rene tissenRené Tissen, RTLZ | Met één brandslang probeert de ECB meerdere vuurhaarden onder controle te houden. Dat gaat niet lukken. Volgens de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling is na Cyprus nu Slovenië aan de beurt. De banken in het land zijn een puinhoop en daar moeten karrevrachten geld in worden gestopt willen deze banken nog enigszins aan hun verplichtingen kunnen voldoen. De Sloveense overheid is eveneens een puinhoop. Ook daar moeten karrevrachten met geld bij.

Alles went

Ondertussen is de Sloveense bevolking arm, heeft alle steungeld dat de EU al jaren in de Sloveense economie pompt niets geholpen om Slovenië in de vaart der volkeren op te stoten en wordt de Sloveense bevolking nu nog armer vanwege een vloedgolf aan bezuinigingen en wegvallende voorzieningen. Maar ja, in de wereld van het grote geld is alles relatief. Daarbij komt dat ze in het ‘oude’ Joegoslavië wel wat gewend waren.

Officieel kan het allemaal nog goed komen

Zoals elk officieel rapport bevat de OESO studie diplomatieke taal. Het borrelt van de genuanceerd geformuleerde uitspraken, maar de essentie blijft niettemin recht overeind. Slovenië gaat binnenkort vallen, zelfs al is het land met behulp van Europa in staat om de botte bijl in de kosten en verliezen te zetten. Het begrotingstekort van Slovenië loopt uit de hand. De stijging van de staatschuld dreigt ‘out of control’ te raken. Geen reden tot paniek, is het leidende motto.

Institutioneel wanbeleid

De OESO springt adequaat in op het modieuze karakter van het wanbeleid van Europa met betrekking tot de schuldencrisis. De term ‘bail-out’ van banken heeft plaatsgemaakt voor de term ‘bail-in’, namelijk van de obligatiehouders. Voor een knipbeurt van vermogende spaarders vanaf 100.000 euro hoeft in Slovenië niet gevreesd te worden. Daar zijn er namelijk te weinig van. Daarnaast wil Slovenië twee genationaliseerde grote banken privatiseren en dat moet tot de institutionele waanzin worden gerekend die het land in bezit heeft genomen. Wie wil er een kat in de zak kopen? Lees verder op RTLZ.

8 reacties

  1. Leest u ook even de rechter-column op deze (iedere, ongeacht het gekozen onderwerp) pagina, genaamd : “Bankiers nemen de reële economie over met ‘Monopoly”-geld”

    ‘Wonderbaarlijk’ hoe in de allerlaatste zin toch even de Jezuieten als ‘daders’ worden geïmpliceerd, en NIET de Khazaartjes zoals Adam Weishaupt.

    Kijk, en DAT mag wel hè ?
    Maar olàà, WAAG HET NIET over de K-tjes te hebben, want dan wordt u BESLIST gecensureerd ..!

    ps : nagenoeg àlle ‘grote namen’ hadden een Jezuieten-opleiding genoten, omdat deze in de 18e en 19e eeuw gewoon DE BESTE leraren/schoolinstituut was dat er in Europa (en de VS) bestond.

  2. Kortom als ik het verhaal lees is het net Nederland. En maar naar elkaar wijzen. 700.000 werklozen. 700.000 wajong/wao 1.000.000 ambtenaren. Hierover de aowers en de staatsschuld met rente. Lekker blijven wijzen hoor.

    1. Volgens mij moet je de diverse groepen niet door elkaar halen.
      Voor de eerste twee groepen is vooraf premie betaald al dan niet door hen zelf.
      Voor de ambtenaren betalen we achteraf en deze groep houd zichzelf in stand, door steeds nieuwe regels te verzinnen en ze zijn weer onder de pannen.
      De staatsschuld blijft oplopen omdat erbij bezuinigen bezuiningd moet worden op het eigen uitgaven patroon, wat niet gebeurt.
      En helaas worden overal de AOWers bij betrokken een groep die ook premie heeft betaald en door oplopende staatsschuld dagelijks wordt belazerd en iedereen gaat er met grote passen achteraan.
      Grote passen snel thuis en iedereen komt aan de beurt.
      Amerika is niet te vergelijken met hier.
      Lonen liggen veel hoger, schulden liggen veel hoger, belastingen veel lager en de economie zal daar met donderend geraas in elkaar klappen.
      De Amerikaanse overheid delft goud op papier om hun dollar op peil te houden.
      Goud wat er niet is wordt aan elkaar verkocht als bezit.en als dit systeem niet meer is te handhaven zijn de rapen gaar en is het gebeurt.
      Dan is het niet Amerika net als Nedrigland, maar Nedrigland als Amerika en dat is een heel verschil!
      Als dit bezit

      AOWers hebben er helemaal niets mee te maken

  3. ING gebruikt gewoon zeer verouderd software en kan gebeuren dat na een mogelijke aanval het helemaal uit de spoor raakt. Dan hebben ze bij ING een makkelijk excuus d.m.v. hacker-vandalisme. Software kost geld, toch?

    1. Nogmaals, wereldwijd zijn banken gehacked, ING was daar maar één van. Helaas dus geen samenzwering… Niets is 100% veilig, dagelijks zijn er vele cyber aanvallen en soms slagen ze er in een systeem plat te krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: