Paniekvoetbal in Den Haag, een verloren wedstrijd

Weet iemand het nog? Weet iemand mij uit te leggen wat de juiste maatregelen zijn om de virusangst uit onze koppies te verdrijven? Als fanatiek nieuwsjager probeer ik mij elke ochtend na het scannen van het online nieuws te herpakken. Het kost nogal wat inspanning om m’n eigen nuchterheid terug te vinden na zoveel paniekvoetbal voorbij te zien komen.

Wissel op tijd

Wat was ik blij trouwens, dat ik mijn favoriete clubje woensdagavond met 1 tegen 2 heb zien winnen in Turkije. Dat ik kon zien dat voetbal mooi kan zijn als het spel gespeeld wordt door een hecht team. Door sportmannen die elkaar de bal toespelen in de hoop dat de ander er iets moois mee doet. Dat je na het afgeven van een prachtige assist de wereldgoal mag meevieren met hele team. Zo’n club verdient het om bovenaan de ranglijst te staan. Jammer dat een wedstrijd maar anderhalf uur duurt. Daarna ben je weer aangewezen op de emotie-tv van de praatshows. Word je weer paniekvoetbal voorgeschoteld van een stelletje politici die nooit gehoord hebben van tactisch spelen en hoe je op een slimme manier een tegenstander kunt uitschakelen. Zorg dat je sterker bent, dat je duidelijke afspraken maakt tussen je teamgenoten en let op dat de spelers de wijze adviezen van hun coach ter harte nemen. Wissel op tijd een mannetje en gun elkaar het succes. Hoe sportief kan dan de wedstrijd zijn.

Reservebank

Helaas speelt de politieke arena zich niet af in de Johan Cruijff Arena maar binnen de ‘dramhekken’ van het Binnenhof. De dames en heren politici worden niet getraind door een ervaren coach maar verzamelen zich aan de vergadertafel om de droge instructies in ontvangst te nemen die zijn bedacht aan de overlegtafel van een stelletje betweters. Medische experts die denken dat ze een land kunnen redden van de ondergang met medische expertise. Vervolgens gaat een team eigenzinnige politici de wedstrijd in tegen een tegenstander die een totaal ander spelletje speelt dan de coaches aan de overlegtafel hadden verwacht. Best wel lastig natuurlijk als je de tegenstander niet vanuit verschillende posities observeert en ineens constateert dat de tegenstander de poppetjes stiekem anders heeft opgesteld. Het speelveld kan snel veranderen en daar moet je op anticiperen. Misschien waren wat adviezen van andere deskundigen op het terrein van onderwijs, economie, psychiatrie, etc. beter geweest om je stempel op de wedstrijd te drukken. Niet iedere tegenstander speelt fairplay, er wordt wel eens gemeen op de man gespeeld. Daar moet je op voorbereid zijn. Zorg voor een goed gevulde gezonde reservebank om ten allen tijde te kunnen presteren, zelfs als de beste spelers geblesseerd raken.

Definitie van waanzin

Is politiek te vergelijken met een spelletje voetbal? In veel opzichten wel. Kwestie van goeie mensen opstellen, juiste inzichten, gezonde financiën, gezonde reservespelers, verstandige clubbestuurders en spelen voor een enthousiast publiek. Hoe krijg je deze ingrediënten samen in een goeie mix? Heel simpel, zorg voor een breed gedragen draagvlak bij het volk door aantrekkelijk spel. Momenteel wordt er gespeeld zonder publiek en dat zegt veel. Het spel is niet om aan te zien. Wie wil er komen kijken naar een team dat steeds hetzelfde spelletje speelt en toch een ander resultaat verwacht. We weten nu echt wel wie de tegenstander is. Deze laat zich niet uit het veld slaan, ook niet als 90 procent van de spelers is gevaccineerd. Deze ongelijke wedstrijd is bij voorbaat verloren. Lege tribunes, halflege reservebank, ontrouw publiek en noem maar op. Het vertrouwen in de coaches en de clubleiding is tot een nulpunt gedaald. Wordt hoog tijd dat coach en het voltallig bestuur opstappen. Als de waanzin regeert, gaat alles verkeerd. Er was eens een wetenschapper die heette Albert Einstein. Hij gaf ooit de juiste definitie over waanzin: steeds hetzelfde blijven doen en een ander resultaat verwachten.

GW

15 reacties

 1. Dit heb je heel mooi verwoordt!
  Het OMT lijkt volledig de weg kwijt te zijn
  De scholen moeten open blijven want daar komen de meeste besmettingen vandaan!!
  winkels eerder sluiten zodat het op andere tijdstippen drukker wordt…….
  En natuurlijk de Horeca weer noemen waar eigenlijk geen probleem is.
  Als het aan het OMT ligt dan moeten de besmettingcijfers juist omhoog, anders snap ik de logica niet.

  1. Klopt Neo! De paniek moet blijven, de economie moet kapot. Het simpele maar uitermate effectieve Ivermectine mag op straffe van 150.000 euro niet worden gebruikt, want de oudjes moeten worden geruimd. Deze strategie is zeer effectief om de populatie te verminderen.

 2. De domheid van het omt kent geen grenzen. Winkels tot 1700 open. Gevolg de hele meute moet met zijn allen in minder tijd boodschappen doen. Geeft meer besmettingen, want meer personen tegelijk in de rij bij winkel.
  Tevens kunnen mensen die op dit moment nog een baan hebben geen boodschappen meer doen.
  Slimmer zou zijn om mensen maximaal te spreiden over meer uren, want dan is er minder contact

   1. Misschien wordt het tijd dat we het voetbal stil leggen en al die andere sporten waarbij we ons zouden kunnen blesseren. Nog meer ziekenhuisopnames door sportblessures kunnen we er niet bij hebben. Misschien ook de auto en de fiets laten staan. Elk verkeersslachtoffer is er één te veel. We lopen tegen dramatische tekorten aan in alle sectoren. En nee, dit hadden we niet kunnen voorzien…

  1. Pieter de Gieter 🙂

   Twitter ja? Its a big club, and u aint in it.
   Ouwe jongens , krentebrood.

   Skull & Bones , do you accept?

   https://bit.ly/3lcguWh

   Een link shortener want Akismeth is a bitch 🙂
   Maar wat je kunt maken kun je ook kraken 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: