Dit is wat ‘no taper’ met de goudprijs doet

De prijs van goud is met ruim $60,- per troy ounce nadat duidelijk werd dat Bernanke nog niet toe is aan tapering. Het pakketje van 85 miljard dollar per maand blijft intact. Het is hamsteren geblazen op de beurzen, het blijft nog even zomer. Het is, mede door Bernanke, één van de beste dagen voor goud geworden sinds begin 2009. De goudprijs noteert op moment van schrijven een dikke 4,2% in de plus. De zilverprijs staat maar liefst 6% in het groen. Ook de indices stijgen naar nieuwe records. Hier meer bewegingen van de markten. Gaat u allen maar rustig slapen, de stimuleringen gaan gewoon door. Dat had die Egon von Greyerz toch maar even goed gezien.

Gold no taper

2 reacties

 1. Wie hebben er van geprofiteerd…?
  Drie minuten voor het bekend maken van de info door Bernanke maakte goud al een sprongetje van 11 dollar. Aandelen en obligaties deden toen nog niks…. Wie heeft dat telefoontje wel gekregen…?

  Bovendien was even later in enkele milliseconden de hele prijsactie al weer voorbij…

  Ladies & gentlemen: er is absoluut geen manipulatie op de goudmarkt…
  Yeah right. Some of us are just more equal than others.

  Goldman Sachs momenteel trouwens één van de grootste stakeholders in de GLD… (plek 7). Er wordt flink verdiend met het bespelen van deze markt. Nog niet zo heel lang geleden zou e.e.a. nog als illegaal of zelfs crimineel worden bestempeld. Maar verantwoording afleggen staat niet meer in het woordenboek. Daarvoor in de plaats hebben we afkoopsom opgenomen.

  http://www.zerohedge.com/news/2013-09-18/who-leaked-fomc-statement-gold-traders

  http://www.zerohedge.com/news/2013-09-18/machines-win-within-milliseconds-move-was-over

 2. Het is inmiddels zo slecht gesteld met de balansen van de overheden en de banken dat het niet meer uitmaakt voor de goudprijs op de langere termijn of er deflatie komt of een vorm van inflatie.

  De krachten vanuit de markt zijn deflationair en de overheden nemen inflationaire maatregelen doormiddel van geld printen, lage rentes en overheidsgaranties. Welke kracht het gaat winnen weet niemand.

  Maar in beide gevallen zal de goudprijs omhoog gaan. Bij deflatie worden de schulden relatief gezien groter. Deze zullen steeds ondraaglijker worden met een implosie van de economie en een vlucht naar het veilige goud tot gevolg.

  Bij inflatie is goud interessant vanwege de geldontwaarding.

  Goud is dus win/win. Het is in alle gevallen een goede belegging tegen de economische achteruitgang die ons te wachten staat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.