Nog 32% van de Nederlandse huishoudens onder water

Van de 4,3 miljoen huishoudens met een eigen woning staat nu zo’n 32 procent onder water. Sinds het begin van de economische crisis in 2008 is het aantal huishoudens met een huis onder water alleen maar gestegen. Tot vorig jaar, toen het tij langzaam keerde. Deze kentering is het vooral het gevolg van de voorzichtige stijging van de huizenprijzen.

Als het  opgebouwde vermogen  in spaar- en beleggingshypotheken verrekend wordt, komt het aantal huizen dat onder water staat lager uit. Bij de fiscale hypotheekschuld is geen rekening gehouden met deze opgebouwde tegoeden. Om de hoogte van spaar- en beleggingstegoeden in hypotheken te kunnen bepalen loopt momenteel een onderzoek bij CBS.

Vooral jongere huishoudens met onderwaarde

Van alle eigenwoningbezitters onder de 45 jaar heeft 65 procent een woning met onderwaarde. Vaak is de woning vlak voor de crisis gekocht en is nog niet veel van de hypotheekschuld afgelost. Bij huishoudens tussen 30 en 35 jaar is de waarde van de eigen woning zelfs in 75 procent van de gevallen lager dan de hypotheekschuld. Het zijn voornamelijk deze jongere huishoudens die bij (gedwongen) verkoop van de woning het risico lopen met een restschuld te blijven zitten.

Bij oudere huishoudens speelt dit nauwelijks. Begin 2015 had 45 procent van de 65-plussers met een eigen woning geen hypotheekschuld, had 51 procent overwaarde en was slechts bij 3 procent sprake van onderwaarde.

onder water


Via: Huizenmarkt-zeepbel & CBS

38 reacties

 1. Onvoorstelbaar. Als de staatsschuld en private schuld worden opgeteld staat Nederland naar verhouding zeker op 1. En “voorzichtige stijging” lees ik als “tijdelijke stijging”, want het is allesbehalve een natuurlijke stijging. De volgende crisis zal niet alleen de aandelenmarkten, maar ook de huizenprijzen flink laten crashen. Dan kunnen alle herstelberichten linea directa de prullenbak in.

  Alleen nog wachten op de trigger.. misschien volgende week op 9/11 of 11/11?

  🙂

   1. Nee je zit echt fout, het gaat 30-02 worden, 100 %! 😉

    Maar die AllahuAkbar-aanslag op de in de vorige reactie niet genoemde vrijdag 13 november een paar uur geleden in Parijs heeft er wel voor gezorgd dat sinds 14/11 de noodtoestand is afgekondigd. Voor heel Frankrijk! Die noodtoestand geldt dus al op 1 uur rijden vanaf Zeeuws Vlaanderen!

    Benieuwd wanneer de eerste “vluchtelingen” zich in A’dam of ergens anders in een grote Neder(ig)landse stad gaan opblazen…

    1. Geweldig die noodtoestand ! Laat de pleuris maar uitbreken…. Het is zaak dat je zo’n tank te pakken krijgt en…… Let the games begin..

     https://www.youtube.com/watch?v=4fxjUrlyQR0

     Als we van biflatie allemaal zo’n ding hebben , doen we eerst een meeting ergens en daarna rijden we even naar Madman voor een bakkie..
     Yiieeeehaaaa…!

    2. Het komt je toevallig goed uit met de aanslagen.
     Dit zat er al lang aan te komen.
     Je bent benieuwd wanneer……………………
     Maar, wat staat ons binnen 12 maanden te wachten?
     Wordt dit een moeilijke vraag?
     Realisme en verbondenheid blijf ik me sterk voor maken.
     Wat we verwachten kunnen, is volgens de statistieken wel een redelijke kansberekening op te maken.

     1. Toevallig is het zeker, maar ergens ook wel logisch; najaar 2015 en dan in één week, één werkweek zelfs (maandag, woensdag en vrijdag) vielen er gewoon 3 “Illuminatische” datums: 9/11, 11/11 en vrijdag de 13de (13/11).

      Het is gewoon onmogelijk te zien wat er binnen 12 maanden gaat gebeuren… aanslag in een Duitse stad (Berlijn, Hamburg, Frankfurt of München) en zeker Londonistan is zeker niet uit te sluiten. Ik zal niet de enige zijn die denkt dat dit de eerste van een grote reeks aanslagen is. Maar door de “vluchtelingen”stroom is het zeker dat terrorisme hoogtij zal vieren dus en de economie zal verslechteren.

      Het Shemitah-patroon heeft zich 13 september herhaald, maar dat was op een zondag dus geen crash die dag. Dat het op een zondag viel, zou een reden kunnen zijn dat de verwachting dat er in september óf oktober dé crash zal komen, niet is uitgekomen en veel mensen (TOT NU TOE) teleurgesteld zijn.
      Van de meeste aandelen lag het dieptepunt júist in de week van 28 september (bloedmaan) en 2015.75 (1 oktober).

      Volgend jaar is het een “jubeljaar” en dat houdt in; schulden kwijtschelden (Deuteronomium). Zo’n jubeljaar komt 1 keer in de 7 x 7 jaar voor. 49 jaar geleden was het 1966, toen begon het sentiment om te draaien, en daalde de beurs jarenlang gestaag. 49 jaar vóór jubeljaar 2016 was het 1967; de oorlog waarin het herleefde jonge staatje Israël in 6 dagen tijd 3 legers versloeg.

      Maar aangezien we allemaal weten dat de schulden van nu veel hoger liggen dan voor de crisis en al helemaal veel hoger dan in 1966 betekent dit dat die megacrash, mits hij dit jaar niet meer komt, volgend jaar móet komen. Anders zou dat Bijbelse patroon dit keer niet kloppen. En dat is historisch gezien nog nooit gebeurt.

     2. Helemaal op het einde zullen we een en al geluk en voorspoed hebben, maar eerst gaat er een aantal jaren aan vooraf die we MOETEN overleven. Zonder shit in ons te laten implanteren bijvoorbeeld.

      Het feilloze vooruitzicht uit 1968 wel echt gruwelijk uit te komen nu… lees de eerste alinea… daar gaat het nu wel langzaam naartoe, want de linkse handenklappers met welkomstliedjes zijn ook niet meer te zien!

      http://eindtijdinbeeld.nl/EiB-Dromen/noorse_profetie_wo3.html

      Er is wetgeving aangenomen waardoor de noodtoestand in Frankrijk 3 maanden verlengd kan worden, “voor de oorlog tegen IS”. Makkelijker gezegd: Frankrijk is nu gelegaliseerd een politiestaat, en dan ook nog eens verzuimen om de jihadisten te bombarderen in plaats de door hen al lang verlaten gebouwen. America rules.

      http://xandernieuws.punt.nl/content/2015/11/Inwoners-Raqqa-Fransen-bombarderen-lege-gebouwen-en-laten-ISIS-ongemoeid

      Wanneer gaat dat ook nu bij ons gebeuren… hoe dan ook, het grootste voorteken (megabeurscrash – de dag na de crash van 1929 besteedde de kranten er ook geen aandacht aan) zal eerder plaatsvinden lijkt me, zodat er economische en financiële paniek ontstaat waardoor de voedingsbodem om aanslagen te plegen pijlsnel groeit. De belangrijkste landen (F, D, GB) zullen NL waarschijnlijk voorgaan qua Allahu Akbar (heeft niks met de islam te maken, toch?) roepende terroristen.

      Dus de vraag is: wanneer komt de crash?

      Vrijdag weer een leuke datum: 20 november (9+11 van maand 11) maar de kans dat er dan iets gebeurt is wel erg klein juist omdat er volgende week al iets gebeurd is…

 2. Zo lang dat het inkomen van en tot 2 X modaal blijft dalen zullen er geen kopers zijn die de huidige prijs van een gemiddeld huis kunnen betalen.
  Tot 2X modaal is 90% van het loon en inkomens gebouw van Nederland.
  Alle euforie over stijgende huizen prijzen zijn feitelijk leugens, overigs 100 – 30% en dan 70% + 3% is nu niet om in juichstemming te komen.

  1. “overigs 100 – 30% en dan 70% + 3% is nu niet om in juichstemming te komen.”

   Dat lijkt mij ook Bartje, 72% nu, is toch een behoorlijke aderlating.
   Maar ja, de regering, media, makelaars en notarissen kunnen niet wachten om de slingers op te hangen, de taart aan te snijden en de champagnefles te openen.

   Allen de banken lijken me nog steeds terughoudend om de boel te financieren.

 3. Nederigland staat al eeuwenlang onder water, dus geen nieuws. Onze leeuwen rutte c.s.trekken ons wel weer boven water, dream on.

 4. Een aantal eenvoudige reacties met de feiten werkwijze en praktijk van Eu Brussel/Washinghton. Ned overheid is al niet meer representatief.

  In relatie met o.a. Werkeloosheid – Concurrentie – Schulden

  Heeft relatie met schulden Nederlanders- Nederlandse overheid – belastingdwang – de bijdrage aan zorg infrastructuur. De verschillen zijn indringend en worden jaarlijks groter..
  Een beweging welke niet stopt doch de ongelijkheid-verhoudingen versneld voortraast.
  Misschien helpt t iets door dit te melden met wat voorbeelden. (Bekend voor velen).

  Lees tussen de regels door hoe zelf eventueel een bedrijf te starten waar
  het gratis product te halen en hoe vervolgens belastingontdoken de winst
  naar veilige oorden weg te sluisen.

  Besef dat de Nederlander o.a. door zijn keuze voor stemmen op gehoorzame partijen (vvd pvda d66) en zijn niet willenweten = zelf nadenken soeverein zijn- doch meegaan,
  de ander voor je te laten denken – kiest (onbewust) voor eigen kaalslag.

  Stuur eens door via facebook linkned twitter enz. naar geinteresseerde. Dit kan een ieder verstaan.

  Probleem is dat Brussel bestuurd wordt door mensen welke het belastingontduikingsproces steunen. Via subsidies e.a is het product al (bijna) gratis. Geen mkb of burger kan een gratis product aanbieden.

  Door TTIP TISA TTP ISDS Cera worden de juridische mogelijkheden multinationals alleen maar
  versterkt dus je heffingen op – energie water zorg pensioen infrastructuur
  Btw -stijgen in verhouding mee.

  De hoogte van schuld Ned overheid = Eu Brussel en schulden als Nederlander- persoon is nog niet hoog genoeg.
  Er zal een idee of macht positie verborgen zijn achter deze feiten en opgewekte ongelijkheid.

  De beweging het proces moet een doel hebben.Het heeft kenmerken van…

    1. Ze zullen er in ieder geval hun best voor gaan doen.
     Maar er is nog niemand geweest, die er z’n vingers aan durft te branden.
     groet

    2. Je bent toch geen eendagsvlinder max?
     Nee, ik heb het gevoel van niet.
     Ventileer je kennis en wijsheid voordat je het graf in gaat, anders duurt het weer zo lang voor het boven water komt.
     Deel het met andere mensen.

 5. Mariano Mazzucato Tegenlicht documentaire belicht een ander aspect
  van belastingontduiking het parasitair wederkerig element.
  Roofdier Prooi element

  Met de mantel der Eu-Junckerliefde bedekt.

  Multinationals leveren geen bijdrage aan infrastructuur-wegen wegenonderhoud vernieuwing
  -onderwijs -TU Unifs Pensioenen Zorg – gezondheidszorg e.a.
  De Ned. overheid bezuinigt en bezuinigt. Op zelfs ouderen
  welke 40-50 jaar hebben gewerkt moet worden bezuinigd en zolang de extra
  het deel aan belastingen hebben betaald welke multinationals hadden moeten afdragen.

  Je werkt nu zelfs tot je 68-70ste om de extra aan het gat in belastingbegroting te voldoen welke door belastingontduiking multinationals is veroorzaakt .

  Met een berekening en input kom ik aan 14 jaar extra werken voor ‘ vergoeden’ bedrag belastingontduiking Multinationals.
  Pensioen op 55 i.p.v. 67-70 is een gezonde en haalbare ned. samenleving.

  Google Apple Pfizer Merck Cattepillar HP enz..leven op de
  ontwikkelingen en innovaties welke door TU en Universiteiten worden
  ontwikkeld.

  Vanuit de ruimtevaart niet alleen drones, wapens, communicatieapp. Biotech.
  Farmaceuten laten het betalen voor het onderzoek – de
  research- de ontwikkeling over aan de overheid = jij – aan je opgelegde heffingen.
  Ze halen vervolgens het halfproduct of eindproduct uit de labo’s -werkruimte van een universiteit en TU.

  Jump start belastingvrij innen multi. Je winst is niet belast – je product
  is door subsidie en op Tu tot stand gekomen -dus ook door de
  belastingbetaler eu land- ook onbelast.

  Belastingontdoken in en tijdens elke fase van een product .
  De dochter van Donald Trump volgt bijv dit voorbeeld van
  haar vader en is al een ondernemer met een miljarden bedrijf dank zij hunner belastingontduikingmethodiek. Biotech bedrijf.

  Hoe moeilijk. De farmacie – wapenindustrie –
  elektronica biotechniek zijn de meest rendabele sector in deze
  .
  Alle ontwikkelingen welke leiden tot producten en diensten van Apple en Google HP Pfizer Merck Gruman Lockheed enz door Overheid- haar scholing onderwijs en subsidies tot stand gekomen.
  Betaald door de burger en nog eens extra betaald n.m. gesubsidieerd
  gefinancierd door de overheid.

  Je kan in een grafiek de correlatie tussen: heffingen in publieke sectoren-, zorg, ,
  – belastingheffingen benzine btw – werken tot je 70ste
  (afzetten) belastingontdoken bedragen in Nederland door
  multinationals.
  .
  Het belastingontduikingmes snijdt aan vele kanten ten nadele van de Eu
  burger. Bezie van wie de subsidies komen en de hoogte bedragen aan
  subsidies. Je verkrijgt de basis en het (half ) product gratis maakt
  winst en betaalt niets -niet iets- over deze en vaak de omzetten terug.
  Benoem als parasitair model.

  Niets is wederkerig in hun Eu.

  Er wordt ongelijkheid geschapen welke tot een chaos moet leiden. Als je erover praat is er een gevoel van machteloosheid.

  Je werkt 14 jaar van je leven om het bedrag aan Belastingontduiking door multinationals, miljardairs en Banken te voldoen. 14 jaar is wat lang…
  Dat geeft te denken.

 6. Werkeloosheid

  Belastingontduiking= Werkeloosheid
  menen dat belastingontduiking Multinationals en miljardairs een losstaand aspect is van de economie, samenleving en de belastingwetgeving.

  Wat gaat immer samen met belastingfraude/ ontduiken > Werkeloosheid

  Multinationals zorgen als keerzijde niet alleen voor belastingontduiking tot
  hoge bedragen, ze bezorgen verdere schade door verhoging van de werkeloosheid.
  De Nederlander betaalt niet alleen hun aandeel voor infrastructuur-
  zorg-scholing/ hoge scholen extra, hij betaalt extra mee aan uitkeringen i.v.m.
  werkeloosheid.

  Zie: Philips Morris verlaat Ned. Rabobank ontslaat, KLM ontslaat enz enz. Vaak zijn het 2000 tot 3000 mensen per ontslagronde.

  Het mes van belastingfraude heeft nevenwerking. Raakt de economie en samenleving.
  Door de non- violable status van Multinationals – TTIP, TISA TPP CERA e.a.- kunnen en mogen ze onbeperkt ontslaan zonder duidelijke (fin.) consequenties voor zich zelf – doch
  niet voor een land.

  Juridische -Verschil MKB en een Multinational
  Een ander zeer groot verschil is met MKB bedrijven en fam. bedrijven.
  is vaak de (persoonlijke) aansprakelijkheid van de zelfstandige ondernemer.

  -Multinationals zijn nooit persoonlijk aansprakelijk voor en dank zij eu-wetgeving.
  Non-Violable status.

  Als organisatie verlaat alleen de Ceo het bedrijf en klaar afgehandeld.
  Zie VW met dieselsoftware fraude symbolisch voor Belastingfraude- VW betaalt
  geen belastingen-.(noem 1,7 % geen belastingen).

  Ook die gaat de doofpot in d.w.z. wordt d.m.v. juridische hulp tot misschien 2
  miljard beperkt . Fraude loont zeer voor een multinational.
  Fraude kan alleen maar toenemen met de handels’vrije ‘ verdragen ondertekend.

  Buiten de belasting fraude- ontduiking wordt er een verschil met MKB en Fam.
  bedrijven gecreëerd door Eu wetgeving op, niet alleen belastingtechnische
  terrein.

  Terecht staat het MKB als de banenmotor te boek.
  Wie van deze twee bevoorrecht je met Eu en internat.
  belastingontduikingwetgeving. Niet de banenmotor.

  Ook zo werk je het scheppen van banen tegen.

  De Non-violable status van Multinationals is nog een vrij onbekend terrein
  in Nederland. -TTIP, TISA TPP CERA verdragen zijn het begin.

  Door multinationals en MKB naast elkaar te plaatsen wordt
  meer duidelijk en bevestigt hun juridische, fin., Eu-Washinghton uitzonderingspositie.
  Philips Morris B. op Zoom liep als een
  trein. De leugen van -kostenbesparing op- wordt blind geaccepteerd. 2400 man op
  straat.
  EU- wetgeving kan beter de zaak omdraaien en MKB en kleine bedrijven de
  juridische mogelijkheden en belastingtechnische ontduiking voordelen geven
  welke nu een multinational heeft.

  Wie…wat ….hoe werk en banen schept.

  Banen betekent uitgeven aan een huis, inrichting, tuin, verbouwing, vakantie,
  restaurant enz.. Dat schept nog meer banen.

  Merkwaardig dat Eu niet kiest voor banen doch voor werkeloosheid.

  Elders: Die ‘jobcreator’ mythe is al zo vaak ontkracht, maar blijft populair. Zie uitleg op Youtube.

 7. Concurrentie .

  Geen concurrentie met een MKB of kleine zelfstandige mogelijk.
  Doordat Multinationals -juridische onschendbaar- belastingontduiken naar
  berekening en hun EU-wettelijk toegespeeld is aspect een van geen concurrentie
  van een MKB of kleine zelfstandige met producten of diensten Multinational
  mogelijk.

  Deze wordt bovendien indien een product verkoopwaarde heeft vaak opgekocht met
  het belastingontdoken geld.

  Zie de Ned. zaadhandel was wereldwijd groot en kwalitatief hoogstaand.
  Monsanto kwam bood met belastingontdoken geld naar gelieve en kocht allen op.
  Nu hebben ze een positie waar ze de prijs kunnen manipuleren naar keuze en
  betalen geen belasting.
  Door geen concurrent meer is elke prijs te betalen voor
  afnemer dus doorberekend aan de burger.

  Met maïs en andere land en tuinbouw producten gelijke waarneembaar. De
  kwaliteit van bijv zaden is schrikbarend slecht doch de afnemer heeft geen
  keuzemogelijkheid.

  Land en tuinbouw omdat deze het grootse deel vormen van onze export naar
  buitenland.

  Koop met je belastingontdoken geld kleinere MKB op > de gevolgen en kosten
  verlies banen werknemers zijn ook al ook al niet voor je. Bovendien wordt geen
  BTW afgedragen.

  Nog eens een extra kostenpost voor de Nederlander te dragen
  Het heeft bij MKB Ned. zaadhandelaren tot geheel personeelsontslag geleid. Weer
  5000 banen weg en kwalitatieve bedrijven.

  (Daar) is die Eu voor opgericht. Ze is niet voor mensen.

  Zie: Uber beschuldigd van belastingont/duiking-wijking. Uber is opgezet door
  Brussel zelf evenals Zalando met mogelijkheid tot belastingontduiking
  aangeleverd door EuBrussel zelf en vanaf de start van beide bedrijven.

  Dit worden zo gemakkelijk multinational binnen 1 a 2 jaar. Hun beurswaarde is rond 5 miljard nu.

  De Nederlander weet niet half hoe hij ertussen genomen wordt, hoe Messi of
  Rummenige als zondebokken dekmantel goedhoudertje moeten fungeren voor het
  verbergen van onvoorstelbare hoeveelheden legaal geroofd geld.

  Start een bedrijf doch start belastingontduikend/ontwijkend anders lachen velen
  je midden in het gezicht uit en misschien terecht.

  Als MKB heb je recht op 14% winstvrijstelling werkelijk een lachertje….multinationals banken hebben een winstvrijstelling van 98%-100%.

 8. Arbeid – Kostenpost

  Voor een multinational-Bank- ondernemer is en wordt arbeid ervaren als kostenpost.
  Als ondernemer probeer je de kostenpost te drukken.

  Massa ontslagen bij Ing Rabo KLM Starbuchs Ph.Morris Apple Microsoft….
  Er gaan bij een multinational zelfs 14.000 banen weg. Doch het gaat veel verder.

  Gezonde bedrijven ontslaan (grote) delen van hun personeel of/en outsourcen om
  meer dividend uit te kunnen keren –aandeelhouders en hun Top hoger te
  belonen.

  Niet omdat het financieel noodzakelijk is.

  Alleen belastingontduiken is al niet meer voldoende.
  Immer meer. Wie veroorzaakt en laat het gebeuren immer meer. EUBrussel .

  Omdat Belastingontduiken wettelijk door EuBrussel Den Haag Juncker wordt toegestaan is de volgende stap logisch.
  TTIP is weer een vervolg op Belastingontduiken en hun Non-Violable status. Naast TTIP zijn er TPP,NAFTA, CETA en TISA ISDS allen voor multinationals om hun non – violable status wereldwijd vast te leggen.

  En daarmee hun evenredige Fraude en Fraude mogelijkheden.

  De gewaande verliezen in rekening brengen van een Provincie, een stad of Eu-land.
  TTIP geeft het recht op vergoeding van vermeende/misgelopen omzet en
  winsten.Daar volgt uiteraard weer een volgende stap op.

  EUMerkel haalt nu z.g. vluchtelingen binnen de Eu om de minimumlonen te verminderen en te brengen naar 560-600 € per maand.U begrijpt wie Merkel is en voor Wie zij werkt. Die EU/Brussel is niet voor mensen.

  Belastingontduiken Multinationals Banken is slechts het begin een ‘opstapje’ .

  EU-Brussel kan beoordelen of ontslagen (2-3-4000 tot 14.000 man )
  noodzaak zijn of om andere redenen wordt gedaan.
  Vergelijk dit met MKB of kleine zelfstandige welke rechtsgang zij nodig hebben voor een ontslag.

  Gevolgen belastingontduiken Multinationals Miljardairs Banken TTIP
  > armoede…huis onder water en stapelbanen . Steeds meer mensen kunnen niet rondkomen van één baan voor hun huis en nemen er daarom een baan bij. FNV CBS neemt het aantal mensen met deze stapelbanen toe.

  Op dit moment hebben meer dan een half miljoen Nederlanders twee of meer banen. In 2013 waren dat er nog rond de 300.000.

  Het stapelen van banen is volgens de vakbond voor veel mensen geen vrije
  keuze, maar bittere noodzaak omdat werkgevers alleen maar ‘kleine en
  schrale’ arbeidscontracten bieden.

  Vaan 300.000 naar 500.000 naar 7- 9- 1 miljoen in 2020 is realiteit.
  Waar werkt je eigenlijk voor d.w.z. betaal je heffingen voor. Niet voor eigen Ned. infrastructuur- zorg- pensioen ouderen- school- universiteiten. Is dat vol te houden.

  Interessant dat weinige ingaan om de redenen van en noodzaak bijv. Stapelbanen.

  Voor 67 % is het bedrag welke je afdraagt aan heffingen het deel welke
  Multinationals hadden moeten afdragen doch niet behoeven.
  Het is hun deel – welke zij niet afdragen. Nu in 2015 al 67 %. Dat wordt meer niet minder.

  Conclusie: Je stapelbaan is extra inspanning om belastingontduiking Eu
  Brussel in stand te houden en te verbeteren en voor aankomende nieuwe multinationals mogelijk te maken. Zie Zalando Uber e.a.

 9. Ook dit kan met belastingontduiking EuBrussel .

  Uber en Zalando e.a. geven verder inzicht.
  UBER is opgericht met en o.l.v. EUBrussel met directe belastingontduiking
  afspraken bij start van de onderneming.

  Uber zit als Taxibedrijf in alle grote steden van EU en heeft al 5 miljard
  aan beurswaarde in 2 jaar bereikt. Dit kan alleen door belastingontduiking.
  Ieder bedrijf kan dit zo bereiken iedere MKB. Zalando groeit immer en heeft gelijke beurswaarde.

  Vele taxi bedrijven of kleine zelfstandigen taxi’s zijn failliet in Londen
  Frankfurt A’dam Parijs Milaan omdat ze nooit kunnen concurreren met een
  bedrijf welke niet afdraagt.

  Dat veel bedrijven failliet gaan door Zalando en Uber wordt niet belicht in
  enige media. >Werkeloosheid groeit.
  Dat de belastingontduikingmethodiek door EUBrussel dus bewust wordt ingezet
  is een gegeven, er zijn zelfs Amerikaanse bedrijven welke nu 2015 0%
  afdragen.

  Al hun verhalen over het z.g. ‘ aanpakken’ van belastingontduiken zijn zeer doorzichtig.

  Waarom EU Brussel zelf bedrijven opstart met directe belastingontduiking wordt onder noemer ‘..scheppen van werk..’ verkocht. Dat is handig. Maak er gebruik van.

  De niet wetende welke zijn bedrijf nu opstart zonder belastingontduiking betaalt direct voor het ontduiken van al die 340 bedrijven in Luxemburg, 6000 A,dam enz enz die rustig verder kunnen ontduiken. Jij betaalt hun deel toch wel want je vraagt je niet af hoeveel aan wie voor wie betaal ik eigenlijk.

  Om 1 belastingplicht te uit te lichten: Mkb-winstvrijstelling is een vrijstelling voor MKB om minder belasting te betalen.
  Deze winstvrijstelling is 14% van/over de winst. Ze verlaagt de belastbare winst met 14%.
  14% over 100K is 14.000. Hij betaalt over 86K. Multinationals Banken hebben een winstvrijstelling van 98% en hoger.

  14% of 98% en niemand komt aan hun 98 % vrijstelling. Google zelfs 99,078% (Soros Rockefeller Donald Trump e.a miljardairs) 100%

  2:Mammoth trade-pacts, one (TTIP) for Atlantic nations, and the other (TTP) for Pacific nations TISA CERA would transfer regulations of corporations to corporations themselves, and away from democratically elected governments and legal institions.

  Dit is en maakt de weg vrij voor Corporate Fascisme. Je associeert fascisme met een politiek stelsel, Heerser doch niet met Multinationals en Banken. De dictator rules en neemt alle beslissingen.

  EU Brussel heerst het ‘recht van de sterkste’. Multinational wint altijd van een MKB of een Regering-Overheid.en heeft Eu Brussel als schaap.

  Dat wil zeggen dat de zwakken (bedrijven) niet geholpen mogen worden, zodat alleen de sterksten overblijven. Multinationals Banken zijn de machtige ze hebben geen belastingafdracht en on top het recht van de sterkste. Juridisch onschendbaar als kers op de taart.

  Dat is je toekomst met een Eu.
  Oorlog en conflicten in landen staan centraal. Irak- Syrie- Lybie -Egypte -Vietnam -Afghanistan- Oekraine. ( Amerikaanse Israelische Franse Arabische Multinationals bevoorraden trainen en bewapenen Isis) ( ISiS wordt getraind door IsraelMossad en Cia Vs specialforces all over in Syrie/Irak.) Deze dicteren secret services dus het leger.

  Door wie en hoe Amerikaanse , Israelische, Franse, Duitse multinationals. Zij bepalen oorlog aanslagen > voor hen is dit slechts omzet. Hoe zijn onschendbaaar non violable staan boven iedere wet van elk land. Ze mogen kunnen en doen. Weinige beseffen dit en de gevolgen.

  Door TISA- Cera- ISDS- TTP e.a. wordt t Multinationals erg gemakkelijk gemaakt -non violable dus door geen Rechtbank – Overheid – Regering – EuBrussel welke corrigeert.

  De rechtspraak een eender welk land is hiermee geheel buiten gesloten. Non- Violable status.
  Hier door is belast.ontduiken van Google, HP, IKea, ABN, Heinz, Apple, Coca &Pepsi enz. enz enz juridische vastgelegd in alle wereld delen dus hun economien

  het Overheidsapparaat en Eu overheid is veel en veel te groot, het systeem heeft zich als een wurgslang om de reële economie gedraaid waarbij uiteindelijk het geld niet verdiend wordt door mensen die het verdienen maar wordt toegeëigend door individuen die ‘denken’ dat zij het verdienen beter af kunnen pakken, stelen d.m.v/ o.a. frauderen.
  Vertel eerst de Werkgever/werknemer waarom hij zoveel aan belasting en heffingen moet betalen om een Eu ambtenaar Ambtenaar overheid of bankier tonnen te geven.

 10. Wat de Nederlander onthouden wordt aan informatie omtrent het belasting
  kunnen ontduiken -frauderen door miljardairs en Multinationals .

  Je betaalt – altijd en gedwongen – het deel welke de multinational had moeten
  afdragen erbij.

  Dat is 67 % van je totaal bedrag aan fiscale/belastingheffingen. Belastingen : Btw -Benzine- Zorg- Wegen- Internet -Energie e.a..

  Belastingontduiken zit niet alleen diep geworteld doch breed in vele sectoren van samenleving.

  F1 joodse Baas Ecclestone betaalt geen belasting.
  GPrix weekend zoals Spa kost 50 miljoen euro. Dat gehele bedrag wordt
  belastingvrij uit België weggesluisd.
  .
  SPA heeft een gewone autoweg als baan en iedere Belg betaalt
  wegenbelasting, voor onderhoud en aanleg wegen in België. Onderhoud Spa
  circuit en wegen naar wordt extra door de Belg betaalt. Hij betaalt het deel welke
  Ecclestone had moeten afdragen erbij.

  Fifa en Blatter gelijke. Elke opbrengst WK en EK gaan belastingvrij het land uit.

  67% van al je heffingen vormen die welke de belastingontduiker had moeten afdragen.Wrijf uit
  doe ogen.
  Google betaalt geen cent voor glasvezel bekabeling aanleg onderhoud vervanging
  van enig bekabeling naar huizen en in nieuwbouw doch maakt er intensief
  gebruik van.

  Alle advertentie-inkomsten van Google zijn belastingontdoken.
  Het deel welke Google had moeten afdragen als groot gebruiker wordt opnieuw door de Nederlander extra bij betaalt. Extra.

  De aanleg het onderhoud de vervanging is miljardenwerk.
  Met de elektriciteit welke Google of Apple verbruikt gelijke.

  Aanleg- onderhoud -vervanging ons electra allen extra te betalen voor de Nederlander.
  Het deel welke Google had moeten afdragen betaalt de Nederlander erbij.

  Belastingen in Nederland zijn hoog en belasten MKB -de midden en- lagere inkomens extreem
  hoog.
  Te weinige weten dat zij het deel en percentage welke multinationals en
  miljardairs hadden moeten afdragen bijv. voor onze infrastructuur er
  extra bij betalen, de hoogte en de gevolgen.

 11. Be Non-Taxed and Grow Rich zie zerohedge

  “…You know, gentlemen, that I do not owe any personal income tax. But
  nevertheless, I send a small check, now and then, to the Internal Revenue
  Service out of the kindness of my heart….”- David Rockefeller, before a
  Congressional committee.

  Indien je particulieren i.p.v. Multinationals en Banken wil belasten
  neem waar het zit.

  Rockefeller Rotschilds Donald Trump betalen geen belasting.
  Hier worden geen miljarden doch biljarden euro’s dollars ontdoken.

  Donald Trump heeft zijn boeing 737 en zijn Toren van puur ontdoken
  belastinggeld verkregen.En dat wordt de ‘ nieuwe ‘ president dus belastingontduiken heeft de toekomst. Indien President weet de gevolgen voor dependance EuBrussel dollar-euro

  Begrijp hoe de eu-er bij de neus genomen door ‘moedige en succesrijke verhalen’
  van de Fiod welke weer een voetballer of miljonair of zwartspaarder tot
  aangifte hebben gedwongen.

  Rotschilds zijn actief in London en Frankrijk betalen geen cent.Zoek eens op wat hun vermogen is. Waarom en hoe betalen ze geen erfrechtbelasting.

  Concentreer je op de een Miljard/ Biljard aan belastingontdoken bedragen.
  Dat brengt op. Wat nu gebeurt is het slaan in een pakje zachte roomboter om
  te sussen. Begin een bedrijf doch begin direct belastingontdoken.

  Messi is de pineut en moet ‘terecht’ staan voor belasting fraude.
  Nu is t opeens wel fraude geen ontwijking of ontduiking.

  Google per dag belasting ontdoken op. 80 miljard per jaar /365 dagen.

  Het spel van Brussel wordt duidelijker. Zoek vooral zondebokken zie Rummenige welke
  populair en gekend zijn en laat ze “boeten” voor janpubliek.

  Tijden JC de Jager CDA werden 3 ambtenaren van fin. naar Griekenland gestuurd met formulieren en de belofte indien ze via Ned. belasting gingen betalen- i.p.v. Griekenland zelf- hun percentage rond de 2,5 % zou uitkomen.

  Nu daar is uiteraard ruim gebruik van gemaakt. De Miljardairs van
  Griekenland zijn al belastingvrij Onasis e.a. nu de nieuwe miljardairs
  the New Money Man.

  Daardoor kan de gewone Griek nu werken voor een minimum loon van 560 per maand.
  Geen enkele rijke Griek is beboet of staat terecht. Ze zijn non- violable onschendbaar. Brussel maakt het mogelijk en beschermd.

  Het opdissen in de eu-media van zondebokken als Messi Mascherano 1.5 miljoen bekende voetballers zal komende jaren doorgaan. Om te verhullen wat en waar er werkelijk
  gefraudeerd wordt.

  Bij belastingontduiking van een miljard is Den
  Haag niet thuis. Daar komt de fiod niet voor het is teveel.

  Er is geen miljardair of multinational gepakt alsnog belast met een naheffing.
  Valt op dat er een grens is getrokken in Brussel. Er zijn absoluut onaantastbaren.
  Miljardairs en multinationals.

 12. Sociaal economisch-sentimenteel verwoord

  Dat rijke particulieren en voetballers als Messi Rummenige
  Mascherano als afschrikmiddel moeten dienen is ondertussen duidelijk.
  Ze worden gepakt op te weinig belasting afdrachten.

  Nu dat heeft geen nut.

  Het sust het rechtvaardigsheidgevoel van een niets vermoedende. Je verlegt de aandacht en misleidt de nederlander en eu-er van waar het werkelijke geld verborgen-ontdoken wordt
  Afgelopen jaren zijn bijv. rijkere voetballers en particulieren welk een
  rekening in Zwitserland hebben in de media uitgelicht.

  Groot succes ..kijk we hebben weer iemand ‘gepakt’

  Het werkelijke geld is 70 miljard per jaar belastingontduiking van slechts een multinational.
  1.
  Google betaalt wereldwijd 0,022% aan belastingen, in EU 1,7 %
  Ze ontrekken alleen maar, betalen niet voor infrastruktuur, nog scholing, noch
  zorg noch pensioenen.

  Ga naar waar 70 miljard te halen is en niet naar Messi of Rummenige of andere
  miljonair. We worden aardig voor t lapje gehouden.

  De miljonair of bijna miljonair zwartspaarder dient als bliksemafleider als zoethoudertje,
  als rechtvaardigsgevoel susser.

  Apple betaalt wereldwijd rond de 1,7 % en houdt belastingontdoken -Sec Data-
  ook een 140 miljard per jaar belastingontdoken over.
  De ned. belastingdienst doet niets. Zo ook Brussel.

  Soms wordt een team van 30 man op een zaak gezet
  waar zeg misschien 1 miljoen uitkomt. Wat houdt je dan over ……? Meestal niets.

  Waarom worden multinationals en Banken niet aangepakt en kunnen onbeperkt frauderen c.q. belastingontduiken…

  Frauderen correct doch wettelijk toegestaan door EUBrussel.
  Dus ga eens naar die EU belastingontduikingswetgeving van DenHaag Brussel
  Washington voor Multinationals zelfs Cattepillar betaalt nog – geen 2 %.
  Ze scheppen het zwarte-belastingontdoken geld met gelijke machines zo in de
  wagens. En den Haag kijkt ernaar.

  Zie: Nooit eerder zwommen multinationale ondernemingen zo in het geld, maar behalve management en aandeelhouders, profiteert niemand hiervan. Integendeel: het versterkt juist hogere werkloosheid, groeiende schulden, ongelijkheid en fiscale bezuinigingen.

  Zie : ‘Rich corporations, poor societies: the financialisation of Apple…

 13. Het probleem belastingontduiken zit niet alleen in Nederland het zetelt in EuBrussel.

  Jean-Claude Juncker is door een meerderheid van het EuropeesCommissie(EC) in
  een geheime stemming goedgekeurd als voorzitter van de Europese Commissie.

  Fiscalisten zijn verbaasd over de vele geheime belastingdeals die er in
  Luxemburg door en m.b.v. Juncker gesloten zijn. Hun ontdoken bedrag overstijgt Nederland vele malen. Juncker – Luxemburg doet t veel beter.

  Tussen de 340 bedrijven zitten en vele bekende multinationals: Ikea, Pepsi cola, Amazon, FedEx, Heinz. JP Morgan 6de grootste bank ter wereld.e.a. Ook een Nederlandse Banken en multinationals: ABN Amro,WE.
  ABN zit al belastingvrij in Luxemburg voor het bedrijf naar aandeelhouders gaat. Zo volg hun voorbeeld. Start direct belastingvrij op.

  Dat bedrijven het groothertogdom graag gebruiken om geen belasting te betalen, langer bekend. Dat het op zó’n grote schaal 340 bedrijven Luxemburg alleen en de hoogte bedragen gebeurt, hadden ook fiscalisten niet ingeschat.

  Jean Juncker gaat nog een stap verder onderzoeken naar de Luxemburgse systemen voor belastingontduiking worden door hem gesaboteerd. Hoe Juncker deze sabotage uitvoert uitgelicht door Britse krant The Times.

  Uit de documenten bleek onder meer de betrokkenheid van bedrijven zoals Amazon, Pepsi Cola, Ikea, Accenture, Burberry, Procter & Gamble, Heinz, JP Morgan , FedEx.
  Jean-Claude Juncker gaf zelf recent aan dat fiscale ontwijking moet worden bestreden. “Een onderneming moet fiscale lasten betalen in het land waar ook de winsten worden gegenereerd,” benadrukte hij voor de buhne.

  Door het hoge gehalte aan o.a hypocrisie wordt belastingontduiken nooit
  opgelost in die Eu. Ze ‘ zeggen natuurlijk er alles aan te doen’ doch die Eu is van Banken en
  Multinationals. Ze is niet voor mensen.

  Amazon, JP Morgan, ABN, Ikea e.a. maken zo handig misbruik van Ned.
  infrastructuur welke geheel door de lezer wordt betaald en onderhouden.
  Belastingontduiken is diep geworteld in die Eu , een essentieel bestanddeel ervan. De macht van grote bedrijven en Banken heeft twee pijlers op belastingontduiken en hun non -violable status verder uitgebouwd door TTIP

  De niet wetende welke zijn bedrijf nu opstart zonder belastingontduiking betaalt direct voor het ontduiken van al die 340 bedrijven in Luxemburg A,dam enz enz die rustig verder kunnen ontduiken.En …..juist hierdoor…. verder kunnen ontduiken.

  Buiten Donald Trump als Amerikaans president belastingontduiker pur sang heeft die Eu een belastingontduiker pursang als voorzitter. Hoe duidelijk.

  Daarbij komt dat iedere Luxemburger 2000 euro per jaar uit Brussel ontvangt. 2000 euro per persoon per jaar ontvangen.
  Nederland betaalt minstens 10 miljard per jaar. Is de hoogste netto afdrager.

  Zelfs in afdracht 10 miljard gegeven door Ned.per jaar een Luxemburger welke 2000€ per jaar -al sinds 2002 -ontvangt de fraude weer. Ongelijkheid is , Fraude is te vermijden.

 14. Hoe los je dit belastingontduiken eenvoudig op.

  Neem Google- Facebook – Twitter : ze betalen niet voor internet- bekabeling, glasvezel, onderhoud aanleg en vernieuwing. Ze maken er intensief gebruik van.
  Dat is miljarden werk. Scholing, andere infrastructuur komen er nog eens bij.

  Vraag voor elke klik geld.Een euro

  NSA/ GCHQ e.a. heeft al deze data en ze is zo te traceren.
  Elke klik en tweet – bericht welke wij doen staat geregistreerd, is opgeslagen, geanalyseerd, wordt verwerkt in… en voor div. doeleinden.

  Stel: 4 miljoen x per dag een klik naar/op Google
  Elke klik bijv. een euro.

  De advertentie-inkomsten e.a. inkomsten welke Google Facebook Twitter belastingvrij binnenhalen zijn minimaal 400 miljard per jaar. Dan kan er een euro per klik of tweet -bericht best van worden afgedragen.

  Facebook en Twitter betalen niets. So elke klik een euro (laag beginnen)
  Elk bericht/tweet een euro is redelijk gezien wat er met je klik/tweet gebeurt.

  Niet betalen: beslag op hun tegoeden , hun gebouwen, hun wagenpark, non activa.etc.

  Hebben ze ruggengraat in EUBrussel en voor wie werken ze in realiteit.

  Heeft veel andere voordelen o.a.

  Hier mee draai je de rol van NSA, en afluisterinstellingen e.a om en maak hen dienstbaar verruim je . I.p.v. tegen je burger (totalitaire controle) gebruikt ten dienste van je burgers inwoners. Een wederkerig EU.

  Richard stelt een andere optie:

  Geen- zo weinig mogelijk- overheidsdiensten en opdrachten aanbieden aan deze Multinationals. Belastinggeld in eigen land investeren in bedrijven welke in Nederland ook belasting betalen. Schept meteen weer extra werkgelegenheid.

  Facebook Google ect zullen met een afdracht van een euro Nederland verlaten dus hun plaats kan zo worden ingenomen door bedrijven welke gelijke aanbieden.

 15. Hoe los (kan) je eigen bedrijf belastingproblemen op

  Al eerder vermeldt op Biflatie (max29) begin nimmer een bedrijf met en onder de gewone belastingwetgeving ook al heb je bijv. als zzp-er voordelen of kan je vriendin inzetten als…ect
  of lijkt 14 % winstvrijstelling aanlokkelijk. Je betaalt die 14 % natuurlijk al binnen 1 jaar zelf terug.

  Als vermeldt hoe hoog het bedrag welke multinationals per dag aan belastingontduiken krijg je t erg warm en kleur je rood tot blauwpaars aan.
  Dan nog niet eens vermeldt de bedragen van de 80 a 100 rijksten.

  Dit hele Eu- VS systeem draait op en om twee pijlers en deze zijn de pilaren van hun nieuwe orde.:
  : Belastingontduiken naar gelieve
  : Non -Violable juridische onschendbaar status.

  De Non- Violable status maakt t mogelijk dat Multinationals -Rijksten- Banken de Grondwet en Gerechtelijke macht nu in 2015 geheel buiten spel hebben gezet, al fluitend ontwijken heet dat.

  De Ned. Grondwet en onze Ned. rechterlijke macht zijn voor genoemde opgeheven.
  Niet meer toepasbaar. Ze geldt alleen voor de burger.
  Dat is nogal wat doch de gevolgen en konsekwenties worden komende jaren zichtbaar en financieel raken ze de Eu-burger en MKB.

  Frauderen en mogelijkheden tot Frauderen worden en zijn grenzeloos nu. Vrije handelsverdragen zijn evenredig vrije Vrij-Fraudeerverdragen.

  Nu in Brussel durven ze niet eens de belastingvrije status van bijv Google 80 miljard per jaar aan te pakken.En ondersteunen zelfs hun vrij- fraudeerverdragen.
  En maar trachten wijs te maken dat multinationals kunnen en laten wat ze wensen omdat ze banen scheppen.

  Als er 2 miljoen uit een spaarder komt moet dit een soort rechtvaardigsheidsgevoel in de Duitser Eu-er opwekken ..er werken meer als 150 man aan dus de opbrengst is zelfs negatief na aftrek kosten. Rutte met zijn zwartspaarders…alleen propaganda er komt niets uit. Integendeel er moet bij.

  Afschrikmiddel… zodat Google elke dag verder kan met in Nederland alleen ongeveer 12 miljoen belastingontduiken. Per dag. Maak eens een som van belastingontdoken bedrag alle in Nederland werkzame multinationals per dag.

  Deutsche Bank betaalt niets Mercedes VW e.a. evenzeer niet. ABN Amro is reeds belastingontdoken in Luxemburg gevestigd.

  Waarom heeft EBay Marktplaats geen belasting te betalen…….?

  Elk uur welke je besteed aan (ver)gelijkende route levert op en niet zo weinig.
  Dat kan je met werken helaas niet nooit compenseren.

  Deutsche Bank betaalt niets Mercedes VW e.a. evenzeer niet..
  Legal loopholes zijn er meerdere. ( details hier niet te melden )

  1. En valt t kwartje al……

   Bij elkaar zijn de vijfhonderd rijkste Nederlanders goed voor een slordige 91,9 miljard euro. Alleen mogelijk door belastingontduiking en non- violable status.

   Verschil mag en moet er zijn, is een , doch…
   Hoe en waardoor zijn deze miljardair ..en hoe gemakkelijk ..jij kan t ook en dan het geld wederkerig maken…. ten dienste van.

   Ze betalen geen belasting. (…noem minder als 2% geen belasting….)

   Telebraaf…Het gaat heel goed met de allerrijksten in Nederland, blijkt uit de nieuwste
   editie van de Quote 500. Ons land dit jaar 2015 jaar vier nieuwe
   miljardairs bijgekregen en de vijfhonderd rijkste Nederlanders zagen hun
   gezamenlijk vermogen voor het eerst sinds de financiële crisis weer met
   meer dan 10 procent toenemen.

   (Waarom Telebraaf…..Gehoorzaamheid staat bij de Ned. Politicus in zijn voorhoofd ingebrand. Dit is gelijke gehoorzaamheid als tijdens Goebbels door toevoegen en versproeien Fluoride (ook nu) in/boven Duitsland Ned.
   Bevel opvolgen Befehl ist Befehl heeft dit als grondslag vandaar dat het zo gemakkelijk gaat)
   Brussel vraagt ….Dijsselbloes betaalt …nu 10 miljard per jaar aan die EU.
   Indien MKB of zelfstandige breekt (ongelijke) belasting – gehoorzaamheid je op en betekent vaak faillisement of sluiting bedrijf of scheiding of huis. Luisteren doch hoe naar wie is overleven of .

   De verlangde EU Overheid fiscale Gehoorzaamheid als ondernemer is vaak t einde en dodelijk. Je bent indirect gehoorzaam aan hun 2 pijlers van hun nieuwe eu-orde en versterkt deze.
   Hun Belastingontduiken en hun mogelijkheden om te frauderen c.q. non-violable status.

   Bij elkaar zijn de vijfhonderd rijkste Nederlanders goed voor 91,9 miljard euro. Alleen mogelijk door hun belastingontduiking en hun non- violable status.

   Deze 91,9 miljard zijn voor 82% door belastingontduiking tot stand gekomen.
   Niet door(hard) werken.

   (Hard) werken alleen levert vaak weinig op en leidt in stress vaak tot verlies bedrijf, de dood van velen omdat de MKB-er zijn positie en verband in groter economisch en fiscaal geheel niet kan of wil inschatten. Kan je zo (hard) werken om het gat aan belastingontduiken van 1 multinational – Apple 144 miljard per jaar – te voldoen.

   Edoch wordt dit van je gevraagd.

   De niet -wetende welke zijn bedrijf nu opstart zonder belastingontduiking betaalt direct voor het ontduiken van al deze miljardairs, die 340 bedrijven in Luxemburg van Juncker himself , A,dam onder Eu goedkeuring welke rustig verder kunnen ontduiken.

   Jij betaalt hun deel toch wel want je stelt geen vragen.
   Omgekeerd (invers) evenredig: Noodzaak om belastingvrij bedrijf te starten indien not… nog veel verdere belastingontduiking Multinationals Miljardairs en Banken mogelijk gemaakt en evenredig hun vrij frauderen wereldwijd.

   Een ander aspect waar een rij aan reacties gewijd kan worden zijn de absurde regels regelgeving en wetten binnen Overheid en EUBrussel .Een dubbel portie.

   In 2016 zijn er 465.000 aan Regels Regelgeving en Wetten en 400.000 zijn tegen MKB en kleine zelfstandige en Eu Burger.
   Als je een bedrijf wil beginnen wordt je horrendol van regels en regelgeving waar je aan moet houden op straffe van boetes, sluiting enz.

   Zie eens hoeveel aan Regels Regelgeving en Wetten voor Multinationals zijn. Voor… niet tegen.
   Er gaan per jaar 2200 bedrijven failliet enof beindiging door absurde regels en wettten.

   1. Klopt max, maar als regering je zinnen zetten op die 1100 miljard in de pensioenfondsen is toch veel makkelijker te realiseren.
    Verschillende stromannen in de media en politiek hebben hier al
    gedachten over geventileerd en voorzichtig een balletje over opgegooid.

    De door jouw genoemde multinationals geven veel te veel weerstand en verkassen als ze dat beter lijkt, of als dreigement.

    AOW en Pensioen leeftijd steeds systematisch verhogen, is al een methode om de uiteindelijke aanspraken op termijn lekker uit te dunnen.

    Het uiteindelijke doel van deze acties is uiteindelijk, het afschaffen van al deze sociale oudedagsvoorzieningen incl de WW.

   2. Ben je feitelijk ook zo’n sluwe jup, met een grote strontvlek en pisvlek in z’n onderbroek?
    En wil je nu weer nieuwe mensen voor de gek houden?

    1. heel netjes , Bertus.. echt inhoudelijk en totaal niet op de man..
     En dan heb jij het er in een vorige reactie over dat figuren Biflatie besmeuren met niet inhoudelijke reacties..

     1. Ja Money, je hebt volkomen gelijk.

      Dit was geen waardige reactie.
      Was m’n conversaties met hem wel netjes begonnen, maar kreeg op zeker moment geen zuiver gevoel over hem, hoop vurig dat ik me vergist heb.
      Dit was dus een uitglijer van mij.
      Ik moet me nu toch echt in acht nemen, mag dit jaar geloof ik nog 1 uitglijer maken, hoewel, ik denk dat ik ze al opgebruikt heb.

  2. Als ik het goed begrijp, heb je eerder op Biflatie ook al reacties geplaatst onder de naam “max29”.
   Waarom nu hier weer terug, onder de naam “maxdepax”?

 16. Fijn om te lezen dat veel ouderen hun huis reeds hebben afgelost……..met dat kapitaal van deze ouderen kan onze arme regering leuke dingen doen, asielzoekers onderdak verstrekken, afrika financieel ondersteunen, Griekenland in de EU behouden, bijstand verstrekken aan gelukzoekers en mensen die geen werk kunnen vinden, Oost-Europa helpen opbouwen, armzallige bankiers uit de stront trekken en nog veel meer. Zowel de VVD als de PvdA kunnen hun plannen maken en de kosten verhalen op deze groep rijke ouderen. Ik stel voor iedereen ,die zijn woning heeft afgelost een jaarljkse kapitaal belasting te laten betalen van 5% van de waarde van het pand, dit in box 3 tegen 30% aanslaan en er is weer geld beschikbaar voor al die leuke dingen! Wat is het toch simpel voor onze overheid, om al die koeien te melken!

 17. Angst, angst en nog meer angst.

  Angst voor maatschappelijke en financiële zaken, lokken steeds meer angst uit.

  En zo geraak je in vanzelf in de verwurging, tot de dood er op volgt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.