Officieel: Bitcoin bedreigt de Amerikaanse dollar!

0

Verbieden! Voor het te laat is! Alle cryptomunten trouwens! Gevaar! Dat moet Brad Sherman, ‘a U.S Congressman with the Democrats’ gedacht hebben wanneer hij oproept de bitcoin te verbieden. Hoewel in de meeste conversaties over financiën hét onderwerp, bitcoin the talk of the town is. Hoewel er nauwelijks nog een belangrijk bedrijf is dat niet met crypto en of blockchain werkt of bezeig is. Toch is niet iedereen gelukkig met de populariteit van cryptomunten. Ze vormen een gevaar voor de Verenigde Staten en voor de dollar, zegt Sherman. Die andere Congresleden oproept hem te steunen bij zijn voorstel. Vreemd, bijzonder vreemd, Mister Congressman, daar waar wij als grootste gevaar voor die dollar in de eerste plaats uw eigen drukpers zien? In se dus zij die aan de startknop zitten: de Fed, de Amerikaanse regering, uw eigenste Congress en president Trump?  

Koersdoel 100.000

Tja, het zal wel zijn dat wij te weinig kaas van economie gegeten hebben zeker…? En toch: Max Keiser, u als Amerikaan zeker niet onbekend, daarvoor is de man controversieel genoeg in uw middens? Hij treed ons volledig bij hoor. Het is de Amerikaanse drukpers die als een perpeteum mobile werkt en dit sinds decennia. Die bitcoin recht naar de 100.000 (tegenwaarde in dollar) zal brengen. Keiser kocht naar verluid tien jaar geleden zijn eerste BTC, en verkoopt ook niet onder zijn eigenste prijsdoel. Hij vindt trouwens net als ondergetekende dat de geëerde Congressman met zijn oproep de beste reclame ooit maakt.

Gevaarlijk dus belangrijk

Bitcoin is dus zo’n bedreiging dat die verboden moet worden? Nou, dan moet de digitale munt, en bij uitbreiding àlle cryptomunten, wel héél belangrijk zijn. ‘Regarding the recent call by U.S. Rep. Brad Sherman to ‘shut down cryptocurrencies because it is interfering with the dollar being the hegemonic force in the world,’ Keiser had four words for the Californian: “huge advertisement for bitcoin.‘ Zo is dat.