Nog niet klaar met Delta en daar is de Colombiaanse al?!

Inderdaad. Het mag nu wel duidelijk zijn dat inenting tegen het Coronavirus géén volledige bescherming biedt tegen bepaalde varianten. Dat heb je dan met vaccins die vlug-vlug klaargestoomd, geprepareerd dienden te worden. En dan niet naar behoren beschermen. Hoewel: ik heb me laten vertellen dat ´t met de zo vertrouwde griep prik net zo is: je bent beschermd tegen de meest voorkomende griep, maar ook weer niet tegen tal van varianten. In ieder geval maken we anno zomer 2021 mee wat we meemaken: voor de vierde variant – Delta – ben je niet veilig. Oeps! En wat blijkt, al zeker in buurland België: tegen de Colombiaanse ben je ook niet beschermd! Niet zozeer de Colombiaanse maffia kartels, of een dosis van al te zuivere Colombiaanse cocaïne, maar de Colombiaanse variant van Corona, het virus dat al evenveel tentakels blijkt te bezitten als een octopus. Vandaar dat er in een Vlaams rust-en verzorgingstehuis (RVT) op 10 dagen 7 doden zijn te betreuren.

B.1.621 – soon coming to a place near you?

Het komt dan in de media dat de oorspronkelijke besmetting dateert van begin juli 2021. Reeds langer dan een maand is men telefonisch iedereen aan het contacteren – trachten contacteren, die sindsdien betreffend tehuis bezocht heeft. Een Gargantueske taak, lijkt me; beslist geen sinecure! ´Dodelijke uitbraak Vlaams zorgcentrum zet Colombiaanse variant in spotlight´ kopt NOS.nl. En: ´“Deze variant verspreidt zich traag vanuit Colombia over de wereld”, zegt de Vlaamse viroloog Marc Van Ranst. Buiten Zuid-Amerika zijn de VS en Spanje de voornaamste plekken waar B.1.621 is vastgesteld.´In Nederland zouden er nog geen gevallen vastgesteld zijn, behalve in laboratoria. Van de zogenaamde groepsimmuniteit hoor je ook niet veel meer, me dunkt. Die zou toch in werking treden wanneer minstens 70 procent van de bevolking ingeënt is? 85 Procent van Nederland is één keer ingeënt en ´meer dan de helft van de Nederlanders is volledig gevaccineerd.´ Zullen we eeuwig met handhygiëne, mondkapje, afstand houden en zo meer moeten leven? Ik denk dat ik toch maar zo´n designer mondmasker ga aanschaffen; komen we tenminste buiten in stijl, en het zal waarschijnlijk nog heel wat komende modeseizoenen dienst doen. Kijk, Philipp Plein neemt zelfs cryptomunten aan!

12 reacties

 1. Een oproep van een nobelprijswinnaar, toch niet de minste:

  https://www.francesoir.fr/societe-sante/une-erreur-strategique-qui-impacte-lavenir-de-lhumanite-appel-du-pr-luc-montagnier

  Dit is een oproep aan leiders die in hun land en internationaal een massale vaccinatie promoten om de verspreiding van het Covid-19-coronavirus te voorkomen.

  Even google-vertaler er op. Als de wijsheid van deze prof wordt ingezien dan wordt veel duidelijk over een pandemie die geen pandemie is. Weet iemand het mailadres van Hugo de Jonge?

  1. Vandaag op onze Nationale Omroep Sprookjes was te horen dat Clowntje duizenden negatieve corona mailtjes per week ontvangt van tegenstanders op dat Nedriglandse beleid.
   Zijn reactie op deze vele “negatieve” berichten is, dat zij (die burgers) het virus niet zien en hij ziet het virus wel!

   Dus het vinden van zijn e-mail adres zal niet het probleem zijn, maar eerder dat hij in zijn arrogantie te beroerd is om ook een kijkje te nemen buiten hun opgezette circustent!

  2. Met alles wat ik lees – maar ik ben geen wetenschapper – ben ik geneigd te denken dat het coronavirus een blijver is, die zeer besmettelijke varianten ontwikkelt, die echter minder gevaarlijk zullen zijn. Vaccinaties van ouderen en kwetsbaren zullen daarom hun nut hebben. Jongeren moeten beter niet worden gevaccineerd omdat voor hen de bekende en tot hiertoe onbekende bijwerkingen een groter risico vormen dan de besmettingen zelf. De kwaliteit van de antilichamen na besmetting zou trouwens beter zijn dan na vaccinatie. Hogere blootstelling van de gezonde bevolking werkt ook een betere groepsimmuniteit in de hand. Maar nogmaals. Ik ben geen wetenschapper en sla mogelijk de bal mis. Daarom wil ik het volgende toevoegen: https://www.france24.com/fr/france/20210706-vrai-ou-faux-les-arguments-des-anti-vaccins-covid-19-pass%C3%A9s-au-crible

 2. Hear hear! De stem van de rede – helemaal met je eens, Ivo! Je bent nog te bescheiden dan. Je verwoordt letterlijk mijn eigen mening. En dat je geen wetenschapper bent – ik ook niet – laat dat de pret niet bederven, want naar wetenschappers wordt toch niet meer geluisterd! Prettige zondag nog en veel dank voor jouw intelligente, weloverwogen, nuttige bijdrage tot dit debat! Ik hoop dat deze maximaal gelezen wordt! Gelezen, overdacht, en correct, goed-bevonden dan. En hierbij al die onnozele, onzinnige samenzwerings- en complottheorieën naar de vuilbak verwezen! Joost

  1. Politiek correct zul je bedoelen. Welnu, in dat geval hebben we geen kritisch alternatief meer nodig, want dan staat alles wat we nodig hebben al breeduit in de fabeltjeskrant van de MSM.
   Wat doen we met ons (eventuele) laatste restje ‘gezond verstand’, inspiratie en fantasie? Gamen en gokken in crypto? (Voordat we met z’n allen tegelijk naar de nooduitgang rennen).

   Wetenschap, bestuur en grootkapitaal zijn drie handen op één buik. Dat is geen complottheorie of ranzige fantasie, maar dagelijkse realiteit. Vraag maat aan meneer de Uil.
   Zonder wereldwijde clusters van belangenkartels, n’import op welke gebieden, kunnen de ballonnen niet meer in de lucht worden gehouden. Maar het gewone volk draait wel op voor de gevolgen van het wanbeheer.
   Het wordt niet leuker door de andere kant op te kijken.

 3. Ik ben het ook met Ivo eens. Corona blijft onder ons en zal door de makkelijk overdraagbare varianten uiteindelijk verzwakken tot een flinke griep. Vaccinaties van ouderen en kwetsbaren kunnen zeker nut hebben maar mogen m.i. niet opgedrongen worden vanwege de experimentele status van de mRNA-vaccins. Zeker niet aan jongeren vanwege onbekende lange termijn bijwerkingen en vanwege hun sterke afweersysteem. Jongeren met aandoeningen zouden voorgelicht kunnen worden door hun huisarts. (Ga a.u.b. niet met prikbussen langs de scholen). Besmet raken en daardoor antistoffen opbouwen leidt tot de gewenste kudde-immuniteit waardoor virussen verzwakken. Tot zover mijn reactie op Ivo.

  Wat betreft mijn reactie op Joost het volgende. Ik zou de kreet ‘onnozele, onzinnige samenzwerings- en complottheorieën’ persoonlijk niet willen gebruiken. Ik zou mensen met een ander geluid, een andere mening of wat voor theorie dan ook, willen aanhoren om het hele vaccinatiegebeuren in een breder perspectief te kunnen beoordelen. Er is nog altijd sprake van het toedienen van experimentele mRNA-vaccins en daarover gaan nogal alarmerende berichten over rond. Alarmerend is in mijn beleving nog niet direct onzinnig of zo. Hier op Biflatie.nl is ook de video gedeeld van de Nieuwe Wereld met Sam Brokken en Theo Schetters waarin opmerkelijke uitspraken worden gedaan over het (bedenkelijke) coronabeleid en het vaccinatieprogramma van de overheid. Beslist geen complottheorieën maar serieuze onderbouwde beweringen van experts.

  Ik heb de indruk dat veel lezers hier hun kritische blik op het coronabeleid van ons kabinet afreageren in hun reacties. Ik ben het niet altijd eens met de mening van sommige lezers over zogenaamde kwade bedoelingen van Big Farma, maar ben wel kritisch over de manier waarop farmaceuten in hun wurgcontracten de verantwoordelijkheid voor vaccinatieschade van zich afschuiven. Dat mag ik als kritisch analist verdacht vinden.

  Ik denk dat het coronadebat ons nog wel een tijdje bezig houdt. De meningen zijn behoorlijk verdeeld. Ik vind het belangrijk dat lezers hun mening delen met de anders lezers hier. Als we zwijgen leren we niets.

  1. Ik mag me gelukkig prijzen dat jullie mijn mening delen. Als je kritisch redeneert op basis van feiten dan is dat duidelijk wat anders dan wanneer je fantasie als uitgangspunt gebruikt. Fantasie kan geloof worden en dat is duidelijk niet het resultaat van een wetenschappelijk gefundeerde redenering. Dan krijg je natuurlijk discussies in het ijle. Ik ben zo bescheiden van te denken dat Joost dat bedoelde.

 4. Gezond verstand waar is het gebleven?

  Met de volgende ziektes mag men in Frankrijk en Duitsland ongevaccineerd, ongetest en
  Volledig besmettelijk in een restaurant, een club, een bioscoop, inkopen doen etc!
  Aids, gonorroe, ebola, hepatitis, meningitis,
  Comjunctivitis,griep, kinkhoest, pneumokokken, difterie, chlamydia, tuberculose,
  Mazelen, rodehond, roodvonk, de bof, hepatitis A tot E, ziekte van Creuzfeldt-Jacob, knokkekoorts,
  Hantavirus, infecties, ziekte van lyme, syfillis, westnijlziekte, zikavrius infectie, krim-kongo hemorragische koorts, ziekte van pfeiffer, hondsdolheid, …. en het verlies van gezond mensen verstand.

  MAAR NIET ZONDER CORONA-TEST OF VACCINATIE!

  1. Precies Pieter. Het zelfde voor ziektes waaraan meer of hetzelfde aantal mensen overlijden. Alleen nog maar Corona, corona. Schijtziek word je er van. Gaat helemaal nergens meer over. Medisch ethicus Companje stelt het klaar en simpel: op een bepaald moment moet je gewoon accepteren dat Corona een van de vele doodsoorzaken zijn. Punt.

   Mensen die nog steeds denken dat hier geen andere agenda achter zit, hebben gewoon hun huiswerk niet gedaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: