Nieuwe bailout Griekenland kost Nederland €4,7 miljard

67

Via LangLeveEuropa | U heeft het ongetwijfeld kunnen lezen, onder hoge druk en afpersing van de EU, de ECB en het IMF is Griekenland gezwicht voor nieuwe schulden/leningen. De Griekse overheid en bevolking krijgt minstens 86 miljard nieuwe schulden opgedrongen.

Het akkoord dat is bereikt, vraagt striktere bezuinigingsmaatregelen van de Grieken dan de voorstellen die ze vorige week nog afwezen in een referendum.

Nadat de Griekse banken al twee weken potdicht zaten restte de Griekse regering kennelijk weinig alternatieve opties. Na een pijnbankbehandeling als voorbeeld voor landen als Spanje, moest de Griekse regering uiteindelijk dan toch hun ziel verkopen. Ondanks de beste intenties (lees de recente toespraak van Tsipras) kent het opstapelen van schulden weer geen einde, en de leverage die de EU heeft op de Griekse overheid blijft zo dus immer verder groeien.

Nadat Nederland eerder al constateerde vele gemeenschapsmiljarden kwijt geraakt te zijn in het spel rond Griekenland, miljarden die dus zeker niet terugkomen, en al helemaal niet met rente zoals sommige ministers (CDA) voorlogen, gaan er nu wéér 4,7 miljard Nederlandse samenlevingseuro’s naar Griekenland. Precies in tegenspraak dus van harde beloften van andere ministers (VVD), die u daarmee dus bewust hebben voorgelogen om zieltjes te winnen!

Even rekenen

Nederland is 5,7% aandeelhouder van het ESM, en het ESM moet nu 86 miljard betalen. Snel rekenend 5,7% van 86 miljard, Nederland moet nu dus binnen 7 dagen 4,7 miljard euro van ons gemeenschapsgeld overmaken naar het ESM plunderfonds.

Ik zie de volgende lastenverzwaring van verkiezingsbelofte-breker Rutte in ieder geval alvast tegemoet, want dat is immers het enige antwoord dat Kabinet Rutte en zijn Europese collega’s kennen en resteert, gevat als we allen zijn in het dwingende keurslijf van de EU: elk restje sociale zekerheid moet nu gesloopt worden.

Geld dat niet naar de noodlijdende Grieken gaat

En ik zeg dat het geld gaat naar Griekenland, maar 90% tot 95% van onze Nederlandse samenlevingseuro’s gaan gewoon weer naar Noord Europese banken als verkapte bail-out / cadeautje. Want we redden in ieder geval niet de Griekse inwoner met dit geld… Nee, we redden uitsluitend de Noord Europese bankiers die veel slechte investeringen deden en die hun investeringen nu boven alles niet willen afschrijven.

Het ondernemersrisico van bankiers werd en wordt dus verlegd naar de Griekse overheid en vooral de Griekse burger. En van daar weer naar onder andere de Nederlandse overheid en uiteraard naar u, Nederlandse belastingbetaler. De schulden worden netjes uitgesmeerd over heel de EU. En het ESM plunderfonds mag tegenwoordig direct aan banken uitkeren, de kans bestaat dus dat er van de 86 miljard nu zelfs precies 0 euro naar de Griekse burger gaat. Juist: Lang Leve het ESM!

Verplichte hervorming in het beeld van de EU

Tsipras moet uiterlijk woensdag een aantal hervormingen door het Griekse parlement loodsen, onder meer van de pensioenen en de btw.

De Griekse burger is het slachtoffer geworden van de bankiersverheerlijking van de Europese Commissie. Want hoewel Rutte hier sociale pijn moet toebrengen van de EU, geldt dat uiteraard al helemaal voor de Grieken. Hun pensioenen gaan hierdoor weer verder omlaag, de BTW verder omhoog, hun uitzichtloze situatie wordt nog uitzichtlozer, hun publieke werken worden weer verder verpatst voor een prikkie aan de grootste multinationals (daar gaat het publieke Griekse waterbedrijf dus alsnog, naar het prachtige Water geen mensenrecht Nestle?), etc, en zo verder.

De Grieken worden met deze nieuwe overeenkomst weer in de uitverkoop gegooid met immer groeiende sociale pijn, zelfs tegen hun recente referendum in. En de sociale pijn is in Griekenland reeds groot, en duidelijk nog immer groeiend.

Goed geld na slecht geld

Nu is het een ieder duidelijk dat Griekenland geld nodig heeft, maar deze nieuwe overeenkomst verandert helemaal niets in de slopende dynamiek die Griekenland ten gronde richt. De neerwaartse spiraal wordt namelijk op geen enkele manier doorbroken. Dit noodplan biedt Griekenland feitelijk geen enkel uitzicht. Dit voor Griekenland eigenlijk ongewenste noodpakket, zeker voor de burgers, is het resultaat van keiharde afpersing door het IMF, de EU en de ECB. En de Griekse overheid is gezwicht. Dat kon ook niet anders, als je zag hoe hoog de trojka de druk wist op te voeren.

Het prachtige resultaat van de harde onderhandelingen is dat we nu dus weer 4,7 miljard Nederlandse euro’s gooien in een zwarte gat, de vele miljarden achterna die we daar reeds met Noodplan 1 en 2 in hebben weggetoverd. Met als resultaat dat we over maximaal twee jaar gewoon weer opnieuw gemeenschapsmiljarden in het zwarte bankiersgat mogen (lees: moeten) gooien, de Griekse bevolking weer verder de problemen in helpend.

europa handjeklap

Er verandert met deze overeenkomst dus helemaal niets, het is uitstelgedrag waarmee de problemen blijven groeien. De Griekse problemen (schulden en sociaal sloopbeleid) zijn zelfs toegenomen door deze overeenkomst, zeker niet afgenomen. De Griekse problemen zijn nu zelfs significant groter dan tijdens de eerste ‘redding’. Daarom zien we ook dit geld (4,7 miljard NL euro’s) nooit meer terug. Hier is 4,7 miljard euro gemeenschapsgeld, en…. nu is het verdwenen. “And it’s gone”

De EU: Bewust Kansloos

De kansloosheid van de EU spreekt steeds weer boekdelen. Waarom zou Griekenland de problemen toch nog steeds niet te boven komen, hè? En waarom gaat het toch steeds zo slecht met de Europese economie? Waarom pakt Rutte toch steeds de sociale zekerheid verder aan bij de rondes bezuinigingen?

De Europese ‘instituties’ willen niet Griekenland redden, maar het kapitaal van de multinationals. De Griekse regering wordt een gebrek aan hervormingen verweten, maar tegelijk werd een Griekse wet die belastingontwijking van multinationals aanpakt, door de Europese onderhandelaars tegengehouden. De waarheid is dat de trojka de belastingen op grote multinationals wil verhinderen en de belastingen op lokale bedrijven verhogen.

De nul-belasting van grote multinationals en de Lagarde-lijst blijkt weer heilig verklaard door de EU, de arme inwoner moet de rijke redden, en uiteraard moeten ook tijdens het faillissement van Griekenland de wapenaankopen door Griekenland van Duits, Nederlands en Frans materieel gewoon doorgaan!

Het spel is volledig duidelijk voor een ieder die een beetje oplet, maar zolang de grootste bankiers en investeerders in de EU heilig verklaard blijven en de inwoner van de door de EU bezette gebieden het aangeschoten wild, gaat er uiteraard niets veranderen en blijven we met de EU in de vicieuze cirkel naar de totale bodem. Dit geldt ook voor Nederland, want waar toveren wij die 4,7 miljard nu weer vandaan denkt u? Gewoon uit uw broekzak.

De Held van Stagnatie heeft weer gesproken

De Held van Stagnatie heeft gesproken. De Eurozone heeft zijn bewust dodelijke werking weer netjes uitgevoerd zoals gewenst en gepland, en de Europese burger verliest dus alweer keihard. Elke Europeaan moet een schuldslaaf worden in de EU. Griekenland dient als voorbeeld en de eindeloze schulden als middel. Het is weer een mooi resultaat voor de macht grijpende eurocraten en geld grijpende multinationals. Job well done. Applaus, dames en heren, en uiteraard: rust in vrede Europese democratie.

De EU maakt meer kapot dan u lief is.

Bron: LangLeveEuropa

Over de auteur

Berichten van externe websites en andere bronnen.