De Nucleaire Top & Geert Wilders: Holderdebolder in de polder

Het hele land is in rep en roer. Kolossale koppen in de kranten over de nucleaire top en tussendoor het rumoer over de uitspraken van Geert Wilders. Eindelijk weer voer voor flinke discussies op de verjaardagspartijtjes en andere discussiegroepjes. De zin en de onzin van de nucleaire top en de bakken met geld waarmee wordt gestrooid om de hoge functionarissen in luxe limousines naar hun gerieflijke hotelkamers te rijden. Hun vliegmachientjes tijdelijk geparkeerd op de polderbaan. De waanzin ten top? Of een broodnodige bijeenkomst om te voorkomen dat we met z’n allen ten onder gaan aan die ongezonde alles vernietigende atoombom?

nucleaire top

Nuclear Security Summit

Oké, zolang de hoge heren en lieve dames aan tafel zitten en elkaar eens lekker bijschenken, kan er weinig gebeuren. Mag wat kosten, maar onze gezondheid gaat boven alles natuurlijk. We betalen met z’n allen toch al veel premie voor onze zorgkostenverzekering, dus kunnen die miljoenen er ook nog wel bij als onze regeringsleiders er dan voor zorgen dat de bom niet valt. Het is beter om te smijten met geld dan te smijten met bommetjes.

Minder-marokkanen-discussie

Een ander verhaal is het wanneer het gaat om de verschillen van mening in ons eigen polderlandje aangaande de “minder-marokkanen-discussie.” Op gang gebracht door onze blonde Greet, pardon typefoutje, ik bedoel natuurlijk Geert. De nuchtere toeschouwer heeft dit natuurlijk al lang zien aankomen. Gemeenteraadsverkiezingen die slecht aflopen voor de regerende partijen en waarbij de aandacht voortdurend is afgeleid en opgeëist door de landelijke politici. Het was pure misleiding zo vlak voor de verkiezingen om de kiezers met hun gedachten richting Den Haag te laten afdwalen. Het is zo jammer, want het besturen van een gemeente is iets totaal anders dan het besturen van een land. Gemeentebestuurders staan dichter bij hun burgers dan het Haagse Pluche die we alleen kennen via de NOS of van Pauw en Witteman. Dat de lokale partijen dan met de winst gaan strijken doet natuurlijk zeer. Toch zijn we direct na de verkiezingsuitslagen weer volledig afgeleid door de enorme hetze die is ontstaan door de discriminerende uitspraken van G.W. Nee, liever Geert Wilders voluit, anders lijken de initialen op de mijne. Je weet nooit waartoe deze verwarring kan leiden.

Steen in de vijver

Iedereen mag er het zijne van denken, maar het is wel opvallend dat zo vlak na de nederlaag van VVD en PvdA deze partijen er bovenop springen om de uitspraken van Geert W. af te doen als discriminerend. Het gedachtegoed van de PVV is in ons polderlandje, maar zeker ook daar buiten, inmiddels bekend. De uitlating van Geert W. is dan ook niets anders dan een steentje gooien op een dikke laag ijs. Echter valt zijn uitspraak als een hunebedsteen in de Hofvijver met golven tot het torentje van Mark. Puur door de oneindige herhalingen van zijn uitspraken via alle media op onze plasmaschermen. Een ideale afleidingsmanoeuvre om de aandacht af te wenden van het verkiezingsechec en een mooie reden om vol in de aanval te gaan tegen de man die roept wat veel Nederlanders denken. Het is natuurlijk olie op het vuur waarvan het vlammetje altijd al op een laag pitje brandde. De discussie over teveel buitenlanders wordt al lange tijd gevoerd in NL en naar mijn mening komen we daar nooit op een nette manier uit. Het wegzetten van bepaalde bevolkingsgroepen leidt altijd tot tweedracht.

Verdelen van welvaart

Een goede balans vinden op het punt van verdelen van welvaart over autochtonen en allochtonen is al eeuwen een discussie en is tevens nog nooit echt opgelost. In tijden dat het economisch slechter gaat steekt deze discussie altijd weer de kop op. Dus ook nu wanneer blijkt dat het met onze welvaart wat minder gaat; we zoeken een stok om (iemand) mee te slaan. Dat is waar ik naar toe wil in de minder-marokkanen-discussie. M.i. gaat het niet zozeer om die ene bevolkingsgroep maar bot gezegd over alle allochtonen. Als het met onze welvaart minder gaat dan is het makkelijk om te gaan roepen dat we teveel buitenlanders hebben toegelaten met al hun culturen en godsdiensten die nu eenmaal afwijken met de gewoontes van de oorspronkelijke bewoners. Het valt dan op dat iemand met een blonde kuif onaardige dingen gaat roepen over buitenlanders, want dat is wel zeer gewaagd en gedurfd in ons tolerante polderlandje. Uit onvrede over al het economisch ongemak wat over ons heen wordt gestort gaan mensen zich aansluiten bij degene die het allemaal wel durft te zeggen, want dat is een kanjer. Maar of het gaat helpen om onze welvaart weer op het oude peil te krijgen waag ik te betwijfelen. Het is een kwestie van onmacht en onvrede waarbij men naar de bekende stok zoekt om mee te slaan.

Politiek falen

Hier faalt onze politiek de afgelopen dagen dus enorm. Er wordt volop schande gesproken over de uitspraken van Geert Wilders en van alles wordt uit de kast gehaald om de PVV onderuit te halen. Een hele zwakke zet van de gevestigde politieke orde. Deze denkt nu heel sociaal te zijn om een gekwetste bevolkingsgroep in bescherming te nemen tegen oproerkraaiers. Alle aandacht is nu ineens afgeleid van de werkelijk diepgaande economische en internationale politieke problemen. Een ideale afleidingsmanoeuvre. Als politici zich nu volop bezig gaan houden met het oproepen om aangifte te gaan doen tegen kwetsende discriminerende uitspraken, dan kunnen we nog wel even. Zo gaan we ons justitionele apparaat nog zwaarder belasten en worden lopende onderzoeken nog meer vertraagd. Het is een afleidingstactiek van jewelste. Racisme past niet in ons groene polderlandschap, laat daarover duidelijkheid bestaan. Ik zou zeggen, regeringspartijen en oppositie, sla de handen ineen en laat je niet misleiden door die ene uitspraak van die ene politicus waar we met z’n allen van alles over kunnen vinden. Het verhardt alleen maar de discussie over discriminatie en geeft nog meer verruwing in onze uiterst gevoelige en kwetsbare maatschappij. Wat schieten we hiermee op? Zorg dat er meer werkgelegenheid komt, zorg voor gezonde banken en zorg er voor dat ons MKB weer durft te investeren in een maatschappij zonder een angstcultuur.

Gerrit Welbergen

36 reacties

 1. Exact. We worden afgeleid van de werkelijke problemen. Dik verloren met de verkiezingen en dan flink om zich heen slaan richting Wilders. Waarom nu ineens zo’n herrie? We wisten toch allang waar deze man voor staat. Gezien zijn grote aanhang vertegenwoordigt hij wel een behoorlijk deel van de bevolking, dus kennelijk is er een grote mate van ontevredenheid. Het is uitermate zwak van de zittende partijen om pontificaal in de aanval te gaan en men valt in herhaling door te roepen dat Wilders discrimineert. Dat wisten we toch al? Met een aanklacht tegen deze “politicus” los je de economische problemen niet op. En daar zit nu juist de wortel van alle kwaad.

 2. Of GW nu gelijk heeft of niet het is een feit dat allochtonen minder participeren in het arbeidsproces en daarmee meer leunen op de sociale zekerheid. Dit is dus het probleem daar eea onbetaalbaar dreigt te worden. Wat mij betreft moeten die mensen niet weg, sterker nog door de autochtone bevolkingskrimp hebben we die mensen gewoon hard nodig om de sociale zekerheid te ondersteunen maar dan moet men wel op een of ander manier meer en actiever participeren in de maatschappij. De echte uitdaging is dus de creatie van jobs en een beleid die allochtonen aanzet tot een hogere participatiegraad. Het feit dat de politieke elite hier tot heden niet in slaagt geeft mensen als GW de ruimte om hierop te reageren dat is niet anders dan in andere landen zoals België (VB) en Frankrijk (FN).
  Laat GW de klokkenluider zijn en onze politieke elite reageren met een passend beleid.

  1. Het grote probleem met het wegzetten van Marokkanen door Wilders is dat zij nog meer gediscrimineerd worden op de arbeidsmarkt. Met als gevolg dat zij nog meer in een hoek gedrukt worden en nog meer van uitkeringen afhankelijk worden! Terwijlhet huidige kabinetsbeleid er op gericht is om zoveel mogelijk mensen uit een uitkeringssituatie te halen!

 3. Ik heb 15 jaar in Bos en Lommer (A’dam) gewoond. En ik kan je zeggen: als je hebt meegemaakt wat ik en vele buurtbewoners daar hebben meegemaakt piep je wel anders. Paar dingen:

  – tankstation op de hoek: gassies pompen er hun brommer vol en rijden zonder betalen weg. Dagelijks tientallen van die gassies. Zeg er wat van en er springen er 10 op je met messen en hele heftige taal

  – de buurtsuper van een Marokkanse vriend van me: elke avond trokken ze de schappen leeg, zonder te betalen. Hij zei er ooit iets van, en liet me een hele dikke ‘jaap’ over zn arm zien: messteek.

  – iedere dag vele buurtbewoners met de dood bedreigd, alsof het de gewoonste zaak van de wereld is.

  – mn vriendin: dagelijks voor hoer uitgemaakt.

  Politie: “We zullen een keertje extra langsrijden…”

  Wat het grote probleem hier is, is dat de politiek / bestuur de mensen – de vele mensen – die hier dagelijks mee te maken hebben, afschrijft als racisten. En als er iemand ineens opkomt voor deze problematiek, dat ze dan allemaal met hun Haagse villa gaan zitten wachten totdat Wilders zich een keer Freudiaans verspreekt zodat ze kunnen blijven wegkijken.

  De Diederikjes, Woutertjes en Femkes van deze wereld, met hun fatsoenlijke villabungalowtjes. Ze hebben de afgelopen 20 jaar allemaal gezwegen. Ze hebben iedereen die met gerechtvaardigde klachten over overlast kwam aanzetten voor ‘vieze racist’ uitgemaakt. Ze hebben de afgelopen 20 jaar een heel groot deel van de bevolking de kolere laten krijgen met deze problematiek.

  En nu maakt de PvdA er zelfs officieel beleid van om niet meer naar deze mensen te luisteren. Net als de politie destijds tegen die winkelier met die jaap in zn arm. Die moest niet janken, zn racistische smoel houden en al helemaal geen aangifte doen.

  Vind je het gek dat een hoop mensen kotsen van deze overlastgevers? Vind je het gek dat ze daarin wel eens een Freudiaanse slipper begaan? Als ik een klap op mn smoel krijg van een roodharige roep ik in mn woede ook dat alle roodharigen moeten opsodemieteren. Dat soort dingen zeg je, als je met deze problematiek te maken hebt.

  Waarmee ik Wilders’ uitspraken niet goed wil praten. Maar de mensen die op hem stemmen begrijp ik HEEL ERG GOED. Want ik heb de narigheid in Bos en Lommer aan den lijve meegemaakt.

  Elke dag bedreigd met de dood, met messen, etc., en de politiek die zegt dat je je bek moet houden.

  Werkelijk waar, die Wassenaerse tutjes uit de politiek hebben een bloedhekel aan u, plebs, onderknuppels. Als je in Bos en Lommer een klap voor je kanis krijgt hoor je ‘sorry’ te zeggen tegen de dader. Want … u bent een minkukel, plebs en staat nu officieel buitenspel in Den Haag.

   1. Inderdaad Yoep, ik weet waar je over praat. (ik kwam er ook vandaan), ben er (gelukkig) op tijd vertrokken. Maar het is niet veel anders dan in de Mercatorbuurt, A’dam Zuidoost, Den Haag, Rotterdam, Brussel, parijs…moet ik verdergaan?

  1. Ik had het niet gedacht Youp, maar ik ben het volkomen met je eens….we praten hier alleen al 25 jaar over en er gebeurt toch niets…even was er wat hoop met de opkomst van de pvv, maar Wilders maakte zichzelf in rap tempo onschadelijk….en dus een brevet voor de rest van de policor knaapje om weer vrolijk verder te gaan met het ontkennen van het probleem…..

  2. Inderdaad Yoep, ik weet waar je over praat. (ik kwam er ook vandaan), ben er (gelukkig) op tijd vertrokken. Maar het is niet veel anders dan in de Mercatorbuurt, A’dam Zuidoost, Den Haag, Rotterdam, Brussel, parijs…moet ik verdergaan?

   1. Vreselijk inderdaad. Voorop gesteld dat ik Wilders echt niet moet walg ik ook van dit soort volk dat aangifte doet. Wilders mag dromen dat hij de capaciteit heeft van een dictator. Hij is volstrekt ongevaarlijk. De huidige status quo in politiek en bedrijfsleven is honderden malen gevaarlijker getuige de hele opzet van deze website. Mensen blijven maar rennen voor bank, baas, belasting en bilderberg. Die polder verdient het blijkbaar om deelstaat 51 te zijn.
    Knoet erover.
    Ik ben gelukkig allang weg…

   2. Begrijp overigens niet, dat je “Joop” serieus neemt, dat is een vrij slecht bezocht clubje, waar verheven linksmensen in fora strijden om wie de grootste Gutmensch is….ze vreten nagenoeg allemaal uit de staatsruif en prediken vanuit grachtenpanden en villa’s, hoe politiek correct het tussen het riftuig wonend plebs zicht moet gedragen…..

  3. At yoep 24 mrt ’14

   Mensen die zo’n fijn stukje proza kunnen opschrijven, verdienen ee compliment. Een dergelijk stukje tekst geeft mij de hoop dat er toch nog geestverwanten zijn.
   het is jammer dat de politiek-korrekte elite het trauma van woII nog altijd niet emotioneel verwerkt heeft. Het houdt dit soort mensen ook altijd weer een spiegel dat ze tot hetzelfde toe in staat zijn als de fscisten destijds. De fascisten demoniseerden de joden en de politiek-correcte elite demoniseerden pim fortuyn en aanhang.

   Er is een psycholoog in de 20e eeuw opgeghouden mett zn beroep nadat ie het gevangenis experiment had moeten staken. Daar kwam uit dat de meerderheid van de mensheid tot alles toe in staat is.
   en helaas bevestigd de uitzondering de regel.
   dat is een conclusie waar je bijtijden een kansloos,nutteloos,waardeloos en zinloos en bijzonder doelloos gevoel van kunt krijgen als je daar te lang bij stilstaat.er zitten helaas te veel narcisten bij die politiek korrekte elite die je bij terechte opbouwende kritiek voor fascist,homo of nsber uitmaken.
   dat volk kan wel de zogenaamde fouten bij een ander benoemen op basis van verkeerde of valse vooringenomenheid. Maar een narcist vindt zichzelf perfect en voelt zich persoonlijk aangevallen bij opbouwende kritiek/feedback.
   En voor de echte narcistische psychopaten is kritiek een persoonlijke aanval op de rol ddie ze spelen en of willen zijn…

 4. De verklaring is overigens duidelijk: Politici en bestuurders zijn naast narcistisch ook psychopaat. En daar ben ik vrij serieus in. Kijk eens naar de film over Lyndon B. Johnson. Daar zie je op welk abstractieniveau politici denken. Zie het fragment in de film waar LBJ beslissingen over bombardementen in Vietnam moet nemen. “How many killed?” vraagt ie. Generaal: “This one 50.000”. LBJ: “Oke, let’s do it’. En zo neemt ie in 5 minuten nog 20 van die besluiten.

  Dus de burgerplebs met zn eenvoudige overlastprobleempjes maakt helemaal geen schijn van kans. En vandaar dat 2 miljoen demonstrerende Spanjolen keihard worden genegeerd. Dat 60% Griekse werklozen niet bestaan, en dat er hoegenaamd geen enkele empathie is te bespeuren in Den Haag, Brussel of waar dan ook.

  Zie de waanzin in de ogen van Verhofstadt. Als ie praat loopt het speeksel langs zn mondhoeken.

  Mafkees…

  Je ziet het nu, en het wordt nog erger: de EU gaat over lijken. Dankzij de abstracte bureaucraten, uitgeselecteerd op ‘niet-empathische talenten’. Denk je nou werkelijk dat met WOI en WOII in het achterhoofd, de burger enige schijn van kans maakt tegen het EU-project? Een paar miljoen doden mag dat wel kosten.

  Dus: psychopaten. Daarom luisteren ze niet. Ze zien u niet, ze luisteren niet en ze hebben een totale minachting voor u. Zie de uitstraling van Jozias van Aartsen…

  1. Helemaal waar , op zijn Amsterdams gezegd , ze hebben schijt aan je. en als er een zich euforisch uitspreekt in de verkiezingsretoriek zeer hypocriet er boven op springen en bashen op de PVV .

 5. @ Gerrit W: ik vind het ongepast en Biflatie onwaardig Geert wilders als blonde G weg te zetten. We hebben het hier nog steeds over een man in de landelijke politiek die een paar problemen durft te noemen waar menig het dun van in de broek loopt. Als die rakkers op Joop die quasie kritische naam toepast -nog steeds geen begrip voor- maar ja, de linkse kerk he? Wat Hoogie schrijft: last GW de klokkenleuder zijn. Wel een met ballen wat mij betreft. En nee, ook zijn partij gaat het verschil niet maken, maar dit terzijde.

 6. Het zwaar in scene gezette filmpje van Geert dient mijn inziens drie doelen. Los daarvan, alle heisa, werkelijk… wat zegt die man nu nieuw? Dat hij een afkeer had tegen marrokaantjes wist iedereen toch al?
  Doel 1. Angst, verdeelheid en anarchie
  Doel 2. Nu blijft er helemaal geen partij over welke anti-EU is met enig draagvlak. Hup, die EU zal nog verder onze levens gaan bepalen.
  Doel 3.En dit lijkt me het meest evident: afleiden van Neerlands grootste doofpot: Demmink! Hoe meer ik erover nadenk, hoe groter de gevolgen van het leegtrekken van deze beerput! Hoeveel minister, 2e kamerleden, journalisten van de MSM (hoi Peter R de Vries!) hebben jarenlang deze pedofiel beschermt? Wat als dit allemaal uitkomt? Ik heb zo het gevoel dat dit aardig uit de hand gaat lopen.

 7. Duh, een betere omschrijving dan deze heb ik nog niet gezien;

  Neoliberalisme als sociale necrofilie…

  We kunnen wel blaten over huisjes, allochtoontjes en gekozen burgemeesters, maar biflaten, de globalisten, multinationals en hun valsemunterij zijn de veroorzakers van veel leed.

  Soevereiniteit weg —>> Europa
  Waarde weg —>> fractioneel ongedekt bankieren
  Munt weg —>> euro
  Cultuur weg —>> multikul

  En ziedaar, een hersenloze consumptiekudde, in haar onwetendheid opgegaan in ‘centraal bestuur’;

  —>> sociale necrofilie

  Een sociale necrofiel is iemand die lijken ‘pakt’ en daarbij vriendelijk blijft lachen. Het zijn niet mijn woorden overigens.

  http://www.truth-out.org/news/item/22584-neoliberalism-as-social-necrophilia-the-case-of-greece

  Brood en spelen zijn voorbij biflaten.

 8. Het mediacircus stond vandaag weer geheel ten dienste van de agressieve globalisten. Geen kritische commentaren; volksverlakkerij op kosten van de suffe belastingbetalers.

  Dit was de middelvinger van de fascistische Wereldregering (VN) naar het volk. Dat moest achter de hekken. Het gros van die ´gassies´ is oorlogsmisdadiger, fraudeur, belastingontduiker, kindermisbruiker, eugenist.
  Die ´gassies´ zijn paranoia. Zien achter meer dan 1 burger bij elkaar een complot, anders noemen ze het een ´loner´. Geen burger die ze vertrouwen. Geen euro teveel tegen de burger, voor ´zijn veiligheid´.

  Yoep, hier in de Schilderswijk was dat ook. Wees eerlijk, vind jij het
  gek.?
  We hebben een generatie opgesloten in onze krottenwijken.

 9. kampte met een onstabiele verbinding. Om de reactie te competeren.
  De regering heeft de migratie sinds jaren 70 énorm gestimuleerd. Dat was (ook) niet toevallig, noch uit onbenul. Wereldwijd namen regeringen dit concept over van de fascisten – die we vinden in de Club van Rome, de geheime Wereldregering (VN). zie o.a. ´Olie voor Immigratie´:
  http://www.meervrijheid.nl/index.php?pagina=1391

  De multiculturele samenleving is ook door die fascitische wereldregering, en hun NGO´s , denk-tanks, Clingendael, UvA, Leiden, WRR, SER, etc. gelanceerd. zie o.a.:
  een zorgvuldig genegeerde publicatie:
  1963- The Year That Changed America
  Congressional Record, Vol. 109 88th Congress, 1st Session Appendix Pages A1-A2842 Jan. 9-May 7, 1963 Reel 12:
  Op 10 jan. 1963 besprak het Huis van Afgevaardigden en later de Senaat een plan met titel:
  “Communist Goals for Taking Over America.”
  Een 45 punten plan dat, in retrospect, schokkend was, en nu nog!.
  11. promoot de VN als de enige hoop voor de mensheid
  19. infiltreer in studentenbewegingen,
  20. infiltreer de media; persbureau´s, uitgevers, redacties, book-reviews, mega-tags, etc.
  17. Maak de grip op scholen perfect. Gebruik ze als aanjager van socialisme en de communistische agenda.
  24. Hef alle beperkingen voor obsceniteiten op; bestempel die als censuur, beperking van meningsuiting, e.d..
  27. Breng de bijbel in diskrediet, benadruk ´intellectuele rijpheid´ als noodzaak. Ned. overheid deed dat 2 jr. terug. Plasterk voorop.
  37. Infiltreer en controleer de multinationals (bv. Rockefeller’s Trilateral Commission en Brookings Institute hebben agenten in Unilever)
  40. Promoot individualisme, ipv. gezinsleven, en maak scheiden

  gemakkelijk.

  Nu 50 jaar later, zijn de meeste van dat 45 punten plan n.b. inderdaad aangenomen en uitgevoerd! ….
  http://www.truthcontrol.com/articles/communist-takeover-america-predicted-congressional-record-1963

 10. lieve mensen, ondanks het feit dat we gehersesoeld geweld nooiit een optie vinden is het misschien beter een psychopaat met heel zijn familie erbij te doden dan dat we toelaten om die familie , simpelweg omdat ze slimmer blijken, massas mensen te doden in het belang van hun rijkdom… wat denkt u daarvan?

   1. … koning keizer admiraal…
    BBB Bush Blair Balkenende!
    Oh ja, Obama ook en familie Rothschild en familie Rockefeller, Cheney, Rumsfeld, Nuland, Rice, Lieberman, Livni, Netanyahu, Peres, Verhofstadt, De Hoop Scheffer, Zalm, Sarkozy, Brown, Cameron, Leden van clubjes als Trilateral Commision (Rockefeller), AIPAC, PNAC, National Endowment for Democracy en Council on Foreign Relations (CFR).
    Waarom maken wij niet samen een lijstje met mensen die wij graag in Den Haag terecht gesteld zien worden.
    Ik ben echt bloedserieus!
    Als de K-klap eerdaags komt ziet onze wereld er totaal anders uit.
    Het wordt of een dictatuur of wij gaan samen de handen in eenslaan en de slechte voorbeelden serieus aanpakken.

    1. Moers: wel eens naar Robin de Ruiter geluisterd? Vast wel. Hij laat zich over bepaalde klassen nooit uit en -hoewel ik niet ben ingevoerd- twijfel er niet aan dat dit om reden is. Op de hoogtste niveau’s wordt het spel al eeuwen lang gespeeld met slechts een doel: machtsbehoud. Weet wat je schrijft. En ook ik ben bloedserieus!

     1. Dank voor de tip, ik ga er met een kritisch oor en een glas wijn eens voor zitten.

 11. Terwijl het gewone volk in een hoek ligt te kluiven aan een kunstmatig bot dat marokanen/wilders/zwarte piet heet, Gaan de oligarchen & elite er stillettjes vandoor met onze centen. Dit op een slimme manier van frauduleuze handelingen als geld te drukken en inflatie in de hand te werken via onze centrale banken. Maar het volk laat zich een kluif toewerpen…..ach het verdient ook niet beter. Met het internet kan iedereen toch weten hoe de waarheid in elkaar zit, maar men is te druk met zijn BB en internet.
  BaH!!

 12. Wat als nu straks zou blijken dat Els Borst door een …………….. is omgebracht, zou dat dan naar buiten komen? Misschien voor de polder maar beter het een “eigen” iemand is geweest.

  Plasmaschermen? Nee, nog een oude kast van 20 jaar terug. We hebben het allemaal niet even breed. Valt mee, besteed mijn geld liever ergens anders aan. Binnenkort weer m’n motor de bergen in, knapzakje mee, heerlijk!!

 13. Obama, alleen al een misdadiger omdat hij wekelijks opdracht geeft mensen te executeren zonder enige vorm van proces. Amerika mag mensen in andere landen schuldig verklaren aan terrorisme en er mee doen wat ze willen. Het was goed deze man, of dit monster, naar Nederland te halen, alleen had het Den Haag moeten zijn; het internationaal straftribunaal. In plaats daarvan neemt Rutte een zuivere VS/Obama speech over, “we moeten allemaal bang zijn voor de door de VS verzonnen terroristen”. De volgende morgen kun je gezellig met een bakje koffie en een negerzoen live op TV kijken hoe Obomba naar het Rijksmuseum gaat. Zijn ze vergeten dat de grootste terroristen in de geschiedenis van de mens al eens kernwapens hebben gebruikt in Japan? Deze terroristen hebben al erg lang gewoon toestemming om nucleaire wapens te bezitten.Vrij nutteloos om dan nog bij elkaar te komen.

  Wie kan zonder te lachen voor een camera zeggen dat Nelson Mandela zijn grote voorbeeld was, maar in de dagelijkse praktijk alleen dingen doen die Mandela had verafschuwd? Had Mandela echt graag oorlog gevoerd in Syrië? Had hij meegedaan aan het omverwerpen van Oekraïne? Ik denk dat Nelson zijn eigen volk zeer zeker had verwaarloosd, om dit vervolgens met vele andere landen ook te doen, gewoon, voor de machtselite. Ik weet alleen niet of Mandela slim genoeg was om zelf een terroristische groepering te creëren zoals Al Qaida.

  Of was er alleen een enorme vorm van respect voor Mandela? Ja, respect zal het zijn, en dat respect uit je door middel van selfies te maken met de blondine die naast je zit tijdens de herdenking van hem.

  Terrorisme betekenis 1: “Het stelselmatig gebruik van terreur, zich uitend in geweld of intimidatie, om angst te kweken.”

  De heersende elite is terrorisme gaan zien als de meest voordelige, zelfs winst makende, wijze waarop sociale eenheid kan worden bereikt. Door een vijandbeeld voor de maatschappij te creëren zodat de samenleving bij elkaar blijft. “Er moet een vijandbeeld zijn om een maatschappij te hebben”. (Carl Schmitt)

  Terrorisme betekenis 2: “Een door overheden gebruikte methode bedoeld om de publieke opinie zo te manipuleren zodat hun agenda kan worden doorgedrukt.”

  We hebben een groot terroristisch bolwerk te gast in Nederland, het is verboden er tegen te demonstreren, en het koningspaar gaat er mee dineren. Voor wie moeten we nu eigenlijk bang zijn?

 14. Ik ben het niet eens met de politiek en de uitlatingen van Geert Wilders, ook begrijp ik heel goed dat mensen in probleemwijken anmass op hem stemmen. Deze problemen moeten idd aangepakt worden.

  Ik kreeg met de verontwaardiging van de uitlatingen van Wilders ook heel sterk het idee dat het gespeeld is, mede omdat Wilders al veel eerder zeer gepeperde uitspraken heeft gedaan en andere incidenten bij de PVV is geweest. Ik hoef alleen te wijzen op kopvoddentax (kopvod is een extreem rechts woord voor hoofddoekje), minaretten verbod (met het verbieden van nieuwe moskeeën) wordt het probleem van de straatschofjes ook niet opgelost, heel het gedoe rond de prinsenvlag en de samenwerking met clubs als FN, VB, …. in de EU fractie, waarmee de PVV zich wel in dezelfde hoek heeft gepositioneerd als die partijen.

  Er is meer dan genoeg redenen om de verontwaardiging te spelen.
  1) Samson de wind uit de zeilen houden. Door alles naar de PVV af te leiden wordt Samson door de nederlaag niet min of meer gedwongen om af te treden.

  2) PVV destabiliseren. Kennelijk heeft de gevestigde orde liever niet stemmers dan PVV stemmers. Veel afhakers wilden al weg van de PVV en zagen deze hele gespeelde verontwaardiging ook als mooi moment. De uitlatingen van sommige afhakers zijn ook niet echt fris te noemen.

  3) EU verkiezingen. Het is te verwachten dat de PVV de EU verkiezingen gaat winnen en ook nieuwe kiezers zal aantrekken. 30 a 40% van de kiezers die op de PVV gaat stemmen sluit ik zeker niet uit. Ik denk wel dat men over 2 maanden heel deze rel weer vergeten is en mensen alsnog uit pure frustratie van het EU beleid op de PVV gaan stemmen. (Zelf ga ik weer Partij voor de Dieren stemmen)

  4) De opmerking van Rutte gisteren omtrent Antillianen en zwarte Piet levert geen noemenswaardige verontwaardiging op en ook dit is des te meer een teken dat de verontwaardiging idd gespeeld is. Deze uitlating is mijninziens ook even verwerpelijk.

  Het idee dat de PVV denkt dat de Nederlandse economie weer gaat groeien als we weer soeverein zijn vind ik een illusie. We zitten te diep in de EU opgezogen om er nog gemakkelijk uit te komen. Ik wijs ook hier naar vele andere Eurosceptici als Arno Klamer, …..

  Ik zie open grenzen niet als probleem, maar wel het geleur met arbeiders en de politiek om nog steeds mensen van de randgebieden naar de centrum gebieden te krijgen, terwijl ik graag de stroom andersom zie, dus stimulatie politiek om mensen naar het platteland en randgebieden te krijgen. Ik denk dat er heel sterk op ontwikkeling van rurale gebieden ingezet moet worden en ik bedoel duurzame en menselijke ontwikkelingen. Ook zal het makkelijk moeten worden om in rurale gebieden gemeenschappen op te kunnen zetten. Iets wat steeds hotter gaat worden.

  Ik denk dat de welvaart nooit meer op de oude pijl komt en mij lijkt een discussie over de toekomst meer dan op zijn plaats. Hoe willen we leven met minder materiele welvaart? Hoe gaan we met de grondstofschaarste om? …..

 15. Ik vind de nss prima maar heeft weinig zin. Ze focussen op nucleaire veiligheid wat goed is natuurlijk. Nucleair terrorisme is een reëel gevaar maar valt eigenlijk geen bal aan te doen. Ook al houdt men de boefjes met nukebommetjes tegen nog steeds dreigt een grote nucleaire ramp. Denk aan alle kerncentrales. Als daar de boel in het honderd loopt door een industrieel virus als stuxnet dan heb je de poppen aan het dansen. Sommige wetenschappers denken dat dit ook gebeurd is met de centrale in Fukushima.

  1. Even ter aanvulling; we hebben niets gehoord op de persconferentie aangaande de komende golf van gebreken en het zeer reële gevaar van sabotage in kerncentrales. Persoonlijk geloof ik dat er een grote kernramp op het programma staat maar niet zoals ze ons doen geloven; een stel boeven met een dirty bomb maar vanuit de luie stoel de boel stuxen.

 16. Deze hele situatie heeft ook helemaal niks met Marokanen of Nederlanders te maken. Heeft ook niks te maken met welzijn van mensen of discriminatie. Waarom bestaat er anders een woord als “kansarme migranten” ? Alsof mensen onder dit etiket wegzetten geen keiharde disrciminatie is!!!!! Dit laat heel goed zien wat de ware aard is van die massa immigratie. En dat is een pure economische aard. Heeft totaal niks met humaniteit te maken,, al willen ze ons doen geloven van wel.

  Een Marokaan die hiernaartoe komt is gewoon een goudmijntje. Of hij nou gaat werken, stelen of in een uitkering gaan zitten. Volgens mij hebben ze nog het liefste dat hij gaat jatten. Want vergeet niet dat stelen ook gewoon als industrie wordt gezien door onze elites. Er werken honderd duizenden mensen voor deze industrie(advocaten,politie,rechters,verzekeringen,politici etc) Je zou je dus heel terecht kunnen afvragen of ze criminaliteit eigenlijk wel willen uitroeien of dat ze het eigenlijk wel prima vinden….Ik denk het laatste!

  Mensen waarbij ingebroken is geworden moeten vaak alles herstellen, spullen vervangen……en natuurlijk worden ze 2 keer beboet want ook hierover moet opnieuw BTW betaald worden. Een mooie manier om geld te laten rollen. Zo wordt dat gezien!

  1. Hallo Rita,

   Zo had ik het nog niet bekeken!
   Maar waarschijnlijk zal menig ambtenaar het prima vinden dat die incest producten het HOL-land van welleer qua straatmeubilair en veiligheid verder ontmantelen. Net als advocaten graag conflicten zien en medici zieken aan de pillen.
   Alles draait om dat eeuwige klote geld dus hier waarschijnlijk deels ook.

 17. Halloooo , is de grootste nucleaire dreiging op dit moment niet Fukushima ? Volgens mij is intussen die levensgevaarlijke prut allang door de betonnen fundering heen gerommeld met werkelijk alle gevolgen van dien..
  Ik neem aan dat ze daar wel over gesproken hebben..

 18. mijn dochter van 15 voelt zich ZEER regelmatig on veilig, RUTTE
  net als de kinderen in Den Haag, maar die telt niet he…
  wordt door de krullenbollen uitgemaakt voor hoer. en achterna gezeten,
  dus rijd maar om, welkom in de beschaving
  bijna 16 en helm op. is beter,
  en politie…. tja die zijn zo triest.
  en justitie, Volkert vd G krijger 2 derde van zijn straf.
  goed gedrag. ik moet me bekeuring wel vol betalen
  ik vind 300 euro bekeuring wordt 200 euro.
  ik krijg nooit bekeuringen, ik werk, gelukkig nooit ziek,
  ook nooit namaak ziek.
  en de feiten, Wilders heeft gelijk zie de misdaad plegers.
  en wat de PVV betreft, een ieder van de PVV lijst wordt onder een vergrootglas gelegd. en afgebrand met een klein foutje.
  doe dit ook bij andere partijen, begin met Samson, Provo met lang haar in Amsterdam, die gast is slim… wij stom,

  Nederlanders wordt nou is wakker. dan knap me dochter gewoon op straat, en ik kan me voordeur open zetten,
  want je blijft met je fikken van een andermans spullen af.
  opvoeding heet dat.

  ik stem op PVV alle media probeert hem onder uit te schoppen
  neem Rutte en Samson, de grootste leugenaars aller tijden, en mogen blijven.
  bedank..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: