Ontmoet je ma en pa: Crypto Mom and Crypto Dad

0

Crypto mom of moeder is Hester Peirce. Zij werd in januari 2018 door president Trump benoemd als Commissioner bij de SEC. De U.S. Securities and Exchange Commission, zeg maar de Amerikaanse beurswaakhond. De Amerikaanse advocate heeft reeds heel wat belangrijke posities bekleed. Ze is gespecialiseerd in het reguleren van financiële markten. Dan zit ze bij de SEC zeker op haar plaats. De crypto- en blockchainwereld ziet haar grààg in die positie en noemt haar liefkozend ‘crypto mom’. Peirce staat namelijk uitgesproken positief tegenover deze digitale wereld.

Onze lieve ‘dissidente’

Haar bijnaam verdiende ze door in juli 2018 niet méé met de andere leden te stemmen. Toen er beslist moest worden over de goed- of afkeuring van de aanvraag van een ETF (crypto beurstracker). Het werd uiteindelijk een ‘neen’ maar tegen haar zin. Wat we nu doen is het zenden van een “strong signal that innovation is unwelcome in our markets.” Aldus Peirce. Zelf geen moeder, vat de veertigjarige dame de koosnaam ludiek op. “I always have wanted to be a mother, so acquiring this new title was quite an honor.” Als ik een moeder zou zijn, dan zou ik denkelijk zo’n ‘vrije’ moeder zijn, zegt ze. Geen ‘helicopter’ moeder die constant waakt over het succesvol worden van haar kind. Maar eerder één die haar kind aanmoedigt zelf te verkennen. Dat betekent ook een zekere mate van risico nemen. Tot daar Hester Peirce oftewel Crypto Mom.

Who’s your daddy?

Ook Crypto Dad is een belangrijke officiële figuur voor de crypto- en blockchainwereld. Dat is dan de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) Voorzitter, Christopher Giancarlo. Hij is door oud-president Obama in 2013 aangesteld als Commissioner. In de daaropvolgende jaren promoveerde hij tot voorzitter van genoemde commissie. Onder meer in een speech over virtuele munten voor de SEC uitte hij zijn steun voor de digitale gemeenschap. We spreken misschien over binnen tien jaar, zei hij. Ze zullen de Amerikaanse dollar niet schaden. Maar overregulering zal meer schaden dan baten, en de dood betekenen voor innovatie. Tweederde van het huidige papiergeld is de inkt niet waard waarmee het gedrukt is. Al die landen leunen dus genoodzaakt op harde munten. Bitcoin of een andere cryptomunt kan sommige van die problemen oplossen. Aldus deze Vader van de cryptogemeenschap.