Nieuwe cryptomunten om te kopen 2023

In 2023 zijn er steeds meer mensen die de crypto wereld in willen stappen. De afgelopen jaren hebben we een groot aantal coins uit zien groeien tot ongekende hoogte, en het heeft een hoop mensen veel geld laten verdienen.

Hebben deze coins nog de potentie om verder uit te groeien? Of is het beter om uit te kijken naar nieuwe projecten die de potentie hebben om dit jaar flink te groeien? In dit artikel gaan we het hebben over de beste crytptomunten om in te investeren voor dit jaar.

Niet elke crypto zal winstgevend zijn

Het is bekend dat cryptomunten een steeds belangrijke rol gaan spelen in het dagelijks leven van veel mensen. Bijna iedere dag hoor je er wel iets over op tv, heb je het er over met vrienden of familie of lees je er iets over op sociale media.

Ook steeds meer mensen met een groot bereik op internet hebben het erover. Handelen in crypto kun je in korte tijd veel geld opleveren, maar je kunt er ook hopeloos de mist mee in gaan. Daarom is het belangrijk om nooit zomaar nieuwe crypto aan te schaffen, maar om altijd eerst onderzoek te doen naar de munt.

Er bestaan tegenwoordig namelijk veel verschillende cryptomunten en er komt steeds meer nieuwe crypto bij. Niet al deze nieuwe cryptomunten op de markt zijn echter betrouwbaar.

Sommige van deze nieuwe munten zijn als grap in het leven geroepen en zijn dus eigenlijk nergens op gebaseerd. Als je daar veel geld in investeert, loop je het risico dat je dat voor een groot gedeelte kwijt bent.

De kans is namelijk relatief groot dat de waarde van een onbetrouwbare munt ineens keldert, zeker als je het vergelijkt met een populaire cryptomunt als Bitcoin of Ethereum.

Nieuwe cryptomunten met potentie

In het afgelopen jaar zijn er enkele crypto coins die een ongelofelijke groei hebben gekend. Veel van deze coins waren voor deze periode al vrij bekend, maar er zijn ook coins die pas in 2021 algemene bekendheid hebben gekregen.

Hieronder enkele voorbeelden van crypto coins die binnen een korte tijd veel waard zijn geworden:

Bitcoin

De bekendste cryptomunt is natuurlijk Bitcoin. Dat is voornamelijk omdat het de eerste was, en dat het op dit moment met afstand de waardevolste munt is. In navolging van Bitcoin zijn in het afgelopen decennium steeds meer veelbelovende nieuwe cryptomunten op de markt verschenen, zoals bijvoorbeeld Ethereum, Litecoin en Dash.

Er zijn tegenwoordig veel verschillende cryptomunten, dat maakt het lastig om van al die munten precies bij te houden hoe ze schommelen in waarde.
Bij crypto handel is het belangrijk om de markt nauwlettend in de gaten te houden, omdat de waarde van een munt in een korte tijd aanzienlijk kan stijgen of dalen.

Voor je het weet is het te laat. Het moeilijke aan handelen in cryptomunten, is dat het lastig is om in te schatten wanneer een munt enorm in waarde gaat stijgen of dalen. Wat meestal wel een indicatie vormt, is de ontwikkeling van de Bitcoin. Als de Bitcoin in korte tijd enorm in waarde stijgt, dan volgen de meeste andere grote coins vaak snel.

Zo kun je 2021 als voorbeeld nemen. De groei die Bitcoin in dat jaar kende was groot, en zo volgde er nog meer cryptocurrency. Ondanks dat er steeds meer crypto coins naam maken, heeft bijna iedere ervaren handelaar nog altijd Bitcoin in de wallet.

Ethereum (ETH)

Ethereum is na Bitcoin de bekendste cryptocurrency van dit moment. Bitcoin heeft het afgelopen jaar ongekende hoogtes bereikt, en mag in geen enkele lijst ontbreken. Met een groei van meer dan 900% in minder dan een jaar kan dat natuurlijk ook niet anders.

Sommige experts denken zelfs dat Ethereum ooit boven Bitcoin uit zal steken. Of dat echt gaat gebeuren is nog maar de vraag, maar Ethereum heeft met meer concurrentie dan dat Bitcoin had wel laten zien dat zij een belangrijke rol spelen in de crypto wereld

Binance coin (BNB)

BNB is de officiële coin van het handelsplatform van Binance. Deze coin heeft zijn groei te danken aan de lage transactiekosten. Dit zien mensen vaak als een probleem bij coins als Bitcoin en Ethereum.

Binance coin heeft grote stappen gemaakt nadat de coin in 2017 op de markt kwam. Ondertussen wordt de coin gezien als één van de grote spelers onder de cryptocurrency.

Populaire (meme)coins

In 2021 zijn er ook ontzettend veel coins uit de grond gekomen die dankzij meme’s en bekende personen alsnog veel groei hebben gekend. Veel van deze coins vertegenwoordigen niet altijd een grote waarde, toch hebben deze coins ook stijgingen gekend van soms wel meer dan 1000%.

Hier een aantal voorbeelden van dit soort nieuwe coins:

Dogecoin (DOGE)

Dogecoin is in 2013 opgericht door twee Amerikaanse software engineers. Het is begonnen als een grap, Maar ondertussen zien veel mensen Dogecoin als een goede investering. Dat blijkt want ondertussen heeft Dogecoin al een marktkapitalisatie van meer dan $ 85 miljard dollar.

Dogecoin kwam in 2021 in de schijnwerpers nadat Elon Musk een aantal tweets over de coin lanceerde. Hierdoor schoot de prijs in een korte tijd flink omhoog. Zelfs gaf Elon Musk aan dat het mogelijk zou zijn om een gloednieuwe Tesla te kopen met Dogecoin.

Shiba Inu (SHIB)

Ook Shiba Inu coin is op de markt gekomen in augustus 2020. Hierdoor is de token vrij nieuw vergeleken met Dogecoin. Ook Shiba Inu wordt gezien als een “meme coin”, en veel mensen zien het als een zogenoemde “pump and dump scheme”.

Ook veel mensen denken dat de coin snel een val zal maken. Dit omdat ze denken dat de meeste coins door één wallet worden beheerd en gecontroleerd.

NFT Coins voor 2023

De NFT’ vallen onder de nieuwe cryptomunten met potentie. In 2021 is dit fenomeen erg groot geworden, en mensen die hier vroeg genoeg bij zijn en goed onderzoek doen kunnen hier veel geld mee verdienen.

Na de traditionele cryptocurrency, zijn er nu ook steeds meer mensen die slimmer worden in het bedenken van nieuwe manieren om snel geld te verdienen op het internet.

NFT is een afkorting voor Non-Fungible Token, dit betekent Niet-verhandelbare token in het Nederlands. Het grootste verschil met traditionele cryptocurrency is dat een cryptocoin verdeelt kan worden tussen verschillende mensen.

Met een NFT is dat anders, wanneer je een NFT koopt is dan kan niemand anders hetzelfde bezitten als jou. Elke NFT is dus uniek, al komen NFT’s vaak wel in collecties.

Hieronder een lijst met nieuwe NFT munten met potentie:

 • Axie Infinity
 • CryptoPunks
 • Art blocks
 • Bored Ape Yacht Club
 • NBA Top Shot

Metacoins voor 2023

Ook Metacoins worden de laatste tijd steeds bekender. En dat komt omdat we steeds meer in een digitale wereld gaan leven. Met Metacoins kun je transacties maken binnen deze digitale wereld van de toekomst.

Steeds meer grote bedrijven investeren in de Metaverse, en het is nog in een vrij vroeg stadium, dus ook steeds meer individuen besluiten om te investeren in de Metaverse.

Misschien gaat het nog enkele jaar duren voordat de Metacoins echt uit zullen groeien tot iets waar wij allemaal dagelijks gebruik van gaan maken. Het kopen van digitale landgoed zal nu misschien nog raar klinken, maar steeds meer grote bedrijven geven hier daadwerkelijk geld aan uit.

Wanneer je echt wilt investeren in de toekomst, dan adviseer ikl je zeker onderzoek te doen naar Metacoins.

Hieronder een lijst met nieuwe metaverse munten met potentie:

Handelsplatforms

Daarom is het handig om gebruik te maken van een handelsplatform. Op zo’n handelsplatform kun je op een overzichtelijke manier zien hoeveel elke coin waard is en wat de fluctueringen zijn geweest in de afgelopen tijd. Het voordeel van handelen in munten via handelsplatforms is dat je er over het algemeen vanuit kunt gaan dat de munten betrouwbaar zijn.

Een handelsplatform onderzoekt namelijk altijd wat voor soort munt ze in huis halen. Het grote geld is echter juist te verdienen met onbekende nieuwe opkomende cryptomunten. Deze nieuwe munten kunnen in korte tijd duizenden procenten in waarde stijgen. Enkele voorbeelden van deze handelsplatformen zijn Binance, Coinbase en BitVavo

Onderzoek doen naar nieuwe crypto

Toch is het niet verstandig om enorme bedragen te investeren in willekeurige nieuwe munten. Omdat deze munten nieuw zijn, is er dus weinig over bekend. Voordat je gaat investeren in nieuwe crypto op de markt, is het belangrijk dat je altijd onderzoek doet naar de munt.

 • Neem eerst eens de tijd om je te verdiepen in het hoe en wat, voordat je gaat investeren in nieuwe crypto. Het is dan belangrijk dat je jezelf enkele vragen stelt:
 • Wat is de doelgroep van de munt en welke mensen handelen er voornamelijk in?
 • Welke zaken spreken in het voordeel van de cryptomunt? Zitten er ook nadelen aan?
 • Wat zijn de ervaringen van andere crypto handelaren met de munt?
 • Welk bedrijf zit er achter de cryptomunt?
 • Wat is het toekomstperspectief? Zit er groeipotentie in?
 • Conclusie

Voordat je begint aan het handelen in cryptomunten, is het dus belangrijk om goed onderzoek te doen naar de munt. Zeker als het gaat om nieuwe crypto op de markt, kan het je een hoop geld besparen, omdat over de nieuwe munten vaak nog weinig bekend is.

Dergelijke munten kunnen in korte tijd enorm in waarde dalen. Houd er daarnaast altijd rekening mee dat de koers van cryptomunten lastig te voorspellen is. Handel dus alleen met geld dat je kunt missen en stop niet al je spaargeld in de crypto handel. Je kunt er natuurlijk veel geld mee verdienen, maar waar winnaars zijn, zijn ook verliezers.

Eén reactie

 1. Dit is zo grappig, iedereen wil een graantje meepikken van het succes van Bitcoin.
  Maar waarom is Bitcoin wel een blijvertje en de rest niet!
  Heel simpel, het plafond (maximum aantal) van Bitcoin is beperkt tot 21 miljoen stuks.

  De andere crypto is precies hetzelfde als geld (valuta) van de centrale banken…..het kan onbeperkt worden bijgedrukt (vooral door de uitgever). Daarbij heeft het nog een nadeel, de overheid dekt het niet, staat niet garant. Iedereen kan een crypto uitgeven!
  Crypto genereert ook geen rente (valuta trouwens ook niet meer!).

  Maar de grootste vijand van Crypto is de super (nano)computer, deze nieuwe generatie computers is miljoenen malen krachtiger als de huidige pc.
  Deze nieuwe super computers kraken de code van de crypto met gemak en daar maken dan weer vriendelijke landen, als NK gebruik van. Die zullen geen crypto stelen van andere burgers (dat laat sporen na), maar het volume vergoten (dat kan onbeperkt, immers geen plafond) en zo legaal alles afromen, slim hoor!

  Nee, er is nog geen oplossing voor de problemen van de westerse overheden.
  U kan niet vluchten….nergens….gaat mee naar de bodem met het zinkende schip.
  Niemand wordt ontzien !

  Of is er een vluchtweg………kunst, schilderijen van een grote schilder, of beelden.
  Oh, dat is alleen voor de super rijken………..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: