Oorlog met Syrië zou snel kunnen beginnen

7

raketDit weekend zouden de Verenigde Staten hun raketten al kunnen afvuren op Syrisch grondgebied.  De VN inspecteurs zijn het land uit, dus niets houdt hen nog tegen.  Ze staan te tràppelen om aan te vallen. Volgens Obama staat het vast dat president Assad verantwoordelijk is voor de chemische aanval. Het wachten is nu op het eerste schot. Daarna houdt iedereen zijn hart vast, want hoe gaan bijvoorbeeld Libanon en Iran reageren op de oorlog met Syrië? Lees ook: Syria: Attack Could Open Pandora’s Box

We go in alone

Als usual partner in crime kunnen ze ditmaal even niet rekenen op aloude bondgenoot Groot-Brittannië.  Het parlement aldaar is tegen, lastig toch die democratie.  Frankrijk echter dat ook meestal als een kind aan de Amerikaanse hand loopt doet wel mee – niets beters te doen waarschijnlijk en een welkome afleiding van de problemen thuis.  Nederland en België houden zich wijselijk afzijdig.

Schending van het internationaal recht

Rusland, dat aan de kant van Syrië staat maar dat even terzijde, stelt terecht dat een eenzijdige actie buiten de VN Veiligheidsraad om een schending van het internationaal recht betekent.  Maar dat lapt Amerika altijd al aan haar laars.  De Secretaris-Generaal van de VN zegt dat analyse van de bevindingen van de inspecteurs wel 14 dagen kan duren.  Ongeduldig als ze zijn beweren de VS reeds “bewijs” te hebben van een gifgasaanval op 21 augustus jl. door Syrische troepen dus… Poetin vind de bewijzen over de chemische wapens overigens onzin.

Gerichte actie zonder grondtroepen

Het zou gaan om een “gerichte actie zonder grondtroepen“.  De belangrijkste redenen voor deze overijver zijn Rusland en China verzwakken, de gaspijpleiding van Quatar via Syrië naar Europa verzekeren en natuurlijk weer een dominosteen in de verzameling van Obama pro-Amerikaans kunnen kleuren.  Vijf oorlogsschepen en twee onderzeeërs zijn in positie in de Middellandse Zee en het is nog maar een kwestie van tijd nu.  Weer zullen vele onschuldige burgers het slachtoffer worden van Oorlogsgod Obama, lekker veilig in zijn Witte Huisje.

Lees ook:

If Barack Obama is going to attack Syria, he is going to do it without the support of the American people, without the approval of Congress, without the approval of the United Nations, and without the help of the British.  Now that the British Parliament has voted against a military strike, the Obama administration is saying that it may take “unilateral action” against Syria.  Hier meer –> 25 Quotes About The Coming War With Syria That Every American Should See

 

7 REACTIES

 1. Als onze domme politici maar het zelfde beleid voeren als met de economie. Wegkijken, dom lachen en vooral ontkennen. Voor je het weet “doen we mee” . Ik zou het nog niet eens erg vinden als de bestuurders samen met hun zonen voorop liepen.

 2. Biflatie, serieus, maar toch komisch beschreven.
  Nederland en Belgie hebben eindelijk begrepen hoe de vork in de steel gezet wordt en houden even afstand.
  Gaat ook direct geld kosten,als je met het spelletje meedoet.
  Dit conflict, kan nog zeer veel verrassende elementen als uitkomst laten zien.
  2 of 3 keer bluffen aan de pokertafel kan, maar daarna.

 3. “Afraid of his own courage”

  Zo ongeduldig en dapper opkomend voor de ‘mensenrechten’ zijn de Amerikanen nu ook weer niet. De strategische en economische belangen, dus ook de risico’s, in de regio zijn enorm.
  Na de gebruikelijke, pathetische toespraak van de president trekt hij zijn keutel weer schielijk in, om de verantwoordelijkheid van de komende gebeurtenissen bij het Congres te leggen. Waar zelfs niet de schijn leeft van bereidheid om weer aan een nieuw disaster te beginnen.

  Het enige ‘leadership’ van de VS bestaat anno 2013 nog slechts uit de hoogste schuldenberg.

 4. de landen waar de vs ingrijpt liggen steeds dichter bij europa zelf, eerst irak/afganistan grenzen aan turkije, daarna libie ligt tegenover italie, syrie ligt vlak bij de turkse beach resorts, al qaida figuren pakken een speedbootje en ze zijn al op het vaste land in europa, de afstand van de oorlogsellende is twee/drie uurtjes vliegen vanaf nederland. het geweld kruipt steeds dichterbij

  • Zal de V.S. ook in Europa zelf ingrijpen? Ik moet daar niet aan denken, laat die grote bemoeial van de wereld (V.S.) snel zijn mond dichthouden!

 5. “Oorlog met Syrië zou snel kunnen beginnen”

  Pensioenfondsen en banken ook weer blij…goed voor hun aandeeltjes

  “beschaafde westen”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.