveiligd worden
  voor zijn leven .

  Daar zou men schande over mogen spreken maar zij gaan rustig
  door met het slopen van de PVV , en vele maffers sjokken erachter aan en geven hun
  stem domweg aan Rutte en consorten .

  1. het is volgens mij een oud Turks spreekwoord; degene die de waarheid verkondigd wordt uit honderd dorpen weggejaagd. wat mij ook aan een ander figuur doet denken uit de Griekse oudheid, Cassandra, Cassandra had de gave om de toekomst te kunnen zien, maar deze gave ging ook gepaard met een vloek/gebrek, niemand geloofde wat ze zei. http://www.greekmyths-greekmythology.com/the-myth-of-cassandra/ dit gevoel krijg ik vaak bij de wat kritischere economie websites, niemand van de grote massa gelooft het of wil het geloven en niemand handelt ernaar. de beperkte lezers van deze website hebben allang door dat iedere luchtbel, ieder ponzi spel uiteindelijk klapt, maar de gemiddelde burger is gek op sprookjes.

 4. Ontzettend goed artikel, dit zullen al die Duitsers en Hollanders die denken dat het geld naar “de Grieken” gaat eens moeten wakker schudden!

  Hopelijk voert Tsipras iets strategisch in zijn schild; hij krijgt nu 86 miljard waarvan er 25 miljard afgaat (want banken) dus blijft er 61 miljard over. Stel je nou eens voor dat we binnenkort een crisis krijgen. Aangezien Syriza extreemlinks is, zou het niet gek zijn als er dan wordt besloten alle geprivatiseerde bedrijven weer te nationaliseren. En ondertussen zijn er nog tientallen miljarden over om zonder chaos het Griekse systeem over te laten gaan op de drachme!

  Hopelijk denkt Tsipras dus net zo strategisch als Poetin, die ook al de eigen Rothschild Centrale Bank recent nationaliseerde vanwege de opzettelijke aanvallen op de roebel om Rusland op de knieën te krijgen.

  Kom op Tsipras, doe in oktober een Poetintje dus zorg ervoor dat de eeuwige chantage stopt door de monetaire soevereiniteit terug te halen!

 5. Griekenland blijft een rookgordijntje, luisterde gisteren naar BNR, hierin kwamen de Nederlandse pensioenfondsen ter sprake, wat ik eruit haalde was dat de Nederlandse pensioenen zijn belegd in bijvoorbeeld de VS, in diverse fondsen, als ik terugkijk naar de puinhoop die wij al gezien hebben van dergelijke fondsen dan maak ik mijn borst nat voor de werkelijk achterliggende waarde waarin ‘onze’ pensioenen zijn belegd. Pensioenfondsen willen geen inzage geven aan journalisten over de werkelijk positie van de beleggingen, ook willen ze niet zeggen dat ze gaan voor winstmaximalisatie want anders kunnen ze geen topsalaris hebben en pensioenen uitkeren. Winstmaximalisatie krijg je enkel door uitbuiting van personeel en verplaatsing van de activiteiten naar lage lonen landen, leuk zo’n nationale geldbeheerder. Ik vrees dat onze pensioenen in opgepompte luchtbellen zijn belegd en dat de mensen van onder de 50 voor hele onaangename verassingen komen te staan. De pensioenfondsen hadden beter alle woningbouwverenigingen kunnen opkopen in Nederland en Europa, dan hadden ze in ieder geval nog een stabiele bron van inkomen gehad. Nu zijn onze pensioenen afhankelijk van Amerikaanse en PIIGS obligaties en overige luchtbellen.

  1. Ze willen geen inzage geven omdat ze bergen shit te verbergen hebben. Ik er doe er nog een schepje bovenop. Ik verklaar hierbij derivaten en de Nederlandsche pensioenfonden synoniem.

  1. Inderdaad een zéér goede analyse ; Griekenland als ‘tool’ om de EU-burger steeds verder tot slaaf te reduceren, niet alleen financieel trouwens !
   .
   O ja, dit artikel wilde ik jullie graag even aanbevelen :
   .
   http://theeconomiccollapseblog.com/archives/3-big-reasons-why-the-greek-debt-deal-is-really-a-german-trap
   .
   Is de wèrkelijke (duitse) opzet dus om een Grexit af te dwingen ?
   .
   Zou zo maar kunnen.
   .
   Dit is trouwens ook het beste voor de griekskes zèlf ; vergeleken met het economisch totaal “kalt stellen” van minimaal de komende twee (griekse) generaties zijn àlle alternatieven nou eenmaal acceptabel, toch ?
   .

   Ik zou persoonlijk OOK voor een Onbekend Avontuur kiezen, heel simpel !
   .

   1. Knootje, een ontmoeting tussen ons wat zou dat brengen? Eerst ons liefste gezichtjes opzetten, handen schudden, beleefd doen , groeiende discussie tot we liggen te vechten op het gras… en daarna tijd voor een whiskas waarna we alles weer bijleggen 🙂 Just Curious 🙂 🙂

    1. R erbij en we gaan ‘The way of the Exploding Fist’ spelen op de Commodore terwijl Houts ons onderhoudt met zijn wijze gedichten.
     Piet Pineut die ineens zoveel lol heeft dat hij de Pineut niet meer is maar slechts Piet. En Dick denk ineens bij zijn eigen: Ik zoek mezelf Broeders!
     Koen die het al lang beu was om palingen uit het water te halen vist hele dagen op forel met zijn vlieghengel.
     Money as Debt staat gruis te zeven in de rivier op zoek naar goud. En Jaren Tachtig staat heel de tijd te swingen op de platencollectie die hij van vinyl draait hier 🙂 Terwijl Bertus de sterren observeert met zijn kijker en ons aangeeft wat in de sterren staat geschreven!
     Terwijl Cynicus daar cynisch over is, en Karl de bijbel er bij aanhaalt.
     Dre zegt helemaal niks en kijkt alles aan.

     Oh man, ik ben mensen vergeten maar dat is niet opzettelijk.
     Wat ik wil zeggen dat we allemaal gelukkig verschillen zijn en dat we elkaar dus allemaal nodig hebben 🙂

     Het zou eigenlijk wel eens leuk zijn dat iedereen volgend jaar zijn tent inpakte en hier op vakantie kwam.

     1. De discussie is in volle gang wanneer er een auto stopt en Rinus stapt uit 🙂

     2. @Madman,

      Ik heb je reactie met een brede glimlach gelezen… Al die ‘Avatars’ met jouw visie in gelijkenis.

     3. Man we hebben elkaar allemaal nodig , ik zit nu te luisteren naar een LP van John Lennon die ik draai op men platenspeler… lijkt me leuk om die te spelen via men versterker over de ” camping ” terwijl we er allemaal zijn 🙂

      Over 11 dagen gaan we hier met “gelijkgezinden” Glenstan doen.
      Genstan was een volksfeest 40/50 jaar geleden, maar het is doodgebloedt door de vergrijzing.

      Nu gaan we met een kleine groep er weer leven in blazen.
      En ik zou willen dat jullie er allemaal bij waren. Ik ben vandaag op de plaats wezen kijken… midden in het bos op een berg. Ooh man…

      Leif, een muzikant (en een vriend) gaat spelen op gitaar en t is zo basis allemaal , echt geweldig. Ik zal proberen filmpjes te maken en te posten via youtube 🙂

      Hahaha nu komt mind games op de lp die ik draai. Man man. 🙂

     4. klopt Known as , “Madman” heeft zich in ’t verleden al zo’n twintig “aliakes” aangemeten.
      .
      Bevalt mij persoonlijk ook niet, maar goed, ieder site schijnt z’n “joker” te hebben-gn-gnnn …
      .

     5. Je vergeet Houtskool die exponentieel uit z’n dak gaat. We zijn verschillend maar we hebben 1 ding gemeen en dat is dat we kritisch en helder ons licht werpen op een failliet financieel systeem. Het is lastig praten met mensen die er niets van begrijpen en die zijn bang voor de zaken die op Biflatie.NL besproken worden. Een Biflatie-camping kan heel gezellig worden. Ik heb nog z’n 800 LP’s in de kast staan, maar daar zit John Lennon helaas niet bij maar the Beatles wel. Ik vond John solo niet zo geweldig,

     6. Hoi Madman,
      Zit je nog op dezelfde Brasil moeras plek,met tig muskieto’s?
      Wat kan je bieden,als ik bij je langs kwam.
      Geef je adres even door.

 6. Aangezien iedereen hier weet dat geld wordt gedrukt door private bankiers , uit het niks, simpelweg omdat er niets meer tegenover staat. En dit fiat wordt uitgeleend aan regeringen van landen, die er de drukkers staatsobligaties (lees opbrengst van arbeid door burgers) voor teruggeven , maakt dit alle inwoners van die landen slaven van de drukkers. Rente even buiten beschouwing gelaten want dat is helemaal achterlijk.

  Met ander woorden , geld zoals we het nu kennen is slechts een methode om de arbeid (levensenergie) van mensen tastbaar te maken om er controle over te krijgen.
  Aangezien onderhand alle levensbehoeften, door onze “moderne manier van leven” niet meer zonder geld verkrijgbaar zijn zit iedereen, althans de meesten toch, in een soort houdgreep.

  Elke discussie dan ook, over de verdeling van of het handelen met dat fiat geld, is eigenlijk gewoon een discussie om iets , wat ons gaandeweg is opgelegd als het belangrijkste wat er is.

  Ik denk dan ook, (en ik kom steeds meer mensen tegen die er ook zo over denken), dat om hiervan los te komen , er geen andere weg is dan terug te gaan naar tijden waar mensen voor zichzelf konden zorgen. Het is nog helemaal niet zo lang geleden dat iedereen een groentetuintje had, en wat kippen en een varken en een koe.

  Ik wil dat niet idealiseren , maar ik denk wel dat alles over de top is.
  Iedereen, of althans de meeste leven op geleende basis. En eigenlijk ten bate van een kleine groep gelddrukkers die de wereld proberen onder controle te krijgen met hun fiat-geld methode.

  Het is maar eens iets om over na te denken.

  1. Heel goed madman. We all float… de kunst is; free float of dirty float; ook gij kunt drijven op een ‘dirty float’; in die zin, ik bijvoorbeeld werk voor een multinational die ik vervloek in hart en nieren. Mijn positie echter heb ik kunnen manouvreren in een gunstige ‘debt/gdp’ ratio; een dirty float.

   Het gaat er om wie zich wel of niet kan aanpassen; adapt or die…. Dat is van alle tijden. Het fundament echter is niet koosjer, dat is ook de reden waarom ik mijn ‘ei’ regelmatig positioneer op Biflatie; bewustwording. Zowel voor mijzelf als voor anderen, niet per se in die volgorde.

   Op weg naar de clean float. Compliment, wederom, voor je personality.

   1. Hoi Houtskool.

    Ik kan mij best best inleven bij je gemengde gevoelens en kan daar ook respect voor hebben.
    Als je gevoelens oprecht zijn en je deze ook wilt volgen,zal dit verdien mod

    el dus niet bij jou horen.
    Maar,je gaat nu dus duidelijk voor het geld dat je er nog steeds uit kan sleuren,om straks volgens je gevoel te gaan leven.
    Op termijn is dit wel een nobel streven,maar de schade die is aangericht is wel een feit,waar jij ook mede verantwoordelijk voor blijft.
    Belangrijke persoonlijke beslissingen oprekken in de tijd lijken in onze gedachten voordeel op te leveren,maar zullen uiteindelijk als een “trein gemist te hebben op een cruciaal moment” worden ervaren,als we onze intuïtie negeren.
    Uiteindelijk is iedereen zelf verantwoordelijk voor zijn/haar eigen beslissingen.

 7. Wat mij momenteel opvalt is de geweldige stroom boze reacties die woedende burgers plaatsen onder de MSM-berichten. Zoals bijvoorbeeld deze: http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/24267081/__Geheim_IMF-rapport__Griekenland_kost_eurolanden_veel_meer_geld__.html
  Gaat ons Neerlands volk wakker worden? De Grieken sowieso wel gezien de enorme stroom demonstraties die zijn aangekondigd door o.a. de vakbonden. We gaan een periode in van opstand en chaos. Het euro-klootjes-volk krijgt langzaam aan in de gaten hoe we worden verkwanseld. Niet alleen de Grieken hebben hun democratie verloren maar ook het volk van Prutte. Wanneer zo’n prutser van een politicus het waagt om verkiezingsbeloften te breken dan pleeg je verraad t.o.v. het stemvee. De euro houdt ons in de greep. Door de euro-houdgreep verworden wij tot een neurotisch volkje met een ziekelijke angst voor de verdere gevolgen van de nerveuze beslissingen van onze neurotische politici. Het worden zerveuze tijden met nenuwachtige bestuurders.

  1. Meeste mensen zitten zo vast in het systeem dat ze ondanks dat ze dat weten het toch blijven ontkennen (omdat ze te bang gemaakt zijn om de waarheid te willen zien). Het is een soort blinde woede met de verantwoordelijkheid uitend aan hun lijders… velen snappen echt nog niet dat politici slechts poppen zijn. (ze zeggen het wel maar geloven het nog niet echt van binnen, dat heet echte mind-control)

   https://www.youtube.com/watch?v=i6dQyUyAo4M

     1. eigenlijk zou de demonstrant van vandaag symbolisch ‘papieren’ aluminium hoedjes moeten vouwen en dragen als nieuw protest symbool

  2. stroom van boze reacties? de stroom lezersreacties die men mag zien is al gefilterd door de telegraaf,de meest inhoudelijke en steekhoudende reacties voldoen niet aan de ‘telegraaf criteria’ zodat deze reacties niet geplaatst worden, kan je nagaan hoe groot de werkelijke groep kritische burgers is in het land. ik heb al eerder mijn ongenoegen geuit over de behandeling van lezersreacties op de telegraaf, zodra je hebt onthouden welke beloftes, dingen die politici gedaan hebben en teruggrijpt naar de geschiedenis van politieke uitspraken/beloften/ keuzes dan voldoet de reactie niet meer aan de criteria.
   Iets anders wat mij in het nieuws opviel: in de VS wordt het leger kleiner, ja, het aantal militairen gaat afnemen, wat ze er niet bijzeggen is dat het aantal drones en robots enorm toeneemt en gaat toenemen, robots hebben geen gevoelens, menselijke militairen nog wel. Een overheid van vandaag de dag heeft liever geautomatiseerde ordebewaking dan mensen met empathie.

 8. Wanneer je iemand bang maakt is het heel makkelijk om die persoon te sturen met de belofte dat je zijn of haar angst zal wegnemen en zekerheid zal creeren voor hem of haar.

  En dat is de enige wat de huidige machthebbers nu hebben 🙂 Via hun aan fiat geld gekoppelde zekerheid voor u:)

  1. Maar dan moet u wel het grootste deel van uw arbeid afgeven, want zij weten wat goed is voor u, en hoe de ze de vruchten van uw arbeid moeten benutten!.. En ze hebben er een hekel aan dat u u eigen geoogste aardappelen eet , heel de winter lang 🙂 🙂 Dat heet dan weer ‘loss of control’. Eigenlijk is het heel simpel. Op de kleuterschool zitten er vaak al altijd dezelfden op de stepkar hahaha.

   1. En die steppers heten nu de illuminatie…. of Kazaren zoals ktm ze noemt.Ik noem t maar angst hazen die angst die ze zelf ervaren ( dus gemis in eigen ziel) opleggen aan andere mensen. Eigenlijk om het gat te proberen te vullen in hun eigen ziel.
    (met gedrukte papiertjes (geld) als hun middel.)

    Tis niet zo heel moeilijk als je beseft dat alles bestaat uit energie.

 9. omdat we toch blijven doormodderen over griekenland, bekijk het dan vanuit de perspectieven van de belanghebbenden in deze soap, het EU-(bestuur) Duitsland, Frankrijk, Spanje en alle grote lidstaten hebben belang bij het voortsukkelen van dit mediaschouwspel. Duitsland heeft de hoogste exportcijfers ooit dankzij de voor Duitsland veel te goedkope Euro, een lage munt is goed voor de export, Frankrijk heeft schimmigere belangen bij deze, een goed artikel over de positie van Frankrijk in deze vindt men op http://beurs.com/2015/07/07/drie-redenen-waarom-frankrijk-op-de-bres-springt-voor-griekenland/62315 deze website heeft meerdere beter onderbouwde artikelen over de eurocrisis, zoals gewoonlijk geven de gangbare media een zeer onvolledig en ik zou zeggen onjuist beeld van de werkelijkheid.

  1. @MaD : Tja, dat is nou eenmaal de keerzijde van een dictatuur die zich voordoet als een ‘democratie’
   .
   “You can’t have your cake and eat it” hihi…
   .

 10. Mensen,kom uit uw egoïstische roes en beliefs.
  Wat betekend 4,7 miljard tegenover Europese broederschap.
  Wereldoorlog,Regio conflicten,Burgeroorlog,Stads opstanden,Buurtruzies,Familie ruzies,gezinsruzie,ruzie tussen broers en zusters.
  Wanneer gaat dit een keer ophouden.
  Laten we leren van onze eigen fouten en anderen vergeven voor hun fouten,dan is de cirkel rond.

  1. Dat is geen schmulladdertje meer dat is een flinke pofadder. En het wordt inderdaad pas echt interessant als China zou crashen. Dat moet ik eerst nog zien, maar de kans is wel degelijk aanwezig (gestuurd of spontaan).

     1. Vanwaar deze quasi interessante,wazige,onwetende,misleidende uitlating?
      Als je over de kennis/informatie zou beschikken,zou je deze hier wel ventileren,daar ben je zelfingenomen genoeg voor.
      Je moet anderen geen rad voor ogen draaien met je onwetendheid of persoonlijke angsten.

     2. Wat is dat voor achterlijk/kinderlijk gedoe met die links?
      Ben je bang om zelf uit de kast te komen?
      Je ben te gast op deze site die behoefte heeft aan persoonlijke inbreng.
      Dat is bij jou ver te zoeken.
      Als we elkaar zouden treffen aan de bar met een bier of wat ook,dan zou ik wellicht lachend bij je weg lopen vanwege je domheid,algemene ontwikkeling en bewustzijn.

     3. Voor wie heb je toch zoveel angst beste man,met je blikken bonen en soep in je schuilkelder.

     4. Welk compliment heb je nou eigenlijk ontvangen? en van wie?
      Als je graag een compliment wil ontvangen,dan moet je je daar wel meer je best voor doen en meer eigen tekst en inbreng aan toevoegen.

   1. Vooral dit stukje in de slotalinea is volkomen duidelijk en
    zo pertinent waar. Keiharde logica.

    “………………..Het ligt echter in de menselijke natuur om zoiets
    zo lang mogelijk uit te stellen en net te doen, alsof je neus bloedt. Zelfs bij
    een klein land, als Griekenland. Want elke Euro, die nog op de boeken staat,
    heeft een veelvuldige hefboom, vooral via derivaten, dus de potentieele pijn
    kan veel groter uitvallen dan verwacht.…………………………”

    1. Ja natuurlijk Gerrit, had je anders verwacht dan? Dit is gewoon dagelijkse praktijk ook in ons onvolprezen bedrijfsleven en al zo oud als de weg naar Rome. Hopen tegen beter weten in. Ik heb dit al zovele keren rond me heen gezien. Doe het maar op de pof en als die adder maar groot genoeg is, is hij ook toxisch genoeg. En wat China betreft ligt de zaak echt wat ingewikkelder, dan ons naar westerse maatstaven wordt
     voorgehouden met alle berichtgeving. Ik kan niet eens zeggen welke groepen er allemaal achter de komende pijn aan zitten. Het zijn er gewoon teveel om op te noemen, ieder met zijn eigen motieven. En als er op zeker moment maar een kritische massa is bereikt – en daar hoeven ze echt niet allemaal aan mee te doen – dan wordt dat als huzarenstukje (pardon Khazarenstukje) gezien. Een multipolar wereld is iets wat zich steeds sterker opdringt en volgens mij heeft Putin dat goed gezien.

    2. Wat heeft meer waarde,die waardeloze euro’s waarmee we nog steeds aan het lijntje worden gehouden,of echte uiteindelijke broederschap.
     Alleen wat niet direct visueel is,is voor veel mensen moeilijk op waarde in te schatten.
     Op zeker moment gaat het kwartje toch vallen voor degenen die het willen zien.

 11. ik kwam een leuke opmerking tegen van een lezer in de nrc die zei : “Ik weet niet wat het Trimbos in al die tijd gedaan heeft om nu met die conclusie te komen, maar volgens mij is het weer subsidiebeoordelingstijd” in dit artikel ging het over xtc, maar de context van de opmerking kan je bij veel mediaberichten plaatsen, meestal wordt in de media iets schokkends of onthullends medegedeeld zodra het subsidiepotje van overheden weer wordt herverdeeld. Dus hou bij mediaberichten in het achterhoofd of het weer ‘subsidieboordelingstijd’ is, De kranten, radio en televisie brengen geen nieuws, het is grotendeels bedoeld om mensen klaar te stomen voor iets wat allang in de planning zit.

   1. Ik heb alleen nog maar de “inhoud” van dit pdf-je (27p) gelezen, maar het onderwerp lijkt mij persoonlijk méér dan actueel hihi :
    .
    http://static1.squarespace.com/static/54f7316de4b05ca04000f3d6/t/557796aee4b05074f68252dc/1433900718359/shemitah-collapse-web.pdf
    .
    Afijn, als ’t klopt wat er in staat worden we grofweg binnen twee maandjes in een totààl andere wereld wakker ..!
    .
    En zit de helft van de Randstad binnen een week te kamperen op boerenbedrieven van Tukkers & Friezen-gn-gnnn …
    .
    WA-HAA-HAAA ! ! !

    .

    1. En is Ons Aller Ijs-Schrapertje Madman niet voor niets naar een blokhut in Zweden gevlucht.
     .
     En ondergetekende naar Bretagne, inmiddels zo’n 20 jaar geleden.
     .
     “Early Adopter” Shit.
     .
     Gaan we ’t nu niet over hebben hihi
     .

     1. Ja, het lijkt er wel een beetje op dat sommigen hetzelfde gedacht hebben als in het gedicht van de tuinman en de dood. Ieder heeft zo zijn motieven om wel of niet te vluchten. Vroeger zeiden ze hetzelfde over Nederland. Waar moet je naartoe als de wereld vergaat? Naar Nederland, want daar gebeurt toch alles pas 50 jaar later.
      Overigens staat in dat pdf-je, wat je aanhaalt, niet echt veel nieuws of wereldschokkends. Of het waarheid wordt? We zullen het zien en beleven. Sommige zaken overkomen je gewoon, daar kan je als enkeling weinig tot niets aan veranderen.

  1. JT, zo had ik het nog niet bekeken. Op het oog een heel plausibel verhaal. Wat zit er in die planning? Een Dexit/Nexit misschien? Uiteindelijk is Duitsland nog steeds onze grootste handelspartner, als ik het goed heb. En het zou als ik insiders mag geloven een heleboel uitmaken als we zouden uittreden. Onze Euroschulden zouden ineens veel dragelijker worden, als we het IMF en schuldreductie even buiten beschouwing laten.

 12. Frappant hoe alles goed werkt in een groei-omgeving, en hoe allas stagneert tijdens krimp. De “money-spigot” wijd open tijdens systeem ondermijnende uitspattingen van democratie, of juist dicht…

  Exponentiele functie
  Ruggemergpunctie
  Clowns en politiek
  Brood en spelen
  De patient is ziek
  Moet haar brood delen
  Met wie in gods naam
  Is de vraag van velen
  Aan u de glazige keuze
  In ’s werelds faam

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.