Wat zijn de nieuwe cryptomunten 2021

2020 had een behoorlijke impact op de wereldeconomie en het traditionele financiële systeem. Door een wereldwijde pandemie, lockdowns en de angst voor een wereldwijde recessie vluchtten steeds meer institutionele beleggers naar cryptocurrencies als alternatief voor traditionele financiële activa, en zochten er bescherming tegen economische bedreigingen. Niuewe crypto

2021 lijkt dus ideaal voor de verdere acceptatie van cryptocurrency. En dat blijkt: JP Morgan is begonnen met Coinbase en Gemini, Visa en Mastercard hebben diensten verleend aan crypto bedrijven en PayPal heeft een nieuwe service gelanceerd waarmee gebruikers cryptocurrencies kunnen kopen en verkopen en aanhouden. Reden te meer om nu in te stappen in het handelen in crypto valuta.

Wat zijn in 2021 interessante cryptocurrencies om in te investeren?

De vraag is dan natuurlijk welke cryptocurrencies in 2021 interessant zijn om in te investeren. De bekende valuta als Bitcoin, LiteCoin en Ethereum zijn natuurlijk nog steeds een goede keuze. Investeren in dit soort munten is een veilige keuze als je net begint. Je kunt ook kiezen om te investeren in wat onbekende of opkomende munten waarbij de kans bestaat dat ze een grote koersstijging gaan doormaken de komende maanden. Natuurlijk kun je pas achteraf met zekerheid weten of die valuta de belofte waarmaken, maar dat is altijd het geval. Hieronder vind je een aantal munten die veelbelovend lijken te zijn voor 2021.

1. Travala

Travala is op het moment een hele interessante crypto valuta. Het platform Travala.com is namelijk een boekingsplatform voor vakanties zoals de Booking.com of Airbnb.

Alleen kun je deze vakanties boeken met crypto valuta. Het platform heeft zijn eigen token (AVA) waarmee je voor een betere prijs een vakantie kunt boeken op het platform dan bij menig ander. Bovendien krijg je bij staking van minimaal 5000 AVA tokens 24% rente op jaarbasis plus dat je 5% korting krijgt op alle vluchten en hotels die je boekt via het platform.

Ondanks het reisgerelateerde concept achter de munt maakte Travala zelfs tijdens de pandemie een groei door, wat veelbelovend is voor wanneer we weer allemaal mogen reizen. De verwachting is daarom dat de koers van Travala enorm zal toenemen het komende jaar.

2. Uniswap Uniswap logo

Uniswap is een open-source protocol dat bovenop de Ethereum-blockchain is gebouwd. Het is één van de grootste DeFI platformen in de wereld. Dat betekent dat gebruikers de autonomie hebben om hun geld te beheren zonder afhankelijk te zijn van gecentraliseerde middelen.

Decentralized Finance gaat een steeds grotere rol spelen in de financiële wereld en Uniswap is een van de voorlopers. Wat Uniswap onderscheidt van de andere gedecentraliseerde platformen is dat het geen orderboek gebruikt om prijzen te bepalen. In plaats daarvan hanteert het protocol een wiskundige vergelijking waardoor de totale liquiditeit binnen de pool constant blijft.

Om het model te laten werken, zijn liquiditeitsverschaffers nodig om een ​​liquiditeitspool te creëren die de gedecentraliseerde handel en kredietverlening ondersteunt. Vanwege de toenemende populariteit van Decentralized Finance en het unieke model van Uniswap is de verwachting dat de waarde van de munt flink zal toenemen dit jaar.

3. SushiswapSushiswap logo

SushiSwap is een gedecentraliseerd platform waar je als houder van het Sushiswap token Sushi rente kunt verdienen in ruil voor liquiditeit. Het platform gebruikt vervolgens de resulterende uitwisselingsliquiditeit tussen verschillende cryptocurrencies. SushiSwap is een harde fork van de Uniswap. Het belangrijkste verschil tussen SushiSwap en zijn voorganger is dat de eerste alle winst terugstuurt naar de gemeenschap die het onderhoudt en bedient, terwijl de laatste de opbrengst naar een selecte groep investeerders stuurt.

De hoofdontwikkelaar van het project gaat schuil achter het pseudoniem Chef Nomi. Het doel van SushiSwap is om volledig door de gemeenschap te worden gereguleerd, waarbij alle macht in handen is van SUSHI-eigenaren die bijdragen aan de liquiditeit van de verschillende SUSHI-pools.

Het nieuwste project van Sushiswap wat momenteel in ontwikkeling is, is een uitleenplatform dat de naam Bentobox draagt. Het SUSHI-project token wordt op het moment van schrijven voor 12,81 euro verkocht, en de verwachting is dat dit alleen maar meer zal worden de komende maanden.

4. Cardano

Cardano staat bekend om zijn langdurige ontwikkeling van blockchain. De Cardano-blockchain, gelanceerd in 2017, is namelijk nog steeds in ontwikkeling.

Dit is misschien de belangrijkste reden om in ADA te investeren. Cardano werd ontwikkeld in samenwerking met universiteiten, overheden en programmeurs.

Cardano is een relatief redelijk nieuwe crypto maar doordat het zich steeds blijft door ontwikkelen geeft het project hoge verwachtingen voor in de toekomst. Cardano heeft de token ADA. Op het moment zijn ADA-tokens zeer betaalbaar, een goed moment dus om in ADA te investeren.

Tips voor als je van plan bent om cryptocurrencies te kopen

Als je van plan bent om in cryptocurrencies te gaan investeren, of als je erachter wilt komen welke munt de volgende grote cryptocurrency gaat worden, kunt u het volgende doen:

  1. Word lid van crypto communities

Door gesprekken met andere crypto handelaren kun je veel leren over het handelen in crypto valuta. Ook kun je de stemming in de gaten houden en zo ontdekken wat de volgende grote cryptocurrency gaat worden. Een goede community om nieuwe cryptocurrencies te verkennen is het BitcoinTalk forum, en dan met name de altcoin threads.

Ook op Facebook kun je nog veel meer interessante communities vinden. Voel je vrij om lid te worden en andere leden te vragen naar hun favoriete cryptocurrencies.

  1. Analyseer betrouwbare crypto-uitwisselingen

De beste crypto-uitwisselingen voeren een aanzienlijk aantal controles uit voordat ze nieuwe munten aanbieden om te verhandelen. Deze verificaties kun je gebruiken als een soort van kwaliteitslabel om de beste cryptocurrencies te vinden om in te investeren.

Platformen als eToro en Binance zijn enkele van de grootste crypt uitwisselingen en bieden tientallen van de beste cryptocurrencies om te verhandelen die de moeite van het onderzoeken waard zijn.

  1. Maak beveiliging je prioriteit 

Alleen het kopen van de beste cryptocurrencies is niet genoeg om een ​​succesvolle crypto-investeerder te zijn. Talloze startende investeerders zagen hun crypto-reis op brute wijze eindigen omdat ze geen aandacht schonken aan beveiliging. Als je serieus wilt investeren in cryptocurrencies, moet je moeite doen om je beveiliging te verbeteren.

Koop bijvoorbeeld een hardware wallet als je meer dan 500 euro aan cryptocurrencies bezit zoals de Ledger Nano S. Zorg dat je je passwords en keys altijd geheim houdt, en gebruik geen openbare computers als je gaat handelen in cryptocurrencies.

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.