Over de toekomst van de Nederlandse huizenmarkt

Professor Boot legt een groep oudere heren even uit dat de verzorgingsstaat gaat verdwijnen en dat het ‘leen je rijk feest’ op de huizenmarkt definitief voorbij is. Straks moeten jongeren eerst privaat gaan huren en met pensioen gaan is er voor de huidige jeugd ook niet meer bij.

[youtube id=”CvcohGocpSc” align=”center”]


Via Huizenmarkt-zeepbel

14 reacties

  1. Vind je? Als “we” niet langer met pensioen gaan dan wil ik dat “ze” met ingang van gisteren stoppen met het inhouden van pensioenpremie. Vreemd genoeg hoor je lakeien als Boot daar nooit over.

   1. En de al reeds door werknemers ingelegde pensioenpremie+dagrente na inhouding van 20% inkomstenbelasting ( hoeft niet,want het is verdiend geld )overschrijven naar een spaarrekening.
    Vindt de inkomsten bel zo wiezo een achterlijke feodale belastingheffing.
    Doen ze tenminste nog iets goed.
    En dan al die pensioenfondsen opheffen.

 1. En dat Arnoud geen wegkijker is maar de harde waarheid durft te verkondigen.
  Zaten dit soort mensen maar in de kamer (naast Wilders)

 2. Heel veel mooie foute woorden , maar een demagoog .

  In de greep en bezit genomen door de banken en de salonsocialisten vanuit de 2e kamer, met steun en schreeuw propaganda zender RTL 7 die de banken en de beurs dagelijks lopen op te hemelen om de zakkenvullers te doen verrijken .

  Ik word moe van deze mensen die op een vreselijke manier de propaganda en media plus de zieke bankenwereld en de ECB loopt te verdedigen en de maat nemen op de belastingbetaler en de kleine man die als een stuk vuil behandeld wordt.

  Natuurlijk heeft de mens een slechte eigenschap van de hebzucht , maar rijkt alleen zover als er aan ruimte gegeven wordt , en wat blijkt ??? dat dit nu niet het grote probleem is , daar het geen windeieren gelegd heeft voor de banken die door dezelfde belastingbetaler overeind is gehouden en te arrogant zijn om sorry te zeggen .

  Draghi is bezig als een waanzinnige , goedkoop en veel waardeloos papiergeld de EU in pompen , inflatie gaat daardoor onhoudbaar worden , de gewone burger zijn beurs word niet aangevuld , zelfs vakantiegeld word minder , maar de producten die hij moet kopen verdubbelen en gaan buiten proporties stijgen .

  Om als voorbeeld te noemen een brood kost dan geen € 2,00 maar € 10,00 en de kiloknallers moet en zal verbannen worden om maar de prijs voor dat zelfde stukje vlees op te drijven .

  Als men eerst een kleine zuinige auto kon kopen rond de € 7 a € 8000,00 (Peugeot 107 of Citroen C1) komt hij tegenwoordig al berooid uit op € 12 a € 13000,00 euro’s (100% waar ).

  Lijkt mij stug dat de mens niet in de gaten heeft waar Draghi mee bezig is .

  Kom op mensen wordt toch wakker en sluit uw ogen niet voor deze oplichters die op een afschuwelijke wijze uw geld en de pensioenpotten willen leegroven , en hun schuldenberg loopt te verkleinen , waarbij mensen vele jaren hun premie voor betaald hebben en normaal in een gezonde economie rente kregen voor deze fondsen en hun spaargeld .

  Vele honderden miljarden euro’s zijn door sparen vergaart in deze potten en die lonken natuurlijk door Brussel om ze te verkwanselen voor hun fouten , waarbij de Eurofielen hun feestjes kunnen blijven financieren .

  1. Het probleem is dat Draghi wel moet pompen om deflatie af te wenden (we hebben juist een zeer lage inflatie nu). Wanneer we een fikse deflatie krijgen, krijg je minder loon en wordt het naar verhouding duurder om schulden af te betalen (bijvoorbeeld een huis / de overheidsschulden) met als risico dat de economie in elkaar stort. Het probleem met geld printen, waarin je gelijk hebt, is dat het niet oneindig door kan gaan maar het tot nu toe de enige bekende oplossing is die kan(!) werken om de economie op peil te houden. Draghi is dus in principe geen oplichter, maar heeft gewoon beperkte middelen om de economie te beinvloeden.

   1. Het is echt heel eenvoudig voor de ECB om inflatie te veroorzaken, zo dat tenminste de bedoeling is: niet langer overgewaardeerde financiele activa van de banken opkopen in ruil voor vers gedrukt geld, maar gewoon overmaken naar de rekening van de burgers in de Eurozone. Een beetje de Steve Keene oplossing zeg maar. Zo’n oplossing zou tenminste nog echt via lagere schulden/meer bestedingen tot inflatie kunnen leiden in plaats van (in het gunstigste geval) alleen meer liquiditeitsreserves van de banken bij de ECB.

    Huiskamervraag: waarom doet de ECB dat dan niet?

    1. Goede vraag Rocksan! Ik kan daar geen overtuigend antwoord voor vinden. Maar feit blijft dat het ECB geen geld overmaakt naar burgers, hierdoor de beurs oppompt, en ik mijn posities in goud en zilver versterk :).

   2. Niek , ik denk dat het deflatie probleem juist goed is voor onze portemonnee , een keiharde euro levert dit geheid op waarbij rente op geld ook gebruikt kan worden .
    Het loon staat wel in verhouding stil maar het pc,tje laptop of smartphone en tablets plus TV kan door een sterke euro betaalbaar blijven en niet zoals nu gebeurd steeds duurder worden i.v.m. een waardeloze inflatoire flut munt ( zie mijn uitleg over brood of auto in het vorige stuk ).
    Een huis afbetalen waar te veel voor geleend is moet geen probleem worden van de afbetaalden die met respect en veel hogere rente hun verplichting van aflossing hebben gedaan .
    De woekeraars van makelaars en banken en project ontwikkelaars hebben hun zakken jarenlang kunnen vullen , staan te janken met grote krokodillen tranen en worden gered door de belastingbetaler en i.p.v. een beloning krijgen wij een flut munt en geen spaargeld meer waar geen goede rente op gekregen word.
    Dus , hierin verschillen wij in mening , alleen Draghi is en blijft voor mij een oplichter , een charlatan met een narren probleem en deze is de wereld totaal voor de gek te houden om de banken steeds een feestje te geven met vers goedkoop geld , waarbij wij met z’n allen de afgrond mee in gaan en daar blijf ik bij en ga geen huilie huilie doen met de Eurofiele elite die dansen op de armoede van de garant staande belastingbetaler.

    1. Rinus, bedankt voor je argument. Bedenk wel dat Draghi de Europese economie in principe moet balanceren tussen inflate en deflatie. Ik denk dat we het er over eens zijn dat een extreme inflatie of een extreme deflatie niet welkom is voor de economie. Maar, ik krijg wel het idee dat het vinden van deze balans steeds moeilijker wordt en op een gegeven moment in een explosie van geld of een implosie van geld moet resulteren. De geschiedenis leert overigens dat er in dit soort situaties altijd voor gekozen is om geld bij te drukken, i.p.v. de economie af te laten koelen, of dit de beste koers is uiteraard een tweede.

 3. Wat een onzin. En waarom zou men geen 100% kunnen lenen. En geen aow, weer onzin. Wel betalen en niets meer krijgen omdat we geregeerd worden door mensen zoals deze heer. Geld verbrassen door de staat daar hoor ik niets over. Importeren van bijstandsgerechtigden, ik hoor niets. Gutmensch gezwets !!!

 4. Al met al is het maar beter uit de bananenrepubliek te vertrekken en te verkassen naar Griekenland of zo,daar kun je bijvoorbeeld nog rekenen op steun van de troika,met munten van nederigland. Geweldige toekomst heb je hier toch?

 5. Wat is waarheid en wijsheid?
  Ieder mens,is in staat waarheid,dogma’s,leugens en onzin aan te nemen en te verkondigen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.