PlanB: ´Bitcoin zit pas drieënhalf maanden in de stierenmarkt´

Wie nog plant zijn of haar fortuin te maken in bitcoin, let nu beter heel goed op! We laten vooreerst de meest vertrouwenswaardige, betrouwbare, geloofwaardige prognose voor BTC zien. (Hoewel – in hogere wiskunde is het écht geen kwestie van geloof hoor). En vertellen u wat een van de prominentste cryptomijners vanuit het verre China meldt. Attention attention, all aboard?! Want we rijden de bitcoin trein van het huidige tussenstation tot aan de remise! (Geen financieel advies, dat spreekt, dus don´t try this at home!)

Bitcoin weifelt…behalve in Turkije!

Vooreerst is er de ernstige vraag waar d.d. maandag 22 maart 2021 minstens 106 miljoen bitcoin/crypto adepten mee worstelen: gaat BTC vooreerst naar 60.000 dollar of back to the future – naar 40.000 dollar? Sinds het all time hoogtepunt van 14 maart jl. (zo´n 61.250 dollar) worstelt BTC tussen het 57.000 en 58.000 dollar niveau. (Niet zo in Turkije waar op de P2P, peer-to-peer markt, rechtstreeks tussen koper en verkoper, bitcoin 100.000 dollar doet! Omdat de Lira weer eens met 14 procent tuimelt). Meandert dus, om niet te zeggen hapert, zonder echt richting te kiezen op een overduidelijke manier. De koers kan omhoog van dit niveau…of kan omlaag. Van een open deur intrappen gesproken?! Maar het klopt wel, en de volgende beweging wordt heel vermoedelijk een grote ook. Een determinerende ook? Op korte termijn, jawel, toch, zeker, da´s maar liefst een verschil van 20.000 dollar. Maar niet voor wie in maanden en jaren denkt. Tenminste: als en indien we onze illustere, Nederlandse PlanB mogen geloven.

Geloven is mooi maar controleren is beter

Geloven, geloven, tjonge jonge – altijd weer dat geloof dat om de hoek komt piepen! In wetenschap en (hogere) wiskunde is helemaal geen ruimte voor ´geloof´ hoor. Hier gelden slechts ´is´ en ´zijn´. Feiten en bewijzen. Axioma´s ook. Straks komt er nog een of andere nitwit, nincompoop op Twitter of Facebook declameren dat hij ´niet gelooft´ in de zwaartekracht, let op onze woorden! Haha, wacht dan maar mijnheertje of mevrouwtje tot u van uw stoel tuimelt. Uw zitvlak zal dan meteen het ultieme bewijs leveren dat die wel degelijk bestaat! Dat omvertuimelen zou kunnen gebeuren namelijk, wanneer je het Stock-to-Flow (S2F) Bitcoin model van PlanB onder ogen krijgt. 

Is PlanB Satoshi N.?!

Bitcoin zit pas of al (!) drie en een halve maand ver in deze stierenmarkt. Niet alleen verwedt mister PlanB hier zijn kop om – the proof is in the pudding. Je hoeft als belegger maar het lijntje te volgen. PlanB´s Bitcoin Model kwam op de markt, publiek, in mei 2019. Het geweldige is dat je kunt terugkijken helemaal tot 2009. Toen bitcoin geboren werd. Met dank-dank aan, buig-buig naar, uit respect voor Satoshi Nakamoto. (IS PlanB misschien de man achter de meest gezochte, beroemdste onbekende in Cryptoland, die eveneens achter een pseudoniem schuil gaat?!) En dat je alvast van mei 2019 kunt checken tot het heden, 22 maart 2021. Nou, wanneer genoemd Model gedurende 12 jaar perfect klopt… Wat zijn dan de kansen dat ´t ook voor de komende vier jaar zal klopen? De wiskundige kansen, hmm…? 

Geloven of weten?

En toch, en toch, we zien de zon en we voelen de warmte, maar echt begrijpen waar die staat…waarom zeker ook…de oorsprong? Wie begrijpt dit voor 100 procent? Recent werd dan toch het wetenschappelijke bewijs geleverd hoe en waarom de dinosaurussen uitgestorven zijn, 66 miljoen jaar geleden. Oké, dus hier geen twijfel meer over, de weten-schap weet het. Nu terug naar PlanB en bitcoin. Naar 100.000 dollar. En dan naar 288.000 dollar. Om uiteindelijk als Bitcoin trein de remise, stalling binnen te rijden aan (slik) meer dan 1 MILJOEN DOLLAR?! Veel meer dan 1 miljoen dollar zelfs. Maar dit is al zeer, zeer moeilijk te bevaten. Een. Miljoen. Dollar. Da´s 840.000 euro. Met BTC op heden aan 57.000-58.000 dollar en worstelend om zelfs opnieuw boven de 60.000 te raken. Mijn verstand – toegeven, niet heel omvangrijk, maar toch nog altijd groter dan dat van de meesten, als éénoog in het land der blinden…kan er niet bij. Ik…geloof er niet in. Joost! Joost, nu doe het potverdikke zelf?!

Voorbehoud, opgelet!

Eén van de grootste bitcoin mijners van China (en zo´n 65 procent van alle BTC wordt daar gemijnd) waarschuwt voor wat er in de zomer van 2022 kan plaatsvinden. ´According to one of China’s biggest Bitcoin (BTC) miners, Jiang Zhuoer, the top cryptocurreny might enter a bearish period in the summer of next year.´ (Beincrypto.com). Dat kan kloppen met de tweejarige cyclus van bitcoin. De twee jaren na elke halvening zijn de sterkste, historisch gezien (nou ja – sinds 2009…) De recentste halvening vond plaats in mei 2020. De volgende dan, omdat elke vier jaar er nog slechts de helft van het aantal gemijnd kan worden, in mei 2024. Al kan het op weken na nog niet precies uitgerekend worden. Da´s nog 1055 dagen, ruwweg. Dat betekent dat de beste periode om bitcoin aan te houden van mei 2020 tot en met ongeveer mei-juni 2022 zou meten zijn…

Samengevat (maar geen financieel advies, nogmaals en dit tot in den treure, en met alle voorbehoud, dus don´t gamble the kitchenware, riskeer niet het keukengerei!) ligt de beste kans om fortuin te maken met bitcoin tussen september 2021 en juni 2022. Op een of twee maandjes na dan misschien, niet komen klagen achteraf hoor of muggeziften. September, dus niet maart 2020? Wel, uit die beste twee jaar kunnen we ook historisch puren wat daar binnen de meest uitgelezen tijdspanne is, jawel. En PlanB spreekt ook van een zekere plateauvorming van tijd tot tijd. Dat Bitcoin zogezegd nog een halte maakt… Ruwweg: anderhalf jaar om rijk te worden. Persoonlijk, en ik kan en mag alleen over mezelf spreken – ik ga deze uitdaging aan. Een éénmalige kans misschien. One Shot, one opportunity, waarover Eminem het heeft? En u? Wat denkt u, beste lezer? Klopt dit? Bitcoin naar afgerond 300.000 dollar, alvast, toch, om te beginnen? Maal vijf vanaf vandaag? Pardon? U vraag het mij? Ach, Joost mag het weten…

 

Wij geven geen financieel advies. Mocht u besluiten in crypto te willen investeren, wij zelf hebben goede ervaringen met Bitvavo en Binance als gebruiksvriendelijke en betrouwbare exchanges.

6 reacties

  1. Wij geloven vast in de toekomst van digitaal en grote datacenters in de polder. Wij hopen op veel bitcoinfortuin. We zijn wel een beetje bang voor meer uitstoot en een meltdown in de energievoorziening. Daarom zetten we in op schone kernenergie.
    Wat we zeker weten is dat onze kleinkinderen zeker wel een oplossing zullen (moeten) bedenken voor de risicoloze verwerking van het kernafval en het behoud van de drinkwatervoorziening.

  2. ´Wij geloven vast in de toekomst van digitaal en grote datacenters in de polder. Wij hopen op veel bitcoinfortuin. We zijn wel een beetje bang voor meer uitstoot en een meltdown in de energievoorziening.´ EENS
    ´Daarom zetten we in op schone kernenergie.
    Wat we zeker weten is dat onze kleinkinderen zeker wel een oplossing zullen (moeten) bedenken voor de risicoloze verwerking van het kernafval en het behoud van de drinkwatervoorziening.´ ONEENS. Best toch misschien nu al inzetten op water, wind en zon, ipv de hete aardappel (en het is al een aardappelvéld aan het worden!) door te schuiven? Just my 2 Satoshi´s opinion, Sole. Met respect voor de uwe. Dank voor uw reactie wel, grtjs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.