Op naar een goudstandaard ´light´?

´´ …daarom is het waarschijnlijker dat zelfs een digitale munt gedekt door goud de dollar kan vervangen.´´ Niet mis te verstane woorden vanwege de CME Group en Bloomberg! Interessant is dat de uitspraak komt van twee uiterst prominente partijen buiten beide ´werelden´. Die van goud en digitale munten dan. Niemand spreekt hier dus voor voor zijn eigen winkel. Partijen die geen enkel belang hebben bij het eventuele verlies van de dollar als wereldreservemunt. (Een gegeven, een vaststaand feit hoewel het langer dan wel gedacht wordt zal duren.) Of bij de eventuele gouddekking van een eventuele andere munt. Jawel, dat kan ook een digitale munt zijn, zegt onderstaande videoboodschap. (Dat zál een digitale munt worden, daar verwedt ondergetekende zijn volledige wallet om.)

Goudstandaard light

´Bloomberg L.P. is een financieel dienstverleningsbedrijf, opgericht door de New Yorkse oud-burgemeester Michael Bloomberg. Het bedrijf is gespecialiseerd in software, media en statistische data over de financiële markten. Het meest bekende product is de Bloomberg Terminal. Het hoofdkantoor is gevestigd in de Bloomberg Tower in New York. Er zijn meer dan 200 vestigingen te vinden over de hele wereld, voornamelijk in financiële centra zoals Londen, Tokio, Dubai en Hongkong.´ Wikipedia.org. En de CME Group dan: ´CME Group is een Amerikaans bedrijf dat de grootste derivatenbeurs ter wereld opereert. Het bedrijf is gevormd op 12 juli 2007 na een fusie tussen de Chicago Mercantile Exchange en de Chicago Board of Trade. Een jaar later nam het tevens de New York Mercantile Exchange over.´ In een vorig artikel berichtten we al over wat her en der in de schaduwen gesuggereerd wordt. Een soort terugkeer naar de goudstandaard. Noem het een goudstandaard light. Binnen het wereldje van commentators (inderdaad, er bestaan heel wat van die ´werelden´) wordt met argusogen uitgekeken naar de eventuele benoeming van Judy Shelton. Zij is economisch adviseur van president Trump en door hem voorgedragen als nieuw lid van de Federal Reserve. Een eventuele benoeming die nogal wat controverse veroorzaakt omdat zij een proponent van de goudstandaard is. Voor einde juli 2020 zal over die benoeming het verdict vallen.

Eén reactie

  1. Europe Has Been Preparing A Global Gold Standard Since The 1970s

    The current fiat international monetary system is ending—unconventional monetary policy has entered a dead end street and can’t reverse. I have written about this before, and will not repeat this message in today’s article. Instead, we will discuss a topic that deserves more attention, namely that European central banks saw this coming decades ago when the world shifted to a pure paper money standard. Accordingly, European central banks have carefully prepared a new monetary system based on gold.

    https://www.zerohedge.com/markets/europe-has-been-preparing-global-gold-standard-1970s

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.