Over (r)evolutie/Van de mensen, voor de mensen

Tijd voor wat peptalk dacht ik, of in ieder geval even herinneren waar we met z´n allen als cryptobeleggers en -traders en -geïnteresseerden ook deel van uitmaken. Ik bedoel: dit is ook crypto/blockchain maar dan minder virtueel en meer real life. U heeft reeds weet van UNICEF, de internationale organisatie voor hulp in het bijzonder aan kinderen in nood, als investeerder in…cryptocurrencies? Voor wie dit toch nieuw(s) is, even recapituleren: ´Reeds in september 2018 werd een ‘United Nations Children’s Fund’s first head of blockchain‘ aangesteld, ‘the technology behind bitcoin, that makes transactions across borders as easy as if they weren’t there at all.’´ Wel, dat Crypto fonds heeft weer 7 nieuwe projecten gefinancierd, start-ups in zoals ´Seven tech companies in six countries across the world, including Kenya, Argentina, India, Mexico, Rwanda, and Nepal, are recipients. Each company will receive up to $100,000 in seed funding, with five companies electing to receive a portion of this in Ethereum.´ 

Van de mensen, voor de mensen

We merken daaraan weer hoe internationaal, globaal crypto & blockchain wel zijn, en tegelijk toch ook hoe dicht deze technologie wel bij de mensen (in nood) staat. Want het gaat bij de meeste genoemde om financial inclusion. Financieel niet buitengesloten worden, wegens geen toegang tot internet, geen bankrekening, geen vaste inkomsten, en wonend vaak in heel afgelegen gebieden. Tevens om cross-border payments, de zogenaamde grensoverschrijdende betalingen. Waar traditionele bedrijven nog al eens veel geld, commissie voor vragen maar wat opgelost kan worden met de techniek van bepaalde cryptomunten. Mooie, hartverwarmende initiatieven van de mensen voor de mensen. Dit is ook crypto/blockchain (en wel heel wat anders dan het prozaïsche get rich quick with crypto) en daar mogen we met z´n allen trots op zijn. Van de mensen, voor de mensen – dit gaat terug tot 2008/2009, de oorsprong van bitcoin, de allereerste blockchain, die…´de wereld gaat veranderen! De wereld reeds aan het veranderen is!´ Grootse woorden, en ze komen trouwens niet van ondergetekende. Hier is niemand minder dan een lid van de CFTC aan het woord, de Commodity Futures Trading Commission, en lovender dan dit over crypto/blockchain ben ik nog zelden tegengekomen. 

Vrede 

´IMF Not Happy About El Salvador’s Bitcoin Bombshell,´ schrijft U.today.com en dat is nog een understatement. Een land, eender welk land, en dan nog een piepklein land op de wereldkaart, dat het aandurft een (enorme!) stap te zetten buiten de roaming space van het huidige monetaire bestel? De durf, het lef? ´Monetaire´, jawel, zoals in Internationaal Monetair Fonds! Straks worden we nog overbodig?! Tja, dames en heren, wanneer een land, een onafhankelijke (nou ja) natie zich niet comfortabel meer voelt onder uw weidse en invloedrijke (!) vleugels? Om zijn heil te zoeken in een virtuele-wereld-maar-die-drommels-stevig-in-real-life-geplant-staat? Láát hen? Oh, maar u houdt er vast niet van dat dit uitstappen een gevaarlijk precedent kan scheppen? Ach ja, we begrijpen het. Maar, beste IMF, weet u wat zoal op Twitter de ronde doet over u, als instelling? ´t Is niet echt fraai en u zult het vast niet graag horen, maar we halen het toch even aan:

(R)evolutie

´IMF = International Monetary Faillure´. ´IMF= International Monetary Fuckup´. ´International Monetary Fraud´. En deze durft nog veel verder te gaan met ´IMF = Intimidating, Manipulating and Forceful´! Nogmaals, dames en heren van het IMF – niet ik zeg dit, ik geef de onprettige, toegegeven, boodschap slechts door. Er is een hele wéreld, en dan niet alleen een virtuele, die jullie bemoeienissen, inmengingen en dwangmatigheden meer dan beu is. En dat ook zegt en toont. Bijvoorbeeld door indirect afstand te nemen van de Amerikaanse dollar en hoe die nog al eens gebruikt wordt als financieel-economisch wapen. Geen wapens hier maar een keuze voor vrede en vrijheid, en vooral onafhankelijkheid. Ja zij hopen, wij hopen, op een revolutie, maar dan één zonder economische wapens of financieel geweld. Van de mensen, voor de mensen, en de Salvadorianen nemen het voortouw – heil, en driewerf hoera daarvoor!

To do or not to do, that is the question

India, eeuwige twijfelaar over bitcoin (doen we ´t? doen we ´t niet? of toch?) lijkt dan toch over de streep getrokken door het voorbeeld van El Salvador. Deze keer zegt een hoge ome dat het land er officieel een ´asset class´ van gaat maken. Eerst zien en dan geloven. En geloven is goed maar controleren is beter, zeg ik altijd.

Cryptopensioen

In digitale munten beleggen voor je pensioen, het is geen noviteit meer in de VS, maar de grootste cryptomakelaar van het land, Coinbase, wil daarin een belangrijker rol spelen. Het aanmoedigen en als innoverende mogelijkheid die volledig wettelijk geregeld is, verbreiden. 

Over grenzen heen

Ondertussen zitten de centrale banken van de wereld ook niet stil: ´The central banks of France and Switzerland have joined hands to launch the cross-border commercial trials for CBDC´. De try-out gebeurt onder supervisie van de centrale bank der centrale banken: de Bank for International Settlements (BIS). Ze zullen vlug merken dat voor crypto er geen grenzen bestaan. Gisteren probeerde ik een online aankoop te verrichten, betalen met een kredietkaart van een reguliere bank. Ik ben met mijn echtgenote grote fan van de creaties van Louboutin, wat we ons kunnen veroorloven dankzij wat geluk (nou ja…) bij het cryptobeleggen. Maar buiten het nummer van de kaart, een Mastercard, en de CVC, certificatiecode, moest plots nog een code ingegeven worden. Nog één, en dan nog een die ik niet ken of me herinner. Ondertussen bezit ons huishouden als zoveel codes, inlogprocedures en pinnummers dat we niet meer weten waar leggen, stoppen of steken. Enorme kasten met alle lades vol verzamelen we reeds, willens nillens! Dagelijks moeten we ons een weg banen in huis doorheen stapels…NOT. Ik overdrijf, drijf over, zoals we onder elkaar zeggen dan. Maar om to the point te komen: de transactie mislukte daardoor, kon niet afgerond worden.

Loubi´s komen er aan

Nu is zorgen voor meer online veiligheid in se positief, maar ik bedoel: hoeveel van dergelijk ´extra lagen´ moeten nog volgen? Wie kan nog volgen, ik denk dan aan wat oudere dames en heren, die misschien helemaal niet meer mee raken met dergelijke nieuwe ontwikkelingen en regels, vereisten, veiligheidsprocedures. Gelukkig was de oplossing bij de hand en ligt die eigenlijk voor de hand. Ik gebruikte m´n VISA kaart van Binance. Dat is dan ook nummer ingeven, vervaldatum van de kaart en de CVC. Vervolgens komt op mijn (laptop)scherm een vraag van Swipe, betaalprovider in eigendom van genoemd cryptoplatform (het grootste van de wereld): wil ik bevestigen via telefoon of email? Ik kies dan smartphone, slimme telefoon, krijg daar een code op, code intikken en klaar is Joost. Poepsimpel en geen extra code of bevestiging nodig. Ik betaal met BNB, Binance token, een van de top tien cryptocurrencies ondertussen. Dan krijg je een extra korting op alle soorten transacties op Binance, dat reeds superlage tarieven hanteert. Maar ik kon evengoed kiezen voor betalen met bitcoin of een vijftal andere crypto´s. Zelfs euro´s heb ik er staan, en veel. Zo gezien kan ik in euro betalen, onze eigen Europese munt, voor zowat eender wat; zonder enige tussenkomst nog van een reguliere bank, en dat maakt mij eigenlijk financieel onafhankelijk. Dus ik geholpen, zonder verdere rompslomp en blij alvast met wat de postbode straks aan huis weer voor fraais zal afleveren. The postman always rings twice, gelukkig dan, ingeval we de eerste bel niet horen…

Vastgoed, vast goed

Pierre David Guetta, kortweg David Guetta, de wereldberoende Franse dj en dance-pop-producent, zet z´n optrekje in Miami te koop. ´The swanky unit is part of Setai Hotel & Residences, a luxurious 40-story hotel/condo complex. It boasts three bedrooms, three bathrooms, swimming pools, and even its own garden.´ Jawel, u mag in cryptocurrency betalen, namelijk bitcoin of ethereum, maar dan wel voor een tegenwaarde van – slik – 14 miljoen dollar! We hebben duidelijk voor het verkeerde beroep gekozen, wat u?

Recht van antwoord

´Financial services company Charles Schwab senior vice president Liz Ann Sonders has said bitcoin’s growth towards an inflation hedge and store of value is in doubt after the digital asset plunged by at least 50% from the April 14th all-time high of $64,800.´ Daarop antwoorden wij, volgens het wettelijke recht van antwoord:

´Crypto/blockchain newsletter Cryptonieuwsbrief writer Joost van Buuren has said bitcoin´s growth towards an inflation hedge and store of value is not in doubt after the digital asset surged by 260% from july the 1th 2020 low of $10,000.´ 

Toeval

PlanB, wereldberoemd in Cryptoland, geeft monkelend weer hoe het is gesteld met bitcoin. Het kan dienen als hart onder de virtuele riem van bitcoin/cryptobeleggers die het sedert een maand of wat nu helemáál niet meer weten, zien zitten. Volgens zijn nog nooit gecontesteerde Stock-To-Flow (S2F) Bitcoin Model loopt BTC nog steeds in de pas, richting van alvast de 100.000 dollar nog in 2021…! ´t Is vast toeval hoor, dat dit al sedert 2019 gebeurt, retrospectief, zegt hij (!) En ook terugkijkend op het koersverloop van bitcoin sinds de creatie in 2009 klopt het Model één op één. Nou, geeft dit een cryptomens soms geen moed?

De live koersen vindt u hier. Bitcoin noteert aan afgerond $36.750 en de meeste koersen staan in het rood vanochtend, maar laat dat de (levens)pret niet bederven!

Maandag zijn we weer bij u terug met meer crypto/blockchain nieuws. Voor nu alvast een heerlijke weekend gewenst! 

(uit: Cryptonieuwsbrief.nl

Eén reactie

 1. Ik geloof dat de hele corona crisis in het leven geroepen is om crypto onder controle te krijgen.
  Het plan voor deze crisis kwam vlak na de komst van bitcoin.
  Het was een plan dat ten uitvoer werd gebracht met vele eerdere pogingen het te te laten gebeuren, waaronder de Mexicaanse Mexicaanse griep, compleet met vaccinaties
  Zo desperaat zijn ze, want ze snappen dat hun rol uitgespeeld is.
  En er gebeurt nu zoveel, wat met bitcoin als betaalmiddel gewoon onmogelijk is.
  En daar zijn ze bang voor.
  Power to the people!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.