Onzeker herstel wereldeconomie in 2013

13

Volgens de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) is het herstel van de wereldeconomie in 2013 onzeker en broos. Veel landen ondervinden problemen door de Europese schuldencrisis. Voor 2012 verwacht de OESO een economische krimp in de eurozone van 0,4% en ook in 2013 zal de Europese economie niet groeien (-0,1%). Over Griekenland is de OESO zwaar pessimistisch. De organisatie verwacht dat de Griekse economie in 2013 zo’n 4,5% zal gaan krimpen. Over de opkomende economieën is de OESO wel positief. China groeit van alle emerging markets het snelst. De verwachting is dat de Chinese economie in 2013 met 8,5% zal groeien en dat de groei in 2014 zal versnellen naar 8,9%.

13 REACTIES

 1. En dan gaat de OESO er nog van uit dat de overige omstandigheden gelijk blijven. Even wat onvoorziene gebeurtenissen en deze cijfers kunnen weer het ronde archief in. De steeds labielere situatie in het Midden-Oosten bijvoorbeeld. Of het omvallen van Dexia. Dolle pret!

 2. Hoe sommige mensen erbij komen dat het ergste nu wel geweest is…is mij een raadsel. Of ben ik nu gek? Ben ik zo’n doemdenker?

  Vandaag weer 450 man op straat bij Holland Casino. Ik geef toe…die hebben riant verdient, maar zullen het straks toch met wat minder moeten doen, en waar kunnen ze weer in dienst treden?

  Bij SNS 750 banen.

  En dan in Spanje:

  10.000 banen bij banken in Spanje op de tocht, zodra ze steun gaan krijgen van de EU. Die mensen gaan ook een flinke klap krijgen. En daar zitten ook Jantjes met de Pet tussen.

  7500 banen weg bij Iberia Airlines. Idem dito.

  Over Griekenland kan je je beter afvragen wie daar nog wel werk heeft, die lijst is denk ik minder lang.

 3. @6 Von Mises die aangaf dat een crisis voortgekomen uit kredietexpansie eindigt in default of hyperinflatie. En niets anders. Niet de eerste de beste die man.

 4. #5 Gaengphed
  Ik vind jou een optimist. (geen grapje)

  Als ik blijf kijken zoals ik altijd heb gekeken
  Blijf ik denken zoals ik altijd al dacht

  Als ik blijf denken zoals ik altijd heb gedacht
  Blijf ik geloven zoals ik altijd heb geloofd

  Als ik blijf geloven zoals ik altijd heb geloofd
  Blijf ik doen zoals ik altijd heb gedaan

  Als ik blijf doen zoals ik altijd heb gedaan
  Blijft mij overkomen wat mij altijd overkomt

 5. @#7 Gaengphed

  probeer het te vertalen op een of andere manier echt heel realistisch beschreven wat er allemaal nog aan zit te komen.

 6. @7 Gaengphed
  Die Kondratieff golf is een geweldige Theorie. MAAR wat niemand had kunnen overzien is dat de overheden de geldpers op volle toeren hebben aangezet, dat de overheden de statistieken zo manipuleren dat het leugens zijn geworden en dat de media in handenis van hen die het volk bedonderen.
  De Kondratieff theorie gaat er van uit dat de we de markt zijn werk laten doen (faillisementen e.d.) tijdens de winter maar dat is niet gebeurd en gaat niet gebeuren…..de uitkomst zal wezenlijk anders worden en daar gaan naar mijn bescheiden mening een heleboel gasten de fout in.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.