Paus: ‘Derde Wereldoorlog staat voor de deur door nucleaire dreiging’

Paus Franciscus heeft recent laten weten dat hij bang is voor een Derde Wereldoorlog. Deze zal volgens hem mogelijk worden veroorzaakt door een nucleaire ramp. Volgens zijn woorden komt de nucluaire dreiging steeds dichterbij.

Hawaï waarschuwing vals, maar dreiging blijft echt

De paus maakte de opmerking toen hij op bezoek ging in Chili en Peru. Zijn verklaring komt na de recente waarschuwing van Hawaï over een nucleaire dreiging. Bewoners van Hawaï ontvingen per telefoon een bericht over een nucleaire raket die op weg zou zijn naar de eilanden. Het bleek om een vergissing te gaan.

nucleaire top

Kernproeven Noord-Korea

Hawaï introduceerde in december een nieuw ‘Koude Oorlog-waarschuwingssysteem’ , omdat de dreiging tussen de Verenigde Staten en Noord-Korea afgelopen tijd fors is toegenomen. Noord-Korea deed 3 september 2017 een zesde kernproef. Volgens Kim Jong-un kunnen de rakketten inmiddels Amerika bereiken en indien er een kernaanval zal plaatsvinden gaat dit onherroepelijk uitmonden in een Derde Wereldoorlog.

Nucleaire oorlog: ‘fruit of war’

Hoewel de paus niet specifiek Hawaï of Noord-Korea noemde, zei hij wel dat het gebruik en beheren van kernwapens tegen de leer van de katholieke kerk is. Het is niet voor het eerst dat Paus Franciscus spreekt over het het gevaar van nucleaire oorlogsvoering. In november 2017 zei hij al eerder dat geen enkel land kernwapens zou moeten kunnen gebruiken.

Toen verslaggevers aan boord van het vliegtuig van de Paus naar Chili vlogen, deelden de ambtenaren van het Vaticaan een foto uit die in 1945 werd gemaakt, waarop een jonge Japanse jongen zijn dode broer op zijn schouders droeg na de Amerikaanse nucleaire aanval op Nagasaki. “Ik was ontroerd toen ik deze foto zag. Het enige dat ik kon bedenken waren de woorden ’the fruit of war’, aldus de Paus.

10 reacties

  1. Inderdaad Eelke! De Paus zelf is een groter gevaar dan menigeen denkt. Zijn ‘politiek correcte’ inmenging zorgt dat Europa totaal ontwricht raakt, waardoor er vanzelf een oorlog moet komen.

   1. Deze Paus is een crypto communist ook wel genaamd zwarte Paus hoofd van de jesuiten (IHS) Iris Horus Seth al eeuwen lang een van de toonaangevende machten in deze wereld , onzichtbaar en deze Paus is echt een globalist (nwo)
    voorstander!

    1. Daarom is deze Paus zo geliefd in de media. Politiek correcte mensen worden in de media altijd vertroeteld. Kijk naar Pechtold en zijn appartementje (wat dacht je wat er gebeurd was als Wilders of Baudet zo iets hadden gedaan?) En zelfs nu in Amerika overduidelijk is gebleken dat Obama en Clinton zich schuldig hebben gemaakt aan bedrog, manipulatie en er een hele beerput open is gegaan die erger is dan Watergate, blijft het stil in de media. Want “politiek correcte” mensen komen weg met hun misdaden. Lees voor de aardigheid eens wat de gevolgen zijn van Merkels beleid op de website van EJ Bron..
     Maar nee… Terwijl Trump kiest voor de enige democratie in het Midden-Oosten, knuffelt de afgevaardigde van Brussel terrorist Abbas

     1. Nou ja enige democratie als je ziet wat deze “democratie” daar allemaal heeft uitgevreten daar lusten de honden geen brood van. Zonder de belasting betaler uit de VS en EU was deze “democratie” al lang ten onder gegaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: