Plan B Bitcoin: omdat plan A volledig uit de hand loopt

0

Nadelig voor de grootste en oudste digitale munt is dat ze nog maar bij één procent van de wereldbevolking bekend is. Dat is jammer voor de cryptogemeenschap. (En die 99 procent.) Wij als plusminus 30 miljoen bezitters van BTC zouden kunnen stellen: “We are the one percent”. Het voordeel hiervan is wel: wat een fantastische groeikansen wachten bitcoin! Naargelang we meer en beter naar buiten kunnen dragen wat bitcoin precies is. Eén iemand van ons kan alvast niet verweten worden zijn best niet te doen. Op het vlak van ‘to spread the good news.’

Plan B Bitcoin

Plan B Bitcoin op Twitter

PlanB (nickname op Twitter) plaatst maar liefst 500 titels online. Vrij voor gebruik. Die we kunnen aanwenden om bitcoin te promoten. Te omschrijven. ‘Bitcoin has a branding problem. It’s known as a wildly unstable financial asset, doomed fad, brogrammer fantasy, and blah blah blah. So I subjected it to a favorite branding exercise. In the old days, copywriters wrote 100 good headlines to get one great headline. For bitcoin, I wrote 500.’ Zoals daar zijn:

  • It’s not too late to be early.
  • Don’t be the one pushing a wheelbarrow full of cash.
  • Money without masters.
  • Looking to cut costs? Cut out the middlemen.
  • If bitcoin scares you, imagine your portfolio during the next recession.

Wie is PlanB Bitcoin?

Het is de cryptoanalist die onder de naam PlanB de meest interessante grafieken post op Twitter. PlanB is ‘analist en financieel engineer in de traditionele financiële sector.’ Hij heeft met intensief berekenen de toekomst van BTC in kaart gebracht. Zoals nog niemand voor hem heeft gedaan. Lekkercryptisch schrijft: ‘Iedereen kan roepen dat een bitcoin volgend jaar een miljoen dollar waard is. Talk is cheap. Maar als je zo’n verwachting onderbouwt met een model en data, dan heb je onze aandacht. De kern van het model is dat er een sterk verband is tussen de schaarste van Bitcoin en de totale waarde, en daarvan afgeleid dus ook de koers.’

Bitcoin aan $100.000

PLAN B (@100TRILLIONUSD) – MODELLING BITCOIN’S DIGITAL SCARCITY THROUGH STOCK-TO-FLOW TECHNIQUES. Hier hoort u een interview met PlanB (podcast). PlanB legt er zijn model voor bitcoin extensief uit. De digitale munt wordt schaarser en dus meer waardevol naargelang de beloning voor het mijnen ervan vermindert. Dat zien we ook aan de koers na elke halving. In 2012, 2016, en de volgende komt er in mei 2020 aan. Nog 142 dagen, maar Binance, de meest prominente cryptobeurs berekent het moment op 134 dagen. Plan B stelde zijn model op voor de toekomst, en controleerde dit voor het verleden. Wat blijkt? Zijn model is, in één woord: perfect! We mogen ons dus verwachten aan een bitcoin van alvast minstens $100.000. Dat is: ten laatste in 2024 maar het kan tegen dan ook 1 miljoen dollar of zelfs 10 miljoen worden?

Bitcoin aan een half miljoen (dollar)

Zo ver zal het hoogstwaarschijnlijk niet komen, omdat het zou betekenen dat bitcoin de hele wereldeconomie zou besturen, dragen. Er is zo’n 80 à 90 trillion dollar tegenwaarde in omloop. In heel de wereld, oftewel 80 à 90 biljoen. Bitcoin heeft einde december 2019 een marktkapitalisatie van 136 miljard dollar. Met een koers per BTC van afgerond $7500. Wanneer bitcoin aan $100.000 zal of zou geprijsd worden, betekent dit een market cap van 13 maal zo hoog. Oftewel 17,6 trillion/biljoen. Op dat moment zou één vijfde van al het geld in omloop vervangen zijn door bitcoin? Onmogelijk? Mogelijk? Stranger things have happened… Maar zelfs indien bitcoin àl het geld in omloop zou overnemen, betekent dit toch ‘slechts’ een BTC aan $500.000. Rekenen we dit juist uit? Alle commentaren zijn welkom!

https://twitter.com/100trillionUSD/status/1046687546720309248

Hyperinflatie Plan B

Plan B staat voor een alternatief. In het huidge monetarie bestel werkt plan A niet meer. Er worden dollars en euro’s bij verzonnen dat ’t niet mooi meer is. QE, negatieve rente, QE die we geen QE meer mogen noemen,… PlanBs adres op Twitter is is @100trillionUSD. Het is een verwijzing naar het bankbiljet van Zimbabwe dat op gegeven moment in omloop kwam. Vanwege de hyperinflatie moesten steeds grotere nominatie gedrukt worden. Een echt bestaand biljet, we hebben het in handen gehad, het is een collector’s item aan het worden. Het is tevens een schoolvoorbeeld van een ‘plan A’ dat volledig uit de hand gelopen is.

Gokken, hopen en experimenteren

Zo is ook met de Amerikaanse dollar aan het gebeuren. De Federal Reserve en de Trump adminstratie zijn de tak aan het afzagen waarop ze zitten. En met hen de hele Amerikaanse economie. Letterlijk àlles verwedden (want het is wedden, gokken) ze op de status van wereldreservemunt. Hopend (want het is slechts hoop) dat die eeuwig zal aanhouden. Terwijl die reeds jarenlang tanend is. Steeds minder wordt de munt gebruikt in de praktijk. En goed mogelijk wordt de digitale munt die moslimlanden gaan ontwikkelen de doodsteek. Dat, of een tegen alle verwachtingen in stijgende rente. Zo is Zweden in december 2019 reeds het eerste land dat van dit experiment (want dat is het, of dacht u dat de beheerders van ons geld weten wat ze doen?) is afgestapt. En de rente opnieuw verhoogd heeft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.