Peter Schiff: Dollar is uiterst zwak

Peter Schiff zit in een uitzending van CNBC en laat ons weten hoe zwak de Amerikaanse dollar er momenteel eigenlijk voorstaat. Door de waardeverminderingen van de dollar, stijgt de prijs van aandelen en grondstoffen. Geen gezonde ontwikkeling, aldus Schiff. Door de aankondiging van de Federal Reserve wordt de positie van de dollar steeds zwakker. Hoe meer QE, hoe groter de problemen uiteindelijk worden.Via: Goudvergelijken.nl

3 reacties

 1. Het gemiddelde in de VS is echt vele malen beroerder dan Europa, maar wat de US niet heeft zijn kibbelende staten die het niet met elkaar eens kunnen worden, de VS heeft een volledige politieke unie en daarbij is de politiek in de VS ook versimpeld tot Coca Cola en Pepsi Cola aka de Republikeinen en de Democraten. Ik heb al eens eerder gezegd dat de VS net een groot Griekenland is en waarschijnlijk zit ik met de US schuldenberg er niet ver naast. Alleen hun doen alsof er niets aan de hand is en voeren bijzonder arrogant beleid om de zaak maar weer even verder te laten gaan en ook om hun olie/grondstof belangen veilig te stellen. M.a.w. er wordt stevig gebluft met zwakke kaarten of beter gezegd met een zwakke dollar.

  De opmerking dat de problemen in Europa alleen de Amerikaanse beroerde situatie alleen afleiden ben ik het volledig mee eens en deze onrust in Europa is ook goed voor de herverkiezing van Obama. Daarbij zou als de Europese problemen niet zo heftig waren de kans veel groter geweest dat de US economie veel slechter aan toe was en had kandidaten als Ron Paul veel meer kans gehad. Aangezien Obama in de herverkiezing zit hebben linksere democratische FED aanpakkers en anti-oorlogskandidaten helaas sowieso geen enkele kans.

  In hoeverre proberen de US banken druk op Europa uit te oefenen om Griekenland niet te laten defaulten waardoor zij de Credit Default Swaps van de o.a. Franse en Duitse instellingen niet te hoeven betalen ( mede om een grotere crisis te voorkomen ) en om het Europese drama maar doorgang te laten vinden (ter afleiding van de binnenlandse sores) ten bate voor de herverkiezing van Obama is een grote vraag.(En Obama’s politiek is goed geweest voor de banken.) Of beter gezegd: Boze vermoedens. Het is in de US altijd wenselijk dat een verkiezingsjaar altijd rustig blijft en dat tracht men ook te realiseren.

 2. @S7P : Je vergat te zeggen dat de US$ de wereldreserve-munteenheid is ; een waanzinnig voordeel tov àlle andere munteenheden, maakt niet uit welke.

  De US$ is de onder de wereldwijde Centrale Banken dan ook de meest ‘verspreide’ munt (aller tijden) ; neem China, die bezitten er zo’n 2.500 miljàrd (!) van, terwijl ze officiel (terecht) kotsen van de VS/het VS-beleid. (beide volmaakt ‘R-bezit’ trouwens), tegenover hooguit zo’n 200 miljard € ; nog geen 10% tov de $-reserves.

 3. Sinds 3 dagen heb ik af en toe wat weggepleurd op ‘vrijspreker.nl’ ; kon ook niet anders want het onderwerp was ‘Judenfrei’ of zoiets.

  Die zwaffelende pruts-k*t van een schrijver (Wladimir nogwat) van ’t artikel heeft mij en nog een paar andere kritische denkers gisteren avond zowaar ‘kampbeulen’ genoemd.

  Maar oordeelt u zèlf vanaf reaktie N°62 … t/m 199 …

  http://www.vrijspreker.nl/wp/2012/02/judenfrei/comment-page-3/#comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.