Ik gaf onder deze column van collega Joost van Buuren de onderstaande reactie. Je zou deze opmerking kunnen zien als een bevestiging van de geforceerde economische ontwikkelingen van de laatste jaren.

(Na Big Tech, Big Farma en Big Brother kan nu ook Big Banks onverwijld in het rijtje van dictatoriale supra multinationale machthebbers worden geplaatst. Big Tech bestuurt onze ict, Big Farma ons immuunsysteem, Big Banks onze financiën, en Big Brother is toezichthouder. De elementen voor de totalitaire NWO zijn zo ongeveer compleet. Hebt u geen internet, neemt u geen covid-vaccin en bent u financieel afhankelijk van het verzet dan valt u buiten het systeem. Mijn advies: tel uw zegeningen. Mist u 1 of 2 van bovengenoemde besturingselementen dan bent u tweederangsburger).

Waar is het nieuws

Als ik de alternatieve online media afstruin merk ik dat het kwartje bij kritische lezers langzaam begint te vallen. De toon waarop Joost zijn verontwaardiging verwoordde in zijn column klonk strijdlustig. Ik ben blij dat Joost zich uitspreekt over de huidige ontwikkelingen en wil me daar graag bij aansluiten door er een schepje bovenop te doen. Mijn statement over de vier elitaire machten is niet alleen mijn eigen conclusie maar wordt al langer gepredikt op de alternatieve media. Niet op de mainstream media en de reden waarom mag zo langzamerhand ook wel duidelijk zijn. De gezamenlijke pers is niet echt onafhankelijk zoals in vroeger tijden toen elk krantje nieuwsberichten publiceerden van eigen journalisten die de wereld afstruinden op zoek naar het nieuws. Het wemelde toen van regionale en internationale correspondenten die hun kopij aanleverden. Zo las je in de Telegraaf ander nieuws dan in de NRC of Volkskrant.

Schaalvergroting

Hetzelfde gold voor de diverse radiostations die in de jaren 60, 70 en 80 nog zelfstandig hun programma’s de ether in zonden. Er was concurrentie van diverse piratenzenders zoals radio Veronica, radio Noordzee, Caroline, etc. Toen de piratenzenders aan banden werden gelegd kwamen er overkoepelende organen zoals de NPO en klinkt er via de omroepen een meer eenduidig geluid. Kranten werden overgenomen door mediamagnaten en de persagentschappen door de grote persbureaus ANP en Reuters. Op deze manier is er mondiaal een ‘Big Media’ ontstaan waarvan de eigenaren vaak beursgenoteerde bedrijven zijn. Dit proces van schaalvergroting is wereldwijd ontstaan sinds de globalisering de wereld in een machtsgreep bracht van de superrijke elite. Multinationale techbedrijven groeiden uit tot kapitaalkrachtige beursgenoteerde bedrijven. Bloeiende kleinschalige ondernemingen werden overgenomen door mondiaal opererende multinationale bedrijven. Ook de farmaceutische industrie ontkwam niet aan deze vorm van schaalvergroting.

Big Banks

Met de komst van het coronavirus weten we nu hoe invloedrijk de macht is van beursgenoteerde farmaceuten. Big Farma heeft een kapitaalkrachtige lobby waarmee druk wordt uitgeoefend op de politiek die met hulp van de media de bang gemaakte bevolking bereid vond om zich te injecteren met experimentele RNA-vaccins. Big Media hielp een handje door mondiaal beelden te verspreiden van stervende coronapatiënten in de gangen van overvolle hospitalen. Door de mondialisering zijn ook de grootbanken samen gaan werken onder de paraplu van centrale banken. Om het wereldwijde fiduciair geldsysteem draaiende te houden werd een mondiaal monetair beleid uitgestippeld i.s.m. met de BIS(Bank for International Settlements) en het IMF. Rentetarieven moesten omlaag om een nieuwe kredietcrisis te voorkomen, dan wel uit te stellen naar de toekomst. Zit er aan te komen, wat ik u brom. Centrale banken opereren momenteel in de angstmodus met hun beleid van opkopen van slecht renderend schuldpapier dat de bankbalansen zou kunnen doen wankelen.

5 x big = BIG

Met de opkomst van multinationale beursgenoteerde bedrijven organiseerden zich ook de supranationale en intergouvernementele organisaties die machtige internationale beslissingsmacht hebben. De lidstaten van de VN en aanverwante organisaties dragen hun gezag en soevereiniteit op bepaalde mondiale vraagstukken over aan de internationale organisaties. Zie hier een vorm van machtsoverdracht aan de bestuurlijke elite van ‘clubjes’ die mondiaal gezag uitoefenen. Bestuurd door ongekozen beleidsmakers die rechtstreekse banden onderhouden met de eigenaren van de kapitaalkrachtige Big Tech, Big Farma, Big Banks, Big Media en alles wat BIG is. De waarde van de beursgenoteerde multinationale ondernemingen bedragen opgeteld enkele tientallen biljoenen dollars en dat is meer dan de som van de rijksbegrotingen van de aangesloten lidstaten van de VN/WEF etc. Er is nog een vijfde ‘Big Club’ in de vorm van de beleggersclub ‘Black Rock.’ Met een belegd vermogen van ongeveer 10 biljoen dollar beheert deze club een aanzienlijk deel van het kapitaal van de eigenaren van de ‘grote jongens.’ (Vergeef mij deze uitdrukking, ik ben nog niet gewend aan de wokecultuur om alles wat ‘Big’ is te benoemen naar de diversiteit in seksen m/v/x en ?).

Was ik maar een schaap

In mijn statement heb ik Big Brother aangesteld als toezichthouder. Dat zijn de regeringen van landen die zijn aangesloten bij de VN, WEF, IMF, WHO etc. en gelieerd zijn aan Big Tech, Big Farma, Big Banks etc. Door gebruik te maken van hun technologie en expertise is een totale controle mogelijk via het sociale creditsysteem m.b.v. 5G naar Chinees model. We genieten inmiddels al een voorproefje in de vorm van testen voor toegang. Nadat via de wokecultuur maatschappelijke ongelijkheid wordt bekritiseerd, en we niet meer spreken over negers en blanken maar onderscheiden in zwarte en witte   mensen, is wel medische apartheid geboren. Dat mag, want is medisch. “Medische controle over de mens is goed voor ons.”  De afkortingen “BLM” en “BBB” omarmen we als het nieuwe normaal binnen de moderne wokecultuur. We moeten leren dat tegenstellingen niet meer passen in de nieuwe wereld van woke en inclusie, dan gaat het allemaal goed komen. Onder één beding, “follow the leader when in doubt.” Soms denk ik wel eens, wanneer ik over de Drentse heide dwaal en een kudde schapen ‘vreetzaam’ zie grazen, “was ik maar een schaap…..”

GW

13 Responses

 1. Het is niet alleen Big. Daaronder zit een zorgvuldig door de human recource afdeling gescreende en uitgezochte laag leidinggevenden gelovend in links liberaal globalistisch management nu angstig gemaakt voor corona en Co2 rampen. Die terroriseren de werkende laag daaronder met hun denkbeelden wat vertaald wordt in hun leiding en beleid. En o wee als je eens zegt dat je het eens bent met PVV of FvD of vroeger wel wat zag in de LPF. Dat zijn meteen een paar kritische kruisjes achter je naam en carrière. Die intimidatie is zeker ook aanwezig.

  1. Ach Ivo, ik heb diverse verhalen over dat nieuwe feodale tijdperk, of hoe we het ook maar noemen, gelezen. Met een beetje fantasie kan ik een heel eind meekomen met het warrige brein van Klaus Schwab. Het transformeren van de mens in het tijdperk van digitalisering, robotisering en kunstmatige intelligentie naar de complete mens. Zonder foutjes, zonder ziekten en zonder verzet. Prachtig toch? Hoop vurig dat er ook een vaccin in de maak is waarmee we eeuwig jong blijven. Moet Klaus, gezien mijn leeftijd, wel een beetje haast maken en nog wat sneller de RNA-vaccins testen waarmee we ons DNA kunnen verjongen. Aan mijn fantasie ligt het niet maar of de nuchtere man of vrouw, o nee sorry, de mens het allemaal ethisch en genetisch verantwoord vindt is een andere discussie.

 2. Laten we realistisch wezen centrale planning heeft nooit gewerkt en zal nu ook niet werken. Het internet maakt nu veel mogelijk voor de elite om de planeet globaal aan te sturen. Maar wat gebeurt er als dit netwerk eventjes plat wordt gelegd?
  Wat er nu aan de hand is toch zo duidelijk voor een ieder die het wil zien nl:
  er wordt dmv enorme propaganda/leugens extreem veel geld verdiend door kleine kliek. Dit gaat op voor oorlogen, pharma, banken, ESG, Politiek, media etc die allemaal gecoordineerd met als bindmiddel veel geld waanzinnige programma,s uitvoeren. Ik hoef niet te vertellen wat er gaat gebeuren zodra het volk erachter komt dat ze bedrogen zijn met het vaccin en veel mensen blijvende schade opgelopen hebben en /of zijn overleden. De komende financiele onteigening zal voor de elite ook geen pretje wezen ik denk dat ze doodsbenauwd zijn voor hun eigen hachje getuigen de totale kontrole die ze pogen uit te oefenen op deze planeet. Dit is niet de eerste poging tot een wereldmaatschappij en zeker niet de laatste.

 3. Je had je ‘statement’ waarschijnlijk aanmerkelijk kunnen vereenvoudigen door er van uit te gaan dat alle verschillende BIG’s samen te vegen zijn onder de Moeder van alle dictators: BIG MONEY, ons aller religie.

  De kudde heeft zelf niet meer in de gaten, vindt het zelfs volstrekt normaal, hoe marketing, commerciële reclame en publiciteit sinds jaar en dag denken en doen van de schapen bepalen.
  Sterker nog: we kunnen niet meer zonder.

  Het is ook de verdeling van de gigantische reclamebudgetten die m.n. zorgt voor de ‘verclustering’ van het medialandschap, regulier
  én alternatief. Geen krant, site, radio- of Tv-station, zelfs geen sportvereniging, muzieklabel of parochieblaadje, kan meer uitsluitend bestaan bij de gratie van de (betalende) ‘gebruikers’, die wel –zoveel mogelijk- nodig zijn voor een zo massaal mogelijk ‘influenceren’ (beïnvloeden) met commerciële adviezen en een eigentijdse inrichting van ons leven.

  We worden niet meer geregeerd door Big Money, we zijn er zelf een deel van geworden.

 4. woke kultuur meer dan lachwekkend deze neo kommunisten

  Griep heet nu Corona!
  “PCR test positief betekent nu ziek.
  Vrijheid stelen en bestaansmiddelen vernietigen heet nu lockdown!
  Censuur heet nu fact-checking!
  Lobbyist heet nu Expert!
  Kritiek wordt nu haat genoemd!
  De criticus wordt nu een samenzweringstheoreticus genoemd!
  De fascist wordt nu anti-fascist genoemd!
  Diefstal heet nu het Reddingspact!
  Gedwongen vaccinatie heet nu zorg!
  Sleepbootbendes worden nu reddingswerkers genoemd !
  Het centrum voor de inning van belastingen heet nu de contributiedienst
  Onder dwang afgeperste staatspropagandagelden worden nu democratieheffingen genoemd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: