Ook Zwitsers zijn ongerust over hun goud

Nadat er in Nederland en in Duitsland vragen worden gesteld over de goudvoorraad, worden nu ook de Zwitsers ongerust over hun fysieke goud dat elders in de wereld ligt opgeslagen. Vier leden van het Zwitserse parlement zijn zelfs een ‘Goud initiatief’ gestart. Dit initiatief moet leiden tot het ‘zeker stellen van de Zwitserse Nationale Goudreserves’ aldus de vier oprichters van het initiatief. Volgens hen hebben de Zwitsers het recht om hun stem te laten horen over drie kwesties. Lees verder op Goudvergelijken.nl

7 reacties

 1. Goh… Op zich zegt dat toch heel veel over het wederzijdse vertrouwen. Waarom maakt men zich daar nu toch wel een beetje druk om ?

 2. @R : wellicht omdat al die aanvallen op de goudprijs noodzakelijkerwijs gepaard gaan met fysieke goudopvraag/-leveringen, en de Europeanen zich steeds meer beginnen af te vragen of het hier niet om hùn goud gaat dat vanuit de VS naar India & China wordt gevlogen ?

 3. @ruben : Yeah, like that …

  Ktm likes profiling ‘ill shit’ heh-heh …

  Maar voor hen die het nog (steeds) niet begrepen hebben : de K-Klap zal ’toevalligerwijs (=noodzakelijkerwijs ?) samenvallen met fysieke tekorten van goud & zilver.

  Daarna maakt ‘het’ namelijk [u]toch[/u] niets meer uit ..!

  WOEHHAAAHHHH !!!

  ( O ja, VanZaken, de verhouding fysiek tot pampieren zilver ligt tussen de 300 en de 400 !!! [u]NO shit [/u] !!! )

 4. Ik weet eerlijk gezegd niet wat ik van de volgende info moet denken ; hetzelfde ‘info-genre’ als die ‘Andrew McGuire’-PsyOps ..?

  http://theeconomiccollapseblog.com/archives/the-crazy-things-that-one-whistleblower-says-are-happening-at-jp-morgan-will-blow-your-mind

  Ik bedoel, moet je je eens voorstellen hoe (wereldwijd/alle partijen) wàànzinnig groot het belang van ieder (pampier-gebaseerd) geldsysteem is om de PM’s er ‘onder’ te houden, hun laatste ‘natuurlijke vijand’ … tja, dan kunnen er ècht wel af en toe een paar (pampieren) miljoentjes ‘af’ om wat fake news de wereld in te sturen, niet ?

 5. Ik neem aan dat Hollande precies hetzelfde gaat doen als hij president wordt. Maakt europa wel weer rijk, al dat goud op eigen bodem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: