Uit de post die we ontvangen van u, onze lezers, selecteren we de berichten die voor iedereen interessant kunnen zijn. Zo ook vandaag over de afgelopen maand juni 2020. Want u leest niet alleen maar denkt na, reflecteert en reageert, wat wij altijd fijn vinden en aanmoedigen. Iedereen is vrij om zich op Biflatie te uiten, zolang dit met een minimum aan respect gepaard gaat. Bij elke inzending en reactie, elk bericht, plaatsen we alleen een initiaal omwille van de privacy. Dank aan iedereen die weer de moeite heeft genomen in de pen te kruipen! (nou ja…)

De échte statistieken

´Dag Joost. Je zult er wel de tijd (55min) niet voor hebben, maar interviews met John Williams (“ShadowStats”) blijven gewoon altijd de moeite waard :

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=Y7phMxesIsM&feature=emb_title

Amerikaans schuldpapier

´Voor de wereldwijde U$D-dominantie sinds 1944 (Bretton Woods) :

Alle Pampieren Speeltjes vliegen uiteindelijk in de fik wanneer ze te dicht in de buurt van de “Eeuwige Bijdruk-Vlam” komen hè ?

Best “lullig” voor de wereld ; nog los van de “last ditch effort” van de dollar die (onherroepelijk) uit het ontketenen van “tig lokale oorlogen” zal bestaan.

De (huidige!) 2e en 3e wereldlanden in totale armoede en hongersnood (-dood?) onderdompelend.

Waarna uiteindelijk OOK “ons” Europa “aan de beurt” zal zijn.

En onze “vredige democratische samenleving” in één Grote Nachtmerrie gaat eindigen, waarin alleen nog maar het “recht” van de sterkste (=guns&ammo) zal gelden.

Maar droomt allen “gerust” verder, zolang ’t u nog gegeven is …

“Sorry”.

RB

ps : “canned food” ; minimaal 30kg per gezinslid; no kidding !´

Coronaboetes

´Ter info:

Meldpunt Coronaboetes Bekijk de webversie
Meldpunt Coronaboetes Persbericht

De zogenaamde ‘Coronaboetes’ zijn spraakmakend. Om dit maatschappelijke nieuwe fenomeen te kunnen onderzoeken is het Meldpunt Coronaboetes (www.meldpuntcoronaboetes.nl) ontstaan. 

Het doel is te onderzoeken “hoe diep en / of overbrugbaar de kloof is tussen een kennelijke systeemwereld en de leefwereld van mensen”. 

Middels www.meldpuntcoranaboetes.nl ziet u vermeld: 

Bijzondere tijden
Het zijn bijzondere tijden. Ons dagelijks leven, zoals we dat gewend waren, heeft een nieuwe naam gekregen: de anderhalve meter samenleving.

Stakkers die in het duister tasten?
Het kan worden gezegd: je zou de bestuurder van nu maar zijn, hoe moet je daar nu elke dag weer met steeds andere omstandigheden mee omgaan? “Beleid maken zonder dat er kennis en ervaring is met het virus dat elke porie van onze samenleving binnendringt en vooralsnog onvoorspelbaar is”. Elke bestuurder zal streven naar een compleet draagveld voor de maatregelen. Dat draagveld kan voorkomen in een collectief bewustzijn, 
of zo nodig met wetten en maatregelen worden afgedwongen.

Rechtsgelijkheid
Van belang lijkt dan wel te zijn dat er rechtsgelijkheid is. Het rechtssysteem wordt tot het uiterste getest. Er zijn vele belangen die om de voorrang strijden. De wetgever en de gezagdragers en gezagsuitvoerders hebben zo de mogelijkheid om wel of niet boetes uit te delen. Maar gebeurd dat wel evenredig en altijd rechtvaardig? Of het is het het belang dat de mening bepaalt? Artikel 1 van de Grondwet: geen onderscheid? Vooralsnog open vragen.

Rechtvaardig?
Vrees jij een boete te krijgen, ervaar je dat als rechtvaardig? Als jij een boete hebt gehad,
heb jij dat als rechtvaardig ervaren? Heb je in je hoofd en voor je gevoel de boete, en/of zo mogelijk ook een aantekening op een strafblad, terecht gehad? Om dat te onderzoeken en de ervaringen te verzamelen is er het ‘Meldpunt Coronaboetes’.

Aanmelden
Je kan je aanmelden en je gegevens en verhaal doorgeven. De reacties worden 
verzameld, geanonimiseerd gedeeld en bezien zal worden of er gemeenschappelijke factoren zijn waarmee een eenduidig antwoord op de boete kan worden geformuleerd opdat de bestuurlijke maatregelen zo goed mogelijk worden begrepen (en wel of niet?) kunnen worden uitgevoerd.
Dit doe je door een bedrag van € 17,08 over te maken naar
bankrekeningnummer NL 15 KNAB 0257 3869 04
ten name van Respect Beheer en Management BV
onder vermelding van Meldpunt Coronaboetes en je postcode/huisnummer.


RG´

MSM

´Beste Joost,
Dank voor je begrip en je uitvoerige bericht.Denk dat we zielsverwanten zijn in onze opvattingen over bepaalde maatschappelijke items.
Als me een interessant actueel artikel over de huidige economische gevolgen door corona of geopolitiek opvalt, stuur ik dat graag naar uw redactie van de website biflatie, waarvan ik en mensen die ik hierop heb geattendeerd grote fan zijn.
Met vriendelijke groet en ga op jullie transparante en inspirerende weg voortmet de Biflatie site, onmisbaar in deze tijdvoor degenen die up to date willen blijven en open staan voor ook het nieuws dat MSM ons niet vertellen.

Toekomst van het geldstelsel

Stichting Ons Geld meldt ons: ´


lees in browser
 
 Ons Geld EU 
 De toekomst van het geldstelsel Woensdag 24 juni debatteert de Tweede Kamer over de toekomst van het geldstelsel. Laat zij zich weer om de tuin leiden? Of komt er nu eindelijk een veilig alternatief voor de bankrekening? 
  Dit wordt het 2e Tweede Kamerdebat naar aanleiding van burgerinitiatief Ons Geld. Het eerste leidde tot de consensus dat er een veilig alternatief moet komen voor de bankrekening. Ook volgden rapporten van De Nederlandsche Bank (DNB) en de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR). Die rapporten worden woensdag besproken. De hoofdrol is echter weggelegd voor SP Kamerlid Mahir Alkaya vanwege zijn plan voor een nationale betaal- en spaarbank. Meer over het Kamerdebat in onze voorbeschouwing.  
Veilig alternatief
In 2016 vond de Tweede Kamer al dat er een veilig alternatief moest komen. De WRR ondersteunde dit. Banken moeten zich dan namelijk verantwoorder gaan gedragen. Bovendien wordt het geldstelsel dan beter beheersbaar. De minister en De Nederlandsche Bank werken echter tegen. Zij proberen de banken te behoeden voor disciplinering door de markt.
Voorbeschouwing
Het veilige alternatief moet er nu echter snel komen. Dat voorkomt dat de banken straks weer worden gered met uw belastinggeld. Lees onze voorbeschouwing of bekijk onze toelichting bij café Weltschmerz.  
  Help meeLaat de Kamerleden weten dat zij in actie moeten komen. Wijs ze op onze voorbeschouwing. Laat uw mening horen, bijvoorbeeld via twitter. Verspreid deze nieuwsbrief. Of maak net zo’n mooie profielprent op Facebook als George van Houts (zie plaatje boven).
Het Kamerdebat begint om 14:00 uur in de Oude Zaal. Er wordt echter geen publiek toegelaten. U kunt het volgen via de website van de Tweede Kamer.
Crowdfunding
Heel dankbaar zijn we voor de vele donaties die we naar aanleiding van onze vorige nieuwsbrief hebben ontvangen. Die donaties helpen ons vooruit. Het doelbedrag voor onze samenwerking met STRO is echter nog niet gehaald. Als u ons financieel kunt steunen dan graag! 
  Verzending van de nieuwsbriefDe afgelopen maanden haperde de verzending van onze nieuwsbrief. Met name hotmail en gmail stuurden hem vaak niet meer door. Wij denken dat we dit nu hebben verholpen. De vorige nieuwsbrieven vindt u hier
 Steun Ons Geld 
 Wilt u uw e-mailadres wijzigen? Dat kan. Via de link onderaan de nieuwsbrief kunt u uw huidige e-mailadres uitschrijven. Via onze homepage onsgeld.eu kunt u zich vervolgens weer aanmelden met uw nieuwe e-mailadres. Dank voor uw medewerking! 
 Stichting Ons Geldp/a Boslaan 136371 CN Landgraaf
[email protected] ´

Spreken is zilver en zwijgen is…

´Goud en zilver gaan pas “klappen” wanneer de gewone man niks meer te vreten heeft en er anarchie in de straten heerst, vrees ik.

Vandaar ook dat ik sinds december ’13 in de cryptootjes ben gestapt.

Kun je toch nog wat met je winst doen.

Zoals ingeblikt vreten inslaan 😉

Corona

´Interessant?

https://www.unz.com/gdurocher/corona-depression-southern-europe-will-never-recover/

(Geen) angst voor China

´Wereldwijde angst voor toename Chinese overnames na corona-uitbraak ongegrond.

Beste redactie,
 
In tegenstelling tot wat eerder werd gedacht, blijkt de angst dat Chinese investeerders sinds de corona-uitbraak goedkoop fusies en overnames willen realiseren ongegrond. Dit blijkt uit onderzoek van internationaal advocatenbureau Baker McKenzie in samenwerking met Rhodium Group.
 
Net als veel andere landen heeft Nederland sinds het begin van de pandemie de regels voor investeringsscreening uitgebreid. Echter, in vergelijking met vorig jaar zijn er 80% minder deals aangekondigd: drie deals met een totale waarde van nog geen tien miljoen euro. Sterker nog, voor het eerst sinds tien jaar wordt er door Europese en Amerikaanse multinationals meer in Chinese bedrijven geïnvesteerd dan andersom.
 
Redenen die hiervoor genoemd worden zijn: de (financiële) mogelijkheden van Chinese investeerders, binnenlandse liquiditeitsvoorwaarden en overheidscontroles. Bovendien wordt het binnenshuis houden van kennis steeds belangrijker, zoals bijvoorbeeld bij de IHC-casus van begin dit jaar.
 
Hierover is onderstaand persbericht opgesteld. Voor vragen of toelichting ben ik bereikbaar per telefoon en e-mail.
 
Met vriendelijke groet,
 
L

30 juni 2020

Wereldwijde angst voor toename Chinese overnames na corona-uitbraak ongegrond

Situatie nu omgekeerd: Europese en Amerikaanse multinationals azen op Chinese bedrijven

Amsterdam, 30 juni 2020 – De angst dat Chinese investeerders sinds de corona-uitbraak goedkoop fusies en overnames willen realiseren, lijkt ongegrond. Dit blijkt uit onderzoek van internationaal advocatenbureau Baker McKenzie in samenwerking met Rhodium Group. Net als veel andere landen wereldwijd heeft ook Nederland sinds het begin van de COVID-19-pandemie de regels voor investeringsscreening uitgebreid. Tussen januari en mei 2020 werden er echter slechts drie deals met een totale waarde van nog geen tien miljoen euro aangekondigd.
De scherpe daling van aangekondigde Chinese fusies en overnames is een wereldwijd fenomeen. Waar de aangekondigde overnames in Europa met 93% daalden van 19,5 miljard tot 1,4 miljard dollar, is dit voor de Nederlandse markt een daling van 80% van 50 miljoen in dezelfde periode vorig jaar tot minder dan 10 miljoen euro dit jaar. “In vergelijking met de hoogtijdagen tussen 2016 en 2018 zijn Chinese investeerders simpelweg niet in staat de buitenlandse aankopen op te voeren”, zegt Wibren Veldhuizen, partner bij Baker McKenzie Amsterdam. “Chinese bedrijven met mondiale ambities worden niet alleen geconfronteerd met hogere schulden, strengere binnenlandse liquiditeitsvoorwaarden en de controle van Peking op uitgaande kapitaalstromen maar ook met een toename van handels- en investeringsbeperkingen in het buitenland.”
Kennis binnenshuis houden De daling maakt duidelijk dat Chinese investeerders minder interesse hebben in buitenlandse organisaties. Maar andersom speelt dit ook: zo zorgden verschillende Nederlandse en Belgische bedrijven er begin dit jaar bijvoorbeeld voor dat maritiem concern IHC uit handen bleef van een Chinees bedrijf. Veldhuizen: “We merken dat Chinese investeerders zich niet alleen richten op financieel aantrekkelijke overnames, maar dat strategische investeringen gericht op kennis en innovatieve technologie minstens zo gewild zijn. Dit zorgt al langere tijd voor een andere afweging bij Nederlandse organisaties.”
Ondanks dalende vraag nemen restricties toe Ondanks de toezeggingen van de G20 om buitenlandse investeringen en handel tijdens de COVID-19-pandemie te continueren, hebben overheden in toenemende mate beperkingen opgelegd aan buitenlandse investeringen. In aanvulling op de nieuwe EU-regels van 2019 en de VS-regels van 2020, heeft de Europese Unie in maart 2020 bijgewerkte richtlijnen vrijgegeven voor FDI-screening, waarbij lidstaten worden opgeroepen om de Europese openbare veiligheid te ondersteunen door “bedrijven en kritieke activa” in gezondheids-gerelateerde industrieën te beschermen tegen buitenlandse buy-outs. Bovendien publiceerde de Europese Commissie deze maand voorstellen voor nieuwe regelgevingsinstrumenten om tegemoet te komen aan haar bezorgdheid dat buitenlandse subsidies overnames van EU-bedrijven vergemakkelijken.
Buitenlandse investeringen in China toegenomen Door alle aandacht voor Chinese overnames is het slechts weinigen opgevallen dat Chinese bedrijven de afgelopen tijd bijzonder in trek zijn bij buitenlandse investeerders uit voornamelijk Europa en Amerika. In de eerste vijf maanden van dit jaar overstijgen de aangekondigde ingaande investeringen dan ook voor het eerst in tien jaar de uitgaande investeringen, zowel qua aantal als qua waarde (9 miljard dollar). Het onderzoek wijst meerdere mogelijke oorzaken aan. Ten eerste de verwachte opkomst van de Chinese middenklasse, ten tweede het feit dat niet-Chinese organisaties steeds meer aandelen in eigen joint ventures aankopen, nadat China onlangs een aantal restricties op buitenlandse investeringen versoepelde. En tenslotte speelt de leidende marktpositie die Chinese bedrijven in veel industrieën hebben een rol, een overname van een volwaardig bedrijf is immers makkelijker dan een industrie vanaf nul opbouwen.
Over Baker McKenzie Baker McKenzie Amsterdam N.V. telt meer dan 300 medewerkers, waarvan circa 160 advocaten, fiscalisten, notarissen en economen. Het kantoor is gevestigd aan Claude Debussylaan in Amsterdam. Managing Partner is Corinne Schot.

´Maurice de Hond – 1,5 meter beleid

WZ´

Belazerd?

´Hallo makkers !
Heel interessant !Worden we echt zo belazerd ?Als ik dit zo lees dan denk ik van wel.
https://debataafschecourant.wordpress.com/2020/05/03/covid-19-alleen-mensen-die-tegen-de-griep-zijn-gevaccineerd-overlijden-11/
Groeten

2020/1930

´Déze link lijkt mij persoonlijk “bruikbaar” heheh …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: