Is Pechtold bereid om zijn ziel te verkopen?

Ieder die het nieuws een beetje volgt die heeft al vele malen kunnen zien dat Alexander Pechtold van D66 hunkert naar macht. Het pluche schijnt op hem een haast betoverende aantrekkingskracht uit te oefenen. Het lijkt nu of nooit en of wij daar blij mee moeten zijn is voor velen eigenlijk geen vraag.

Pechtold de man van nog veel meer Europa, die het accent wil leggen op ongebreidelde groei en de stelling dat er bij D66 geen loze beloftes zijn. Een gastvrij Nederland, internationaal burgerschap, provincies worden landsdelen en de burgers zijn aan zet, wat dat ook moge betekenen. Met Alexander aan het roer varen wij wel.

De Kameleon

Pechtold is de man van de woordenbrij en van de vele gezichten. Een gladde prater zo uit een reclamefolder weggelopen die een rol moet en wil spelen in ons bestuur, die bereid is om alle kanten op te draaien, die als een stofzuigerverkoper met u meeknikt, uw brakke tuin prijst als het paradijs en uw tandeloze hondje stiekem een schop geeft als u even niet kijkt.

Oplossen van de echte problemen

Pechtold is tegen Wilders en alles wat Wilders aandraagt. Henk en Ingrid en de daarmee samenhangende problemen bestaan niet, althans dat heeft hij laten opschrijven omdat hij dat kennelijk zelf niet al te best kan. Hij is immers een prater. Elk probleem kun je op vele manieren bekijken. Enerzijds en anderzijds. Zo en zo, op die manier en op die manier. Tussen hier en daar ligt niet hier en niet daar. Rutte en Pechtold samen, kunt u zich het voorstellen? Twee woordenstromen die oneindig langs elkaar heen glijden. Die elkaar lachend op de rug slaan, schouderklopjes geven, uren lang duur dineren en de laatste vijf minuten tegen elkaar roepen Oh, we moeten het ook nog even over Nederland en de Nederlanders hebben.

Terug naar simpelheid in een overcomplexe wereld

Onze samenleving is hard toe aan kwaliteit, zorgvuldigheid, structuur, duidelijkheid, warmte, saamhorigheid, verantwoording nemen en geven en slim gebruik van al onze huidige mogelijkheden. Problemen moeten worden aangepakt en opgelost. Kretologie, oneindige gepraat tot midden in de nacht, machtshonger en machtsspelletjes daar zitten we niet meer op te wachten. Zoals het nu gaat is er bij mij geen twijfel dat Pechtold bereid is om ver te gaan om aan de macht te kunnen komen. De duivel is slim en weet het prachtig voor te stellen. Wie eenmaal zijn ziel verkocht heeft die zit er aan vast, kan niet meer terug, hoeveel spijt er ook is.

33 reacties

 1. Pechtold is een grote smeerlap, die met twee maten meet en dat is juist NIET DEMOCRATISCH, maar asociaal! Laat mij dit verklaren…………de WW en het ontslagrecht. Wat wil Pechtold, nou dat is simpel hij wil dat de huidige (nog) werkende burger genaaid gaat worden en dat de huidige categorie uitkeringsgerechtigden zijn rechten behoud (meten met twee maten dus). Dus iemand die nu (2013) is ontslagen krijgt een riante gouden handdruk (ja, sommige pakken tonnen EN IN EEN MOOIE BELASTINGVRIJE CONTRUCTIE, GENAAMD stamrecht bv), hebben boven de 50 jaar recht op een uitkering tot het pensioen….maximaal 38 maanden WW (70%) en de resterende jaren IOAW (minimum) tot het pensioen, dus 15 jaar of langer!!!!! Die stumpers, die in 2014 worden ontslagen…..(ja, wat geweldig Pechtold), krijgen bijna NIETS…geen “belastingvrije gouden handdruk”, maar een hoerenfooi van een paar honderd Euro, daarnaast krijgt men maximaal 12 maanden WW (70%) en misschien nog 12 maanden een hoerenfooi van 600 Euro per maand, tja, daarna raakt de 50 jarige alles kwijt..,.dag, eigen huis, dag bezittingen, en welkom in de bijstand!

  1. Zo dacht Volkert ook over Fortuyn ongeveer…
   Ik hoef u niet meer serieus te nemen na deze reactie , Ik begin ook te twijfelen over snoeischaar en de site zelf .
   Dit valt niet binnen onze vrijheid van meningsuiting maar is puur demoniseren en een keiharde bedreiging richting persoon..
   Afschieten….? hoe haal je het in je hoofd en wat een teken van zwakte dat iemand volgens u maar dood moet.

   Juist nu Volkert weer in de media genoemd is en het grote probleem van zijn eventuele proefverlof of vrijlating zichtbaar word komt u met zo’n reactie richting een politicus..

   @ snoeischaar en redactie ; Hoe komen jullie erbij om dit zo te plaatsen ? De reactie is verder prima maar die ene zin haalt het niveau keihard onderuit.
   Diep triest , niets geleerd van het Fortuyn – Drama.

   1. Blijkbaar is “die ene zin” verwijderd als mijn geheugen me niet in de steek heeft gelaten. Aan NIETS is te zien dat de reactie nog 100 % origineel is van de oorspronkelijke schrijver van de reactie, dat is dan ook weer discutabel. Overigens heb ik denk ik wel een aantal maal in mijn leven de uitdrukking ‘afschieten’ ofwel het gebaar ‘afschieten’ gebruikt om aan te geven dat ik het niet met iemand eens ben zonder ook maar een beetje een gevaar voor de samenleving te zijn. Oh ja, ik heb in mijn leven inderdaad wel een ECHT wapen in mijn handen gehad en daadwerkelijk moeten gebruiken, maar dat was omdat dat van de overheid moest. Dienstplicht heet dat.
    Weet je waar een wapen voor ontworpen is ? Mensen doden. Niets meer en niet minder. Eigenlijk staat het woord ‘afschieten’ in symbolisch gebruik in schril contrast tot het opleiden van jonge mannen om om te leren gaan met een moordwapen.

    1. Zeer goed verwoord R. Overigens is deze z.g. verruwing het gevolg van het ondemocratische, ja anti-democratische gedrag van de politici. Overigens hebben de democraten’66 hun democratische veren ingeruild voor Europese stekels. Deze partij is een begreiging voor onze beschaving vrienden. Je kunt ze niet genoeg bestrijden.

  2. Applaus Martin

   Pechtold is DE Tokkie van de tweede kamer, een grotere aso ken ik niet in het parlement, hoewel Halbe Zeilstra ook veel “talent” heeft.
   Ik begrijp ook werkelijk niet dat er mensen zijn die op dit soort veilingmeesters ooit op hem een stem hebben uitgebracht.

  3. Als SP lid heb ik een enorme hekel aan Pechtold zijn financieel economische agenda.
   Maar uw reactie gaat veel en veel te ver.
   Niets geleerd van Fortuyn ?

   1. Weet je wat grappig is. D’66 wordt door domme journalisten ingedeeld bij ‘links’ en de PVV bij extreem ‘rechts.
    Maar op sociaal-economisch gebied is de PVV de ‘democraten’66 allang links gepasseerd WAHAHAAA.
    Stelletje onbenullen.
    Het echte gevaar is D’66 NIET de pvv. Het gedachtegoed van D’66 is uitermate gevaarlijk, juist vanwege die zweem van fatsoen en intellect. ZEER GEVAARLIJK !!!!

    1. U vindt D66 gevaarlijk, mee eens.
     U vindt blijkbaar de PVV ongevaarlijk, niet mee eens.
     Zolang wij burgers beoordelen op ras, geloof, kleur enz vindt ik het gevaarlijk.
     Voor mij zijn de dingen die iemand doet en het gedrag bepalend.
     En dat de PVV veel geleend heeft op sociaal vlak bij de SP is prima.
     Maar dan wel eraan vasthouden bij onderhandelingen.

     1. “Voor mij zijn de dingen die iemand doet en het gedrag bepalend.”

      Mee eens maar als bestuurder kun je daar niks mee. Je MOET als bestuurder groepen kunnen benaderen. En wanneer je weet dat binnen een groep veel misdaad voorkomt is het je plicht als bestuurder om die groep aan te pakken. Dat is het sociologisch bestuurlijk principe. Bestuurders moeten geen heiligen of neutrale analisten willen zijn.

      Discriminatie is feitelijk heel natuurlijk. Alleen, op basis waarvan en met welk motief? Wat dat betreft zijn de huidige bestuurders natuurlijk volledig incompetent, atheïstisch en leeghoofdig als ze zijn, hahaha.

  4. Afschieten ging misschien iets te ver, maar “een smeerlap” vind ik wel een correcte kwalificatie. Deze landverrader pur sang, die de vvd rechts gepasseerd heeft, en alle Nederlandse belangen wil verkwanselen aan het Brusselse schorem is het aller ergste wat de wat de Nederlandse politiek heeft voortgebracht en zijn verwerpelijke ideeën dienen met alle middelen bestreden te worden. Ondanks een schoonheidsfoutje, van mij een dikke plus.

 2. Pechtold heeft inmiddels een verhelderend gesprek gevoerd met Distelbloem. Gaat dus zo meteen weer allemaal “goed” komen. Men wil er niet aan denken dat er eens nieuwe verkiezingen zouden moeten komen. Gewoon lekker doormodderen. Net als in de VS de spanning er in houden tot vlak voor de deadline. ALLEMAAL VOOR DE BÜHNE. Uiteindelijk worden we op het laatste nippertje gered en steken we daarna met ons allen de kop weer in het zand. En vergeten we hoe gevaarlijk de zaken er bij staan. Pure volksverlakkerij. Afleidingsmanoeuvres om ons af te houden van de werkelijke problemen, de schuldenproblematiek.

 3. Inderdaad,Pechtold wil een heleboel veranderen in dit land.
  Dat er al heel veel veranderd is in negatieve zin voor de midden en lagere inkomens, dat is ons nu wel duidelijk geworden.
  Wat hij nu precies wil veranderen en op welke manier, dat wil hij nooit helemaal goed uit de doeken doen.
  En vooral niet, wat dit voor verwoestende werking heeft op de lage en midden inkomens, hoogte van de huren ( zonder limit ), belastingverhogingen, zorgpremie ( flink snijden in de zorg ), alle macht aan Brussel overdragen, werkloosheid die hij ook niet kan oplossen.
  Hij heeft van dit alles zelf geen last.
  Een gevaarlijk,leugenachtig en zeer vaag mannetje.
  Die vaagheid gebruikt hij, om zijn ware doelstellingen voorlopig onder water te houden.

  1. Ik ben het niet met je eens mijn beste. Pechteld IS de duivel, en onze nationale lachebek Rutte, en vergane glorie Samsom gaan hun ziel aan de duivel verkopen WAHAHAHAAA.

 4. Ze zouden dit menneke eens moeten vragen wat hij heeft gedaan met het democratische erfgoed van Hans van Mierlo.
  Het ENIGE bestaansrecht voor D66 werd – met name door Pechtold – misbruikt als wisselgeld om zo dicht mogelijk bij het vuur te kruipen.
  Zelfs een gekozen burgemeester kreeg dit onderkruipsel niet van de grond.

 5. Is Pechtold bereid om zijn ziel te verkopen?
  Die heeft hij al verkocht aan de duivel.
  hij staat voor een partij die er aan bijdraagt,dat de nederlandse moraal er aan gaat,in navolging van Hans van Mierlo,die zei destijds”ik gooi een bom onder christelijk nederland,en ik moet hem nageven het is hem gelukt,we hebben een verhardende en meer wetteloze samenleving gekregen,daarom noem ik die partij dan ook D666 ze zijn gewoon een 6 vergeten.

 6. Pechtold, de neoliberale wolf in schaapskleren. Alle burgers als rechteloos productienummer in de collectieve euro-shitshow. Goedkope productie flex arbeiders om de rotte multinational poot te matsen.

  Deze club is voor mij persoonlijk 1 van de wortels van het kwaad, en ik hoop vurig op nieuwe verkiezingen waarbij d66 op brute wijze wordt gedecapiteerd.

 7. Vreemd verhaal en reakties. Niet dat ik een D66 of Pechtold fan ben, maar ik vind PvdA en VVD veel slechter. Of je het met de hervormingen eens bent of niet; die zijn al lang beklonken. Haal maar snel naar voren dan, want het lange termijnpad wat nu is uitgezet is door vakbonden en PvdA gewoon bedacht om het grote babyboom-electoraat te ontzien. Terwijl deze generatie nog even flink de vruchten plukt van ons oude stelsel, mogen de 40-minners straks keihard gaan werken om de babyboomers hun riante pensioen en zorgkosten te betalen. En gaat het even slecht met het bedrijf dan lig je er uit en mag je je huis direct verkopen (dat koophuis waar je door extreme huurverhogingen bent in gejaagd) en hou je een restschuld over. Als er dan al deze hervormingen komen, zorg dan dat het snel over alle generaties wordt ingevoerd.

 8. De burger word van alle kanten , nationaal en internationaal zinloos in elkaar geslagen .ZWAAR GENAAID… en dan maken we ons hier druk om een persoon die nog een tikkie gaf toen ik al op de grond lag…
  Probeer het totale geheel te zien….
  Als Pechtold morgen niet meer zou bestaan met zijn partij zijn de problemen dan minder ?? of zelfs over ??

  De dijken stromen over , het water staat al een twee meter in je woonkamer en dan gaan we zeuren om een lekkende kraan ??
  Haha
  Kom op zeg !

 9. Al dat geleuter over de hervormingen die er aan zitten te komen ..
  We weten allemaal dat het niets helpt en dat ook hier het trojka team in Den Haag aan gaat schuiven met de ECHTE hervormingen..
  Wake up people, kijk vooruit en vecht voor je vrijheid.
  Kruip uit je veilige anonieme schulp en probeer te verenigen met gelijk gestemden.. Praat en bedenk met elkaar plannen om het tij te keren… Maak de mensen wakker met ludieke acties ( geweldloos !!!) maar met een flinke dosis intelligentie waar niemand omheen kan.
  Geloof in de kracht van jezelf en zeker van een groep met goede ideen..
  Liever strijdend ten onder dan brommend achter mijn computer..
  Ik meld me aan !
  [email protected]

  1. @Bas:
   “We weten allemaal dat het niets helpt en dat ook hier het trojka team in Den Haag aan gaat schuiven met de ECHTE hervormingen..”

   Dat is heel goed mogelijk wanneer dit kabinet mocht vallen en na de verkiezingen de PVV de grootste wordt. Grote kans dat de trojka dat niet toestaat en zelf ingrijpt. Dan is een stem op de PVV een verloren stem.

 10. Ik word heel vrolijk als ik de gemene deler van de reacties trek. Pechteld is een gevaarlijke wolf in schaapskleren. Een opportunistische Brusselse hoerenjong. Zo dat is er uit. Heerlijk.

 11. Gezien het aantal reacties op dit artikel en vooral mijn reactie hierop, aardig wat gevoelige snaren geraakt.

  Laten we vooral brave , nette, hardwerkende en belasting betalende burgers blijven, die ons graag door de elite laten misbruiken voor vage politieke agenda’s (de Europese droom, lees nachtmerry!).

  Ik hoef U niet te vertelen dat een democratie uiteindelijk ten onder gaat en weet U waardoor, omdat het tot tweedracht leidt. Burgers worden tegen elkaar uitgespeeld, door met twee maten te gaan meten.

  Als men de crisis (lees schuldenberg) wil bestrijden door een deel van de burgers zijn rechten te ontnemen zijn we zeer asociaal bezig en geheel tegen de democratische principes in, een oplossing aan het bedenken.

  Pechtold is zo’n aso, die de bevolking in tweeen wil delen.
  Dit doet hij op een “valse geraffineerde manier” , door heel slim een lijn in de toekomst te trekken (ofwel niemand weet wie deze slachtoffers worden) en dat is het smerige van deze xxx.

  Als het aan Pechtold ligt, raakt iemand die in 2014 werkloos wordt alles kwijt (de 50 plusser wel te verstaan). Deze 50 plusser heeft nul komma nul kans om weer een baan te vinden. Ofwel Pechtold mag wel mensen, die zonder hun schuld slachtoffer worden en hun werk verliezen, financieel afschieten (fictief gebruiken van het woord).

  Waarom zegt geen enkele politicus de waarheid en laat het systeem zichzelf corrigeren (net als vroeger), door gewoon de schulden als verlies af te boeken (oninbaar), ofwel failliet.
  Dat is jammer voor de geldverstrekkers (met namen de banken), ook de pensioenfondsen verliezen dan veel. Maar daarna kan er weer opgebouwd worden en de lasten zijn dan eerlijk verdeeld, iedereen verliest dan wat aan pensioenopbouw en niet alleen een klein deel. De aandeelhouders van de bank zijn alles kwijt, maar dat weet je als aandeelhouder, dat is een bewust genomen risico. Als er iets te verdienen valt (winst) wordt dat ook niet gedeelt met de maatschappij, toch!

  De enige structurele oplossing is een faillissement en schulden afschrijven (NEE, Griekenland betaald niet terug), de geld verstrekkers hebben teveel risico genomen en moeten op de blaren zitten…,.zo hoort dat en niet de burgers uitkleden.

  Raar, daar hoor ik geen enkele politicus over!!!!!

  1. Dit klinkt een stuk gematigder.
   En dan ben ik het met u eens.
   Voor mij staat vast dat dit financieel economisch systeem niet langer houdbaar is.
   Jaar in jaar uit groei produceren is een utopie.
   Tevens maken we zo een rooftocht op deze planeet.
   We zullen duurzamer met grondstoffen moeten omgaan.
   Ons financieel systeem is alleen al door rente een onhoudbare zaak.
   Dan een Euro die niet werkt.
   Waardoor Europa zich als een dictator op de 3% norm stort.
   Banken gaat redden van belastinggeld enz.
   Geld wat de smeerolie van de economie is, wordt nu onttrokken aan de economie om banken te redden.
   Kortom we leven niet in een democratie.
   We leven in een financiele dictatuur.
   En als we zo doorgaan ( wat ik verwacht ) komt de bevolking vanzelf in verzet.
   Het moet eerst iedereen slecht gaan, voordat mensen tot actie overgaan.

 12. Heeft ie al gedaan. had je moeten zien , zijn ogen na Bilderberg stonden op 10,000 kilometer afstand te staren. Illuminati en Lucifer, twee handen op een buik.

 13. Het kereltje, stond in de Telegraaf,
  stijgt vrolijk door in elke peiling.
  Met 25 zetels wordt hij beloond}
  voor de verkoop van Nederland
  op de Europese veiling.

  Nederland, let op uw zaak.
  Laat je niet weer manipuleren.
  Ze sturen het volk weer
  een door hen gewenste richting op,
  in de hoop dat het van zijn fouten niet zal leren.

  Nederland, let op uw zaak.
  Die man veilt rotte peren.
  De democratie, die bij hem
  zo hoog in ‘t vaandel staat,
  zullen we onder zijn bewind zeker ontberen.

  Nederland, let op uw zaak,
  want deze landverrader
  kreeg van de Bilderbergers de taak
  om ons land door de EU
  te laten confisqueren.

  Nederland, let op uw zaak.
  Met zijn fanatiek hervormen
  van AOW, ontslagrecht en WW,
  daar dient hij het belang van u
  als werknemer totaal niet mee.

  Nederland, let op uw zaak.
  Laat je toch niet steeds verblinden
  door mooie woorden, die als zo vaak
  mensen verdelen, niet verbinden.
  Met hem is er een dictatuur in de maak.

  Dus Nederlanders,
  let heel goed op uw zaak!!!

  Door:
  Willemientje

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: