Ook Apple gaat voor crypto

0

Apple komt op 5 juni 2019 met een zogenaamde Cryptokit. Het is de jaarlijkse periode van de Worldwide Developers Conference (WWDC) 2019. De sessie van die dag verloopt onder de naam ‘Cryptography and your Apps’. Met de Cryptokit richt de tech gigant zich in de eerste plaats tot cryptografen.

“CryptoKit is a new Swift framework that makes it easier and safer than ever to perform cryptographic operations, whether you simply need to compute a hash or are implementing a more advanced authentication protocol.”

Cointelegraph.com

Engagement

Beleggers, fans en commentatoren kijken reikhalzend uit of Apple zich al dan niet, en in welke mate dan, engageert in de crypto en blockchain wereld. Die tokens…, pardon: tekens zijn er wel degelijk, zoals genoemde Cryptokit. Medestichter Steve Wozniak richtte in oktober 2018 een durfkapitaalfonds mee op, voor beleggingen in blockchainbedrijven, EQUI Global. En er doen sterke geruchten de ronde dat de volgende iPhone wel eens een hardware wallet voor cryptomunten kan bevatten. Tja, deze technologie gigant kan toch niet achter blijven, wel…?

Over de auteur

Zet de dagelijkse economische en maatschappelijke onderwerpen uiteen.