Nog een Amerikaans stimulus pakket van $3 biljoen op komst? Is dit dan Game Over?

Toch volgens twee bronnen dicht bij het Oval Office, The White House, vanwaar de Verenigde Staten bestuurd worden. Joe Biden wil naar verluid infrastructuurwerken starten. Bruggen, wegen, havens,…en dat is gewoon al jaren hoogdringend ook. Nooit aangepakt door voorganger Trump, want oh wee, dan zouden de belastingen wel eens verhoogd moet worden? No way dixit Donald Trump. Volgens opvolger Joe Biden…eeuh, we zien wel hoe en wie dat allemaal zal betalen. Next! Kinderopvang beter vergoeden. Ziekteverzekering voor iedereen, en wat al meer verzorgen, voorzien. Het zal allemaal werk, banen opleveren, en de meerderheid der Amerikanen ten goede komen. Great! Vooral dan de lagere sociale klasse en de middenklasse, dus net zij die het zwaarst geleden hebben onder Corona en andere crises, en nog. Voor wie dacht dat het onlangs nog verordonneerde (tweede) Corona stimulus pakket van $1,9 trillion (biljoen, 1000 miljard) al indrukwekkend was? What about 3 trillion? En ditmaal voor de hele Amerikaanse economie. Eat this!

Hurray! Geen gezeik, iedereen rijk! Nou ja, een beetje rijker dan. Er is juist, sorry Joe, één klein, piepklein, really very small problem. Kijk Joe, en dit geldt voor alle gulle overheidsgevers, schenkers in het algemeen:

´Wie zal dat Betalen? – Orkest Zonder Naam (1951)´

 

Dat heet dan: jezelf de vergetelheid in drukken

Iedereen beseft wat dit in de praktijk betekent? Jerome Powell, Voorzitter van het Federal Reserve System, de Amerikaanse centrale bank, heeft opnieuw heel wat werk voor de boeg! Money printer go brrr? Weeral? Maar mensen toch – dit is gewoon NOOIT gestopt?! Dus mister Powell mag alles doen wat hij wil om crypto down en de dollar up te praten. De goede verstaanders (alvast 106 miljoen bezitters van bitcoin en altcoins) beseffen ´t maar al te goed. Lezen en horen doorheen de lijnen en zinnen. Dit is waar het op neerkomt, blijft op neerkomen, voor nu en in de toekomst, zo ver het oog reikt: je betaalt gewoon je eigen uitgaven, je drukt zelf al het geld dat je nodig hebt en meer. In Zimbabwe geprobeerd onder wijlen Mugabe, en in Zaïre onder wijlen Mobutu. Niet echt sterke economieën geworden, nadien, later, als vervolg, gevolg? Inderdaad, want je drukt zelf, drukt jezelf recht de vergetelheid in. Op een gegeven moment is je munt nauwelijks of niets meer waard, omdat niemand ze nog wilt. Niet in het binnenland, en niet in het buitenland. Dan is het: game over

2 reacties

  1. Trump heeft wel degelijk de infrastructuur herbouwd. Ook was Amerika in die tijd voor zijn energiebehoefte onafhankelijk van de rest van de wereld. We moeten maar zien of dat aan het einde van de Biden/Harris periode nog steeds zo zal zijn. Voor meer info hierover:

    https://en.wikipedia.org/wiki/Infrastructure_policy_of_Donald_Trump

    Wel lijken mij dit als je de waarde van de dollar al uit wil hollen verstandige investeringen. Als je al weet dat je als land toch al niet meer lang de wereldreserve munt zult hebben kun je maar net zo goed op de kosten van de wereld je infrastructuur opknappen. Dan heb je in elk geval de komende jaren een zorg minder als de dollar valt zullen we maar zeggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: