Op korte termijn geld nodig voor je bedrijf? Zo pak je het aan

Veel ondernemers versturen facturen naar hun klanten. De ene ondernemer doet dit wekelijks, terwijl de ander aan het einde van iedere maand factureert. Om ervoor te zorgen dat je het geld snel ontvangt, zet je waarschijnlijk een betaaltermijn op de factuur. Toch gebeurt het regelmatig dat klanten zich hier niet aan houden. Wanneer er telkens meerdere facturen open blijven staan, kan dit de financiële positie van jouw bedrijf negatief beïnvloeden. Mogelijk gaat het om dusdanige bedragen dat je op korte termijn geld nodig hebt voor je bedrijf. In deze tekst vertellen wij je hoe je dit aanpakt.

Vraag een zakelijke financiering aan
Wanneer je als ondernemer op korte termijn geldt nodig hebt, kun je een zakelijke financiering aanvragen. Wie zich enigszins in zakelijk financieren verdiept, ontdekt snel dat er meerdere mogelijkheden zijn. Je kunt namelijk een zakelijke lening en zakelijk krediet aanvragen. Een zakelijke lening wordt vooral gebruikt om langlopende investeringen in een bedrijf te financieren. Heb je een nieuwe machine nodig of wil je jouw bedrijf (online) uitbreiden? Dan biedt een zakelijke lening uitkomst. Een geldverstrekker stort het bedrag in één keer op jouw rekening, waardoor je er direct gebruik van kunt maken.

Sommige ondernemers vragen een zakelijke lening aan als zij op korte termijn geld nodig hebben. Wil je het geld niet gebruiken voor een langlopende investering, maar om een tijdelijk tekort aan liquide middelen op te lossen? Dan kun je beter voor zakelijk krediet kiezen. Een geldverstrekker zet het bedrag dan voor je klaar op een speciale rekening. Doordat je toegang tot deze rekening hebt, bepaal je zelf wanneer en hoeveel je opneemt. Het grote voordeel van zakelijk krediet ten opzichte van een zakelijke lening is dat je bij deze financieringsvorm alleen rente betaalt over het bedrag dat je opneemt. Je betaalt dus alleen voor het geld dat je gebruikt.

Online zakelijk krediet aanvragen
Zie je in dat zakelijk krediet de beste financieringsvorm is als je op korte termijn geld nodig hebt voor je bedrijf? Dan wil je mogelijk niet langer wachten met aanvragen. Gelukkig hoeft dit ook niet, want bij de meeste geldverstrekkers kun je online zakelijk krediet aanvragen. Dit betekent dat je 24/7 een aanvraag in kunt dienen. Je levert simpelweg de gevraagde documenten aan en je ontvangt een aanbod op maat van een geldverstrekker. Je bepaalt vervolgens zelf of je hierop ingaat of het voorstel naast je neerlegt.

Hoe lang duurt het voordat je reactie krijgt?
Als er haast geboden is, wil je ongetwijfeld eerst weten hoe lang het duurt voordat je reactie krijgt. Dit hangt vooral af van de hoogte van het bedrag dat je wilt lenen. Wie tussen de 5000 en 250.000 euro nodig heeft, krijgt bij sommige geldverstrekkers al binnen 15 minuten een vrijblijvend aanbod. Vandaar dat we ook wel spreken van snel zakelijk krediet. Dit aanbod blijft twee weken geldig, waardoor je niet halsoverkop hoeft te beslissen. Wil je meer dan 250.000 euro lenen? Dan is het niet mogelijk om online een aanvraag in te dienen. In dat geval moet je een afspraak maken voor een financieringsgesprek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: