Onlangs sprak ik weer eens met mijn Psyche

Bij deze heten we Dick Seegers van harte welkom hier als auteur op Biflatie.nl. Hij zal jullie vanaf heden gaan vermaken met zijn artikelen en begint bij deze met zijn psyche | Onlangs sprak ik weer eens met mijn eigen psyche. Eens in de zoveel tijd doe ik dat maar weer eens, omdat het dagelijkse nieuws waar iedereen overheen buitelt alle aanleiding geeft om de zaken weer eens op een afstand te beschouwen.

Mijn vraag aan haar was: Wat moet ik doen om niet in de maalstroom meegezogen te worden?

“Je bedoelt zeker, hoe hou ik mijn hoofd boven water financieel gezien?”, zei zij. Zij kent me ondertussen een beetje. “Nou, ja, eigenlijk wel”, was mijn antwoord. “En dan gaat het zeker weer over goud en zilver?”, was haar wedervraag en keek me doordringend aan. En wat heeft ze toch een paar mooie blauwgroene ogen. Toch lag er iets van medelijden, maar ook van spot in haar ogen en een onbestemd gevoel maakte zich van mij meester, waar zou zij nou weer mee aankomen.

“Jij leest toch zoveel, graaft graag in het verleden en je hebt geen clou als het aankomt om te kiezen tussen goud en zilver? Kom nou, laat me niet lachen”, ging zij onverstoord verder. “Maar goed, ik zal je weer eens een beetje op weg helpen, maar denk erom de conclusies zijn voor je eigen rekening.”

Hier volgt dan mijn verhaaltje

Je weet toch dat mensen graag met allerlei ratio’s werken. Maakt het vergelijken wat makkelijker, maar is ook weer niet meer dan dat. In de tijd van één van mijn uitvinders, Homerus, was er inderdaad een vaststaande verhouding tussen goud en zilver van 1:ca. 15, verder zul je zien dat eigenlijk door de hele geschiedenis vanaf die tijd tot, zeg maar, 1970 het altijd ongeveer op dit niveau gelegen heeft. En grote jongens, zoals o.a. Newton hebben zich met deze ratio bemoeid, om het toenmalige geldsysteem een basis te geven, de ultieme vorm van manipulatie.

Eeuwen van manipulatie

Ook ben je vaak bezig met allerlei analyses om te zien wat zijn waarde zal behouden en wat niet. Bewust spreek ik hier niet over winst maken, maar over koopkrachtbehoud. En dan zie je niet dat er een grote uitbraak is ontstaan in die goud/zilver ratio, sinds het loslaten van een vaste gefixeerde gemanipuleerde goudprijs na zo’n 30 eeuwen? Ik zou haast zeggen dat die zich exponentieel gedraagt. Heeft de 100 als eens aangetikt, maar ook de 32. Prachtige Fibonacci getallen. Wat hij er echt mee van doen heeft is mij een raadsel, want van oorsprong komen zijn rijen uit de konijnenfokkerij, maar goed, dit terzijde.

Psyche’s advies

Ik zou zeggen laat alles voor wat het waard is en bepaal je eigen weg. En misschien moet je je ook nog realiseren wat John O’Mill ooit over mij zei in een rijmpje:

Ik moet eens ernstig met je praten

Zei ik onlangs tot mijn Psyche

Ik had het net zo goed kunnen laten

’t kreng zat als een beest te lyche

4 reacties

 1. Ha, rijmpjes!

  50 silver eagles in m’n hand
  mijn opponent een gouden Krugerrand
  gelijk oversteken was haar wens
  het kreng d’r onderlip trilde
  en mijn ratio bereikte zijn grens

 2. Yeah, S.B.T.F.D ! ! !

  ( voor de ongesgoolden onder ons : So Buy The F*cking Dip ! ! ! )

  ( FYSIEK wel te verstaan-gn-gnn …)

  1. Ik wacht nog wel even, man wat ging alles gister hard onderuit. Geen probleem voor mij hoor, koop ik over een paar maanden nog even lekker goedkoop in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: