Novogratz: ‘Cryptomarkt zal $20 biljoen bereiken’

2

Conventionele financiële partijen zijn zich aan het voorbereiden om de cryptomarkt in te stappen. Dat heeft Michael Novogratz laten weten in een interview met Bloomberg. Volgens de cryptogoeroe zal de totale marktkapitalisatie van de cryptocurrency markt in de toekomst $20 biljoen (20.000 miljard dollar) bereiken. Precies een jaar geleden was Novogratz ook al te gast bij Bloomberg. Zijn voorspellingen waren in juni 2017 nog iets voorzichtiger. Toentertijd ging Novogratz uit van een totale market cap van $5 biljoen.

Impact van de cryptomarkt

In deze video wordt tevens gesproken over de impact van cryptocurrencies en de blockchain op de reële economie. Door deze nieuwe technologische revolutie zal onder andere de opslag van data nooit meer hetzelfde zijn. Er zullen nieuwe business models ontstaan, net zoals het internet ervoor heeft gezorgd dat er nieuwe, betere en efficiëntere manieren werden uitgevonden voor huidige systemen en modellen. Cryptocurrency als asset class zal blijven bestaan en steeds meer institutionele partijen zullen de cryptomarkt betreden. Deze ontwikkeling staat slechts aan het begin, dus we kunnen nog heel wat verwachten van de cryptomarkt, aldus Novogratz.

 

 

Over de auteur

Biflatie.nl publiceert artikelen over de crisis en de huidige (macro)-economische situatie. Ook nieuws over bitcoin & cryptocurrencies, de huizenmarkt, goud & grondstoffen, de machthebbers en het monetaire systeem. Twitter: @Biflatie