Nieuwe drugs duikt op in Griekenland door crisis

Hieronder een interessant item van The Guardian over een nieuwe drugs, genaamd Sisa. Het is een nieuwe drugs die op de markt is gekomen in Griekenland en weinigen weten wat het precies is. Door de economische crisis stijgt niet alleen het aantal werklozen en het aantal mensen die op straat leven, ook het aantal drugsgebruikers neemt flink toe. Dit vormt een groot probleem voor de Griekse maatschappij. “As drugs go, it is the worst. It burns your insides, it makes you aggressive and ensures that you go totally mad,” said Maria, a former heroin addict. “But it is cheap and it is easy to get, and it is what everyone is doing.”

9 reacties

 1. Werkelijk een gat in de markt dat sisa. Als je een beetje kwalitatieve sisa kunt ontwikkelen dan kun je dat wel verkopen voor 2,50 euro in plaats van 1 euro.

 2. Zie je wel. Die grieken kunnen wel oplossingen bedenken om uit de crisis te komen.
  Dit soort producten kunnen ze straks binnen de hele europese unie exporteren en als ze straks hun schulden aan de trjojka hebben afgelost, kan de nederlandse regering straks geld lenen van de grieken.
  Of we gaan gewoon nederlandse wiet ruilen voor griekse sisa zonder euro.

 3. Het zal scheikundig wel ‘familie’ zijn van ‘crystal meth’.

  En OOK een ‘CIA / MosZaad’-creatie …

  De samenleving moet helemaal kapot ; iedereen zàl en moet ‘janken’ om De Oplossing voor ‘àlle’ problemen, en wel wereldwijd.

  Ja-ja ; deze drug gaat het hélemaal worden, let op m’n woorden-gn-gnn ..!

  Ik hoor het wel van m’n neef in NL ; die (goeie) jongen zit inmiddels al weer zo’n 8 jaar aan de ‘bruin’ (*) , na er twaalf jaar totaal mee gestopt te zijn geweest … de stakker ..

  (*)= heroïne

 4. Je leeft in armoede door de werkloosheid en austerity. En dan koop je ook nog drigs, dan wordt je nog armer dan je al was.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: