(uit Cryptonieuwsbrief.nl) …en dan maakt bitcoin weer plots een sprong van 5 procent overnight, om zelfs hoger dan eergisteren te belanden aan $57.500! Dit is al verscheidene weken zo: reculer pour mieux sauter noemt het Franstalige deel van de wereld ´t. Een stapje terugzetten om nog beter vooruit te kunnen springen. Voor ons niet gelaten als fans van crypto, is het niet, beste lezer, lieve lezeres? Research/data bureau Glassnode zegt het zo: ´Over 85% of Circulating Bitcoin Has Not Moved in Three Months or More´ en ´Although BTC has nearly doubled its USD value in three months, holders refuse to sell their coins´. Wanneer de overgrote meerderheid een bepaalde munt vasthoudt, niet verkoopt, hodlt, wordt de verhandelbare hoeveelheid zo klein dat erom gevochten wordt. Minder beschikbaarheid van een gezocht, gewild iets, leidt gewoonlijk tot een hogere vraagprijs. Geen financieel advies maar voor wie ook graag (nog) hogere bitcoinkoersen ziet (ja?), lijkt de boodschap duidelijk: sit back and relax. 

De grootste vijanden van de cryptobelegger

Niets doen Ome Joost, helemaal niets? Tja, we beseffen het hoor, de handen van nogal wat retail investors, kleine beleggers en traders, jeuken meestal. Zij denken dat zomaar wat zitten niksen, en wachten (op Godot?) ook betekent kansen missen. Dit terwijl gebleken is dat net van de ene munt naar de ander hoppen, ongeduldig en opgewonden, je kansen op winst danig verkleint. We horen het wel vaker van dergelijke ´beleggers´: ´´Net wanneer ik … verkocht begon de koers te stijgen?!´´ Schreef ik het al niet dat onze grootste vijanden in cryptobeleggen niet de munten zelf, de markt, de whales of overheden zijn? Neen, het is ons eigen karakter. We willen beslist teveel doén, handelen, kopen en verkopen. We zijn allemaal het slachtoffer van teveel Fear and GreedAngst en hebzucht. De schrik om te verliezen doet te vlug verkopen, en de hebzucht maakt dat zelfs als we winnen, we nog méér willen. ´t Is het sentiment, en de meerderheid-der-beleggers beslist nog altijd op de korte termijn. De angsthazen versus de Rupsjes Nooitgenoeg.

De klant vraagt…

Amazon en Walmart – de grootste e-commercehandelaar en de grootste distributeur ter wereld – zochten een poos geleden al naar crypto-savvy personeel. Ten teken dat zij minstens de crypto/blockchain-sector beter willen leren kennen, of er daadwerkelijk plannen mee hebben (Walmart China is al langer met VeChain aan ´t werken, VET, een schitterend bedrijf BTW…) Maar dat is niet de reden waarom het Amerikaanse Shop.com betaling in digitale munten aanvaardt. Volgens de directie was het de vraag van klanten zelf, om meer mogelijkheden om af te rekenen, die tot de beslissing leidde. Om met BitPay in zee te gaan, een crypto-betaalplatform. Ook gekend onder de naam Market America Worldwide bedient de e-commmercer klanten in ´Australia, Canada, Hong Kong, Singapore, Malaysia, Taiwan, the United Kingdom and the United States. Emerging markets include the Bahamas, Colombia, Dominican Republic, Ecuador, Jamaica, New Zealand, Mexico, Spain and Panama.´ Zo krijg je als online handelaar een bijkomend publiek, en wordt de kennis over cryptocurrencies verspreid, net als het gebruik ervan, de adoptie, gestimuleerd.TOP!

Alles en nog meer wordt mogelijk

Noemden we gisteren nog de blockchain technologie de grootste uitvinding sinds het internet van de jaren ´90? Jaguar Land Rover gaat de blokketen uittesten voor de herkomst van het leder dat de autobouwer utiliseert. Ecologie staat nu wereldwijd op de agenda. Dat betekent ook dat meer en meer bedrijven en consumenten aandacht geven aan de herkomst van producten. Waar komen ze vandaan, wie maakt ze precies en hoe in de praktijk? Op een milieuvriendelijke manier of…? Is die handtas echt of namaak? Is het voedsel dat ik eet wel echt biologisch? Waar zijn de containers met vlees die overzee verzonden zijn? Is dat vlees ondertussen nog niet bedorven? De hulpgoederen die we stuurden naar dat door een aardbeving getroffen land, zijn die correct aangekomen en verdeeld? De financiële afhandeling van een transactie tussen een Grieks bedrijf en een Japans kan op een zondagavond in real time, in seconden, tegen een te verwaarlozen kost en 100 procent veilig gebeuren – en is ook te allen tijde op de blockchain te volgen. Alle gegevens over, röntgenfoto´s, voorschriften, eerdere behandelingen voor wat en door wie en wanneer – allemaal geconcentreerd op één 100 % veilige plaats en alleen toegankelijk voor wie jij toegang geeft – stel je voor?! 

Dit is maar een handvol toepassingen van de ontelbare mogelijkheden die blockchain biedt, beste lezer, lieve lezeres. Onze fantasie, de uwe en zeker de mijne, is niet groot genoeg om te bevatten wat allemaal nog meer mogelijk is en wordt…

Met alle Chinezen…

De Verenigde Staten huisvesten nu het grootste aantal cryptomijners, meest bitcoin, ter wereld! Vindt de administratie wel best, net om China een neus te zetten? Want China wordt een ecosysteem an sich. Een heel eigen e-yuan voor alle 1,4 miljard burgers. Hen knechtend op alle mogelijke manieren die wanna be verlicht dictator…pardon: president-voor-het-leven Xi Jinping maar weet te verzinnen. Het zal het merendeel van de Chinezen, vooral de jeugd, worst wezen hoor, want zij groeien zo op, en op de duur? Weet je niet meer hoe het was, hoe het ook anders kan, en herinner je je zelfs niet meer wat de woorde ´privacy´ en ´vrijheid’ betekenen… Ja, Xi gaat de Grote Roerganger Mao-de-massamoordenaar nog helemaal achterna! Doe uw best mister Xi…(NOT!) En: met alle Chinezen maar niet met den dezen!!

Eigen boezem eerst

Het IMF, Internationaal Monetair Fonds, waarschuwt – voor dovemansoren hoor! Dat zogenaamd ´onstabiele´ stablecoins en cryptomunten die ´zomaar´ verdwijnen het ´financieel systeem´ in gevaar kunnen brengen? Wij zeggen: kijk naar uzelf, uw centrale banken, uw leen-en-schuldgedrag et al. – dát allemaal tezamen en elk op zich kan dat ´financieel  systeem´ in groot gevaar brengen. Spreek voor jezelf, dames en heren!

Goed beter best

Beste Lezer, beste Lezeres, u weet hoezeer wij, Ome Joost en-zeer-gewaardeerde-technische-aanhang-achter-de-schermen u op prijs stellen. We schreven gisteren dan ook over de vele plannen deze dagelijkse Cryptonieuwsbrief te verfraaien, uit te breiden, nog aantrekkelijker en bruikbaar maken dus. Ik vermeld ff nog wat interessants, voor de echte cryptobeléggers onder ons publiek komt binnenkort een top cryptotrader en analist aan boord, die regelmatig tips-die-geen-financieel-advies-zijn zal introduceren. Beloofd! Belofte maakt schuld, en hoewel we geen schulden willen maken, willen we wel altijd onze beloften houden, toch? Zijn we goed bezig of zijn we…goed bezig? U bent onze rechter! (Wees mild, wees mild…)

Tevens staan we open voor al uw suggesties, op- en aanmerkingen om de Cryptonieuwsbrief nog beter te maken. URWELCOME!Dank bij voorbaat!

“I want us to differentiate ourselves as the crypto capital of the United States or the world“- Mayor Suarez.

Da´s een statement dat kan tellen, me dunkt? Jawel, we berichtten er al eerder over: Miami Mayor Francis Suarez noemt het zelfs ´een prioriteit´, en ijvert ervoor het stadspersoneel in crypto te kunnen betalen. Net als de burgers van Miami toe te laten hun belastingen idem dito te voldoen. Een gedreven, enthousiast, crypto-gebeten man, deze burgervader. Al net als de president van El Salvador, Nayib Bukele Ortiz. Hoe vergaat het dat sympathieke Latijns-Amerikaanse staatje eigenlijk, na een maand met bitcoin als officiële munt?

All is quiet on the Salvadorian front…

Bijna de helft (3 miljoen) van de 6,5 miljoen Salvadoranen heeft de Chivo wallet vanwege de overheid gedownload en zijn en haar bitcoin ter waarde van 30 USD ontvangen. Er waren nogal wat technische problemen met die app, daaraan werd en wordt gewerkt. 2,1 Miljoen burgers gebruiken de app actief en 12 procent van de consumenten betaalt reeds in BTC. Het allerbelangrijkst misschien voor de bevolking is de kostenbesparing om geld over de grenzen te sturen. Omdat zowat een derde van de Salvadoranen in andere landen werkt en wekelijks een groot deel van haar verdiensten huiswaarts stuurt. In die contreien wordt nog zeer aan de familie en het gezin gehecht (altijd zo in armere landen, terwijl wij als westerlingen bijvoorbeeld onze oudjes liefst parkeren in RVT´s, rust- en verzorgingstehuizen, nietwaar…mea culpa want mijn schoonpapa vertoeft er ook, zij het doordat hij én Parkinson én Altzheimer heeft en onmogelijk nog thuis te verzorgen was…) 

Bitcoin helpt!

Hetzelfde geld(t) voor de steun van familie die buiten El Salvador permanent resideert. Wanneer die allemaal via de traditonele kanalen van voorheen, en nog, geld versturen, is dat een dure en omslachtige zaak. Bitcoin helps! Veel goedkoper, sneller en betrouwbaarder dus, en dat loopt ook al aardig, dank u, op zo´n korte tijd: ´Remittances sent by non-resident Salvadorans via BTC amount to an average of a million dollars daily.´

President Bukele tweeted: “Since yesterday, Salvadorans are inserting more cash to buy BTC than what they are withdrawing from the Chivo wallet ATMs. This is very surprising so early in the game.”

De markt ondertussen…

De totale marktkapitalisatie, van alle 12.726 munten en tokens (jawel!) tezamen, vergeleken met gisteren, bedraagt 2,437 trillion – biljoen (1000 miljard) – dollar (was 2,309 trillion.)  

BTC noteert aan 57.500 dollar (was 54.672 dollar). 

De bitcoin dominantie is momenteel 44,38 procent (was 44,48 procent). Niet alleen bitcoin gaat er weer flink op vooruit, naar neemt nu de altcoins met zich mee. Top dus.

Een deksels goede donderdag gewenst nog! We gaan wel vanaf morgen proberen u de Cryptonieuwsbrief nog voor 12:00 te bezorgen. Goed voornemen dacht ik. Kijk ook op tijd in uw digitale, internet-brievenbus! 

Uw dienstige dienaar in krinkelende, winkelende cryptodingen.

Joost X. Bitcoin, 

domweg gelukkig in de Dapperstraat,

Nergenshuizen,

Nieverans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: