Nigel Farage: ‘Het euro experiment is mislukt’

Via Nikolaos | De Britse politicus Nigel Farage, onder Nederlandse economen en politici niet bepaald populair, slaat wederom de spijker op zijn kop in zijn laatste speech in het Europees parlement: ‘Miljoenen Europeanen in het zuiden worden de armoede in gedreven, door de krampachtige poging het mislukte euro experiment overeind te houden. Als Joegoslavië ons één ding heeft geleerd, is dat het geforceerd dwingen van bevolkingsgroepen om tot 1 natie te behoren, volledig uit de hand loopt. Het cynische is, dat de EU is opgericht om oorlogen en conflicten te vermijden, maar nu precies het omgekeerde heeft bereikt. De haat en het extremisme in het zuiden is sterk aan het groeien. Dat krijg je als je op ondemocratische manier mensen tegen hun wil iets oplegt.’

[youtube id=”zaUYDeVtG0Q” align=”center”]

Onze gewaardeerde goeroe Martin Armstrong is het volledig met Farage eens. Hij voegt eraan toe: ‘De ECB geeft nu openlijk toe dat banken moeten worden gered door bail-ins van onder meer de spaarders en niet meer door bail-outs. Dat betekent dat het foutieve ontwerp van de euro en de volledige mislukking om tot één Europese overheidsschuld te komen, de Europese burgers compleet willekeurig geld kan gaan kosten. Als je één reden wilt hebben waarom de euro in zal storten en de dollar zal gaan stijgen, dan is het deze. Het trieste is, dat de overgrote meerderheid van de Europese burgers geen enkel idee heeft van wat er hier aan de hand is. Ik heb meerdere malen gezegd dat het gevaar niet schuilt in hyperinflatie, maar juist in de overheden: zij zijn niets anders dan een zwart gat, waar alle welvaart in verdwijnt, met als enige doel aan de macht te blijven. Ze hebben geen enkel idee wat hun acties teweeg brengen, omdat de huidige crisis hun kennis ver te boven gaat.’ Bron: armstrongeconomics.com

11 reacties

 1. Europeaan van de eeuw ! Zie je het Marx en Samsom. Er zijn mensen die niet liegen voor geld, hun vaderland verraden en het beste met anderen voor hebben.

 2. Alle informatie die wij toegediend krijgen is gemanipuleerd.

  Misschien zelfs de informatie van Nigel…..je weet nooit hoe het werkt ,en wie er achter de schermen ten gunste van zichzelf poppen plaatsen …

  Het enige waar je van uit kan gaan is je eigen gevoel, je eigen simpele verstand en de echtheid van de natuur.

  Een instorting van een systeeem is aan het plaatsvinden.

  Bekijk voor jezelf wat op dit moment het beste is voor jezelf en je geliefden om te doen.
  Mijn mening is om een stap terug te gaan in de tijd en om op welke manier dan maar ook de natuur als je vriend te gaan zien.
  Om voor jezelf, op wat voor manier dan ook te gaan zorgen dat je jezelf kunt gaan voorzien in je eerste levensbehoeften.

  Het lijkt alsof ik doom denk, maar wanneer je de situatie op dit moment bekijkt behoef je niet meer veel te verwachten van je uitbuitende lijers….

  Zelf weten ze het ook namelijk niet meer……

  1. Madman, af en toe werd ik gek van je koffieshop posts, maar de laatste tijd krijg ik steeds meer respect voor je reacties. Dat betekent natuurlijk niet dat ik meteen je volkstuinbuurman wil zijn. Maar in de basis heb je gelijk. Aangezien we min of meer noodgedwongen terug moeten naar de basis zou ik willen zeggen: in het land de blinden is eenoog koning.

  1. Zo goed dat ze de reacties verwijderd hebben,dat hebben ze mij ook al een keer geflikt,vooral als je het over de Kondratieff cyclus en zijn gevolgen hebt,kennelijk mogen er niet te veel tegelijk wakker worden het moet zo lang mogelijk gerekt worden,en alleen een ”’positive” houding past daarbij zo lijkt het.

   1. Die Kondratieff cyclus was in de jaren 70 80 al onzin. Het is een aardige academische gedachte, maar ingehaald door de steeds korter wordende productieketen. En natuurlijk ook door de enorme versplintering van het consumentenaanbod.

    1. De Kondratieff cyclus is een keihard bewezen feit.
     Alleen de Schumpeter variant heeft afgedaan. In de economie boeken van HBO staat alleen maar deze variant.
     Vooral in de jaren 70 en80 kwam die cyclus perfect uit.
     Het kan ook niet anders. Alleen manipulatie kan de uitkomst keren, maar ook dat lijkt de harde lijn van de cyclus niet te kunnen keren. Deflatoire krachten blijven namelijk behoorlijk hardnekkig.

 3. Sorry na nog een keer op je link te klikken kwamen wel de reacties tevoorschijn,een fout in de verbinding deze keer wellicht?

 4. UKIP staat op 25% in de polls. Helaas zit Grillo op de reservebank in Italie, die had de hele wereld kunnen resetten vwb de schuldenberg.

 5. Houtskool ,

  Je kunt een figuur als Grillo toch niet echt serieus nemen ,wat wil de man met zijn beweging bereiken ? verder wil hij met niemand samenwerken.
  Hij heeft zijn statement gemaakt ,en gaat weer terug naar af .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.