Oorlog? O nee, het is een vredesmissie

oorlog

Ineens barst het los. Niet onverwacht natuurlijk want we zijn al een tijdje gaar gekookt door de mainstream media en de regenten van de Europese Commissie met powervrouw Ursula van der Leyen voorop. Laten we niet vergeten dat ze voorheen(2013-2019) de Minister van Defensie was in Duitsland. Wij hebben nu Kasja Ollongren, de powervrouw van D66 op Defensie. Kasja zal ongetwijfeld de steun hebben van echte kerels in uniformen met een lading sterren en balken op hun schouders.

Defensie

Zo hebben we een echte generaal, de Commandant der Strijdkrachten, generaal Onno Eichelsheim. Gelukkig leven wij in een ‘vrij en democratisch land’ en krijgen we na wat googelen inzage in belangrijke stukken van Defensie. In dit document van 162 pagina’s kunnen we lezen hoe de commandovoering van ons beroepslegertje in elkaar steekt. Dat zal de NL-bevolking zeker gerust stellen. Geef openheid van zaken, dat geeft vertrouwen. Zo werkt het in een democratie, toch? In een dictatuur werkt dat anders. In Rusland is de bevolking afhankelijk van de toespraken van hun grote leider, dictator Vladimir Poetin. De beste man geeft een zelfverzekerde indruk als hij op de TV een lange redevoering houdt en duidelijk is met zijn plannen om een verloren stuk grondgebied terug te veroveren. Westerse journalisten analyseren zijn toespraak en noemen Vladimir paranoïde. Natuurlijk ben je van het padje als je een grote oorlog begint en weet hoe groot het bloedvergieten wordt. De eerste beelden uit de Oekraïne zien er dramatisch uit.

EU en de NAVO

Zal Oekraïne steun ontvangen van z’n westerse buren of zetten ze alleen een grote mond op. Een moeilijke inschatting vanachter een toetsenbordje. Op moment van typen lees ik dat de NAVO bijeen komt voor spoedberaad. Secretaris-generaal Jens Stoltenberg spreekt van een ’roekeloze aanval’. In ieder geval weet hij zich gesteund door een aantal powervrouwen die zeker hun zegje zullen doen. Er zijn maar liefst 30 landen lid van de NAVO dus zijn “wij” sterk in de meerderheid. Dat zal ongeveer de denkwijze zijn van de regenten in de EU-Ministerraad die in spoedberaad bijeen komen. Wanneer we alles op een rijtje zetten dan hebben we dit: Een Europese Unie met diverse instituten en talloze beleidsmakers en regenten in de EC en de EU-Ministerraad. Daarnaast 30 lidstaten van de NAVO waar machtige landen zijn aangesloten met een sterke defensie. De VS en GB zijn sterke bondgenoten dus mogen we ons sterk voelen, toch? Maar alle gekheid op een stokje, hierover een stukje schrijven is wel heel makkelijk. Commentaar hebben op onze “leiders” van de EU is net zo makkelijk. Dat mijn commentaar erg cynisch klinkt is ook makkelijk maar niet zonder reden.

Vertrouw op Rutte

Hier op Biflatie.nl kijken we met een kritische blik naar maatschappelijke en geopolitieke ontwikkelingen die momenteel onder hoogspanning staan. We weten dat we als inwoners van een klein polderlandje totaal geen invloed hebben op de besluitvorming van de ongekozen “leiders” van de EC. We weten dat onze Minister President nauwe banden onderhoudt met Macron en andere grootdenkers die voorstanders zijn van een groot Europa. Wij mogen straks bij de gemeenteraadsverkiezingen onze stem uitbrengen op lokale volksvertegenwoordigers. Als we kijken wat ons stemgedrag bij de laatste Tweede Kamerverkiezingen heeft opgeleverd dan heb ik nul vertrouwen in Kabinet Rutte 4. Hoe hoger de politieke rangorde, hoe minder de invloed van de lokale stemgerechtigde burgers. Zouden onze ongekozen “Europese leiders” weten dat wij polderbewoners in een klein kikkerlandje niet zitten te wachten op een grote oorlog in het niet zo verre oosten?

Cyberaanvallen

Ach ja, Rutte heeft wapens gestuurd en zojuist verneem ik dat president Zelensky van Oekraïne deze uitdeelt aan de burgerbevolking. Dat is voor ons een geruststelling. Wij delen uit, financieren de wapenindustrie en blijven lekker op afstand. Wat ons kan gebeuren zijn hooguit hoge brandstofprijzen en beperkingen op stookuren vanwege dreigende gastekorten. Een veel hogere prijsontwaarding met alle sociale gevolgen van dien. Maar ook daarvoor hebben we niet gestemd. Dat is wat ik bedoel, wat was onze stem op 17 maart 2021 eigenlijk nog waard? Helemaal niets dus. Straks hebben we niets meer van waarde. Gelukkig ben ik een trotse bezitter van wat zilveren muntjes en zie ik de goud- en zilverprijs exploderen. Bitcoin gaat keihard onderuit. Misschien toch angst voor cyberaanvallen?

GW

20 reacties

 1. Zou het zooitje in Brussel / Washington nu echt denken dat Rusland bang is voor nog meer idiote sancties? Zij hebben zich daar allang op voorbereid en hun plan getrokken. De enige verliezer is de gewone man, die een torenhoge energie-, en voedselprijzen tegemoet kan zien. En daarnaast nog een enorme inflatie.
  De zgn. Elite heeft daar geen last van.
  I.p.v. te streven naar vrede, samenwerking, handel tussen oost en west ( wat voor alle volkeren welvaart gaat betekenen) moet en zal er geknokt moeten worden. De deep State in usa, en hun marionetten in Brussel en de westerse regeringen willen zo graag de gas, olie en grondstoffen voorraad in Rusland inpikken. Het imperialisme!
  Ooit heeft de usa denktank ( onder obama) eens gezegd: een alliantie tussen Duitsland (machinebouwer) en Rusland ( grondstoffen) moet ten ALLEN tijde voorkomen worden. Duidelijker kan het niet zijn.
  Wat er nu gebeurt is dat de samenwerking tussen Rusland en China alleen maar sterker wordt. Dag Europa, dag USA.

 2. De ski vakanties staan weer voor de deur en mss moeten we het leven zien als een gebeurtenis op de piste.
  Na je opleiding vertrek je bovenaan de berg, de snelheid is laag, de bewegingen gecontroleerd en volgens het boekje. Je kunt nog stoppen en eens stilstaan/nadenken bij/over gebeurtenissen, eventuele obstakels kun je gemakkelijk ontwijken. Alles lijkt duidelijk, helder en controleerbaar (jaren 60_90)…maar langzaam ga je steeds sneller en voordat jet het weet heb je de grootste moeite om te stoppen, je heb minder zicht op de dingen om je heen en raakt zo nu en dan al eens in paniek over de dingen die je tegenkomt (jaren 90-2010). Het gevoel van controle en dat je dingen begrijp begint weg te vloeien. De snelheid blijft echter toenemen, je geraakt in paniek, je bent alleen nog maar gefocust op 1 ding …overeind blijven (2010 – 202?).
  De snelheid blijft stijgen…er ontstaat nu totale paniek in je hoofd, in een flits zie je dingen voorbij schieten, zoveel zaken die je niet meer kunt plaatsen….je hoopt er het beste van maar begrijpt er niets meer van …. en de snelheid blijft toenemen…..

 3. De doel van deze vredesmissie is……de EU overspoelen met vluchtelingen…….zo simpel is het.
  Putin en de president van wit-rusland hebben nog een rekening open staan en die wordt nu betaald. Ze weten precies de zwakheid van de EU en streven naar de ondergang van de EU.
  De president van wit-rusland kan miljoenen vluchtelingen (uit midden Oosten, Afrika, Azie) via zijn land en de Oekraine naar het Westen laten verdwijnen….verdient hij ook nog leuk zakcentje aan!

  De supermarkten in de Oekraine zijn al leeg….als de mensen niet vrijwillig vluchten, gaat Putin wel een handje helpen, al zal dat niet ” correct ” zijn volgens onze normen.

  Ik zeg……..10, 20 ,30 of 40 miljoen vluchtelingen (inclusief die via wit-rusland meeliften).
  Mevrouw Halsema zal de stumperts wel hartelijk welkom heten…een woning en een bos bloemen.

  Inflatie gaat dus nog jaren en jaren een probleem vormen en dit proces versnelt de val van de Europese Unie.

  Politici bedankt !

 4. Ja, wat kan ONS nu helemaal gebeuren hier? Zo denken veel verwende lui, terwijl niets minder dan WOIII op de stoep staat. Nog steeds.
  Nog los van een mogelijke Oost/West ‘samenwerking’ in die richting, is het al 8 jaar (MH-17) duidelijk dat Oekraïne er alles aan gelegen is om het ‘huiverige Westen’ rechtstreeks militair te betrekken bij zijn conflict met Rusland.
  Dat is nu, in staat van oorlog, in feite een makkie met behulp bijv. van een ‘valse vlag’ gebeurtenis.
  Zelfs officieel wordt erkend dat de WERELD sinds 1945 nog nooit zo’n gevaarlijke situatie heeft meegemaakt.

  1. Zo is dat. Het muntje wil hier nog steeds niet vallen.
   Alleen al de economische gevolgen van de strafmaatregelen zullen de EU harder treffen dan Rusland. En dat komt nog bovenop de toch al desastreuze ontwikkelingen na Corona.
   De ‘Great Reset’ zou er wel eens heel anders kunnen uitzien dan Herr Schwab zich voorstelt.

 5. De aap uit de mouw. Als je de ‘hoge beschavingswaarden’ van Europa werkelijk wilt verdedigen, zoals wordt beweerd, zul je daartoe met alle middelen bereid moeten zijn, ook militair. En je niet verschuilen achter lidmaatschappen en slappe sancties.
  Wat blijkt? Unie en NAVO zijn helemaal niet BIJ MACHTE om een geloofwaardige vuist te maken. Dus gaat Poetin zijn gang, volgens Frankrijk ook richting andere voormalige Sovjetstaten. Net zolang totdat tóch met alle middelen moet worden ingegrepen en een totale escalatie een feit wordt.

  1. Helemaal eens. Keiharde sancties worden terug gekaatst. Stel je voor dat Rusland van Swift wordt afgeschakeld. Dat zou ook de handel in de EU-lidstaten keihard treffen. Militair ingrijpen doet zeer en is afkeurenswaardig maar als we ook economische sancties als pijnlijk voor onszelf ondervinden dan houdt het op en kan Poetin z’n gang gaan.

   De werkelijke reden is natuurlijk dat economisch sancties terug slaan op de bevolking die volop te maken krijgt met nog verder oplopende inflatie en daarmee groeiende sociale onrust. Onrust onder de bevolking slaat terug op de regentenkliek van de EU, waarvan de leden van de EC en de EU-ministerraad hun gezellige bijeenkomsten in gevaar zien komen.

   De opmaat naar een machtige EU kan wel eens wreed verstoord worden door onrustige gele hesjes in Fr, boeren- en burgerprotesten in NL en massale demonstraties in Dld vanwege vluchtelingenstroom in westerse richting en financiële ondersteuning vanuit onze Schatkist in oostelijke richting. Ethisch denken kennen de commissarissen van de EC niet, hypocrisie voert de boventoon.

 6. Erg jammer dat de EU geen totale embarogo op Russische olie en gas heeft afgekondigd. Het probleem van Russische olie en gas blijven afnemen, is dat Europa daarmee de oorlog in Oekraïne financiert. Daarom is het beter om een totale boycot van Russische olie en gas af te kondigen, ongeacht wat de gevolgen daarvan voor de burger en bedrijven zullen zijn, in oorlogstijd zullen we ‘collateral damage’ moeten accepteren. Ik heb de thermostaat in de woonkamer daarom maar op 14 graden gezet, want ik wil zo min mogelijk gas verbruiken dat deels uit Rusland komt. Ik roep iedereen om zo min mogelijk gas te verbruiken om daarmee Rusland keihard te raken. In oorlogstijd zullen we maar op ons comfort moeten inleveren.

  Misschien moeten de EU en de NAVO naar mijn mening toch wel keihard militair ingrijpen tegen Rusland, i.p.v. alleen maar economische sancties te treffen. Anders leert Poetin het nooit!

  1. Poetin hééft jarenlang geleerd en zich voorbereid om de geopolitieke machtsverhoudingen in Russisch voordeel te veranderen. Zijn kracht is de zwakte van het Westen. De EU kan militair helemaal niets, de NAVO is verouderd en verdeeld. Bovendien kwam de invasie door Rusland als een complete verrassing.
   Waar dit op uit draait? We mogen hopen dat als laatste redmiddel niet de nuke’s van stal worden gehaald.

 7. De imperialistische roversbende krijgt een dreun van de moe getergde Russische Beer en sancties klinken alom als het kakelen van uiteenstuivende kippen. Kan je het lijstje nog bijhouden van de landen waar de huichelaars afgelopen decennia zijn binnengevallen met misdaden, wreedheden en verwoestingen?

  1. Ja, u hebt een punt. Het Westen en een koekje van eigen deeg. Laten we het vooral niet hebben over de valse ‘bewijsvoering’ die de VS de Veiligheidsraad voorspiegelde over de (niet bestaande) massavernietigingswapen van Saddam Hoesein, de basis voor de Tweede Irak(olie)oorlog (vanaf 2003), Afghanistan, de destabilisatie van Noord-Afrika en Syri:e. Landen in puin gebombardeerd. Miljoenen onschuldigen slachtoffers en verdrevenen. Wie van de Westerse veroorzakers kreeg zelfs maar een berisping wegens disproportionele schending van Mensenrechten?

 8. Sinds 2014 na een VS georganiseerde coup werd een democratisch gekozen pres in Oekr verdreven. De westerse hypocrysie kennen echt geen grenzen. Guy Verhofstad ging zelfs zo ver om de bevolking in de hoofdstad persoonlijk op te jutten. Victoria Nuland VS gaf zelfs toe dat er 5 miljard usd was vrijgemaakt voor deze coup. Tot zover het selectieve geheugenverlies van het westen. De letterlijke Clown in Kiev is bijna weg er komt nu een pro russische pres van Oekr wat ook niets meer dan normaal is. Oekr en Ru zijn buren die moeten normaal zaken doen zoals ze al meer dan 1000 jaar doen. Laat de dappere EU politici met van der Lijen voorop zelf snel hun legerpak aan doen en naar het front gaan om daar te vechten. Het zijn zonder uitzondering luie laffe op geld bewuste uit de staatskas vretende beroepspolitici. De EU en Navo gaan niets doen want oorlog met Rusland is het einde van de euro, EU en de Navo dat weten ze maar al te goed. Oude video van Vlad praat met extreem veel gezond verstand in tegenstelling tot de woke/kommunistische prietpraat door de huidige eu en nationale politici in europa. Precies wat je kan verwachten wanneer een fiat geld systeem op haar laatste benen loopt. Nep pandemie, oorlog, burgeroorlog, revolutie allemaal duidelijke signalen dat het westerse financiele systeem letterlijk failliet is.

  https://twitter.com/i/status/1497164508644716579

 9. De oorlog verloopt zoals verwacht. De hoofdstad Kiev, met 3 miljoen inwoners wordt leeg geveegd.
  Jazeker, alle inwoners zullen de hoofdstad ontvluchten. De Russen hebben de luchthaven in handen en zitten op strategische punten. Ze zullen de electrische centrales uitschakelen (niet ter compensatie van de stikstof uitstoot), zonder stroom is communicatie moeilijk en de supermarkten zijn leeg. Drinkwater is ook een doelwit voor de Russen. De bevolking zal massaal de hoodstad ontvluchten.
  Hierdoor kan het Oekrainse leger zich ook niet verplaatsen en zitten als ratten in de val.
  Zware bombardementen volgen om het Oekrainse verzet te breken. Hierdoor zullen de laatste burgers ook wegvluchten……..Kiev wordt een spookstad…….

  Oh, en neem van mij aan dat de gehele vluchtelingenstroom, gelijk naar Amsterdam vertrekt.
  Mevrouw Halsema zet maar vast een potje thee om iedereen te verwelkomen.

  Naieve domme Europese leiders, wanneer openen jullie een keer de ogen en gaan de buitenland politiek iets bijschaven…ofwel grondig aanpassen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: