Peter Schiff: ‘Feest komt een keer ten einde’

1

schiffOnze volgende gast als personaliteit op het gebied van economie, financiën en monetaire systemen is de Amerikaan Peter Schiff, beurshandelaar, investeringsanalist, auteur en econoom.  Schiff waarschuwde al vroeg voor het uitbreken van de Kredietcrisis, is extreem kritisch over de Amerikaanse dollar en de schuldenpolitiek van zijn land.

Blog

Peter Schiff houdt een interessant blog aan over de stand van zaken en ontwikkelingen op deze gebieden : Peterschiff.  Hij staat verder ook aan het hoofd van Euro Pacific Capital, een beleggings- en investeringsfirma die zakelijke klanten in institutionelen uit de USD helpt.

Oostenrijkse School

Schiff is een adept van de Oostenrijkse School van economisch denken en bewees dat ook met zijn boeken “Crash Proof” en “The Little Book of Bull Moves” als voorspeller van de economische en financiële ramp.  Wanneer iemand van dit kaliber opnieuw een dringende waarschuwing de wereld in stuurt, loont het om je oren en ogen op te houden.  Hier hoort en ziet u hem aan het woord in een video met als titel “The Party Is Coming To An End” :

[youtube id=”sGkxv2TFS7o” align=”center”]

 

Over de auteur

Biflatie.nl publiceert artikelen over de crisis en de huidige (macro)-economische situatie. Ook nieuws over bitcoin & cryptocurrencies, de huizenmarkt, goud & grondstoffen, de machthebbers en het monetaire systeem. Twitter: @Biflatie