Oorlog met Syrië zou snel kunnen beginnen

7

raketDit weekend zouden de Verenigde Staten hun raketten al kunnen afvuren op Syrisch grondgebied.  De VN inspecteurs zijn het land uit, dus niets houdt hen nog tegen.  Ze staan te tràppelen om aan te vallen. Volgens Obama staat het vast dat president Assad verantwoordelijk is voor de chemische aanval. Het wachten is nu op het eerste schot. Daarna houdt iedereen zijn hart vast, want hoe gaan bijvoorbeeld Libanon en Iran reageren op de oorlog met Syrië? Lees ook: Syria: Attack Could Open Pandora’s Box

We go in alone

Als usual partner in crime kunnen ze ditmaal even niet rekenen op aloude bondgenoot Groot-Brittannië.  Het parlement aldaar is tegen, lastig toch die democratie.  Frankrijk echter dat ook meestal als een kind aan de Amerikaanse hand loopt doet wel mee – niets beters te doen waarschijnlijk en een welkome afleiding van de problemen thuis.  Nederland en België houden zich wijselijk afzijdig.

Schending van het internationaal recht

Rusland, dat aan de kant van Syrië staat maar dat even terzijde, stelt terecht dat een eenzijdige actie buiten de VN Veiligheidsraad om een schending van het internationaal recht betekent.  Maar dat lapt Amerika altijd al aan haar laars.  De Secretaris-Generaal van de VN zegt dat analyse van de bevindingen van de inspecteurs wel 14 dagen kan duren.  Ongeduldig als ze zijn beweren de VS reeds “bewijs” te hebben van een gifgasaanval op 21 augustus jl. door Syrische troepen dus… Poetin vind de bewijzen over de chemische wapens overigens onzin.

Gerichte actie zonder grondtroepen

Het zou gaan om een “gerichte actie zonder grondtroepen“.  De belangrijkste redenen voor deze overijver zijn Rusland en China verzwakken, de gaspijpleiding van Quatar via Syrië naar Europa verzekeren en natuurlijk weer een dominosteen in de verzameling van Obama pro-Amerikaans kunnen kleuren.  Vijf oorlogsschepen en twee onderzeeërs zijn in positie in de Middellandse Zee en het is nog maar een kwestie van tijd nu.  Weer zullen vele onschuldige burgers het slachtoffer worden van Oorlogsgod Obama, lekker veilig in zijn Witte Huisje.

Lees ook:

If Barack Obama is going to attack Syria, he is going to do it without the support of the American people, without the approval of Congress, without the approval of the United Nations, and without the help of the British.  Now that the British Parliament has voted against a military strike, the Obama administration is saying that it may take “unilateral action” against Syria.  Hier meer –> 25 Quotes About The Coming War With Syria That Every American Should See