Over geld en de goudvoorraad

Meer dan 5.000 jaar geleden werd geld op basis van grondstoffen gebruikt als ruilmiddel door de Mesopotamiërs. Al meer dan 3.000 jaar worden munten gebruikt als geld. Gedurende 99,2 % van de humane civilisatie had geld een dekking, tot in 1971 Richard Nixon het lumineuze idee kreeg om de goudstandaard af te schaffen. De gevolgen zijn bekend. Ondanks het feit dat de Amerikanen de link tussen geld en goud hebben zelf hebben doorgeknipt, hebben ze (officieel) nog steeds 261.498.900 troy ounces goud in hun bezit. In vergelijking met de M2 geldhoeveelheid van ongeveer $ 9,8 biljoen komt dit overeen met een dekkingsgraad van 4,46 %. Lees het hele artikel van Ronald (Fininfo-Be) op Goudvergelijken.nl

8 reacties

 1. Het afschaffen van de goudstandaard is misschien wel de grootste diefstal van de menselijke geschiedenis geweest…

  En feitelijk – door inflatie – duurt die diefstal nog steeds voort. En het IMF zorgt ervoor dat dat blijft, want elk land dat bij de IMF is aangesloten, moet hun voorwaarden ondertekenen, waarin oa. staat dat ze hun geld niet mogen dekken met goud, zilver of andere grondstoffen…

  HOEZO CORRUPT! En alle politici doen alsof het de normaalste zaak van de wereld is…

 2. @MP

  Nu hebben particulieren het goud? Nou dan zou er misschien eens een anderen bank kunnen waaien. Altijd die gaaibanken worden nu underdogs. En de particulieren die het voor een prikkie het hadden gekocht zijn de nieuwe bank wezens 🙂

 3. @MP : Meeste goud in bezit van de Rothschilds zul je bedoelen.
  Logisch, want in de komende fase van ‘monetaire spraakverwarring’ zal goud haar rol absorberen en overnemen.
  Hou hun fysieke goudvoorraad nou maar rustig op 50 tot 100.000 TON. No shit.
  Kijk, dat is het voordeel van een lange termijnplanning ; je koopt ’t spul op de wereldwijde dips die je zèlf creëert, en dat minimaal een eeuw lang.

  Afijn, hier nog een interessante link voor hen die zich enigszins in de (recente) geschiedenis van (de monetaire rol van) goud en zilver willen verdiepen :

  http://silvervigilante.com/demonetization-of-silver-an-act-of-war-the-consolidation-of-the-united-states-by-j-p-morgan/

  via http://sgtreport.com/ gevonden.

  Logisch.

 4. Dus tot dat ze het goud waardeloos kunnen verklaren dan doen mensen goud en zilver uit paniek weg. En dan hebben de grote bobo,s het goud weer terug. En eigenlijk is al het goud al van de overheid. Want als een munt valt dan mogen ze goud confisceren. En dat is net als geld. We mogen geld lenen. 🙂 Het is niet van ons. En de maker van het geld heeft recht op wat die maakt wat er ook mee gebeurt.
  En leven de Rothschilds nog? Volgen mij zijn die mensen al beiaarden die in een rollator zitten.

 5. klopt niet wat hier beweert wordt. als je die videoclip van INET laat zien, moet je ook deze van Dirk Bezemer laten:
  http://www.youtube.com/watch?v=qvBuK8yQxbY&feature=BFa&list=PL6380884C0F0C996E

  goud is eerder een geldmiddel in tijd van oorlog. normaliter is het schuld. Echter deze schuld werd toen om de zoveel jaar kwijtgescholden. De schuldenaar werd beschermd. In huidige tijd wordt juist de geldverstrekker beschermd, dat is juist alles behalve normaal.
  En goud is niet de oplossing, want degene die de flow controleert, bepaald wat er gebeurt. En dat zal nog steeds de zelfde partij zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: