Oplossing financiële crisis gevonden : meer belastingen!

Het is niet meer typisch voor een socialistische regering want de meeste westerse landen bezondigen zich er aan, maar in Frankrijk loopt de belastingemmer nu wel over.

Kritiek Europese Commissie

Eurocommissaris Olli Rehn zegt dat Frankrijk wat betreft nieuwe belastingen de kritieke drempel heeft bereikt, en dat het zich beter zou focussen op het heffen van intelligente belastingen.  Le Figaro : “Premier Jean-Marc Ayrault heeft nog minder besef van de Franse realiteit dan van de manier waarop hij zich belachelijk maakt.  Hoe kan je mensen uitnodigen om te dromen van een betere toekomst wanneer al wat je ze te bieden hebt belastingverhogingen zijn?” ’t Is bestraffen i.p.v. stimuleren.  ’t Is de makkelijkste manier om aan geld te komen maar ook een hele slechte.  In plaats van de koe te stimuleren meer melk te geven, of van betere kwaliteit, of zich voort te planten – dood je ze.  Eénmalig vlees en dan is het gedaan.

Intellectuele luiheid

De werkloosheid stijgt, het handelstekort neemt toe, de competitiviteit neemt af, de jeugdcriminaliteit stijgt, het gaat slecht met het onderwijssysteem…  Dit is niet waar de Fransen voor kozen en zeker niet wat ze verwachtten te krijgen toen ze voor François Hollande  stemden.  Intelligente oplossingen moeten er komen en dringend, daar worden politici ook zoveel voor betaald.

12 reacties

 1. Bezuinigen en belastingen verhogen, onder de noemer Austerity, zal niets meer uitrichten, omdat die contraproductief werken. Waardoor de elite als enige uitweg de grote oorlog in het Midden-Oosten ziet om daarna een nieuwe orde in te richten.

 2. oud sprookje, er was eens een gans met gouden eieren, iedere dag een gouden ei, de eigenaar dacht als ik hem nu slacht, dan heb ik in een keer een heleboel goud. helaas werkte het niet op deze manier,
  de overheid zou wat meer kwaliteit sprookjes van grimm moeten lezen dan iedere keer er zelf een nieuwe te verzinnen en in de kranten publiceren

 3. “Intelligente oplossingen moeten er komen en dringend, daar worden politici ook zoveel voor betaald.”
  Over Intellectuele Luiheid gesproken
  1. een oplossing kan niet intelligent zijn, alleen de persoon die de oplossing bedenkt en
  2. intelligente politici is een contradictio in terminus

 4. Klopt !

  Een pakje Samson of Drum (shag) van 50gr is een maand geleden van 9,50 naar 11,20 gegaan ..!!!

  Vuile gore afpersers hier …

  Daarentegen ging m’n favoriete whiskas onlangs van 9,30 naar 9,08 € (0,7-gieter). Dat wel. MAaar ja, dat scheelt me maar 4€ per maand, dat met 4 dagen paffen weer wordt geneutraliseerd vergeleken met de oude 9,50-prijs.

  Vraag : hoeveel rookt en drinkt knowtoomuch dus in een maand ?

 5. Minimaal 3,5 glas per dag en een sjekkie of 20. Een fles van jouw favoriet voor degene die het dichtste bij zit?

  Welke stookolie drink jij eigenlijk?

  1. Ehh … ‘Blended Bocht’ staat er op ’t etiket.

   40% ja, logisch.

   Maar goed, bij die ‘bocht-whiskey’ gooi ik gewoon 3 tot 4 (?) keer zoveel vruchtensap of cola of whatever.

   Vandaar de naam ‘whiskas’.

   Miaaauuwww !!!

   Zou u ook eens moeten proberen van 21u tot 2u ‘soenagts hihi

   … als u niet te vroeg op moet dan, hè ?

 6. Het GOEDE antwoord was dus : 18 whiskas (0,7 liter) en 20 pakjes shag (50gr) per maand.

  En anders klopten mijn aangedragen gegevens niet heheh

  Dat kan ook natuurlijk.

  😉

 7. Zoals ik regelmatig op dit forum heb verkondigd leidt democratie altijd tot de ondergang.

  Hoe zwakker de maatschappij (slechter de economie), hoe meer er geparasiteerd gaat worden op de laatste werkenden. Deze categorie wordt letterlijk leeggemolken.

  Grappig is, dat ook alles in het werk wordt gesteld om de laatste werkende niet te laten stoppen met werk en zich bij het inmensen legioen uitkeringtrekkers aan te sluiten. Voor hun ( de laatste der Mohikanen, lees werkenden sukkels) geldt straks een werkplicht, deze krijgen GEEN UITKERING MEER, geen AOW, geen pensioen, geen WW en geen WAO. Dat is voor de almachtigen, die al een plaats op de eertse rij hebben (en al jaren uit de ruif vreten, zoals onze Griekse broeders).

  Tja, sinds de AOW wet is aangenomen, bestaat Nederland uit twee categorien, de almachtigen (uitkeringstrekkers, die de pot mogen verteren) en de verdoemden (de werkslaven).

  We gaan natuurlijk niet het werk herverdelen en allemaal 20 uur in de week werken, dat kan niet opgebracht worden door de luien jeugd. Nee, die stelen wel wat ze te kort komen……Minister Opstelten, was het aantal inbraken niet met 100.000 toegenomen in 2012…dat belooft wat voor 2013!

  Weet U nog dat een paar jaar geleden prachtigen bonussen (fiscaal) werden toegekend als iemand na zijn 60e jaar nog een jaartje door wilden werken.

  LET OP, nu krijg je het omgekeerde, diegene die nu eerder (voor hun 65e jaar) willen stoppen krijgen straf, een extra belasting verhoging…naar 80%. Hoe haal je het in het hoofd te willen stoppen, dat kan niet in een Democratie….je geeft jouw baan toch niet aan een jeugdwerklozen? Nee, verplicht doorwerken tot de laatste snik…..

  In Frankrijk regeert niet de enige socialistische debiel. Welkom in Democratisch Europa. De ondergang is zeker….nog 20 jaar achteruitgaan.

  1. Uitkeringsgerechtigden moeten in ruil voor hun uitkering naar vermogen maatschappelijk nuttige werkzaamheden verrichten. Zie de uitkering dan als gemeenschapsloon dat je van de gemeenschap krijgt als beloning voor je tegenprestatie naa vermogen.

   1. een tegenprestatie voor een uitkering is op zich niet verkeerd, maar dan wel conform cao berekend, want anders is het oneerlijke concurrentie voor echte banen en verkapte slavenarbeid, niet eerst straatvegers ontslaan bij de gemeente dan dan vervolgens tegen een uitkering hetzelfde werk laten doen, (dit is daadwerkelijk al gebeurd in nederland)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.